راه ترقی

آخرين مطالب

دانشمندان برای حل مشکل زباله‌های فضایی دست به دامن سازمان ملل شدند دانش

دانشمندان برای حل مشکل زباله‌های فضایی دست به دامن سازمان ملل شدند
  بزرگنمايي:

راه ترقی - ایسنا / یک گروه بین‌المللی از محققان از سازمان ملل می‌خواهند که حفاظت از مدار زمین را در اهداف توسعه پایدارش قرار دهد.
محققان به سرپرستی کارشناسان آزمایشگاه پیشرانش جت ناسا، دانشگاه پلیموث در بریتانیا و دانشگاه تگزاس در آستین، فکر می‌کنند که افزودن فضا به دستور کار سازمان ملل برای توسعه پایدار، زمینه حفاظت از فضا را تقویت می‌کند. در سال‌های اخیر این به موضوعی مبرم تبدیل شده است.
به نقل از اسپیس، ظهور ابرصورت‌های فلکی که ناوگانی متشکل از صدها یا هزاران ماهواره کوچک است و اتصال اینترنتی را فراهم می‌کنند یا سیاره ما را از بالا نظارت می‌کنند، منجر به افزایش تصاعدی تعداد ماهواره‌ها شده است. حدود 15 سال قبل، به سختی هزار ماهواره به دور سیاره ما می‌چرخیدند. این تعداد از آن زمان تاکنون بیش از 10 برابر شده است و انتظار می‌رود که همچنان به رشد خود ادامه دهد. همانطور که ماهواره‌ها به انتهای ماموریت خود می‌رسند، به زباله‌های خطرناکی تبدیل می‌شوند که می‌توانند با سایر اجسام در مدار برخورد کنند و در نتیجه انبوهی از قطعات زباله ایجاد می‌شود.
ملیسا کوین (Melissa Quinn)، مدیر کل شرکت آگاهی موقعیت فضایی Slingshot Aerospace که بخشی از این ابتکار عمل است، می‌گوید: افزودن یک هدف توسعه پایدار به طور خاص برای فضا، گامی دگرگون کننده در حفاظت از یکی از حیاتی‌ترین محیط‌های زمین خواهد بود. فضا دیگر یک مرز بی حد و حصر نیست، بلکه منبعی محدود است که تحت فشار فزاینده فعالیت‌های انسانی قرار گرفته است.
نزدیک به 70 سال از پرتاب اولین ماهواره تاریخ یعنی اسپوتنیک روسیه می‌گذرد و بشریت در بسیاری از جنبه‌های زندگی مدرن از جمله پخش تلویزیونی، اتصال به اینترنت و ناوبری ماهواره‌ای به فناوری فضایی تکیه کرده است.
کوین می‌گوید: این فقط به خاطر محافظت از فضا به خاطر خودش نیست. این در مورد اطمینان از این است که سیستم‌هایی که ما روزانه به آنها تکیه می‌کنیم، انعطاف‌پذیر، عادلانه و در دسترس برای نسل‌های آینده باقی بمانند. یک برنامه اختصاصی می‌تواند همکاری جهانی مورد نیاز برای رویارویی با این چالش را تسریع کند.
دستور کار سازمان ملل برای توسعه پایدار که در سال 2015 تدوین شد، شامل 17 هدف توسعه پایدار است که شامل پایان دادن به گرسنگی و فقر، بهبود دسترسی به مراقبت‌های بهداشتی و آموزش برای جمعیت جهانی؛ تضمین برابری جنسیتی، دسترسی به آب سالم و بهداشت و حفاظت از آب و هوا می‌شود.
محققان فکر می‌کنند یکی از اهداف موجود، به مشکل فضا مربوط می‌شود. برنامه شماره 14 بر حفاظت از حیات دریایی تمرکز دارد و آلودگی اقیانوس‌های جهان را با آلودگی پلاستیکی تحت پوشش قرار می‌دهد. این مشکل زیست محیطی که به سختی قابل حل است، شبیه مساله رو به رشد زباله‌های فضایی است.
آنها در بیانیه‌ای گفتند: محققان فکر می‌کنند که درس‌های آموخته شده از مدیریت زباله‌های دریایی می‌تواند به جلوگیری از بحران سیاره‌ای دیگری قبل از اینکه خیلی دیر شود، کمک کند.
توماس داولینگ (Thomas Dowling)، مدرس سنجش از دور و علوم زمین فضایی در دانشگاه اوکلند در نیوزلند، می‌گوید: در گذشته نه چندان دور، اقیانوس‌های ما به عنوان منابع بی‌نهایت برای غارت و ریختن زباله‌های بی‌شمار در نظر گرفته می‌شدند. ما اکنون می‌دانیم که این دیدگاه به شدت اشتباه بوده است و بسیاری از محیط‌های دریایی اکنون به زمین‌های بایر تبدیل شده‌اند و تخمین زده می‌شود که سالانه بیش از هشت میلیون تُن زباله پلاستیکی وارد اقیانوس می‌شود.
سالهاست که کارشناسان پایداری فضایی زنگ خطر را در مورد افزایش مقادیر زباله‌های فضایی در اطراف زمین به صدا در آورده‌اند. طبق گزارش آژانس فضایی اروپا، در حال حاضر حدود 40 هزار و 500 قطعه زباله فضایی خارج از کنترل بزرگتر از 10 سانتی‌متر، تا 1.1 میلیون قطعه بین یک تا 10 سانتی‌متر و 130 میلیون قطعه کوچکتر از یک سانتی‌متر وجود دارد.
این قطعات با سرعتی نزدیک به پنج مایل در ثانیه (8 کیلومتر در ثانیه) دور سیاره ما می‌چرخند و هر چیزی را که سر راهشان باشد، تهدید می‌کنند. برخی از کارشناسان هشدار داده‌اند که پدیده خطرناکی به نام «سندرم کسلر» که یک آبشار غیرقابل توقف از برخوردها است که در آن هر تصادف قطعاتی تولید می‌کند که به فضاپیماهای بیشتری آسیب می‌زند، در شرف وقوع است.
کوین می‌گوید: افزایش سریع استقرار ماهواره‌ها منجر به افزایش خطر برخورد و ایجاد زباله شده است. در سال 2024، ما شاهد افزایش 17 درصدی سالانه در میانگین تعداد برخوردهای نزدیک زباله‌ها در مدار پایین زمین به ازای هر ماهواره بوده‌ایم. با وجود بیش از 12 هزار و 500 فضاپیما که اکنون در مدار سیاره ما در حال چرخش هستند، از جمله بیش از 3300 ماهواره غیرفعال، نیاز فوری و هماهنگ به اقدامی جهانی برای اطمینان از ایمنی و پایداری فضا داریم.
علاوه بر مشکل زباله‌های فضایی، محققان جوی نگران تاثیرات احتمالی ورود مجدد ماهواره‌ها به جو زمین هستند. سوختن جوی ماهواره‌ها در طول سقوط آنها بر فراز زمین، اکسید آلومینیوم تولید می‌کند که می‌تواند ازن اتمسفر را از بین ببرد و توانایی آن در بازتاب نور خورشید توسط زمین را تغییر دهد.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/1018247/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

لیست عیدی کارگران در پایان سال 1403؛ کمترین و بیشترین مبلغ چقدر است؟

دلار به ترامپ نگاه کرد طلا به همتی

آغاز ضرب انواع سکه‌ طلا با تاریخ 1404؛ عرضه سکه‌ها از نیمه اسفند امسال

یک لژیونر جدید در راه است

رجب‌زاده: بازی ما و فجر خیلی مهم است، داورِ خوب!

داور ذوب‌آهن - پرسپولیس؛ تهدید به مرگ شدم!

حرف دل بازیکنان استقلال درباره موسیمانه!

کاپیتان پرسپولیس تراکتور و الهلال را از دست داد

مراسم بدرقه و اردوی پایانی تیم جوانان ایران برای مسابقات قهرمانی زیر بیست سال آسیا

پیام رونالدو درباره رکورد جدیدش در النصر

لیموچی این بار گل نمی‌خواست

لائوتارو اینتر را قوی‌ ترین تیم اروپا کرده است

پایان سال برای اوستون اورونوف!

عباس عبدی: دلیلی برای پرهیز از مذاکره با آمریکا وجود ندارد، یا زنگی زنگ، یا رومی روم

ظریف: اگر در خیابان های تهران قدم بزنید، می‌بینید که برخی خانم ها حجاب بر سر ندارند

پزشکیان به ظریف پست جدید داد

سخنگوی ستاد انتخابات جلیلی مشاور پزشکیان شد

پاسخ ظریف به ادعای اینکه برخی تندروها قصد برکناری وی را دارند: بله قصد دارند مرا عزل کنند!

سیدحسن خمینی: اگر با چند فاسد برخورد نشود، کم کم سایرین فاسد خواهند شد

طباطبائی: حضور رئیس‌جمهور در استان‌ها برای دادن وعده‌های بی پشتوانه نیست

پزشکیان: اروپایی‌ها خواب ضعیف‌شدن ایران را ببینند

پدر شهیدان والامقام «عبدالکریم و مرضیه بیدمال» آسمانی شد

یادم رفت عاشقی یعنی اینکه بسوزی و بسازی

ژله روی باقالی پلو؟!

ماجرای استندآپ کمدی تکراری سپند امیرسلیمانی در جوکر

موزیک ویدئوی قطعه «نیامد در برم» با صدای وحید تاج

چه تعداد خودرو جایگزین خودروهای فرسوده می‌شود؟

دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر منصوب شد

ماجرای قطع درخت در بوستان نهج البلاغه تهران چه بود؟

جاسازی 10 کیلو مواد مخدر شیشه در کولر گازی

عامل ایجاد وحشت با سلاح گرم در فضای مجازی دستگیر شد

برای اولین بار در تاریخ؛ صدا و تصویر لحظه برخورد شهاب‌سنگ به زمین ضبط شد

صحبت های دلنشین دکتر قمشه ای

خسارت محض ماموریت داووس!

کاسبی ترامپ، زیان مردم

حرکت بازارهای موازی روی موج هیجان؛ آخرین تحلیل از بازار طلا و ارز

وزارت اقتصاد: اظهارات همتی را تقطیع کرده‌اند؛ منظور قیمت جهانی طلا بود

مبلغ عیدی کارگران در سال 1403 مشخص شد

اطلاعیه رسمی پرسپولیس در مورد سرمربی

تاج: هنوز کسی برای انتخابات تایید یا رد نشده است

ژابی آلونسو به رئال برگشت

کارشناسی علی خسروی؛ تو از وی‌ای آر بهتر نیستی!

برزگر: پرسپولیس یک شهاب زاهدی نیاز دارد

تقدیر کنفدراسیون موتورسواری آسیا از ناظمی

صحنه مشابه بازی پرسپولیس با بارسلونا

باشگاه لیگ برتری تهدید به تحریم شد!

معرفی خرید جدید مورینیو‌ در هواپیما!

گل به استقلال و دوباره گل‌ سازی در لیگ

ظریف: اگر می‌خواستیم سلاح هسته‌ای بسازیم تا الان ساخته بودیم

عبای عربی بر تن پزشکیان