راه ترقی

آخرين مطالب

کنعانی مقدم: ترامپ می‌خواهد سیاست نفت در برابر غذا را درباره ایران اجرا کند گفتگو

کنعانی مقدم: ترامپ می‌خواهد سیاست نفت در برابر غذا را درباره ایران اجرا کند
  بزرگنمايي:

راه ترقی - دیده‌بان ایران / حسین کنعانی مقدم، تحلیلگر سیاسی اصولگرا با اشاره به بخشنامه اخیر دولت آمریکا درباره بازگشت سیاست فشار حداکثری علیه کشورمان، گفت: به نظر می‌رسد که دونالد ترامپ می‌خواهد همان سیاست نفت در برابر غذا را که قبلا آمریکا در عراق اعمال کرده بود، در رابطه با ایران نیز اجرا کند. تا وقتی تحریم‌های کنونی وجود دارد، نباید به FATF بپیوندیم، چون این کار مانع دور زدن تحریم‌ها توسط ایران می‌شود و در شرایط کنونی نباید این فرصت را با پیوستن به FATF از خودمان بگیریم.
روز سه‌شنبه (16 بهمن) دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا دقایقی قبل از این که در کاخ سفید با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل دیدار کند، بخشنامه بازگشت سیاست فشار حداکثری علیه ایران را امضا کرد. این سیاست در دولت اول ترامپ نیز در قالب کارزار تشدید تحریم‌ها و جلوگیری از همکاری کشورها و شرکت‌های بین‌المللی با ایران اجرا شده بود و اقتصاد کشورمان را با چالش‌هایی جدی مواجه کرده بود. ترامپ اگرچه در زمان امضای بخشنامه اخیر، تاکید کرد که با اکراه این کار را انجام داده و امیدوار است که دولت ایالات متحده مجبور به اجرای آن نشود و خواهان انجام مذاکره برای دستیابی به یک توافق مجدد با ایران شد، اما تاکید کرد که هدف آمریکا از اجرای این بخشنامه، به صفر رساندن فروش نفت ایران و مطئمن شدن از این نکته است که کشورمان به سلاح هسته‌ای دست پیدا نخواهد کرد.
اما هم‌زمان با ابراز تمایل ترامپ به مذاکره با ایران در عین بازگرداندن سیاست فشار حداکثری، مدتی است که در کشورمان بار دیگر موضوع لزوم پیوستن به FATF برای تسهیل مبادلات خارجی ایران مطرح شده است. این موضوع که در دولت حسن روحانی نیز با جنجال‌هایی زیادی همراه بود و در نهایت، تصمیم‌گیری درباره تصویب یا عدم تصویب لوایح مرتبط با FATF به مجمع تشخیص مصلحت نظام سپرده شد و رأی نیاورد، دوباره با درخواست دولت پزشکیان و موافقت رهبر انقلاب در دستور کار مجمع قرار گرفته است. البته در این دوره نیز مشخص نیست که FATF الزاما در مجمع رأی بیاورد و صادق آملی لاریجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام اخیرا در این‌باره گفته است که «نمی‌توانم پیش‌بینی کنم که FATF در مجمع تصویب می‌شود یا خیر. ما بحث می‌کنیم و بعد از کار فنی و دقیق، آنچه به مصلحت کشور تشخیص داده شود، ان‌شاءالله مطرح خواهد شد.» 

آمریکایی‌ها در دوره اول ترامپ هم نتوانستند فروش نفت ایران را به صفر برسانند
در همین راستا از حسین کنعانی مقدم، فعال سیاسی اصولگرا و دبیرکل حزب سبز ایران پرسیدیم که هدف آمریکا از تصویب بخشنامه اخیر علیه ایران و اجرای سیاست موسوم به فشار حداکثری چیست، که او نیز در گفت‌وگو با خبرنگار دیده‌بان ایران توضیح داد: آمریکایی‌ها دو نوع تحریم را علیه ایران اجرا می‌کنند، یکی تحریم‌هایی که در آن‌ها با کشورهای اروپایی همراه هستند و برخی از آن‌ها ممکن است در چارچوب سازمان ملل هم باشند، دوم تحریم‌های اختصاصی خود آمریکا مثل تحریم‌های کاتسا، ایسا، یوترن و ... که توسط خود دولت ایالات متحده علیه ایران اعمال شده و بعضی از آن‌ها در کنگره آمریکا نیز به تصویب رسیده است.
این تحلیلگر حوزه سیاست خارجی ادامه داد: در گذشته بعد از این که آمریکا از این تحریم‌ها به نتیجه نرسید، سیاست تحریمی جدیدی را علیه کشورمان در پیش گرفت که براساس آن، تمام شرکت‌هایی را که با ایران کار می‌کردند، تهدید کرد که در صورت ادامه همکاری، از تجارت با ایالات متحده محروم می‌شوند و ناچارند جریمه‌های سنگینی را بپردازند. از این مقطع، آمریکایی‌ها با لفظ «فشار حداکثری»، موضوع «تروریسم اقتصادی» را دنبال کردند و تلاش کردند ایران را به گونه‌ای در حوزه اقتصادی محاصره کنند که ما نتوانیم هیچ‌گونه نفتی بفروشیم و درآمدی از این طریق داشته باشیم. در همین راستا حتی دست به راهزنی دریایی هم زدند، اما بازهم موفق نشدند که فروش نفت ما را به صفر برسانند. 
وی همچنین خاطرنشان کرد: اکنون هم به نظر می‌رسد که دونالد ترامپ می‌خواهد همان سیاست نفت در برابر غذا را که قبلا آمریکا در عراق اعمال کرده بود، در رابطه با ایران نیز اجرا کند؛ یعنی اجازه بدهد که نفت بفروشیم، تنها به آن شرط که آمریکا بتواند بر هزینه‌کرد درآمدهای نفتی ما نظارت کند تا نتوانیم به جز غذا و کالاهای اساسی، کالای دیگری وارد کشورمان کنیم. این مساله، انتهای آمال و آرزوی ترامپ است. 
پیوستن به FATF هیچ ربطی به کاهش تحریم‌ها ندارد
کنعانی مقدم با تاکید بر این که پیوستن به FATF هیچ ربطی به کاهش تحریم‌ها ندارد به دیده بان ایران گفت: حتی اگر ما از لیست سیاه FATF خارج شویم، بازهم به خاطر وجود این تحریم‌ها، هیچ کشوری حاضر نیست با ما کارکند؛ بنابراین محوری‌ترین موضوع برای تسهیل تجارت خارجی ایران، رفع تحریم‌ها است. البته باید توجه داشت که دنیای امروز، دیگر جهان تک‌قطبی نیست و امروزه قطب‌های اقتصادی جدیدی ظهور پیدا کرده‌اند و در همین راستا نیز ایران در پیمان‌هایی مثل بریکس، شانگهای و اتحادیه اوراسیا عضو شده است. 
این فعال سیاسی اصولگرا ادامه داد: در این پیمان‌ها، قطب‌های اقتصادی گوناگونی وجود دارند که ما می‌توانیم با آن‌ها کار کنیم و مشکلات خود را حل کنیم. ارتباط با آمریکا برای بهبود شرایط اقتصادی کشورها زمانی مطرح بود که قدرت مطلق اقتصادی جهان، ایالات متحده بود و سلطه دلار بر دنیا حاکم بود؛ اکنون دنیا در حال عبور از این شرایط است. 
وی در پایان تصریح کرد: تا وقتی تحریم‌های کنونی وجود دارد، نباید به FATF بپیوندیم، چون این کار مانع دور زدن تحریم‌ها توسط ایران می‌شود و در شرایط کنونی نباید این فرصت را با پیوستن به FATF از خودمان بگیریم. 

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/1027245/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سهمیه 4.6 میلیارد دلاری واردات ملوانی؛ شوتی‌ها حذف می‌شوند

هشدار به متقاضیان بد حساب؛ از نهضت ملی مسکن حذف می‌شوید

برد تراکتور در دقیقه 90 با گلی خاص!

فرنگی‌کاران کشورمان رقبای خود را شناختند

بوژوویچ: به خاطر شرایط باد صحبت درباره کیفیت بازی سخت است

رحمتی: از هوداران شمس آذر عذرخواهی می‌کنم

شکوفایی و رشد ورزش بانوان پس از انقلاب

پایان لیگ چوگان زنان با قهرمانی کانون چوگان البرز

تصمیم نهایی مودریچ؛ تمدید یک ساله با رئال

رئیس لالیگا: رئال مادرید عقلش را از دست داده!‏

گِره چندساله بر پرونده CFT و پالرمو بالاخره باز خواهد شد؟

میرسلیم: ترامپ یک ملحد واقعی است که فقط به دلار اعتقاد دارد

خط حزب‌الله 482 ؛ در خط خمینی تا انقلاب مهدی

مزار شهدای ادیان الهی با حضور نماینده ولی‌فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران گلباران شد

حسینیه‌های شهید پایگاه ترویج و توسعه فرهنگ ایثار و شهادت است

تشویق پسر هادی حجازی‌فر در اکران «ناتوردشت»

مصطفی کیایی تهیه کننده «بازی را بُکُش»: در 4 سال گذشته شرایط سینما واقعا بد بود؛ انگیزه‌ای برای کارگردانی ندارم

ماجرای حمله خرس به سارا بهرامی در حین فیلمبرداری «خاتی»

شهرگربه ها، یک قصه موزیکال برای کودکان

تشویق اهالى رسانه براى عوامل فیلم موسى کلیم الله

دلخوری شدید نادر سلیمانی از چند نفر خاص!

تهیه‌کننده هالیوودی قاتل دو زن بود!

آوازخوانی شنیدنی صادق شیخ زاده در برنامه صبحانه ایرانی

معاون رییس جمهور: دهک‌بندی ایثارگران، جانبازان و آزادگان حذف شد

حذف آلاینده‌ها با دستگاه ایرانی تصفیه پساب

فرصت‌ها و تهدیدهای کمپین فشار

بورس در بزنگاه تصمیمات کلان

محصولات مدرن گروه زم (ZEM) ترکیبی از زیبایی و عملکرد فوق‌العاده؛ استفاده از لوستر و چراغ سقفی چه تاثیری در دکوراسیون دارد؟

صیدی: بورس 100 میلیارد دلاری در شأن اقتصاد ایران نیست

اولین گل هفته را آبی‌ها زدند

مترجم مورینیو کلمه «Twilight» به معنی گرگ و میش رو توالت متوجه شده

بازگشت استقلال خوزستان به ریل پیروزی با شکست شمس‌آذر

تغییر بزرگ در ‏CL؛ وقت اضافه حذف می‌شود!‏

همه باشگاه‌ ها علیه رئال؛ مجازات‌ شان کنید!‏

گل اول تراکتور به ذوب آهن توسط دوماگوی دروژدک در دقیقه 90

تبریک سُفرا و نمایندگان سازمان‌های بین‌المللی به پزشکیان

سرلشکر باقری: نیروی هوایی ارتش، نیرویی پیشرو و امیدبخش است

سردار فدوی: اقتدار ایران امروز مورد تاکید همه سیاستمداران جهان است

معاون رئیس جمهور: پیگیر پرونده قضایی رضا بابک و مرضیه برومند می‌شوم

مدیر فیلم برداری «بازی را بکش»: تمام قواعد فیلمبرداری فیلم از نگاه کارگردان است

تیزر کامل «شوهر ستاره» با بازی حامد بهداد و فریبا نادری

نسخه بایرمونیخی محمد بحرانی برای امیدوار شدن به فوتبال ایران

محسن کیایی بازیگر «بازی را بُکُش»: مافیاها برای توقف فیلم کارهایی کردند ولی ما پُررو تر از این حرفهاییم!

کارگردان فیلم «ناتوردشت»: نمی‌خواستم اسیر جزئیات واقعیت ماجرا شوم

پیش به سوی دشت ناز ساری!/تیزر فیلم سینمایی «تاکسیدرمی» منتشر شد

محسن کیایی: همیشه دوست داشتم عکسم روی جلد مجله ورزشی باشد

آهنگ «یه عشقه» با صدای شهاب رمضان

نجات پسر 12 ساله از چنگ گروگانگیران 300هزار دلاری

کشف 6 هزار 400 اسکناس تقلبی دلار؛ چهار نفر دستگیر شدند

کهکشان NGC 3059 از نگاه تلسکوپ فضایی هابل