راه ترقی

آخرين مطالب

ماجرای انتخاب سانسورچی‌های وزارت ارشاد از زبان «علی لاریجانی» فرهنگ و هنر

ماجرای انتخاب سانسورچی‌های وزارت ارشاد از زبان «علی لاریجانی»
  بزرگنمايي:

راه ترقی - ایرنا / علی لاریجانی از دورانی که در وزارت فرهنگ و ارشاد و سانسور فیلم‌های آن زمان تعریف کرد.
علی لاریجانی ماجرای رفع ممنوعیت ویدئو در دوره حضورش در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را روایت کرد.
وی در پاسخ به این سوال که «با توجه به سابقه شما در مسئولیت‌های مختلف هست، وزارت ارشاد، سازمان صداوسیما، شورای عالی امنیت ملی، مجلس و الان در حوزه مشاوره و نهادهایی که عضو هستید. آقای دکتر لاریجانی! شما برای ایران چه کردید؟ اگر بخواهید یک کار و یک تصمیم را که بزر گ و مهم می‌دانید که برای ایران گرفتید و فکر می‌کنید در آینده به همان یک نکته هم اگر بخواهید اشاره کنید هم تشفی خاطر پیدا می‌کنید و هم رضایت از عملکرد خودتان، آن یک کار کدام است؟» گفت:
- حس من این بود که باید خدمتگزار مردم باشم حالا در هر بخشی، چون این یک کار در همه این‌ها مشترک نیست. انسان در رادیو تلویزیون کار می‌کند، یک‌جور باید فکر کند، در وزارت ارشاد یک‌جور، در دبیرخانه شورای امنیت یک‌جور، در مجلس جور دیگر. یعنی راحت نیست یکی را انتخاب کنید. باید نقطه کانونی فکر خود را داشت و از زمان بیشترین استفاده را کرد برای خدمت گسترده‌تر. این تلقی برای من که از جوانی در کار اجرا بودم این بود که ما از زمان استفاده کنیم برای خدمت بیشتر، ممکن است جایی اشتباه هم کرده باشم، به‌هرحال فرد متاسب با سنین‌اش ممکن است اشتباهاتی کند. نقطه‌ای که همیشه دنبال می‌کردم این بود که فکر توسعه‌ای داشته باشم و در جایی که هستم توسعه بدهم آنجا را و تصور می‌کنم ایران خیلی ظرفیت زیادی دارد و ما باید مدیرانمان در این زمینه فکر مسلطشان توسعه‌گرایی باشد. توسعه‌گرایی به معنای این نیست که دولتی اداره شود، زمینه رشد را فراهم کند.
مثال می‌زنم وقتی من در وزارت فرهنگ بودم، در بودجه ما بود که باید 5 کتابخانه ظرف 10 سال ایجاد کنیم. خوب حالا این‌ها را چه کسی اداره کند؟ 5 تا کارمند باید بگیرید، 5 تا هم مستخدم می‌خواهند که میشود 10 نفر. پولش را باید جدا بگذاریم. بعد کتاب‌ها را چه کسی بیاورد، کتاب‌هایش را باید بخریم، بگذاریم. ما گفتیم می‌خواهیم این کتابخانه عمومی شود، حتماً لازم نیست ما کارمند بگذاریم. اگر زیر نظر وزارت ارشاد نباشد آسمان به زمین جفت می‌شود؟ ما گفتیم هیأت امنای مساجد، با این ترکیب شکل دهند و ما هم لازم نیست مدیریتش کنیم. شما خودتان کار کتابخانه مسجد را راه بیاندازید، اداره کنید، ما به شما کتاب می‌دهیم، کمک مالی هم به شما می‌کنیم. مؤسسات فرهنگی هنری مساجد بوجود آمد. خودشان دایر می‌کنند، ما لزومی ندارد به آن‌ها کارمند اضافه کنیم. یادم است من این نظریه را که دنبال می‌کردم، مرحوم آیت‌الله مهدوی کنی حساس بود که مساجد دولتی نشوند. با من صحبت کردند که شما چه کار دارید می‌کنید، گفتم مقصود ما اینست، گفت ما نمی‌گذاریم مساجد دولتی شوند. گفتیم ما هم نمی‌خواهیم دولتی شوند. همه آن متعلق به خود مساجد. برای ایشان توضیح دادم. ایشان خیلی انسان بزرگواری بود. قانع شد. اولین مؤسسه فرهنگی و هنری مساجد را با حضور خود ایشان افتتاح کردیم. برای شما شاید جالب باشد و یک فرد که قصدش توسعه فرهنگ اسلامی باشد، ممکن است شبه‌های داشته باشد، ولی وقتی برایش باز شد، خودش آمد.
نمونه از این‌ها زیاد است. یا مثلاً در رادیو تلویزیون تولیدات ما همیشه به صورت دولتی بود لذا پرهزینه بود. ما این را خصوصی کردیم و گفتیم همه کارگردان‌ها و تهیه‌کننده‌ها یک مؤسسه فرهنگی و هنری ایجاد کنند. ما هم یک سریال می‌خواهیم بسازیم دقیقه‌ای با آن‌ها حساب می‌کنیم و یک ناظر هم از نظر کیفی می‌گذاریم. هم هزینه آن کاهش پیدا کرد و هم طول مدت ساختش کم شد. خب این گسترش پیدا کرد.
یا در مورد فنی ما محصولات و نیازهای فنی رادیو تلویزیون را همه از خارج وارد می‌کردیم. اطلاع دقیق داشتم که ظرفیت فنی ایران بالاست. بهترین استعدادهای ما می‌روند در بخش‌های الکترونیک دانشگاه. خب این‌ها می‌روند در بازار. ما هم باید برای آن‌ها بازار فراهم کنیم. ما گفتیم این نیازها را داریم، بیایید بسازید. فرستنده کم‌قدرت، میان‌قدرت و پرقدرت را هم ساختند. تجهیزات استودیویی خیلی در داخل ساخته شد. البته نمی‌دانم بعد چه سرانجامی پیدا کرد. آن موقع حدود 100 شرکت شروع کردند به فعال شدن. یک ایده‌ای در ذهن ما بود از اول که اگر بخواهیم یک کار درست انجام بدهیم باید با کمک مردم انجام بدهیم و توسعه بدون این رخ نمی‌دهد. در هربخشی دنبال چنین چیزی بودیم.
یا مثلاً در وزارت ارشاد ویدئو را ممنوع کرده بودند و نفهمیدیم برای چه ممنوع است؟ شما می‌خواهید با دوربین از زندگی شخصی‌تان فیلم بگیرید. روزهای اول که رفته بودم ارشاد به من گفتند این خیلی بخش خطرناکی است و فیلم‌های خیلی بدجوری می‌آورند. گفتم خوب حالا چی کار باید بکنیم الان با این، گفت خودتان چی کار می‌کنید با این الان، گفتیم ما فیلم‌ها را از مردم می‌گیریم، چند تا پیرمرد گذاشتیم به نوبت این‌ها را ببینند و این‌هایی که خراب هستند را اجازه نمی‌دهند. بعد خود این پیرمردها بعد از مدتی مشکل پیدا می‌کردند. بعد سیکل معیوب این است. گفتیم خب اجازه بدهید خود مردم تصمیم بگیرند. یک چاقو هم می‌تواند دست را ببرد و هم می‌توان میوه را با آن پوست بکنیم، چرا به مردم اعتماد نمی‌کنیم؟ من آن زمان رفتم در شورای انقلاب فرهنگی. مرحوم آیت‌الله هاشمی رفسنجانی رئیس‌جمهور بودند. من گفتم که معتقدم که ویدئو، چه دوربین و چه تجهیزاتش بی‌خودی ممنوع شده است. گفت آخر قبلاً می‌گفتند خیلی اشکالات دارد. گفتم اشکالاتش را من رفتم بررسی کردم، این‌هاست. گفت طرحت را بیاور. ایشان فکر خوبی داشت. بردم در شورای انقلاب فرهنگی، آن موقع حاج احمدآقا هم عضو شورای انقلاب فرهنگی بودند. برایشان توضیح دادم، عدهای هم مخالفت کردند، و بعد از آنکه تصویب شد عده‌ای مخالفت می‌کردند.
ما آمدیم به جای این کار مؤسسات رسانه‌ای تصویری ایجاد کردیم، گفتیم خب ما فیلم‌های خوب را توزیع می‌کنیم. شما به جای اینکه بنشینید منع کنید رفتار ایجابی داشته باشید. وقتی به مردم بگویید من 100 نوع فیلم توزیع کردم بیایید بگیرید ببرید خانه نگاه کنید، دنبال کار ناجور نمی‌روند. اما شما اگر خانه خوابیدید، یک عده می‌روند دنبال این کارها. یعنی ما فکر ایجابی را دنبال می‌کردیم. البته من نمی‌گویم، ما اشتباهاتی داشتیم، اینکه ما می‌گوییم معنایش این نیست که همه کار ما درست بوده، تلاش ما این بود که به جای اینکه دولت جای مردم تصمیم بگیرد زمینه را برای حرکت مردم فراهم کند.

supports HTML5 video

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/1025680/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرمقاله وطن امروز/ انقلاب و انقلابی‌گری

نماینده مجلس: بانک آینده از جیب هر ایرانی حدود یک میلیون تومان برداشته است

سه‌چرخه کودک بخریم یا لوپ کار؟ [+جدول مقایسه]

انتقاد یک نماینده از همتی: عطسه وزیر اقتصاد میتواند شرایط اقتصادی را به لرزه دربیاورد!

محدودیت خرید شمش نقره از بورس کالا برداشته شد

جادوی طلا؛ خرافاتی‌ها 63 درصد سود کردند!

نماینده مجلس: مجلس اجازه واگذاری ایران‌خودرو به کروز را نمی‌دهد

نیروی کمکی برای نجات رئال آمد

تاج: رای پرسپولیس و تراکتور را خودم هم نمی‌دانم اما رای تنبیهی است

تاج: اگر کار بیشتری در فوتسال کنیم به قهرمانی جهان هم می‌رسیم

مهدی تاج: فوتسال و فوتبال ساحلی ما قابلیت جهانی شدن دارند

درویش و استیلی بر بالین هوادار مصدوم پرسپولیس

خانه‌تکانی یونایتد؛ پاکسازی آموریم ادامه دارد

اسطوره فاینورد: جای خالی جهانبخش حس می‌شود

خشم پس از تساوی دامن سید حسین را گرفت

هاشم بیک‌زاده: همین الان سرمربی بزرگ خارجی بیاورید

تاج: رأی دیدار پرسپولیس - تراکتور تنبیهی خواهد بود

افتتاح پروژه‌های وزارت راه با ارزش بیش از 120 همت؛ پزشکیان از همه دولت‌های گذشته قدردانی کرد

سخنگوی دولت: هیچ پیامی بین ایران و سوریه مبادله نشده است

فؤاد ایزدی: کسانی که رفتند تحریم‌ها را لغو کنند، خودشان تحریم شدند و برگشتند!

توصیه معاون اسبق وزارت خارجه به دولت پزشکیان: روابط با عربستان را جدی‌تر از قبل دنبال کنید

ذوالنور هم به انتصاب ظریف اعتراض کرد

فرجی‌راد: مساله ایران در اولویت رایزنی‌های ترامپ و نتانیاهو خواهد بود

سردار شکارچی: گروهک‌های تروریستی ابزار دشمنان جمهوری اسلامی و ملت ایران هستند

روایتی از نامه کمال خرازی به رهبری درخصوص تابعیت قهری و غیرقهری و دستورات دفتر رهبر انقلاب

بیگدلی: نیاز به جراحی عمیق و تصمیمات سخت و شجاعانه داریم و باید از بالا شروع کرد و نه مردم

سوال زیدآبادی از عراقچی: طالبان هراس ندارد؟

چهارمین جلسه «حکمت و بصیرت مدیران بنیاد شهید و امور ایثارگران» برگزار شد

دومین نشست «دبیران ستادهای استانی کنگره ملی شهدای غریب اسارت» برگزار شد

زندگی شهدای غریب اسارت ظرفیت خلق داستان‌‌های فاخر را دارد

کارگردان و نویسنده فیلم «اشک هور»: به دلم افتاد رضا ثامری می‌تواند این نقش را بازی کند

تدوینگر «اشک هور»: نقش رویا افشار فراتر از یک بازیگر در این فیلم بود

بهروز افخمی: به بیضایی جایزه ندادیم تا بتواند فیلم بسازد! ‏

تورج الوند: می‎خواستم از «اشک هور» انصراف دهم

کارگردان انیمیشن «ژولیت و شاه»: منتظر سیمرغ دوم هستیم

درگذشت یک هنرمند در جشنواره فجر اعلام شد

واکنش طنز «رضا بابک» به این که سیمرغ می گیرد یا نه؟

فتوکال نرگس محمدی و علی اوجی و بازیگران «دست تنها»

بازیگر افغانستانی «لولی»:‌ همیشه مثل علامت تعجب و سوال به کار نگاه می‌کردم

فیلم حرکت عجیب نوازنده ارکستر/ تماس تلفنی وسط اجرا

تیزر جدید سریال «آبان» با صدای محسن چاوشی رونمایی شد

بی‌رغبتی جوانان 18 تا 24 سال برای تحصیل در دانشگاه

حکم قصاص برای قتل مزاحم خواهر

مشاهدۀ یوزپلنگ آسیایی در سمنان

فروپاشی شبکه جعل اسناد زمین‌های دولتی در فرحزاد

«متا» توسعه هوش مصنوعی را متوقف می‌کند

پرتاب رکوردشکنانه 5 موشک طی 24 ساعت

خواب پروانه شدن میبیند!

سرمقاله شرق/ این فرصت بی‌سابقه را از دست ندهیم

سرمقاله جوان/ نشان دهید که این سخن تعارف نبود!