راه ترقی

آخرين مطالب

درمان اختلال عضلانی ژنتیکی یک جنین در رحم مادر برای اولین بار دانش

درمان اختلال عضلانی ژنتیکی یک جنین در رحم مادر برای اولین بار
  بزرگنمايي:

راه ترقی - ایسنا /آتروفی عضلانی نخاعی (SMA) یک بیماری ژنتیکی ناتوان کننده است که معمولا تا چند سال پس از تولد می‌تواند برای فرد مبتلا کشنده باشد. اما یک مطالعه موردی جدید ممکن است نمایانگر یک درمان ساده جدید برای این اختلال باشد که در آن کودک، دو سال و نیم پس از تولد هیچ نشانه‌ای از بیماری نشان نداده است.
آتروفی عضلانی نخاعی توسط جهش در ژنی به نام SMN1 ایجاد می‌شود که منجر به کمبود یک پروتئین ضروری برای بقای نورون‌های حرکتی در نخاع می‌شود. این کمبود، از دریافت سیگنال مغز توسط ماهیچه‌ها جلوگیری می‌کند و باعث از بین رفتن آنها می‌شود. در شدیدترین شکل این بیماری، مهارت‌های حرکتی به سرعت کاهش می‌یابد و بیماران معمولا تنها دو تا سه سال عمر می‌کنند.
به نقل از نیواطلس، یک داروی خوراکی به نام ریزدیپلام (risdiplam) به بیماران داده می‌شود تا پیشرفت بیماری را کاهش دهد و این دارو بقا و عملکرد حرکتی را بهبود می‌بخشد.
درمان با ریزدیپلام معمولا بلافاصله پس از تولد شروع می‌شود و هر چه مداخله زودتر انجام شود، نتایج بهتری به دست می‌آید. بنابراین در یک آزمایش جدید، این دارو برای اولین بار پیش از تولد تجویز شد.
والدین یک جنین که هر دو ناقل شناخته شده جهش‌های ژن SMN1 بودند و همین خطر ابتلا به آتروفی عضلانی نخاعی را افزایش می‌داد و متأسفانه از قبل فرزندی مبتلا به این بیماری داشتند که در سن 16 ماهگی درگذشت، تحت یک آزمایش قرار گرفتند. آزمایش ژنتیکی روی فرزند دوم آنها درون رحم نشان داد که این جنین هیچ نسخه‌ای از ژن SMN1 ندارد که نشان‌دهنده احتمال بالای تولد با بیماری SMA-1 است.
به عنوان بخشی از این کارآزمایی، محققان بیمارستان تحقیقاتی کودکان سنت جود از خود مادر خواستند تا در 6 هفته آخر بارداری روزانه ریزدیپلام مصرف کند. پس از تولد، از یک هفتگی به نوزاد این دارو داده شد و احتمالا تا پایان عمر باید آن را مصرف کند.
دانشمندان دریافتند که این کودک در مقایسه با نوزادانی که به طور معمول با این عارضه متولد می‌شوند، سطوح بالاتری از پروتئین SMN در جریان خون خود دارد. به نظر می‌رسید که این جنین سطوح پایین‌تری از آسیب عصبی دارد و حتی پس از گذشت 30 ماه، رشد عضلانی طبیعی داشته و هیچ نشانه‌ای از آتروفی بروز نداده است.
البته، نتایج تنها یک کارآزمایی با یک بیمار واحد به این معنا نیست که این روش برای همه کارآمد خواهد بود، اما محققان می‌گویند که این بررسی، زمینه را برای مطالعات در مقیاس بزرگ‌تر فراهم می‌کند.
هدف اصلی امکان‌سنجی، بررسی ایمنی و تحمل‌پذیری بود، بنابراین از اینکه می‌بینیم والدین و فرزندشان خوب عمل می‌کنند بسیار خرسندیم. نتایج نشان می‌دهد که ادامه بررسی مداخله قبل از تولد ارزشمند است.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/1035562/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بیرانوند صدر را نشان می‌دهد

استقلال به پرسپولیس: با کارتال توافق نکردیم!

آتشبار مهاجم تراکتور برای بازگشت به صدر

ماندگاری: صحبت درباره داشتن بادیگارد و حیوان خانگی در قرارداد ماتزاری مضحک است

اعتراض تند ذوب به داوری بازی با سپاهان

مقایسه صحنه مشکوک به اخراج نیازمند در دربی اصفهان و اخراج امید عالیشاه مقابل سپاهان

ویدیویی از تمارض‌های مرتنس بازیکن گالاتاسرای که صدای تیم‌ها را در لیگ ترکیه درآورده است

محرومیت از دربی بیخ گوش 5 ستاره پرسپولیس

مهدی پاشا: گزینه استقلال برای دستیاری ماتزاری

اعتراض پژمان ماندگاری مدیررسانه ای استقلال به تعویق نیفتادن دربی

ماندگاری، مدیررسانه ای استقلال: بختیاری زاده از برخی بحث های هواداری ناراحت بود و استعفا داد

صحبتهای ماندگاری درباره توافق استقلال و عدم توافق پرسپولیس با ماتزاری

امیر عابدینی: عدالت این بود که بین من و تاج مناظره برگزار شود!

امضای قرارداد با ماتزاری تا یکی دو روز آینده انجام می شود

لوکاس هرناندز بازیکن پاری‌سن‌ژرمن بعد از یک ضربه پنالتی به جنسیت فرزند متولد نشده خود پی برد

پیمان یوسفی: من هم ممکن است روزی تحت فشار کاری را مرتکب شوم که آن کار قابل دفاع نباشد!

تاریخ بازی‌های رئال و بارسا عوض شد

حضور دلگرم‌کننده مدیران استقلال در اردوی تیم

امیر عابدینی: مطمئن باشید آقای بهاروند به نفع آقای تاج انصراف می دهد

داستان روبیالس و جنی هرموسو تمام نشد

پسر لئو راه پدرش را دنبال می کند

خبر شیرین برای استقلال؛ ماشاریپوف آمد

کارتون حمید سحری؛ قرعه کشی مرحله یک هشتم نهایی لیگ قهرمانان

مجید جلالی: اگر می خواهیم آینده را داشته باشیم، از الان باید تیم 5 سال آینده را در نظر بگیریم

واکنش وزیر به اعتراض کفاشیان و عزیزی‌خادم در فیفا

مجید جلالی: کشور ما از نظر ظرفیت های نیرو انسانی در فوتبال بی نظیر است

مجید جلالی: آسیا در آینده ویتنام، تایلند و ازبکستان را به عنوان قدرت های فوتبال خواهد داشت

مجید جلالی: روند تیم ملی نوجوانان حاصل یک کار منطقی و اصولی است

تشریح وظایف مدیرفنی فدراسیون فوتبال از زبان مجید جلالی در فدراسیون فوتبال

ادعای والتز: اگر ایران بمب هسته‌ای داشته باشد، اسرائیل را نابود می‌کند

افزایش اختیارات استانداران بزودی تصویب می‌شود

سکانسی عاشقانه از سریال شهرزاد با صدای محسن چاووشی

کدام استان‌ها فردا تعطیل‌اند؟

پلیس راهور: در این هفته حتی سفر ضروری هم انجام ندهید

ویدئویی ترسناک از یک ربات انسان‌نما با شباهت بی‌نظیر به انسان

صحبت های شنیدنی از شمس لنگرودی

پیش بینی قیمت دلار 4 اسفند 1403

هشدار دستگاه قضا به خریداران سکه و ارز

الاکلنگ بازی خودرو در شب عید

ویلاهای خالی بی‌گاز شدند

ارزبری نوین از ایران؛ سوءاستفاده از کارت های بازرگانی یک بار مصرف

آربیتراژ؛ سکه دو روی بازارها

بازار طلا در موقعیت جدید؛ شیوه خرید طلا از سوی مردم تغییر کرد

مس رفسنجان بالاخره پیروز شد!

علی فتح‌الله‌ زاده:سهراب بختیاری‌زاده مظلوم واقع شده است

علی فتح‌الله‌ زاده: استقلال مظلوم‌ترین تیم در چندسال اخیر است

حامد حدادی: تا روزی که بتوانم بازی میکنم

علی فتح‌الله‌ زاده:کاری که کارتال نتوانست در آسیا انجام دهد ، سهراب بختیاری‌زاده انجام داد

گل‌به‌خودی؛ النصر 2-2 الاتفاق

برد الاهلی در شب اشتباهات عجیب حریف