راه ترقی

آخرين مطالب

دستور رئیس جمهور برای بازنگری سهمیه‌های کنکور اجتماعی

دستور رئیس جمهور برای بازنگری سهمیه‌های کنکور
  بزرگنمايي:

راه ترقی - همشهری آنلاین / مشاور آموزشی رئیس جمهور با تاکید بر اینکه 30 درصد دانشجویان رشته‌های برتر پزشکی از طریق سهمیه‌ها پذیرش می‌شوند و برای رشته‌های لوکس این عدد بالاتر است، گفت: در حال حاضر تصمیم خاصی برای بازنگری سهمیه‌ها گرفته نشده، اما رئیس جمهور دستور داده که کمیته‌ای در شورای عالی انقلاب فرهنگی آن را بررسی کند.
دکتر شهرام یزدانی در نشست خبری به سیاست دولت در خصوص سهیمه‌های کنکور اشاره کرد و گفت: در ابتدا باید به این سوال جواب داد که آیا سهمیه چیز مذمومی است؟ خیر؛ کشوری نداریم که سهمیه نداشته باشد. سهمیه در کشورهای مختلف با سه هدف عدالت، تنوع و احترام اجتماعی انجام می‌شود.
وی در مورد هدف عدالت توضیح داد: همه افراد باید از تحصیلات عالی برخوردار باشند ولی برخی موارد خارج از انتخاب فرد است. دو نفر با توان فکری یکسان داریم. اما این دو فرد شانس یکسان ندارند. اصطلاحی به نام قرعه‌کشی اجتماعی وجود دارد و شانس افراد با یکدیگر برابر نیست. باید تاثیر این قرعه‌کشی اجتماعی را حذف کنیم. باید برای رسیدن به عدالت آموزشی تلاش‌های متفاوت را بسنجیم ولی تفاوت‌های افراد باید دیده شود.
مشاور آموزشی رئیس جمهور با اشاره به اینکه در آمریکای شمالی سهمیه «تنوع» داریم، تاکید کرد: این سهمیه بر این اساس است که اگر جایی دیدیم آقایان سفید پوست بیشتری وارد می‌شوند، کاری کنیم که خانم‌های سیاه‌پوست هم وارد شوند. سهمیه دیگر کهنه‌سربازها هستند و جامعه برای احترام به این گروه و خانواده آنها سهمیه اختصاص می‌دهد. در کشور ما کمی کج‌سلیقگی انجام شده است.
به گفته وی، سهمیه مناطق سه‌گانه و مناطق محروم درست کار شده است. ذات سهمیه ایثارگران و رزمندگان و جانبازان درست است ولی هرچقدر از جنگ تحمیلی دور شدیم، کج سلیقگی انجام شده است.
یزدانی با بیان اینکه 30 درصد دانشجویان رشته‌های برتر پزشکی از طریق سهمیه‌ها پذیرش می‌شوند و برای رشته‌های لوکس این عدد بالاتر است، افزود: در جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی پیشنهادات ارائه شده است. در حال حاضر تصمیم خاصی گرفته نشده، ولی رئیس جمهور دستور داده که کمیته‌ای در شورای عالی انقلاب فرهنگی آن را بررسی کند.
مشاور رئیس جمهور اظهار کرد: در حال حاضر سهمیه ایثارگران، رزمندگان، جانبازان جداگانه دیده شده‌ ولی پیشنهاد این است که همه سهمیه‌ها با هم به صورت مجموع دیده شوند.
وی اظهار کرد: در بسیاری از کشورهای توسعه یافته نه تنها سهمیه وجود دارد، بلکه فرد دارای سهمیه اگر عملکرد تحصیلی خوبی نداشته باشد، دانشگاه برای او کلاس‌های ویژه می‌گذارد.
به گفته یزدانی، سهمیه قابل دفاع است ولی گاهی عارضه ایجاد می‌کند، برای مثال ممکن است سبب مهاجرت نخبگان شود.
مشاور رئیس جمهور در مورد اینکه آیا تغییر شیوه پذیرش دانشگاه‌ها در دستور کار دولت قرار دارد؟ گفت: به طور قطع این برنامه وجود دارد. در حال حاضر شیوه پذیرش و سهم معدل در کنکور در سال 1405 و 1404 در دستور کار قرار دارد ولی حداقل زمان مورد نیاز برای تغییر کلی شیوه پذیرش 1406 است.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/1034728/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

کیفیت هوای تهران قابل قبول است

هفته‌ای پربارش در بسیاری از مناطق کشور؛ دمای هوا تا 15 درجه‌ کاهش می‌یابد

مهمترین عامل مرگ و میر در تصادفات این هفته پایتخت مشخص شد

انتشار تفسیر عرفانی داستان حضرت موسی (ع)

تحلیلگر اسرائیلی: ترامپ از نجات سیاسی نتانیاهو چه منفعتی می‌برد؟

سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی به 41 تریلیون دلار افزایش یافت

فن‌پرسی مربی فاینورد می‌‌شود

دیپورت مهاجم سابق استقلال از لیگ اندونزی

فرار بزرگ گاریدو از دومین اخراج در فاصله دو ماه!

سلطه شگفت‌انگیز آنچلوتی بر گواردیولا

درخواست امارات برای میزبانی جام ملت‌های آسیا

ادموند و آندو؛ دیدار سرخابی‌های تاریخ‌ساز متفاوت!

هشدار به ستاره انگلیسی: میلان خیلی خطرناک است!‏

سرمربی رم: به لطف دیبالا صعود کردیم

واکنش پزشکیان به پرسش‌کنندگان: اگر بخواهید سوال کنید باز شقشقیه من را بهم میزنید!

مشاور فرمانده کل سپاه: وعده صادق 3 به وسعت نابودی اسرائیل و شخم زدن تل‌آویو و حیفا انجام خواهد شد

پیام عاشقانه با دفترچه یادداشت!

قیمت بلیت سینما 100 هزار تومان شد

آهنگ زیبای «جورچین» از چاوشی

آخرین وضعیت جوی و ترافیکی راه‌ها؛ بارش برف و باران در برخی محورها

تولید زخم‌پوش زیستی برای بیماران دیابتی توسط رویان

«مهاجر هندیجان» راهی بازار نشر شد

این بازیکنان می‌توانند دل استقلالی‌ها را قرص کنند

پاسخ صریح گلیزرها به پیشنهاد فروش یونایتد

گل‌محمدی: باید به مربیان ایرانی فرصت داد

جدایی وینیسیوس بهترین خبر برای بارسلوناست!

حریف مورد علاقه مورینیو برای دور بعد لیگ اروپا

تجربه ناموفق پرسپولیس در آغاز تورنمنت‌های آسیایی

اندریک: تلاش می‌کنم به سطح بهترین‌های جهان برسم

ترکیب احتمالی سپاهان برای دربی اصفهان

ستاره‌های آینده سپاهان شناسایی شدند!

رقابت دو مهاجم ایرانی برای آقای گلی در آسیا

پورمهدی: سهراب سربلند از استقلال رفت

صعود استقلال با خلوت‌ترین کادر فنی جهان

پوکر لیونل مسی و برتری 5-1 بارسلونا مقابل والنسیا در سال 2012

اتفاقات بامزه فوتبال ایران؛ خروج از ماتریس و ماتریکس!

رانیری: دیبالا نور، جرقه و بمب رم است!

طرفداران تیم مورینیو کتک خوردند!

در شب گلزنی کروس، مولر و مانژوکیچ؛ برتری 3-1 بایرن مونیخ مقابل آرسنال در سال 2013

لیست خروجی پپ؛ هشت ستاره بزرگ رفتنی شدند

پی‌اس‌جی دفترچه رکوردهای چمپیونزلیگ را آپدیت کرد

صعود جنون‌آمیز گلیمت مقابل توئنته

گل اول سوسیه‌داد به میتیلند، پس از لیز خوردن مدافع تیم دانمارکی

نوستالژی؛ ادوین فن در سار و ثبت رکورد 14 کلین شیت پیاپی با منچستریونایتد در لیگ برتر انگلیس

یک سرمربی خارجی معروف در بازی استقلال و نساجی

خطای عجیب نیکو گونزالس روی وینیسیوس جونیور در بازی رئال مادرید و منچسترسیتی

صحبت های امید روانخواه سرمربی هوادار پیش از بازی فردا برابر فولاد

چهره خندان داروین نونیز در پایان دیدار لیورپول و استون ویلا علی‌رغم نمایش ضعیف

یامگا عینک را دوباره به چشم زد

کارترون اعلام کرد؛ زکی‌پور فردا نیست!