راه ترقی

آخرين مطالب

منتقد سینما: مشهد شایسته میزبانی بخشی از جشنواره فیلم فجر است فرهنگ و هنر

منتقد سینما: مشهد شایسته میزبانی بخشی از جشنواره فیلم فجر است
  بزرگنمايي:

راه ترقی - ایسنا / یک پژوهشگر و منتقد سینما گفت: با توجه به پتانسیل‌های فرهنگی و هنری مشهد بخشی از جشنواره فیلم فجر در سال‌های آینده می‌تواند در مشهد برگزار می‌شود.
سیدمحمد هادی عرفانی تهرانی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: جشنواره فیلم فجر سال 1382 آغاز و در سال 1384 توقف و مجدد آغاز شد. با توجه به اینکه حسین مسگرانی سالیان سال دبیری این جشنواره را برعهده داشت و اکنون به عنوان مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد هست، جشنواره را به خوبی می‌شناسد که نکته بسیار مهمی است.
وی اضافه کرد: بافت اجزای اصلی جشنواره فیلم فجر مشخص بوده و نکته قابل تاکید این است که مشهد با پیشینه‌ غنی در هنر، معماری، موسیقی و تئاتر و همچنین حضور هنرمندان خراسانی در بدنه سینمای کشور، شایستگی میزبانی بخشی از جشنواره فیلم فجر را دارد.
وی ادامه داد: با اشاره به نظرسنجی‌ دوره‌های گذشته جشنواره می‌توان متوجه شد که ذائقه مردم مشهد، نماینده ذائقه کشور است. بنابراین پس از گذشت 22 سال، برگزاری بخشی از جشنواره در این شهر می‌تواند تاثیر و تاثر فرهنگی متقابلی ایجاد کند.
عرفانی تهرانی گفت: مشهد با داشتن حاکمیت تفکر، نقد، نوشتار، اقتباس و مرکزیت کتاب‌ها، اسطوره‌ها و الفبای نگارشی ظرفیت بالایی برای برگزاری بخش‌های مختلف جشنواره از جمله نمایش فیلم، داوری، نقد و بررسی، کارگاه‌های آموزشی و ورکشاپ‌ها را دارد؛ این ظرفیت باعث آموزش افراد در صنعت سینما خواهد شد و فرار مغزها از استان‌ها کاهش خواهد یافت.
وی با بیان اینکه خراسان رضوی علیرغم قدرت و فناوری بالا در جایگاه خود قرار ندارد، گفت: به نظر من با توجه به حضور دولت جدید می‌توان در سال آینده شورایی در مشهد ایجاد کرد که بخشی ازجشنواره فیلم فجر در این شهر برگزار شود. باید امسال بتوان امتیاز برگزاری جشنواره را در شهر ارزشمند مشهد که مرکز اسطوره‌های به نام جهان است، گرفت.
پژوهشگر و نویسنده و منتقد سینما با انتقاد از رویکرد کنونی جشنواره فیلم فجر، خواستار تفکیک و ارزش‌گذاری جداگانه برای انیمیشن در جشنواره‌ها و رویدادهای سینمایی شد و عنوان کرد: انیمیشن مدیومی متفاوت با پتانسیل‌های خاص خود است و نباید با سایر فیلم‌ها در یک دسته قرار گیرد. انیمیشن و پویانمایی فقط مخصوص کودکان نیست، بلکه بزرگان از آن بیشتر تاثیر می‌گیرند.
وی اضافه کرد: انیمیشن فضای بسیار بزرگی است که به راحتی می‌توان تمام اعتراضات و نقاط مشترک را درخصوص آن بازگو کرد. خواستاریم با تاکید بر توانمندی‌های انیمیشن در بیان دیدگاه‌ها، اعتراضات اجتماعی و انتقال مفاهیم پیچیده، سرمایه‌گذاری درست و برنامه‌ریزی خاص برای این حوزه صورت گیرد.
وی با اشاره به توانمندی‌های انیمیشن‌سازان ایرانی و تولید انیمیشن برای کشورهای دیگر عنوان کرد: ایران از ظرفیت بالایی در این زمینه برخوردار است و باید از این ظرفیت به درستی استفاده کند. بنابراین قدرت ایران در انیمیشن مربوط به این دهه نیست، بلکه ایران سال‌های زیادی است که در این حوزه فعالیت می‌کند، اما این حوزه نیازمند درست دیده شدن است.
سینما فراتر از تماشای فیلم و محلی برای هم‌اندیشی فرهنگی است
عرفانی تهرانی اظهار کرد: با تشبیه سینما به پزشکی، هر ژانر و مدیوم سینمایی نیازمند رویکرد و بررسی خاص خود است. سینما به عنوان محلی برای دور هم جمع شدن مردم و تاثیرگذاری اجتماعی است و امیدوارم که با توجه به جایگاه ویژه انیمیشن، شاهد رشد و شکوفایی این هنر در ایران باشیم.
پژوهشگر و نویسنده و منتقد سینما ادامه داد: بنابراین سینما نباید صرفاً به عنوان محلی برای تماشای فیلم در نظر گرفته شود، بلکه باید به عنوان بستری برای یادگیری با هم بودن، خندیدن، گریستن و تاثیر گرفتن از یکدیگر مورد توجه قرار گیرد.
عرفانی تهرانی با اشاره به اینکه هر فیلم داستانی از برشی از تاریخ یا روایتی از زندگی است، گفت: تماشای فیلم با نگاهی عمیق و لایه ‌به‌ لایه می‌تواند تاثیرات ژرفی بر مخاطب داشته باشد. اگر سینماگران و متولیان فرهنگی این فرصت را از دست بدهند، افراد دیگری این سکان را به دست خواهند گرفت و ممکن است از آن در جهت منافع دیگری استفاده کنند. 
وی با بیان اینکه استفاده حرفه‌ای و قانونمند از سینما باعث ترویج انگیزش‌های درست در سینما می‌شود، افزود: اندیشه‌های درست و تفکر صحیح در سینما با تماشای فیلم شکل می‌گیرد و سینما می‌تواند به عنوان یک ابزار قدرتمند برای ترویج فرهنگ و ارزش‌های مثبت در جامعه مورد استفاده قرار گیرد. 
عرفانی تهرانی تاکید کرد: با توجه به سیاست‌های دولت جدید مبنی بر خروج از تمرکزگرایی تهران، واگذاری بخشی از جشنواره فجر به مشهد می‌تواند یک گزینه باشد تا این شهر به عنوان پایلوت فرهنگی و هنری در کشور مطرح شود.
وی اضافه کرد: کمبود سرمایه‌گذاری در حوزه انیمیشن یک موضوع مورد انتقاد است در همین راستا خواستار توجه بیشتری به این بخش سینما هستم.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/1026030/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

فرزین: تسهیل ارتباطات بانکی و پولی بین‌المللی برای بازرگانان و تجار با کشورهای مقصد را دنبال می‌کنیم

به پیامک‌های واریز سهام عدالت بدون شماره معتبر رسمی اعتماد نکنید!

گل اول الغرافه به پاختاکور توسط فرجانی ساسی

تصمیم جالب کارتال برای خط دفاعی پرسپولیس

پرسپولیس امشب وینگر نخواهد داشت

برخورد گتوزو، سرمربی هایدوک اشپلیت، با دستیارش در کنار زمین

ستاره ژاپنی بعد از 7 ماه برای بایرن بازی می‌کند!‏

سورپرایز کارتال؛ دورسون فیکس شد!

مجتبی جباری: سهراب نباید تحت هر شرایطی در استقلال می‌ماند

رونالدو در 40 سالگی پرنده فوتبال آسیا شد

عارف از پیگیری برای حل پرونده قضایی 2 هنرمند خبر داد

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس: با تدبیر و شجاعت می‌توان وارد مذاکره شد

تجلیل از سه جانباز سرافراز دفاع مقدس در دیدار مدیرکل بنیاد شهید قم

بازی مصطفی زمانی در «شمال از جنوب غربی » فراستی را به تحسین واداشت

«چشم بادومی» و روایتی از دغدغه‌های نسل نوجوان

کافه گردی نعیمه نظام دوست و مادرش

انتخاب حامد بهداد برای دوبله اتفاقی بود

آرمان امیدی با پیگیری های آریاعظیمی نژاد به تهران منتقل شد!

چهارمین روز برگزاری جشنواره فیلم 43 در یک نگاه

حاشیه نگاری روز چهارم جشنواره ؛ از درگیری لفظی در نشست خبری تا ایجاد پرونده قضایی برای دو هنرمند

علی اوجی: در فینال «جوکر» شرکت کردم تا پول فیلمم را جور کنم!

بهزاد فراهانی: من با دستمزد 100 میلیونی چگونه جلوی بازیگر 30 میلیاردی بازی کنم؟

شنونده آهنگ رضا صادقی به نام «دنیای معکوس» باشید

آتش‌سوزی نزدیک مترو در آزادراه قم - تهران

بارش بی سابقه برف در ژاپن

بررسی مصوبه تاثیر سوابق تحصیلی در آزمون 1404

قالیباف: رتبه‌بندی فقط باید شامل کسانی شود که معلمی می‌کنند

کشف 100 هزار لیتر سوخت قاچاق از محل دپوهای غیر قانونی

تشخیص سریع پارکینسون با نانوزیست حسگر رنگ‌سنجی توسط محققان ایرانی

ترجمه جواد فاضل از «صحیفه سجادیه» به چاپ بیست و هشتم می‌رسد

برنامه هسته‌ای ایران در اولویت رایزنی‌های نتانیاهو و ترامپ قرار دارد

شکاف در جزیره تندروها

سفر نتانیاهو به واشنگتن؛ اولویت ترامپ چیست؟

با هزینه یک جلسه ماساژ یک ساعته، ماساژور تفنگی دائمی بگیرید

آغاز دور جدید فروش محصولات ایران خودرو از 21 بهمن ماه+جزئیات

وزیرکار: 30 میلیون نفر قبل از ماه رمضان کالا برگ می‌گیرند

وزیر نیرو: امیدواریم زمستان آینده بدون خاموشی سپری شود

ژوائو فلیکس، شاگرد جدید کونسیسائو

پیام آنتونی به یونایتد؛ حالا دیدید مشکل از من نبود!‏

خرید استقلال به آب و آتش زد

رونالدو با تو بود آقای تن‌هاخ، نمی‌دانی فوتبال چیست!‏

فرزترین جیمی‌جامپ دنیا؛ بادیگارد مسی رکب خورد!

مالک پرسپولیس هزینه درمان هواداران را متقبل شد

اسکن‌های جدید نشان داد؛ آرنولد مصدوم نیست

آرتتا: سیتی انگیزه داد تا به فینال جام اتحادیه برسیم

عزت‌اللهی به سردار؛ جاتم اصلا خالی نیست!

آدرس حمله به کوجو از ایمان

ادعای رویترز: ترامپ فشار حداکثری را علیه ایران از سر می‌گیرد

وزیر راه: رئیس‌جمهور به شدت مخالف تفکیک وزارت راه و شهرسازی است

عراقچی: برای توسعه روابط با همسایگان تلاش می‌کنیم