راه ترقی

آخرين مطالب

سرمقاله دنیای اقتصاد/ «ترامپ» اطرافیانش را غافلگیر می‌کند؟ نوشتارها

سرمقاله دنیای اقتصاد/ «ترامپ» اطرافیانش را غافلگیر می‌کند؟
  بزرگنمايي:

راه ترقی - دنیای اقتصاد / ««ترامپ» اطرافیانش را غافلگیر می‌کند؟» عنوان یادداشت روز در روزنامه دنیای اقتصاد به قلم کوروش احمدی است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
با شروع دور دوم ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ، حدس و گمان‌‌‌های زیادی در مورد سیاست خارجی او به‌طور عام و سیاست او در قبال ایران به‌طور خاص مطرح است. طبعا طیف‌‌‌های مختلف سیاسی در داخل آمریکا، در خاورمیانه و در سراسر جهان مشغول تلاش برای تاثیرگذاری بر روند برنامه‌‌‌ریزی‌‌‌ها و تصمیم‌گیری‌‌‌ها در تیم سیاست خارجی ترامپ هستند. تا آنجا که به ایران مربوط می‌شود، کمتر نشانی از توصیه به ترامپ برای اعتدال و میانه‌‌‌روی دیده می‌شود.
در آخرین مورد، تشکیلات افراطی موسوم به «اتحاد علیه ایران هسته‌‌‌ای» (UANI) طی متنی تحت عنوان «برنامه صدروزه» برای ترامپ، مجموعه‌‌‌ای از اقدامات خصمانه علیه ایران در حوزه‌‌‌های دیپلماتیک، اطلاع‌‌‌رسانی، نظامی و اقتصادی را پیشنهاد کرده است. اگرچه از این تشکیلات افراطی انتظاری غیر از این نمی‌‌‌رفت، اما متاسفانه برخی چهره‌‌‌ها و طیف‌‌‌هایی که طی سال‌های اخیر میانه‌‌‌رو محسوب می‌‌‌شدند و توصیه به حل دیپلماتیک اختلافات با ایران و حداکثر فشار اقتصادی برای این منظور داشتند، این اواخر میل به تندروی یافته‌‌‌اند. دو مقاله‌‌‌ای که 2 و 6ژانویه توسط ریچارد نفیو و ریچارد هاس در نشریه فارن‌افرز منتشر شد، نمونه‌‌‌ای از این توصیه‌‌‌هاست که می‌‌‌تواند در شکل دادن به پارادایم جدید موثر باشد. این دو نویسنده که تا پیش از این تقریبا در طیف میانه‌‌‌رو دسته‌‌‌بندی می‌‌‌شدند، در مقاله‌‌‌هایشان ضمن تاکید بر اعمال «فشار حداکثری» آن را کافی ندانسته و استفاده از تهدید نظامی علیه ایران را نیز به‌عنوان مکمل ابزارهای دیپلماتیک لازم دانسته‌‌‌اند.

آن دو در اشاراتی که تقریبا آنها را در یک صف با اتحاد علیه ایران هسته‌‌‌ای قرار می‌دهد، گفته‌‌‌اند که تحریم تنها می‌‌‌تواند یک جزء از یک طرح جامع برای تغییر سیاست ایران باشد. نکته دیگری که مطرح می‌کنند، توصیه به حل جامع مشکلات با ایران است. به تعبیر ریچارد هاس، دیپلماسی باید در پی «توافق جامع» با ایران و شامل سقفی برای فعالیت هسته‌‌‌ای ایران، خودداری ایران از «کمک نظامی» به کنشگران غیردولتی در منطقه و محدودیت برنامه موشکی این کشور باشد. ریچارد نفیو نیز از لزوم برنامه‌‌‌ریزی «با هدف تغییر مسیر راهبردی ایران» از طریق دیپلماسی متکی به تشدید تحریم و تهدید نظامی صحبت می‌کند.
با توجه به چنین توصیه‌‌‌هایی از سوی طیفی از تندروها و میانه‌‌‌روها، مشکل می‌‌‌توان تصور کرد که اطرافیان ترامپ فکری متفاوت در سر داشته باشند. اما همان‌طور که در دوره قبلی ریاست‌جمهوری ترامپ دیدیم، این احتمال همچنان وجود دارد که خودِ ترامپ در چارچوب «منطق معاملاتی» و ذهنیت نامتعارفش موجب غافلگیری اطرافیانش و ناظران بیرونی شود. دعوت ترامپ از دکتر ظریف از طریق سناتور رند پال برای ملاقات با او در کاخ‌سفید در ژوئیه 2019 و اصرار او در اوت 2019 در بئاریتس فرانسه از طریق ماکرون برای ملاقات با دکتر ظریف از این نوع است. این در حالی بود که پمپئو و بولتون مخالف ملاقات بودند و بولتون تهدید کرده بود که در صورت چنین ملاقاتی استعفا خواهد کرد. علاوه بر این ویژگی‌‌‌های شخصی ترامپ، قول‌‌‌های انتخاباتی او را نیز باید در نظر گرفت.
او قول داده است که آمریکا را وارد جنگ جدیدی نکند و به جنگ‌‌‌های کنونی نیز خاتمه دهد. به‌طور کلی، بدون اینکه ترامپ راهبرد منسجمی برای امنیت ملی داشته باشد، می‌‌‌توان راهبرد عملی او را نزدیک به «راهبرد توازن از راه دور» (offshore balancing) و به دور از «راهبرد هژمونی لیبرال» دانست. بنابراین شرایط به‌گونه‌‌‌ای است که به‌رغم توصیه‌‌‌های اطرافیان او و محافل سیاسی افراطی در آمریکا نمی‌‌‌توانیم بگوییم که راه برای نیل به نوعی تفاهم بسته شده است.با این حال، سوال مهم این است که ترامپ این‌بار چگونه آغاز خواهد کرد. آیا او با دعوت از ایران برای مذاکره آغاز خواهد کرد یا دعوت به مذاکره را حداقل با «فشار حداکثری» همراه می‌کند. از طرفی، با توجه به ابعاد روان‌شناختی مسائل بین ایران و آمریکا، از جمله ترور شهید سلیمانی به دستور ترامپ و ادعای قصد ایران برای ترور ترامپ و برخی اطرافیان سابقش، مساله دشوارتر از مسائل مشابه است و بنابراین نحوه شروع ترامپ مهم خواهد بود.
مساله مهم دیگر، در کنار ابعاد روان‌شناختی، این است که روایت رایج در غرب تغییر اساسی کرده و بر کاهش اهرم‌‌‌های منطقه‌‌‌ای و دفاعی ایران طی 15 ماه گذشته متمرکز شده است. نفس این روایت صرف‌نظر از درستی یا نادرستی آن مهم است و می‌‌‌تواند بر نحوه تصمیم‌گیری ترامپ و واکنش متقابل ایران تاثیر بگذارد. با این حال، اینها مسائلی هستند که ایران می‌‌‌توانست و شاید هنوز هم بتواند قبل از شروع به کار ترامپ با اطرافیان او مطرح کند و بر نحوه تصمیمی که او خواهد گرفت، تاثیر بگذارد. دیگر کشورها تاکنون چنین کرده‌‌‌اند و مقامات منطقه با مسعود بولوس، مشاور ترامپ و استیو ویتکاف، فرستاده ویژه ترامپ در امور خاورمیانه، در تماس مستمر هستند. اما شواهد حاکی از آن نیست که مقامات ایرانی نیز تماسی با اطرافیان ترامپ داشته‌‌‌اند. اگر این حدس درست باشد، آنها و نیز ما مشکل می‌‌‌توانیم تصویر روشنی از اقداماتی که ترامپ در قبال ایران انجام خواهد داد، داشته باشیم.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/1017970/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

گارانتی سه‌ماهه تعمیرات موتور هواپیما توسط متخصصان ایرانی

معاون وزیر صمت: پول‌هایی که در کشور برای حمایت از صنایع کوچک توزیع می‌شود، در کدام نهادها هزینه می‌شود؟

چهار پیشنهاد یک فعال خصوصی برای حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان؛ از اعتبار مالیاتی تا ضمانت‌نامه‌های بانکی

برق صنایع با خرید برق سبز ، قطع نخواهد شد

مومنی: از جایگاه مس راضی نیستیم

فداکار: بردن استقلال در آزادی نشانه بزرگی شمس‌آذر است

فصل تازه همیلتون با فراری

پورموسوی: برخی مربیان فقط شعار می‌دهند و با لابی تیم می‌گیرند

واکنش هادی ساعی به صحبت‌های مینو مداح

رافینیا: مجبور شدم واکنش نشان بدهم

شرط بلانکو برای جدایی از استقلال

پیروزی میلیون دلاری برای بارسا!

ماجرای سوءاستفاده فرانسه از سرطان محمدرضا پهلوی برای بستن قراردادهای هسته‌ای

فائزه هاشمی: بنا به توفیق اجباری، ایران دیگر در منطقه حضور ندارد؛ این بهترین فرصت برای ساخت کشور است

رئیس سازمان انرژی اتمی: دشمنان پیشرفت ما را در عرصه هسته‌ای برنمی‌تابند

ایران رئیس گروه آسیا و اقیانوسیه شورای حقوق بشر شد

معاون سیاسی سپاه: رسالت نابودی اسرائیل را خداوند به ما داده است

جناب خان: از بچگی با لوبیا مشکل داشتم

کارگردان «سُل»: اجازه نمی‌دهند درباره جانبازان اعصاب و روان فیلم بسازیم

آهنگ جدید/ «یاقوت» را از سهیل مهرزادگان بشنوید

وقتی «جناب خان» نوازنده حرفه ای می شود!

خرید 100 دستگاه ps 5 با رسید جعلی!

مرگ روزانه 200 بیمار مبتلا به سرطان در کشور

فیلم لحظه زیر گرفتن یک پاکبان و فرار ناجوانمردانه راننده

لحظه برخورد ویرانگر قطار با یک کامیون

سرمقاله اعتماد/ آتش‌بس؛ پایان یا آغاز جنگ؟

خانواده‌ هاشمی از پدرشان اعاده حیثیت کنند

نوبخت: در سه سال گذشته تورم پایین نیامد و بالای 40 درصد بود

ثبت سفارش واردات خودروهای نو و کارکرده توسط اشخاص آغاز شد

افزایش دمای تورم در ابتدای زمستان؛ تورم ماهانه و نقطه‌ای دی‌ماه افزایش یافت

راهکارهایی برای تحقق رشد 8 درصدی اقتصاد

شرط مهم برای افزایش کرایه تاکسی در روزهای بارانی

نوری شاهین: دورتموند مهم‌تر از من است

روایت باشگاه سپاهان از بازی جنجالی مقابل چادرملو

درخشش ملی‌پوش تنیس روی میز ایران در لیگ فرانسه

واکنش ناظر دیدار فولاد و نساجی به اتفاقات جنجالی پایان بازی

رقابت مدعیان لیگ برتر تکواندو در کورس قهرمانی

اثر جدید حمید سحری از کامبک دیشب بارسلونا مقابل بنفیکا

شکایت مطهری از استقلال رد شد

سخنان آیت‌الله عابدینی پس از آزادی فرزندش در ایتالیا

قالیباف: مردم را دسته‌بندی نکنیم

شبنم قربانی، ساناز سعیدی، سودابه بیضایی و ویدا جوان در یک افتتاحیه

سوتی خواننده پاپ در گفتن اسم بازیگر زن سریال «یاغی»

دلیل نامگذاری جزیره بوموسی در برنامه «هزار و یک»

روز نخست چهل و سومین جشنواره تئاتر به نام «آتیلا پسیانی»

نقش فرعون «موسی کلیم الله (ع)» حاتمی‌کیا به این بازیگر رسید

فریدون شهبازیان کدام آهنگ را بهترین اثر خود می‌دانست؟

نظافتچی منزل، سارق از آب درآمد

انتقال پیکر‌های 9 شهید مرزبانی از پاکستان پس از 16 سال

معاون رئیس جمهور: کودک‌همسری باید متوقف شود