راه ترقی

آخرين مطالب

تماشای صفحه نمایش، رشد زبان کودکان نوپا را مختل می‌کند دانش

تماشای صفحه نمایش، رشد زبان کودکان نوپا را مختل می‌کند
  بزرگنمايي:

راه ترقی - ایرنا /یافته‌های پژوهشگران نشان می‌دهد استفاده کودکان نوپا از وسایل دارای صفحه نمایش، رشد زبان آن‌ها را مختل می‌کند.
وبگاه ارث در گزارشی آورده است: مدت‌زمان استفاده از وسایل دارای صفحه نمایش (Screen time)، امروزه به بخش اجتناب‌ناپذیر دوران کودکی تبدیل شده است؛ زیرا تلویزیون، تبلت و گوشی‌های هوشمند حتی توجه کم‌سن‌وسال‌ترین‌ها را هم به خود جلب می‌کند.
همه اوقات زندگی کودکان نوپا مملو از کشف، رشد و یادگیری است؛ اما این موضوع که دستگاه‌های دیجیتال روزبه‌روز در زندگی روزمره جای بیشتری باز می‌کنند، نگرانی‌هایی درباره تأثیر احتمالی آن‌ها بر رشد اولیه کودک ایجاد می‌کند.

یک گروه پژوهشی بین‌المللی متشکل از دانشمندان بیش از 20 کشور جهان تلاش کردند پاسخی برای این سؤال بیابند که «آیا صرف زمان زیاد برای تماشای وسایل دیجیتال دارای صفحه نمایش ممکن است رشد زبانی کودکان نوپا را مختل کند؟». یافته‌های آن‌ها نشان می‌دهد پاسخ، احتمالاً مثبت است.
روند پژوهش چگونه بود؟
پژوهشگران از آگوست (مرداد، شهریور) 2021 میلادی تا مارس (اسفند، فروردین) 2023 میلادی، زندگی هزار و 878 کودک نوپای بین یک تا 4 ساله را در سراسر آمریکای لاتین بررسی کردند.
آن‌ها نحوه تعامل کودکان با گوشی‌های هوشمند و سایر دستگاه‌های دیجیتال را بررسی و تلاش کردند بفهمند مدت‌زمان استفاده از وسایل دیجیتال دارای صفحه نمایش، بر رشد کودکان نوپا چه تأثیری می‌گذارد.
یافته‌های پژوهش نشان داد که کودکان نوپا معمولاً با تلویزیون و گوشی‌های هوشمند مشغول می‌شوند و روزانه بیش از یک ساعت در معرض نور صفحه نمایش وسایل دیجیتال به‌ویژه تلویزیون قرار می‌گیرند.
پژوهشگران همچنین دریافتند میان مدت‌زمان استفاده از وسایل دیجیتال دارای صفحه نمایش و رشد زبان، ارتباطی معکوس وجود دارد: استفاده بیشتر از وسایل یادشده با کاهش تراکم واژگانی و تأخیر در پیشرفت زبان کودکان مرتبط بود. به عبارت ساده‌تر، هر چه کودکان زمان بیشتری را در دنیای مجازی صفحه‌نمایش‌ها بگذرانند، مهارت‌های زبانی آن‌ها در دنیای واقعی، آسیب بیشتری می‌بیند.
یک نکته مهم
نکته مهم دیگری که مشخص شد این بود که استفاده از وسایل دیجیتال دارای صفحه نمایش همیشه برای کودکان نوپا مضر نیست. به نظر می‌رسد استفاده از این وسایل به همراه بزرگسالان و قرار گرفتن در معرض کتاب‌ها، تأثیری مثبت بر مهارت‌های زبانی آن‌ها دارد.
هنگامی که کودک به تنهایی به تماشای تلویزیون بنشیند، ممکن است این وسیله برای وی مانند یک دشمن عمل کند؛ اما ظاهراً زمانی که به همراه یک بزرگسال آن را تماشا می‌کند، تلویزیون به دوست بدل می‌شود.
نتایج این مطالعه واضح است: کنترل نکردن مدت‌زمان استفاده از وسایل دارای صفحه نمایش دیجیتال تأثیری منفی بر رشد اولیه زبان کودکان نوپا دارد؛ اما تماشای این وسایل زیر نظر بزرگسالان و قرار گرفتن در معرض کتاب‌ها می‌تواند به عنوان سپر عمل کند و از مهارت‌های زبانی کودکان نوپا محافظت کند و حتی آن‌ها را ارتقا دهد.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/1030953/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

دلار و طلا افزایشی شد

آخرین جزئیات طرح حذف کارت سوخت و تخصیص سهمیه بنزین به کارت بانکی

گفتگوی کشاورزان دشتستان با وزیر جهاد کشاورزی

مرگ سالانه 60 هزار نفر به دلیل فقدان مصرف نان کامل

شرایط اعزام معلمان به خارج از کشور

استعداد عجیب علیرضا یوسفی در شکستن رکورد

حس ناب از بین بردن بی‌عدالتی

خیابانی: واژه فرهنگی را از نام باشگاهتان بردارید

کسب 14 مدال برای ساواته ایران در قهرمانی آسیا

رکوردشکنی جدید محمد صلاح در لیگ برتر انگلیس

شکست پیاتزا مقابل کولاکوویچ در لیگ قهرمانان والیبال اروپا

فقط 2 مبارزه تا خداحافظی اوسیک!

نگاهی به رقیبان گلیج در آلبانی؛ از آرش تا فوق ستاره روس

صلاح دومین گلزن برتر دربی لیورپول

بلینگام، راموس‌تایم را باطل کرد!

مطالبات آیت‌الله مکارم شیرازی از قاضی القضات

فؤاد ایزدی: فرمایشات رهبری در 19 بهمن، خطر حمله نظامی را از کشور دور کرد

اژه‌ای: مردم به قراردادهای حاکمیتی در حوزه سرمایه‌گذاری بی‌اعتمادند

پزشکیان خطاب به ترامپ: اگر مرد گفتگو بودی چرا نامردی می‌کنی؟!

درگیری تکاوران با اشرار مسلح در ریگان؛ یک شرور کشته شد

سید حسن خمینی: مأمور به انجام کاری نیستیم که باعث بی دین شدن مردم شود

پزشکیان: ما می‌مانیم و کشورمان را درست می‌کنیم

جانشین سابق قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا: کاری کردیم که حتی اگر بمب اتم هم به ایران بزنند ارتباطات قطع نشود

همایون اسعدیان؛ از کانون پرورش فکری تا کارگردانی در سینما

کشف یک فامیلی جدید "ویژه متولدین دهه 50 و 60"

رجزخوانی معین شریف، خواننده محبوب لبنانی بر روی خرابه های بمباران رژیم صهیونیستی

جمال علی‌اُف؛ روایت موسیقی ورای مرزها

«نور علی نور» برای میلاد امام زمان (عج) منتشر شد

اولین تصویر ثبت شده از پلنگ ایرانی در عسلویه

از برف و باران در جاده‌ها چه خبر؟

عملکرد خارق‌العاده هوش مصنوعی دیپ‌مایند در المپیاد ریاضی

بخشی از کتاب/ بی‌توجهی به احساس دیگران

تجدیدچاپ 5 اثر پژوهشی مهدوی در آستانه نیمه شعبان

سرمقاله قدس/ ترسیم ارکان اقتدار در سخنان رهبر معظم انقلاب

عضو کمیسیون عمران: حل‌المسائل کمبود مسکن، اهدای زمین توسط دولت است

پیشنهاد نوبخت به دولت برای کنترل بازار ارز

نرخ بهره بین بانکی ثابت ماند

نگرانی وینیسیوس از انتقال به عربستان

وینی به پیشنهاد بزرگ فکر می‌کند

ستاره لورکوزن بارسا را انتخاب کرد

رای مدرس فیفا به سود پرسپولیس و عالیشاه!

آیت الله سبحانی: وقتی دولت همه‌کاره شود مردم بیکار می‌شوند

انتقاد سعید محمد از طولانی‌شدن انجام برخی پروژه‌ها

تعبیر آیت‌الله مکارم شیرازی از رئیس قوه قضاییه: مردِ شجاعِ پاکِ فعال

فرمانده نیروی زمینی ارتش: برای امنیت مرزها 11 تیپ مستقر هستند

معاون ظریف: در آینده نزدیک شاهد مذاکره میان تهران و واشنگتن نخواهیم بود

ستاره پسیانی به جای فاطمه نقوی به «جزیره لؤلؤ» می‌رود

از دزدی به عاشقی رسید

حال و هوای جشنواره موسیقی فجر در مازندران

حضور خواننده معروف لبنانی در برنامه «حسینیه معلی»