راه ترقی

آخرين مطالب

حمایت صریح وزیر ارشاد از رسانه‌های مکتوب اجتماعی

حمایت صریح وزیر ارشاد از رسانه‌های مکتوب
  بزرگنمايي:

راه ترقی - خراسان / وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در جریان سفر دو روزه خود به استان خراسان رضوی، عصر روز گذشته از تحریریه روزنامه خراسان بازدید کرد وی در این بازدید تصریح کرد اعتقاد ما صیانت از رسانه‌های مکتوب است.
جزئیات سوالات خبرنگاران خراسان و پاسخ‌های صالحی را بخوانید:
: آقای دکتر یکی از مطالبات جدی این روزهای مشهدی‌ها برگزاری کامل جشنواره فیلم فجر است ما هر سال دقیقه نودی تعدادی از فیلم‌ها در صف اکران در مشهد قرار می‌گیرد و تعدادی دیگر قرار نمی‌گیرد. برنامه شما برای اکران فیلم‌های جشنواره فجر امسال در شهرستان‌ها و مخصوصا مشهد چیست؟ همچنین درباره جشنواره موسیقی فجر اگر جزئیاتی قطعی شده برای استان آن را هم ذکر بفرمایید.
صالحی: تلاش شده است که فضای اکران جشنواره در استان‌ها جدی گرفته شود و حتما در مشهد و خراسان هم این مسئله مد نطر است. نگاهی را آقای دبیر جشنواره فجر داشته‌اند که اصل این نگاه درست که ما حرمت و احترام فیلم‌های جشنواره فجر را از نظر تعداد مخاطب و جایگاه سینما‌ها داشته باشیم که احیانا همراه با یک فضای بی حرمتی از نظر تعداد افرادی که حضور پیدا می‌کنند همراه نشود. با این نگاه دارند نوبت‌های اکران را مدیریت می‌کنند اما این که برای خراسان دقیقا چه تعداد پیش بینی شده را هنوز نهایی نیست. راجع جشنواره موسیقی فجر هم هنوز تصمیمی گرفته نشده است.
: اگر پرفروش ترین فیلم‌های 4 سال اخیر را گیشه سینما را مرور کنیم می‌بینیم که در انحصار فیلم‌های کمدی بوده است که چندان هم شایسته جامعه ما نیست و انعکاسی از سبک زندگی مردم ایران را در سینماگران نمی‌بینیم سینمایی که به جای این که ذائقه سازی کند، بیشتر دارد از شبکه‌های اجتماعی برای ساخت کمدی‌هایی سخیفی که نمی‌تواند به جامعه نور ببخشد گرته برداری می‌کند. می‌خواستم بدانم ان شاء ا... برنامه شما برای پرداختن به ژانرهای دیگر سینما چیست و آیا اصلا به این که در سینما مسائل اجتماعی مطرح شود قائل هستید؟
صالحی: حتما هم سینمای ما و هم سینمای جهان به فیلم کمدی نیازمند است اما به شرطی که فیلم واقعا کمدی باشد به این معنا که در یک ژانری باشد که بتوان به عنوان یک اثر طنز از آن دفاع کرد. ذائقه عمومی را به نحوی راضی کند که همراه باشد با آداب رسوم و هنجارهای اجتماعی و از طرفی هم سینمای کمدی باید بخشی از سینما باشد و نه کل سینمای یک کشور. وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی متصدی این حوزه نیست. می‌دانید که بخش خصوصی و مجوعه‌هایی از این قبیل مسیر را پیش می‌برند اما باید تلاش کرد آنچه برایند این داستان قرار می‌گیرد به گونه‌ای باشد که هم ما یک سینمای کمدی قابل دفاع داشته باشیم و هم تمام هویت سینما و اقتصاد سینما صرفا با کمدی تعریف نشود.
: با توجه به این که جایگاه رسانه‌های مکتوب در سال‌های اخیر با پیشرفت فضای مجازی کمی متزلزل شده است اما همچنان یک اجماع همگانی وجود دارد که حوزه رسانه مکتوب به دلایل مختلف فرهنگی و اجتماعی باید حفظ بشود. از طرف دیگر این تبدیل به یک چالش اقتصادی کلان برای موسسات مطبوعاتی و رسانه‌ها شده است و در سطح خرد هم خبرنگاران برای بازنشستگی با یک هفت‌خانی در مواجهه با اداره کار و سپس تامین اجتماعی مواجه‌اند که مصادیقش را ما در همکارانی که الان در حال طی فرایند بازنشستگی خود هستند می‌بینیم که خیلی سخت می‌گیرند و انواع و اقسام تفسیر به رای‌ها در قبال قانون را در این دو اداره می‌بینیم در این زمینه برنامه شما چیست؟
صالحی: اعتقاد ما صیانت از رسانه‌های مکتوب است. در ارتباط با بازنشستگی هم دوستان ما در معاونت مطبوعاتی صحبت‌های خوبی را با سازمان تامین اجتماعی در این زمینه داشته‌اند و مسیری را داریم دنبال می‌کنیم که بعضی از دغدغه‌هایی که دوستان دارند کاهش پیدا کند. 
: حضرت عالی در نشست خبری اخیرتان به بحث شفاف سازی اشاره کردید و فرمودید که کمیته شفاف سازی را دوباره راه اندازی خواهیم کرد و جمله‌ای فرمودید که اگر مدیران پشت دیوار‌های شیشه‌ای باشند برای خودشان هم ایمن تر است. گرچه خود حضرت عالی پاسخگو هستید اما آیا برنامه‌ای برای پاسخگویی معاونین شما هم هست؟ با این که ما جشنواره فجر را در پیش داریم اما معاون سینمایی حضرت عالی و دبیر جشنواره هنوز یک نشست خبری برگزار نکرده‌اند که به سوالات پاسخ بدهند آیا برنامه‌ای برای پاسخگویی مدیران هم وجود دارد یا خیر؟
صالحی: آنچه بنده درباره کمیته شفافیت عرض کردم بیشتر با نگاه این که ما اطلاعاتمان در مسیر و در معرض عموم قرار بگیرد. چیزی که شما اشاره کردید بحث پاسخگویی معاونان است که شاخه دیگری است اما آن چیزی که در حقیقت مد نظر بود این بود که ما بتوانیم از نظر کارکردهایی که داریم اطلاعاتمان بتواند در دسترس عموم قرار بگیرد البته این نافی این که حتما باید مسئولان به نحو عام و طبعا در حوزه فرهنگ هم تلاش بکنیم که پاسخگویی بیشتری داشته باشیم.
: می‌بینیم که در کشور ترکیه به خوبی از بحث گردشگری ادبی استفاده می‌کنند اما این مقوله در کشور ما مغفول مانده است. برنامه‌های شما در این زمینه چیست؟ سوال دوم هم بحث مغفول ماندن اقتصاد هنر است که متاسفانه در کشور ما این موضوع هم نادیده گرفته شده است. وزارتخانه چه کارهایی در این زمینه در دست انجام دارد؟
صالحی: امروز که من نیشابور بودم کاملا همین بحث مطرح بود بالاخره ظرفیت ایران عزیز واقعا به گونه‌ای است که از غرب به شرق از شمال تا جنوب ایران فرصت‌هایی برای گردشگری ادبی فرهنگی و هنری واقعا وجود دارد فرصت بسیار متمایز و ممتازی است. آقای استاندار هم در صحبت هایشان در طول سفر می‌گفتند که واقعا خراسان یک ظرفیت قابل توجهی در زمینه گردشگری ادبی فرهنگی و هنری دارد و هم سنت 1400 ساله بعد از اسلام. همین نیشابور، امروز که بودیم عرض می‌کردم حداقل 5 تا 6 هزار شخصیت بزرگ جهان اسلام در نیشابور بوده است. حاکم نیشابوری 14 جلد کتاب تاریخ نیشابور را نوشته و البته متاسفانه کتابش کاملا در اختیار ما نیست و مختصری از آن کتاب موجود است و بعد هم افراد دیگری که آن را مستدرک و تکمیل کردند حداقل 6 هزار شخصیت قابل توجه جهان اسلامی که بسیاری از بزرگان جهان اسلام و مسلمان در این منطقه نیشابور و خراسان ما هستند. حتما گردشگری فرهنگی و هنری می‌تواند یک فرصت برای ایران و به طور خاص خراسان باشد. اما این مسئله سازوکار‌های خودش را هم می‌طلبد یک وقتی حالا شما اصحاب رسانه باید با در این باره صحبت کنید که پیش اقتضائات گردشگری فرهنگی چیست؟ خود این یک سوژه است اگر بخواهیم ایران گردشگری ادبی فرهنگی بپذیرد چه اقتضائات را برای خودش دارد و چه زمینه‌هایی را باید پدید آورد خب ایده‌هایی در این قسمت وجود دارد اما حتما کارهای مشترک ما و شما و دیگر اصحاب رسانه باعث می‌شود این ایده‌ها شکل بهتری پیدا کند. 
اقتصاد هنر هم حتما همین طور است ایده‌های مختلفی وجود دارد مثل همین بحثی که امروز با آقای استاندار تفاهم نامه اش را امضا کردیم گذرهای فرهنگ و هنر را در خراسان خب بیشتر با همین نگاهی بود که در نیشابور اولین موردش که ادامه طرحی بود که در دولت دوازدهم شروع شده بود که به ثمر نشسته بود بشود از طریق گذرها، بازارچه‌ها و فرصت‌های از این قبیل به عنوان یک ایده البته چند ایده موازی دیگر هم وجود دارد حتما اقتصاد هنر جایگاه بسیار مهمی را می‌تواند داشته ‌باشد. در خراسان هم خب آن ظرفیتی که به عنوان زیارت وجود دارد و خود آقای سعیدی هم مدت‌ها با همین ایده کار کرده است انصافا زیارت فرصت زیادی در خراسان برای اقتصاد هنر آیینی و هنر در خدمت زیارت دارد که قابل توجه است. با حاج آقای مروی جلسه‌ای داشتیم در همین فضا که چگونه می‌توانیم ما در وزارت فرهنگ و استان قدس در حوزه اقتصاد فرهنگ و هنر تبادلات ذهنی و کارکردی داشته باشیم گفت و گو شد و حتما همینطور است که فرهنگ و هنر در عین اینکه جریانات نرم افزاری هستند اما می‌تواند با ترکیب شدن با اقتصاد و سبک زندگی بدل به یک ترکیب شیکه‌ای شود که هم در حوزه نرم افزاری تاثیر بیشتری داشته باشد و هم در عرصه معیشت هم هنرمندان و معیشت اجتماعی و با فضای اقتصاد و هنر پیوند بخورد.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/1014482/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

همتی: روابط اقتصادی ایران و تاجیکستان در یک سال اخیر 50 درصد رشد داشت

شیاطین سرخ به دنبال اولین برد خانگی در سال 2025

پاسخ «بله» آرنولد برای انتقال به رئال

نتایج و رده‌بندی تیم‌ها در لیگ برتر والیبال؛ صعود یک تیم به پلی آف

درویش و جویباری به فدراسیون دعوت شدند

ستاره کره؛ دومین گلزن برتر دربی شمال لندن

سپاهان با 5 مصدوم مقابل پرسپولیس

نشست مشترک روسای جمهور ایران و تاجیکستان/ پزشکیان: بستر لازم برای عبور از مرز نیم میلیارد دلاری تجارت بین دو کشور قابل وصول است

دانشگاه دولتی پزشکی تاجیکستان به پزشکیان درجه پروفسوری افتخاری اعطا کرد

زن باباش رو تحقیر می کنه

داور بازی فراموشکار در زمین فوتبال

موزیک ویدئوی «ایران» با صدای چنگیز حبیبیان

رصد ملاقات مریخ و مشتری در گنبد مینا

سرمقاله همشهری/ ناگزیری اسرائیل از پذیرش آتش‌بس

جزئیات پرداخت وام اشتغالزایی به سربازان

آخرین وضعیت قیمت کالاهای اساسی؛ هر دست کله پاچه چند؟

سعیدی: منطقه مکران، هندوستان کوچک است؛ هر چه در آن‌جا به عمل می‌آید در مکران نیز به عمل می‌آید

قطعی شدن برنز پینگ پنگ باز ایرانی در مسابقات تونس

خبرنگار اسکای، مولر را دست انداخت

پایان کار ستار زارع در تیم شیرازی لیگ یک

تراکتور: بازی بعدی ما با تماشاگر است

فدراسیون فوتبال در انتظار دریافت پول از سپاهان اصفهان

تقابل یاران جهانبخش با تیم دسته سومی

توئیت KHAMENEI.IR در پی آتش‌بس در غزه؛ در کتابها خواهند نوشت که این رژیم پس از کشتار زنان و کودکان شکست خورد

بابایی کارنامی: هیئت عالی نظارت نمی‌تواند در کار مجلس دخالت کند

عضو کمیسیون امنیت ملی: دوران نابسامانی خواهد گذشت

«ناصریا»؛ عاشقانه اى از عمق دلتنگی هاى نامى عبدللهى براى پدر

روایت فریدون شهبازیان از همکاری‌ با نادر ابراهیمی و محمد نوری

روایتی از فروش نان وجبی در 60 سال پیش

هشدار به مسافران؛ آخرین وضعیت جوی ترافیکی محورهای شمالی اعلام شد

سقوط مرگبار 2 خواهر دوقلو از برج ١٩ طبقه؛ نقش 2 پسر جوان چه بود؟

چشم‌های جادویی کار دست مرد جوان داد

اعتکاف مادر-دختری

خبر خوش کارشناس هواشناسی به مردم

ناسا با ربات‌ها در فضا رادیاتور هسته‌ای می‌سازد

پیش از ازدواج زال و رودابه، ستاره شناسان مژده تولد رستم را داده بودند

سرمقاله ایران/ چشم‌انداز منطقه‌ای و جهانی توافق راهبردی ایران و روسیه

رادیکال‌ها؛ سوار بر موج استیضاح

سرمقاله کیهان/ آقای پزشکیان! شما صاحب ایران نیستید

بله آخر آلفونسو دیویس به رئال

خداحافظی و سلام از قائدرحمتی به 2 شهر

کارت سردار آزمون برای ریاست جمهوری

الحاق سامانه‌های موشکی و تجهیزات تاکتیکی به نیروی دریایی ارتش

استقبال رئیس مجلس از توافق آتش‌بس در غزه/ قالیباف: دنیا برای مجازات رژیم جنایتکار وارد عمل شود

تاکید روسای جمهور ایران و تاجیکستان بر گسترش روابط

سفیر سابق ایران در مسکو: پوتین توجه و تمرکزی که باید به روابط ایران و روسیه داشته باشد را ندارد

امضای 23 یادداشت و سند همکاری مشترک میان ایران و تاجیکستان

یادی از خانواده خوب وحدت

پدر که باشی باید شونه هات پهن باشه

دو خط کتاب/ همه دارای دو ابزار بسیار قدرتمند هستیم