راه ترقی

آخرين مطالب

وزیر جهاد کشاورزی: کمبودی در تأمین کالاهای اساسی نداریم اقتصاد

وزیر جهاد کشاورزی: کمبودی در تأمین کالاهای اساسی نداریم
  بزرگنمايي:

راه ترقی - ایسنا /وزیر جهاد کشاورزی تاکید کرد که هیچ مشکلی در تأمین و توزیع کالاهای اساسی وجود ندارد و ذخایر استراتژیک کشور بر اساس برنامه‌ریزی‌های دقیق تأمین شده است.
به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی دولت، غلامرضا نوری قزلجه در جلسه شورای اطلاع‌رسانی دولت که با حضور معاون اول رئیس‌جمهور برگزار شد، با اشاره به اهمیت معیشت مردم و تأمین نیازهای اساسی کشور برای دولت، گفت: روند تأمین و توزیع کالاهای اساسی با نظم و برنامه‌ریزی دقیق در حال انجام است و هیچ‌گونه کمبودی در این زمینه وجود ندارد.
وی با اشاره به جلسات منظم صبح و شب در وزارتخانه جهاد کشاورزی برای پایش وضعیت بازار، تصریح کرد: ما همواره آماده اطلاع‌رسانی دقیق به مردم و رسانه‌ها بوده‌ایم و در 100 روز نخست فعالیت خود نشست خبری گسترده‌ای با حضور بیش از 85 خبرنگار برگزار کردیم. در حوزه تأمین کالاهای اساسی نیز ذخایر استراتژیک کشور کاملاً تأمین شده و کالاها در بنادر، گمرکات و حتی آب‌های ساحلی کشور آماده ورود به شبکه توزیع هستند.
نوری در ادامه با تأکید بر عدم کمبود کالا در بازار، گفت: برخی شایعات رسانه‌ای مبنی بر کمبود اقلامی مانند برنج و جو، ناشی از جوسازی‌های نادرست است. در حال حاضر کشتی‌های متعددی حامل این کالاها در بنادر کشور منتظر ترخیص هستند و به محض تأمین منابع مالی از سوی بانک مرکزی، کالاها وارد بازار خواهند شد.

وزیر جهاد کشاورزی همچنین با اشاره به تحول در فرآیند واردات کالا اظهار کرد: سیستم ثبت و تخصیص سهمیه واردات کاملاً الکترونیکی شده و هیچ نیازی به مراجعه حضوری بازرگانان به وزارتخانه وجود ندارد. این فرایند شفافیت را افزایش داده و دستگاه‌های نظارتی نیز به‌صورت لحظه‌ای بر آن نظارت دارند.
وی خاطرنشان کرد: در برخی محصولات مانند روغن و برنج، سیاست‌های تشویقی برای حمایت از تولید داخل در نظر گرفته شده است، به این ترتیب که واردات کالاهایی مانند کنجاله و روغن منوط به خرید دانه‌های روغنی داخلی شده است. این سیاست‌ها در جهت حمایت از تولید ملی و ایجاد توازن در بازار اجرا می‌شوند.
هیچ امضای طلایی در واردات کالا نداریم
وزیر جهاد کشاورزی، در ادامه این جلسه تصریح کرد: هیچ امضای طلایی یا فساد اداری در فرآیند تأمین و توزیع کالاهای اساسی وجود ندارد و همه مراحل در یک سامانه شفاف و هوشمند کنترل می‌شود.
وی با اشاره به سیاست‌های دولت در کاهش انحصار و افزایش رقابت، گفت: ما به‌تدریج انحصار در بازار کالاهای اساسی را کاهش داده‌ایم و اکنون میزان آن کمتر از 20 درصد است. این روند ادامه دارد و قصد داریم آن را به کمتر از 10 درصد برسانیم. دیگر کسی به‌صرف سابقه قبلی، سهم دائمی در بازار ندارد و توزیع مجدد براساس نیاز واقعی و عدالت انجام می‌شود.
نوری در ادامه به سیاست جدید واگذاری امکان واردات مواد اولیه به تولیدکنندگان اشاره کرد و گفت: این تغییر به تولیدکنندگان اجازه می‌دهد که مستقیماً مواد اولیه موردنیاز خود را تأمین کنند. برای مثال، اگر اتحادیه مرغداران مستقیماً ذرت وارد کند، اطمینان بیشتری در مصرف آن وجود دارد، زیرا کاملاً در واحدهای تولیدی استفاده خواهد شد. این در حالی است که برخی تجار، به‌دلیل نداشتن تعهد به زنجیره تولید، ممکن است کالا را در مسیرهای غیرضروری منحرف کنند.
وزیر جهاد کشاورزی همچنین درباره تأمین کالاهای اساسی با ارز ترجیحی توضیح داد: حدود 60 درصد از ارز ترجیحی به کالاهای واسطه‌ای مانند ذرت، جو، کنجاله و کودهای شیمیایی اختصاص دارد، درحالی‌که 40 درصد آن برای کالاهای مصرفی نظیر برنج، روغن، گوشت و گندم مصرف می‌شود. در حوزه کالاهای واسطه‌ای، سامانه بازارگاه به‌صورت شفاف تمام مراحل از واردات تا فروش را ثبت و نظارت می‌کند.
وی با اشاره به سیاست‌های کنترلی قیمت در بازار تأکید کرد: ما روی کالاهایی که با ارز ترجیحی تأمین می‌شوند، نظارت کامل داریم و قیمت آن‌ها تقریباً ثابت است. برای نمونه، قیمت برنج خارجی که دو هفته پیش نرخ‌گذاری شد، در فروشگاه‌های بزرگ با قیمت 48 هزار و 250 تومان عرضه می‌شود.
نوری با اشاره به رشد مثبت در بخش کشاورزی اظهار کرد: در ماه‌های اخیر، رشد بخش کشاورزی نزدیک به سه درصد بوده و صادرات این بخش نیز 35 درصد افزایش داشته است. البته برخی افزایش قیمت‌ها در بازار ناشی از تغییرات رسمی نرخ ارز و هزینه‌های واردات است که دولت مسئولیت آن را پذیرفته و براساس سیاست‌های کلان اقتصادی، مدیریت خواهد کرد.
وزیر جهاد کشاورزی، در این جلسه با اشاره به تغییرات در تأمین ارز برای واردات کالاهای اساسی گفت: علیرغم تغییراتی که در قیمت برخی محصولات ایجاد شده اما قیمت برخی اقلام، مانند حبوبات، در کشور ما پایین‌تر از نرخ جهانی است.
وی با اشاره به تغییرات قیمت برخی از محصولات کشاورزی افزود: برخی از این تصمیمات در دولت گذشته گرفته شده و ما صرفاً مجری آن‌ها هستیم. برای مثال، حذف ارز ترجیحی از حبوبات، چای و شکر در راستای کاهش تعهدات ارزی دولت صورت گرفته است. میزان ارز ترجیحی از 15 میلیارد دلار به 11 میلیارد دلار کاهش یافته و این سیاست باعث حذف برخی کالاها از فهرست دریافت‌کنندگان ارز ترجیحی شده است.
تسویه بدهی 132 هزار میلیارد تومانی دولت قبل در بخش کشاورزی
نوری همچنین به افزایش هزینه‌های تولید اشاره کرد و گفت: تنها دو روز قبل از شروع به کار این دولت، قیمت کود شیمیایی شش برابر شد که این افزایش، آثار خود را در قیمت محصولات کشاورزی، از جمله سبزیجات، نشان داده است. علاوه بر این، دولت فعلی مجبور شده بدهی‌های معوقه دولت قبل را نیز پرداخت کند. ما تاکنون 132 هزار میلیارد تومان بدهی گذشته را تسویه کرده‌ایم.
وزیر جهاد کشاورزی در پایان با تأکید بر مسئولیت‌پذیری دولت در مدیریت اقتصاد کشور گفت: هدف دولت ایجاد ثبات پایدار در بازار و کاهش وابستگی به یارانه‌های ارزی است.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/1037109/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آخرین وضعیت قیمتی کالاهای اساسی

وزیر رفاه: دولت تهیه و توزیع سبد کالا را واگذار کند

تاریخ بازی بزرگ را شورای تامین تعیین می‌کند

میزبانی جزیره کیش از مسابقات انتخابی جام جهانی گل کوچک

آنتونی به خاطر رئال اخراج شد!

نفس راحت بایرن؛ موسیالا مصدوم نشد

شهید صفی‌الدین: رهبر انقلاب گفتند انتفاضه‌ای جدید در فلسطین شکل خواهد گرفت

عراقچی با گوترش دیدار کرد

قالیباف: شکوه مراسم تشییع رهبران مقاومت شوی جنگنده‌های اسرائیلی را ناکام گذاشت

هشدار فرمانده ارشد سپاه به آمریکا و اسرائیل؛ پایگاه‌های کمکی به رژیم‌صهیونی را هدف قرار خواهیم داد

«هفتاد سی» پرفروش‌ترین فیلم سال می‌شود؟

فیلم‌هایی که به تصویر سال «جایزه عباس کیارستمی» راه یافتند

حضور رپر معروف در فصل جدید پایتخت!

همه حرف مصطفی زمانی آب و خاک وطن بود

دکتر خوش‌صدایی که دست خواننده‌های وطنی را از پشت بسته!

تکذیب ترور رئیس بنیاد مسکن سیستان و بلوچستان

تعطیلی غیرمجاز آموزش آنلاین توسط برخی مدارس

خروج 150 میلیون لیتر سوخت از کشور توسط قاچاقچیان

حقایق تکان‌دهنده در مورد سیاره WASP-121b

بیژن عبدالکریمی در برمودا؛ چاره‌ای جز گفتگو نداریم

بزرگ‌ترین ترس استاد فلسفه چیست؟

مرکز افکارسنجی مجلس: 80 درصد مردم از فیلترشکن استفاده می‌کنند

ویژگی‌های نوآورانه ردمی نوت 14 پرو و تأثیر آن بر تجربه کاربری

دی‌بروینه به دنبال ماندن در منچسترسیتی

مهمترین تمدید قرارداد تاریخ بارسا پس از مسی

صلاح از دنیای دیگری آمده است

پیروزی استقلال مقابل خیبر خرم‌آباد در لیگ بانوان

انصراف نبی از نایب رئیسی عابدینی در آستانه انتخابات فوتبال

برگزاری مراسم کلنگ زنی کمپ تیم‌های ملی بسکتبال

لغو دربی استقلال و پرسپولیس؛ زمان پیشنهادی جدید مشخص شد

داور دربی مشخص شد

دیدار عراقچی با وزیر خارجه بحرین

واکنش یک روزنامه نگار به توقف «تاسیان»/ باید از قوه قضائیه تشکر کرد

ماشین این چند بازیگر معروف چی بود بنظرتون؟

بهرام افشاری و هوتن شکیبا در پشت صحنه «هفتاد سی»

آهنگ جدید/ مهراد جم «یهو چی شد» را منتشر کرد

برگزاری کنسرت «لیان» و قدردانی از وزارت فرهنگ

بازداشت زورگیر بی رحم خیابان پیروزی

82 فقره برداشت اینترنتی غیرمجاز از حساب شهروندان

پلیس‌راه بم از تردد اتوبوس غیرمجاز حامل بیش از 80 دانش‌آموز جلوگیری کرد

اردبیل با دمای منفی 19 سردترین مرکز استان شد

تصادف جاده‌ای دلیل عمده مرگ‌ومیرهای 5 تا 29 ساله‌‌ها

کیفرخواست قتل عمد در پرونده قاتل جوان دانشجو

ایلان ماسک: هشتمین پرواز آزمایشی استارشیپ 10 اسفند انجام می‌شود

تصویر روز ناسا؛ الگوی شش‌ضلعی قطب شمال زحل در نور فروسرخ

روایتی از «کتابشویی»

اقدام جدید دولت برای کاهش قیمت گوشت

افزایش قیمت‌ها در بازار طلا و سکه؛ دلار درجا زد

رشد 56 هزار واحدی شاخص کل بورس

بازگشت داور جنجالی به چرخه لیگ‌‌های سطح اول فوتبال ایران