راه ترقی

آخرين مطالب

سرمقاله هم میهن/ فرار به جلو نوشتارها

سرمقاله هم میهن/ فرار به جلو
  بزرگنمايي:

راه ترقی - هم میهن / «فرار به جلو» عنوان یادداشت روز در روزنامه هم میهن است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
یکی از روش‌های معمول تندروها به‌ویژه پس از آنکه شکست‌های سنگینی را می‌خورند، فراربه‌جلوست. یعنی به‌جای آنکه بپذیرند سیاست‌های گذشته شکست خورده و باید تغییر نگاه و رویکرد دهند، چهار نعل و بیش از پیش بر بقای سیاست گذشته اصرار می‌ورزند؛ گویی که هر چه بوده، درست بوده.
به قول یک نویسنده؛ «اگر بیاموزیم که شکست را بپذیریم و طاقت بالا گرفتن سرمان را داشته باشیم آن‌وقت روزنه‌هایی از شکست برای ورود نور و گرما را خواهیم یافت.»

متاسفانه آنان ذره‌ای از این گزاره بدیهی تبعیت نمی‌کنند و به جلو فرار می‌کنند. مواضع پزشکیان در خصوص سیاست خارجی بسیار روشن است. در زمان انتخابات هم آنها را مکرر بیان کرد. در خصوص ضرورت گفت‌وگو برای حل مسائل میان ایران و سایر کشورها هم هیچ شبهه‌ای باقی نگذاشت.
اکنون و پس از گفت‌وگوی او با شبکه تلویزیونی NBC که منتشر شد، دوباره سروصدای تندروها بلند شده و علیه اصل گفت‌وگو‌ موضع گرفته‌اند. در این باره چند داعیه دارند که باید به آن پرداخت.
اول اینکه علیه برجام داد سخن می‌دهند. اگر برجام نبود وضعیت کنونی کشور در موقعیتی نبود که حتی بتوان حرفی زد. کافی است روند اقتصادی کشور را در فاصله سال‌های 93 تا 97 با شرایط تحریمی تصور کنیم و مثل دوره 90 تا 93 و 97 تاکنون تبدیل کنیم تا متوجه شویم همان سه سالی که تحریم‌ها تضعیف شدند چقدر برای کشور مفید بود؛ و هر پیشرفتی هم در صنعت هسته‌ای نمی‌توانست برای ما به قدرت ملموسی تبدیل شود، همچنان که در این سال‌ها تغییری حاصل نشده است.
مگر آنکه دنبال بمب می‌بودیم که مسئولین کشور این احتمال را همواره رد کرده‌‌اند. اگر وضعیت پیش از برجام ادامه داشت و همچنان زیر قطعنامه‌های بند 7 شورای امنیت بودیم امروز هیچ نشانی از همین قدرت موجود هم وجود نداشت.
ایراد اصلی برجام بیش از آن که در مفاد آن باشد در تبدیل نشدنش به قرارداد بود و این کار با دولت ترامپ امکان‌پذیر است. بعلاوه برجام روحی داشت که ایران هم نپذیرفت و هزینه سنگینی برای آن داده شده است.
نکته دوم این است که می‌گویند شرایط امروز ما ضعیف است و باید در شرایط بهتر گفت‌وگو کنیم. این خطای آشکار است. پذیرش قطعنامه در سال 66 با همین استدلال رد شد، ولی دلایلی که موجب تضعیف ایران در جنگ شده بود همچنان ادامه یافت و هنگامی قطعنامه را پذیرفتیم که در موقعیت ضعیف‌تری بودیم. بنابراین هیچ شاهدی وجود ندارد که در آینده وضعیتی قوی‌تر از امروز پیدا کنیم.
بعلاوه اگر وضعیت ما قوی‌تر شود به همان نسبت با تفسیر از هر توافقی می‌توان امتیازات بیشتری کسب کرد همچنان که اگر ضعیف‌تر شویم هم از امتیازات هر توافقی کمتر بهره‌مند خواهیم شد. بالاخره نکته سوم این است که با ایالات متحده نباید گفت‌وگو کرد چون علیه ما است و به توافق خوبی نخواهیم رسید اگر هم برسیم آنها زیرش می‌زنند. این استدلال هم پذیرفتنی نیست. چون گفت‌وگو به معنای توافق نیست.
همه ما وارد مغازه می‌شویم ولی لزومی به خرید نداریم. شاید چیزی دیدیم و پسندیدیم و قیمتش هم خوب بود. حتی اگر مغازه گران‌فروش هم باشد ما از رفتن به مغازه چیزی از دست نمی‌دهیم. ضمن اینکه قدرت بسیار سیال است. گفت‌وگو نکردن نوعی شکست است. اگر گفت‌وگوها شفاف باشد مشکلی نخواهد بود مردم متوجه خواهند شد که طرف مقابل زیاده‌خواهی می‌کند و رضایت به تفاهم نمی‌دهند.
در این میان جالب‌ترین موضع را یکی از آقایان گرفته و گفته که: «مذاکره جمهوری اسلامی با آمریکا خیانتی است به کل جهان. افول ابرقدرتی واشنگتن تقریباً مورد اجماع است. آیا اشتیاق نشان‌دادن به مذاکره در این شرایط، تقویت انگاره دولتمردان آمریکا مبنی بر داشتن دست‌برتر نیست؟»
اصولاً اقتضا می‌کند که قدری با احتیاط نظر داد. بهتره که خیانت به جهان را فعلاً نادیده بگیریم و دنبال منافع خودمان باشیم. اگر این جهان علیه ما نباشد باید شکرگزار بود چون قطعاً له ما هم نیست. بعلاوه دنیا و قدرت را با انگاره نمی‌سنجند و الا از این انگاره‌ها در اینجا هم زیاد است. از همه مهمتر بحث اشتیاق نیست الان در همه جهان بحث این است که چه مواجهه‌ای با دولت جدید آمریکا داشته باشند. اتفاقاً عدم مذاکره می‌تواند نشانه دست پایین‌تر هم باشد. فقط بگویید چرا از گفت‌وگو باید ترسید و آن را خیانت دانست؟
متاسفانه مسئولین هزینه تحریم را نمی‌دهند لذا درکی از مسائل مردم ندارند. بنابر این گفت‌وگو یک ضرورت و رفتاری بدیهی است. اگر شفاف باشد مردم درباره مفاد آن داوری خواهند کرد و مهمتر از همه اینکه باید تضمین کافی هم برای اجرای دقیق داشته باشد. در این صورت مشکلی نخواهد ماند.
این همه علیه گفت‌وگو‌ شعار ندهید که به زیان خودتان است. از مسئولان و رئیس‌جمهور بخواهید شفاف و با هماهنگی رهبری و نظام گفت‌وگو کنند و مصالح کشور و منافع ملت را تامین کنند و توافق آنان هم تضمین شده باشد. وفاق یعنی این.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/1014440/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

در «کلاس مخفی» چه خبر است؟

سرمقاله شرق/ نگاه به داخل

همتی: روابط اقتصادی ایران و تاجیکستان در یک سال اخیر 50 درصد رشد داشت

شیاطین سرخ به دنبال اولین برد خانگی در سال 2025

پاسخ «بله» آرنولد برای انتقال به رئال

نتایج و رده‌بندی تیم‌ها در لیگ برتر والیبال؛ صعود یک تیم به پلی آف

درویش و جویباری به فدراسیون دعوت شدند

ستاره کره؛ دومین گلزن برتر دربی شمال لندن

سپاهان با 5 مصدوم مقابل پرسپولیس

نشست مشترک روسای جمهور ایران و تاجیکستان/ پزشکیان: بستر لازم برای عبور از مرز نیم میلیارد دلاری تجارت بین دو کشور قابل وصول است

دانشگاه دولتی پزشکی تاجیکستان به پزشکیان درجه پروفسوری افتخاری اعطا کرد

زن باباش رو تحقیر می کنه

داور بازی فراموشکار در زمین فوتبال

موزیک ویدئوی «ایران» با صدای چنگیز حبیبیان

رصد ملاقات مریخ و مشتری در گنبد مینا

سرمقاله همشهری/ ناگزیری اسرائیل از پذیرش آتش‌بس

جزئیات پرداخت وام اشتغالزایی به سربازان

آخرین وضعیت قیمت کالاهای اساسی؛ هر دست کله پاچه چند؟

سعیدی: منطقه مکران، هندوستان کوچک است؛ هر چه در آن‌جا به عمل می‌آید در مکران نیز به عمل می‌آید

قطعی شدن برنز پینگ پنگ باز ایرانی در مسابقات تونس

خبرنگار اسکای، مولر را دست انداخت

پایان کار ستار زارع در تیم شیرازی لیگ یک

تراکتور: بازی بعدی ما با تماشاگر است

فدراسیون فوتبال در انتظار دریافت پول از سپاهان اصفهان

تقابل یاران جهانبخش با تیم دسته سومی

توئیت KHAMENEI.IR در پی آتش‌بس در غزه؛ در کتابها خواهند نوشت که این رژیم پس از کشتار زنان و کودکان شکست خورد

بابایی کارنامی: هیئت عالی نظارت نمی‌تواند در کار مجلس دخالت کند

عضو کمیسیون امنیت ملی: دوران نابسامانی خواهد گذشت

«ناصریا»؛ عاشقانه اى از عمق دلتنگی هاى نامى عبدللهى براى پدر

روایت فریدون شهبازیان از همکاری‌ با نادر ابراهیمی و محمد نوری

روایتی از فروش نان وجبی در 60 سال پیش

هشدار به مسافران؛ آخرین وضعیت جوی ترافیکی محورهای شمالی اعلام شد

سقوط مرگبار 2 خواهر دوقلو از برج ١٩ طبقه؛ نقش 2 پسر جوان چه بود؟

چشم‌های جادویی کار دست مرد جوان داد

اعتکاف مادر-دختری

خبر خوش کارشناس هواشناسی به مردم

ناسا با ربات‌ها در فضا رادیاتور هسته‌ای می‌سازد

پیش از ازدواج زال و رودابه، ستاره شناسان مژده تولد رستم را داده بودند

سرمقاله ایران/ چشم‌انداز منطقه‌ای و جهانی توافق راهبردی ایران و روسیه

رادیکال‌ها؛ سوار بر موج استیضاح

سرمقاله کیهان/ آقای پزشکیان! شما صاحب ایران نیستید

بله آخر آلفونسو دیویس به رئال

خداحافظی و سلام از قائدرحمتی به 2 شهر

کارت سردار آزمون برای ریاست جمهوری

الحاق سامانه‌های موشکی و تجهیزات تاکتیکی به نیروی دریایی ارتش

استقبال رئیس مجلس از توافق آتش‌بس در غزه/ قالیباف: دنیا برای مجازات رژیم جنایتکار وارد عمل شود

تاکید روسای جمهور ایران و تاجیکستان بر گسترش روابط

سفیر سابق ایران در مسکو: پوتین توجه و تمرکزی که باید به روابط ایران و روسیه داشته باشد را ندارد

امضای 23 یادداشت و سند همکاری مشترک میان ایران و تاجیکستان

یادی از خانواده خوب وحدت