راه ترقی

آخرين مطالب

سرمقاله شرق/ حقیقت این است نوشتارها

سرمقاله شرق/ حقیقت این است
  بزرگنمايي:

راه ترقی - شرق / «حقیقت این است» عنوان یادداشت روز در روزنامه شرق به قلم سیدمصطفی هاشمی‌طبا است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
از روزی که احمدی‌نژاد به‌عنوان رئیس‌جمهوری اسلامی ایران تحریم‌های شورای امنیت را کاغذپاره خواند و آن را بدون تأثیر اعلام کرد، حدود 20 سال می‌گذرد. در این 20 سال به جز چند سال محدود در زمان ریاست‌جمهوری روحانی که برخی تحریم‌ها معلق شده بود، مرتبا بر تحریم‌ها افزوده شده و مدام مشکلات و محدودیت‌های ناشی از تحریم‌ها باعث کاهش ارزش پول ملی، کاهش قدرت خرید مردم و کشور و بسیاری امور دیگر به زیان کشور و مردم شده است و امروز می‌بینیم که تا چه حد قیمت‌ها در همه زمینه‌ها افزایش یافته است. در همین حال همه دولت‌ها، البته از بدو پیروزی انقلاب که هنوز تحریم نبود، دائما به مردم قول معیشت بهتر و زندگی بهتری را می‌دادند و از بلندگوهای مختلف ازجمله صداوسیما و نمازهای جمعه از دولت‌ها خواسته می‌شد که معیشت بهتر و سفره گسترده‌تری را برای مردم فراهم کنند و دولت‌ها هم همواره به این دعوت لبیک گفته‌اند ولی در عمل سفره مردم تنگ‌تر شده است، بگذریم که اوایل انقلاب هم قول زندگی بهتر این دنیا و هم آن دنیا را به مردم دادند.
40 سال تجربه قول معیشت و سفره بهتر به مردم و عدم توفیق در آن نشان می‌دهد که یا به دروغ این وعده‌ها داده شد یا این وعده‌ها براساس جهل به موضوع بوده است. گویندگان که نوعا به ظواهر مذهبی آراسته بودند، این فرمان قرآن کریم را که «لم تقولون ما لا تفعلون کبر مقتا عندالله ان تقولو ما لا تفعلون»، «چرا کاری را که نمی‌توانید انجام دهید ‌می‌گویید و بزرگ‌ترین گناه نزد خداوند عمل‌نکردن به گفتار است» فراموش کرده یا با خوش‌بینی افراطی و توهم در این فکر و خیال بودند. هرچند در همان موقع و در طول 40 سال و نیز هم‌اکنون دلسوزان واقعیت را بازگو کرده و می‌کنند ولی ظاهرا این ضرب‌المثل به وقوع پیوسته که «نرود میخ آهنین در سنگ».

به صورت خیلی طبیعی هر عملی را عکس‌العملی است (به اصل دوم نیوتون نمی‌خواهم اشاره کنم) چراکه قرآن کریم آنجا که می‌فرمایند «ولا تسب الذین یدعون من دون الله» این موضوع را روشن کرده است ولی باز هم ما غافل از این اصل بدیهی هستیم. حقیقت آن است که سیاست‌های خارجی که اختیار کرده‌ایم، طبعا عکس‌العمل‌هایی به دنبال خود می‌آورد. خلاصه سیاست‌های خارجی مستمر یا غیرمستمری که در این 45 سال انتخاب کرده‌ایم، چنین است: دشمنی عیان کلامی با آمریکا و شعار علیه آن کشور، بی‌اعتنایی به اروپا و گاه تحقیر کلامی آنها، تظاهر به عامل نابودی اسرائیل، مشارکت در جبهه مقاومت منطقه، عدم تسلیم به نظرات آژانس بین‌المللی اتمی، برگزیدن چین و روسیه به‌عنوان شرکای سیاسی و اقتصادی، حضور در پیمان‌های شانگهای و بریکس، سیاست تنش‌زایی و بعد تنش‌زدایی با همسایگان نه چندان مهربان.
دنیا این‌طور نیست که ما هر کاری انجام دهیم، دیگران نفهمند و عکس‌العمل نشان ندهند. به‌هر‌حال سیاست‌ها‌ و اقدامات ما عکس‌العمل‌هایی در پی دارد (حال مربوط به دولت باشد یا حاشیه‌سازهای حکومتی و وابسته به حاکمیت)؛ بنابراین نتایج طبیعی چنین سیاست‌هایی می‌شود قطع‌نامه‌های سازمان ملل (که روسیه هم که پول کلان بابت نیروگاه بوشهر از ما گرفته، رأی مثبت به آنها داده) و تحریم‌ها علیه ایران، محدود‌شدن صادرات نفت و کم‌شدن مضاعف درآمد ایران به خاطر هزینه‌های دورزدن تحریم‌ها، کاهش درآمد دولت، عدم سرمایه‌گذاری خارجی، عدم سرمایه‌گذاری داخلی، عدم رشد تولید، بازسازی‌نشدن تجهیزات کشور، رشد فرایند مصرف انرژی، کاهش ارتباطات بین‌المللی، قرارگرفتن در منحنی نزولی توسعه به جای منحنی صعودی توسعه، قرارداشتن در معرض جنگ دائمی و عدم اطمینان مردم به آینده کشور. اینها عکس‌العمل طبیعی سیاست‌های خارجی ما است نه اینکه اینها مخصوص ایران باشد، هر کشوری که چنین سیاست‌هایی داشته باشد، چنین عکس‌العمل‌هایی را هم خواهد دید. حال به جای آنکه در برابر این عکس‌العمل‌ها چاره بیندیشیم و اقتصاد کشور و مسئله جاری را به طریقی طراحی کنیم که توفان عکس‌العمل‌ها را کنترل کنیم، عوامل تشدیدکننده را در کشور برانگیخته و صدالبته باعث خوشحالی دشمن شدیم؛ عواملی نظیر رشد بی‌حساب مصرف انرژی، تزریق ارز و طلا به بازار به خیال یکسانی نرخ ارز، تسهیل قاچاق و خروج سرمایه از کشور، قطع ارتباط بانکی با دنیا، ایجاد رانت‌های مختلف در کشور، بی‌توجهی به رشد تکنولوژی در کشور، بی‌توجهی کامل به محیط زیست کشور و نابودی منابع طبیعی، بنابراین با این روش‌ها چه جایی برای بهبود معیشت مردم می‌ماند. 
اگر بخواهیم معیشت مردم درست شود، باید اقتصاد ما توانمندتر شده و توانایی‌های فنی و علمی ما افزایش یابد. این نوشته به معنی مخالفت با سیاست‌های خارجی نیست، بلکه به این دلیل نوشته شده که به‌هرحال نتیجه طبیعی چنان سیاست‌هایی چنین اقتصادی خواهد بود و چون ما هم می‌خواستیم سیاست‌های خارجی خود را پیاده کنیم و هم آزادی شهرنشینی و اقناع طبقه مشکل‌پسند را در دستور کار داشتیم، جامعه را از لحاظ اقتصادی و روابط فردی رها کرده و با سیاست‌های ارزی و ریالی بر آتش آن دمیدیم. ما می‌توانیم سیاست‌های خارجی آزموده‌شده را به ‌عنوان کشوری انقلابی ادامه دهیم، اما اگر سیاست‌های داخلی متناسب با آن طراحی نشود، یقینا حتی بدون دخالت خارجی و هجمه دشمنان سرزمین سوخته، مردمانی ناراضی و ناامید و جامعه‌ای رو به سراشیبی خواهیم داشت. اگر واقعا معتقد به ادامه سیاست‌های خارجی هستیم، لزوما باید در داخل تمهیدات لازم که همانا نوعی اقتصاد جنگی و صرفه‌جویی کامل و مبارزه با رانت و فساد است را برگزینیم. البته با شرایط فعلی شاید بسیار دیر شده باشد؛ زیرا جامعه و کشور بسیار آسیب‌پذیر شده است. هم درباره مسائل داخلی، هم از سوی همسایگان و هم از سوی دشمنان اصلی انقلاب اسلامی، شعار بهبود معیشت مردم با وضع کنونی ایران و جهان واقعی نیست و رئیس‌جمهورمان هم به دام آن افتاده است. اگر واقعا به معیشت مردم و آینده کشور علاقه‌مندیم، پس کشتی‌بان را سیاست دگر باید.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/1010687/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

کف قیمت تمام شده ساخت هر متر مسکن اعلام شد

مربیان پرافتخار داخلی در مقایسه با خارجی ها

قوانین سخت کونسیسائو؛ شب در باشگاه بخوابید!

اولمو و ویکتور همراه بارسا در فینال سوپرجام!

مدارک پزشکی جعلی نبیل باهویی، کار دست پرسپولیس داد!

راهکار‌های عبدالله روا برای سرمربی آینده پرسپولیس

برترین گل‌های سال 2024 به روایت لگو

جوانان سپاهانی در اردوی مهم نیم فصل

فیروزآبادی: تلگرام دیگر در کشور انحصار ندارد

بگو مگوی باهنر و جبرائیلی بر سر FATF در آنتن زنده

دستاورد صد روزه؛ آنچه دولت روحانی در توافق موقت ژنو به دست آورد؟

انتقاد وزیر کار به نحوه تعیین حداقل حقوق؛ باید دستمزد بر اساس صنف‌های مختلف تعیین شود

آژیر خطر برای فروشندگان خودرو به صدا درآمد

6 هزار میلیارد بیبی دوج برنده شوید!

مرور نتایج هفته گذشته فوتبال اروپا

سنگربان‌های جاودانه دنیای فوتبال

رویکردهای متفاوت سرمربیان در دنیای فوتبال

مهدی عبدی با لباس آبی آمد

اخراج موقت تیم امید استقلال از آکادمی!

گل سوم النصر به الاخدود توسط مانه

ظهور و سقوط لاپورتا بر صندلی ریاست بارسلونا

دربی شماره 53؛استقلال 1 –1 پرسپولیس

ماجرای درگیری علیرضا بیرانوند با چند هوادارنما در ورامین

گاریدو با پیروزی آشتی کرد

روایت 20:30 از ماجرای «رقص زنان در زندان اوین»

حضرتی: فوری ترین مسئله در ایران همبستگی اجتماعی است

واکنش ابطحی به محدودیت جدید خاتمی

سوئیس: با مقام‌های ایرانی درباره خودکشی شهروند سوئیسی در ارتباط هستیم

انتقاد فیروزآبادی از واگذاری تدوین سند هوش مصنوعی به شورای عالی انقلاب فرهنگی؛ کار آن‌ها نیست

فیروزآبادی: بیگ بنگ هوش مصنوعی هنوز در دنیا اتفاق نیفتاده؛ فرصت جبران غقب افتادگی را داریم.

فیروزآبادی: هیچ یک از فیلترینگ‌های انجام شده با مجوز شورای عالی فضای مجازی نبوده است

فیروزآبادی: معتقدیم فضا باید از چیزی که الان هست بازتر بشود

چرا چهره هایی چون مدیری، گلراز و شهاب حسینی این همه فن‌پیج دارند؟!

عکسی جالب از اختلاف قد همسر ارسطو و بهتاش سریال «پایتخت»

ترک خانه توسط هالیوودی های مشهور به خاطر آتش!

دابسمش پردیس احمدیه با تیتراژ عاشقانه «پول و پارتی»

عکسی تازه از گریم رضا عطاران شبیه به «صدام حسین»

اولین حاشیه فجر 43/ مهم‌ترین فیلم‌ها در بخش خارج مسابقه!

چهره ها/ محمدرضا گلزار به سبک فیلم «آتش بس» تیپ زد

دبیر جشنواره فجر 43 حاضر به پارتی بازی نشد!

چه بر سر تلویزیونی که خیابان‌ها را خلوت می‌کرد، آمد؟!

به یاد بازیگرانی که دیگر در میان ما نیستند

آهنگ «عاشق» با صدای احسان خواجه امیری

اجرای دلنشین «الهه ناز» با ساز پن فلوت

توقیف لندکروز 12 میلیارد تومانی قاچاق در شیراز

کلاهبرداری مجرمان سایبری با عنوان مأمور پست

مجوز جدید سران قوا برای افزایش جریمه گران‌فروشی

چهار مشکل جدی تعطیلی مدارس برای دانش‌آموزان و والدین

زمین از نگاه فضانورد، خارج از ایستگاه فضایی بین المللی

کشف کهکشان قوس اژدها