کوهکن: نباید به مجمع تشخیص فشاری درباره FATF وارد کرد
سياسي
بزرگنمايي:
راه ترقی - خبرآنلاین / کوهکن گفت: من پیش بینی می کنم که اگر FATF تصویب بگیرد، یعنی مجمع تشخیص مصلحتی را درنظر گرفته است و اگر این پرونده تصویب نشود، یعنی مضررات FATF بیش از منافع آن بود.
محسن کوهکن، فعال سیاسی اصولگرا و نماینده ادوار مجلس، در گفت و گو با خبرگزاری خبرآنلاین، درباره بررسی پرونده FATF در مجمع تشخیص و سرنوشت آن گفت: من خیلی اهل گمانه زنی نیستم، به دلیل آنکه فردی حقوقی هستم منتظر می مانم تا آن مرجع قانونی که اختیار تصمیم گیری دارد، چه تصمیمی خواهد گرفت. هر تصمیمی هم که آن مرجع گرفته و تبدیل به قانون شد، برای دولت و دستگاه های دیگر ایجاد وظیفه می کند و باید از آن حمایت کرد.
وی با اشاره به اظهارات مخالفان و موافقان پرونده FATF گفت: موضوع FATF یکی از موضوعات نادری بود که من زمانی که صحبت های موافقان و مخالفان را می شنیدم، متوجه شدم واقعا از نظر استدلال، موافقان تسلطی کاملی بر مخالفان نداشتند و مخالفان هم دغدغه هایی دارند که قابل لمس است. در چنین شرایطی طبیعی است که برای تصمیم گیری همه جوانب را سبک و سنگین کرده و درآمد و هزینه آن را درنظر می گیرند.
![]()
این فعال سیاسی اصولگرا ادامه داد: باید به برخی ها که در تصویب FATF تندروی کرده و تصور می کنند که در حوزه تحریم ها اثرگذار است، گفت که اینگونه نیست. موافقان FATF حرف هایی در این زمینه دارند که قابل توجه هست و دغدغه های مخالفان این پرونده نیز قابل احساس است. یکی از دلایلی که مدت ها این پرونده در مجمع تشخیص طول کشیده، به خاطر اختلاف نظرهایی است که وجود دارد. از طرفی اختلاف نظرها درباره این پرونده جناحی نشده و افراد دیدگاه های مختلفی دارند.
کوهکن گفت: من پیش بینی می کنم که اگر FATF تصویب بگیرد، یعنی مجمع تشخیص، مصلحتی را درنظر گرفته است و اگر این پرونده تصویب نشود، یعنی مضررات FATF بیش از منافع آن بود. یکی بحث ها درباره این پرونده است که آیا منافع آن بیشتر است یا مضرراتش. باید دعا کنیم که هر تصمیمی که اعضای مجمع گرفتند، دولت با سهولت به آن عمل کند.
وی درباره برخی تحلیل ها برای تاثیرگذاری FATF در کم کردن اثر تحریم ها گفت: ما یک زمانی بحث تئوری درباره روابط خارجی انجام می دهیم و یک زمانی هم آن را مورد بررسی قرار می دهیم. یعنی دولت ها و کشورهایی که برای خود یک جاده یک طرفه در همین روابطی که جاری و ساری است، درست کردند باید این مسئله چطور برخورد می کنند. یک مقداری باید با حساسیت بیشتری به مسئله نگاه کرد.
این نماینده ادوار مجلس گفت: درباره تحریم ها به گونه ای صحبت می شود که اختیار تام لغو تحریم ها، در اختیار رئیس جمهور آمریکا است اما مسئله تحریم ها در مجلس سنا تصمیم گیری می شود. مجلس سنا برای یک سخنرانی رئیس جمهور کودک کش 45 بار بلند می شوند. اینکه بگوییم FATF هیچ دستاوردی ندارد اشتباه است اما دغدغه و نگرانی ها برای است که از طریق اقداماتی که ایران با پیوستن به این سازمان انجام می دهد، مشکلات دیگری را در راستای اعمال تحریم ها ایجاد نکند. احساس من این است که باید با مسئله FATF محتاطانه برخورد کرد.
وی با اشاره به ایجاد برخی فشارها علیه اعضای مجمع تشخیص برای رد پرونده مرتبط با FATF گفت: من به این فشارها معتقد نیستم و هیچ فشاری نباید ایجاد شد. باید اجازه بدهیم آقایان با دقت بحث های خود را مطرح کنند و این فشارها اخلافی نیست.
-
پنجشنبه ۲۵ بهمن ۱۴۰۳ - ۰۸:۵۶:۳۹
-
۱۶ بازديد
-
![](/images/komen.png)
-
راه ترقی
لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/1030942/