چین برای تولید برق نامحدود خورشید مصنوعی میسازد
دانش
بزرگنمايي:
راه ترقی - فارس /پس از ضربه ناشی از عرضه هوش مصنوعی چینی دیپسیک، حالا کشورهای غربی نگران پیشتازی چین در زمینه ساخت یک خورشید مصنوعی غولپیکر و تولید انبوه انرژی پاک هستند.
به نقل از تلگراف، دیپسیک در عرض چند روز پیشتازی آمریکا را در زمینه هوش مصنوعی به چالش کشیده و بازار سهام ایالات متحده را به رکود کشاند. این چالش به شکلی دیگر با ساخت خورشید مصنوعی چینی تکرار خواهد شد.
تصاویر ماهوارهای گرفته شده از شهرستان یانگ چین، ساختمان بزرگی به شکل ایکس را نشان میدهد که چهار بال از مرکز آن بیرون زده است. این تصاویر نشانگر ساخت یک مرکز تحقیقاتی همجوشی هستهای لیزری غولپیکر در چین است.
در چنین تأسیساتی، ساطعکنندههای پرقدرت، لیزر را از چهار جهت به طور مستقیم به سمت یک محفظه مرکزی شلیک میکنند تا گلولههای سوخت را تا 100 میلیون درجه سانتیگراد گرم کنند و واکنشی مشابه با واکنشهای طبیعی انجام شده برای تغذیه خورشید ایجاد کنند.
همجوشی انجام شده با لیزر برای شبیهسازی انفجارهای ناشی از کاربرد تسلیحات هستهای حیاتی است، اما این همجوشی هستهای در صورت موفقیتآمیز بودن، تولید سطوح بیسابقهای از انرژی سبز سازگار با محیطزیست و قابلاعتماد را ممکن میکند.
تاکنون محققان آمریکایی مدعی پیشتازی در این عرصه بودهاند. اما حالا این ادعا بهطورجدی به چالش کشیده شده است. زیرا تأسیسات میانیانگ چین 50 درصد بزرگتر از همتای آمریکایی خود در آزمایشگاه ملی لارنس لیورمور کالیفرنیا است و چین با استفاده از آن از غرب پیشی خواهد گرفت.
پکن مسابقه ساخت منبع تولید انرژی پاک را کاملاً جدی میگیرد و فرهنگستان علوم چین هفته گذشته اعلام کرد دانشمندان این کشور یک خورشید مصنوعی با قابلیت همجوشی و تکرار واکنشهای خورشید واقعی را به مدت 1066 ثانیه فعال کردهاند. این مدتزمان دوبرابر رکورد قبلی است.
بر خلاف شکافت هستهای - شکافتن اتم برای آزادکردن انرژی - همجوشی به معنای وادارکردن دو اتم هیدروژن برای ایجاد یک عنصر واحد مانند هلیوم است و انرژی باورنکردنی در این فرایند تولید میشود. تولید انرژی بینهایت و بدون ضایعات پرتوزا تولید شده در فرایند شکافت هستهای مزیت دیگر استفاده از این روش است.
چین تلاشهای خود در این زمینه را از دو دهه قبل با همکاری کشورهای غربی آغاز کرد و حالا خود به استقلال و دانش فنی بومی دست یافته است. خورشید مصنوعی چین، برق نامحدود مورد نیاز برای اداره مراکز داده پرمصرف مربوط به هوش مصنوعی این کشور را نیز تأمین خواهد کرد. این در حالی است که آمریکا در این زمینه نیز با یک چالش اساسی مواجه است.
ایالات متحده بر خلاف چین، فاقد یک راهبُرد جامع در حوزه همجوشی هستهای است. دولت ایالات متحده همچنین پنجاه درصد کمتر از پکن برای تحقیقات در حوزه همجوشی، هزینه صرف میکند.
-
دوشنبه ۱۵ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۵:۱۸:۳۴
-
۱۶ بازديد
-
-
راه ترقی
لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/1025069/