راه ترقی

آخرين مطالب

کوهپایه‌زاده: بودجه ورزش معلولان عقب‌ماندگی تاریخی دارد ورزشی

کوهپایه‌زاده: بودجه ورزش معلولان عقب‌ماندگی تاریخی دارد
  بزرگنمايي:

راه ترقی - تسنیم /رئیس فدراسیون ورزش‌های جانبازان و توان یابان گفت: ورزش جانبازان و معلولین یک عقب‌ماندگی تاریخی در بخش بودجه دارد.
جلیل کوهپایه‌زاده رئیس فدراسیون ورزش‌های جانبازان و توان یابان در ابتدای نشست خبری که صبح امروز برگزار شد، اظهار داشت: کار ما 24 ساعته است و برای اینکه به همه رشته‌ها سرویس بدهیم، باید چراغ فدراسیون را همیشه روشن نگه داریم. سال قبل در مجمع انتخاباتی یک برنامه چهار ساله و راهبردی پیشنهاد دادم و مورد تایید قرار گرفت. ما اهداف دهگانه و یکسری ارزش‌ها را مدنظر قرار دادیم. سعی کردیم شعارها را در عمل پیاده کنیم. ما این مسیر را شروع کرده‌ایم و نیاز داریم حمایت و انتقاد سازنده صورت بگیرد. تلاشمان این بود که اهداف را جلو ببریم. یکی از موضوعات مدنظرمان، آموزش بود. یکی از مشکلات اصلی ما در سطح ملی و استانی همین دانش فنی است. در واقع نیاز به حرکت و خون تازه در این زمینه داشتیم. در این باره 32 دوره آموزشی و تطبیقی را در بخش‌های مختلف برگزار کردیم. در رشته‌های جدید مثل شمشیربازی هم سعی کردیم دوره بین‌المللی برگزار کنیم که 30 مربی حضور داشتند. در مچ اندازی انجمن این رشته را راه‌اندازی کردیم.
وی افزود: بحث دیگر که باید روی آن تمرکز می‌کردیم، بحث استعدادیابی بود. ما الان تیم‌های قدرتمندی مثل والیبال نشسته و بسکتبال با ویلچر داریم، اما با توجه به فاصله بین نفرات، باید در استعدادیابی انرژی مضاعفی می گذاشتیم. ضمن اینکه باید بحث کلاس بندی هم انجام می‌شد. دو بحث وجود دارد؛ اینکه سرعت آماده شدن ورزشکاران معلول کوتاه‌تر از ورزش افراد سالم است و دوره قهرمانی آنها نیز طولانی تر است. این دو مسئله ایجاب می‌کند که فرآیند استعدادیابی به صورت مداوم باشد.
وی با اشاره به کم تحرکی در کشور گفت: یازده درصد از افراد جامعه در بخش معلولین هستند. باید ببینیم ورزش معلولان در کجای برنامه قرار دارد. شما بگویید چقدر از پارک‌ها و سالن‌های ورزشی برای معلولین مناسب سازی شده اند؟ باید در این باره بودجه مناسب گذاشتن شود و متناسب سازی صورت بگیرد تا ورزش همگانی در بخش معلولان شرایط بهتری پیدا کند.
کوهپایه‌زاده عنوان کرد: ما بحث توسعه و تقویت تیم‌های پایه را داشتیم. شنا، دوومیدانی، وزنه‌برداری و مچ اندازی رشته‌هایی هستند که اجازه حضور در بخش معلولان در بازی‌های پاراآسیایی جوانان را دارند. ما در این چهار رشته اردوهای خود را از مرداد شروع کرده‌ایم و بسکتبال با ویلچر جوانان هم اردوی خود را استارت زده است. باید به بوچیا هم اشاره کنم که رشته‌ای مخصوص افراد معلولان است و با استقبال خوبی هم مواجه شدن است.
وی تصریح کرد: ما در والیبال نشسته دو تیم تشکیل دادیم؛ تیم اصلی برای پارالمپیک لس‌آنجلس و تیم امید با کادر فنی و بازیکنان جداگانه برای پاراآسیایی ناگویا.

کوهپایه‌زاده گفت: دنیای ورزش به سمت علمی شدن می‌رود و ما نیز نمی‌توانیم اردوهای خود را به صورت سنتی برگزار کنیم و البته از تکنولوژی و امکانات روز استفاده نکنیم. در این باره ارتباطات متعددی با دانشگاه‌ها و مراکز علمی ایجاد کردیم و برای ورزشکاران پرونده الکترونیکی به وجود آوردیم.
وی با تأکید بر نقش دیپلماسی گفت: ما اگر بخواهیم یک ورزش قدرتمند داشته باشیم، باید دیپلماسی ورزشی خوبی داشته باشیم که این شامل کسب کرسی در بخش‌های مختلف و اعزام‌های گوناگون و ... است. در یک سال برخی از دوستان در فدراسیون موقعیت‌های خوبی در عرصه بین‌المللی کسب کردند.
وی درباره بودجه فدراسیون گفت: ورزش جانبازان و معلولین یک عقب‌ماندگی تاریخی در بخش بودجه دارد. امروز که کمتر از نهاد‌های حمایت کننده از ورزش جانبازان حمایت می‌شویم، اگر قرار است به موفقیت برسیم ، نیاز به بودجه و زیرساخت و تجهیزات داریم. در تلاش هستیم از منابع دیگری بودجه دولتی بگیریم. همچنین یک بخش غیر دولتی راه‌اندازی کردیم تا از کمک خیرین ورزشی استفاده کنیم. استفاده از کمک این بخش اهمیت زیادی دارد.
کوهپایه‌زاده تصریح کرد: باید نقدی را به خودمان هم وارد کنیم. ما مدال‌آوری را برای ورزشکار معلول تبدیل به هدف کرده‌ایم، در حالی که هدف اصلی باید همان ورزش باشد. البته ورزشکاران مدال‌آور معلول، الهام بخش هستند و حضورشان اهمیت زیادی دارد، اما نباید هدف را گم کنیم که همان سالم زیستن و سالم فکر کردن است. همه مسابقات قهرمانی کشور در رشته‌های مختلف برگزار شد. همچنین فوتسال و دوومیدانی کم توانان ذهنی را نیز داشتیم.
وی درباره وضعیت رشته پاراتنیس روی میز گفت: انشاءالله با حمایت وزارت ورزش و فدراسیون تنیس روی میز، سعی می‌کنیم این رشته را دوباره به زیرمجموعه فدراسیون خودمان بازگردانیم. امیدواریم یک حرکت نو و خون تازه در این رشته داشته باشیم. کار پاراتیروکمان که در حال انجام است، انشاالله بتوانیم یک جهش خوبی در پاراتنیس روی میز داشته باشیم.
کوهپایه‌زاده گفت: سال آینده بازی‌های پاراآسیایی جوانان، بازی‌های کشورهای اسلامی را داریم و سال 2026 هم بازی‌های پاراآسیایی ناگویا در پیش است و دو سال بعد از هم بازی‌های پارالمپیک لس‌آنجلس را خواهیم داشت. هدف‌گذاری کسب بیش از 20 مدال طلا و رتبه تک رقمی را در پارالمپیک کاملاً قابل تحقق می‌دانیم و امیدواریم نقش‌آفرینی بهتری هم داشته باشیم.
وی درباره وضعیت رشته پاراتیراندازی گفت: امسال با برگزاری منطقه‌ای مسابقات قهرمانی کشور در این رشته، تعداد نفرات شرکت کننده افزایش یافت و در واقع دو مسابقه داشتیم. قصد داریم در سایر رشته‌های انفرادی و رکوردی، همین برنامه را داشته باشیم تا دسترسی ها برای ورزشکاران و امکان حضورشان در مسابقات بهتر باشد.
کوهپایه‌زاده درباره بودجه فدراسیون گفت: تفاهم‌نامه با وزارت ورزش 54 میلیارد و با کمیته پارالمپیک 45 میلیارد برای سال جاری بود. از این مبلغ 10 میلیارد مربوط به وزارت نفت برای خرید تجهیزات بود که انجام شد و بین استان‌ها توزیع می‌شود. تقریباً 40 میلیارد از بودجه وزارت ورزش و همه بودجه مربوطه از کمیته پارالمپیک دریافت شده است. ما براساس تفاهم‌نامه، برنامه‌ریزی کردیم و امیدواریم که حداقل 90 درصد آن محقق شود.
وی درباره شکایت برخی از کشورها از فاطمه همتی، مدال‌آور پاراتیراندازی با کمان کشورمان در پارالمپیک پاریس گفت: همتی از نوابغ تیروکمان کشور است که در آخرین رقابت کشوری در میان افراد سالم بود. کلاس بندی هم باید بررسی شود. طبیعتاً در اولین مسابقه بین‌المللی در چین، مورد کلاس بندی قرار می‌گیرد، برآورد ما این است که به مشکلی برنمی‌خورد. این شرایط برای سعید افروز هم وجود داشت که کلاسش در حال بررسی بود، اما در امارات کلاس بندی شد و کلاسش مورد تایید قرار گرفت.
وی درباره شرایط والیبال نشسته، بحث پاداش‌ها برای مسابقات جهانی و بازی‌های پاراآسیایی و همچنین موضوع هماهنگی بین تیم‌های اصلی و امید گفت: نوع پاداش‌ها در سال‌های اخیر باعث اتفاقات خوب و بد شده است. در خیلی از رشته‌ها جوایز بازی‌های پاراآسیایی از مسابقات جهانی بالاتر است. با دنیامالی صحبت کردیم و گفتیم چون این پاداش‌ها متناسب نیست، باعث مشکلاتی می‌شود. خیلی از تیم‌ها در سطح جهانی هستند و از آسیا بالاتر هستند، اما پاداش کمتری می‌گیرند. دنیامالی نیز این موضوع را تأیید و تاکید کرد که هم در پاداش پای سکو و هم جوایز پایان سال بازنگری شود.این پاداش بحث استعدادیابی را هم تحت شعاع قرار می‌دهد. این باعث می‌شود که رشته‌های تیمی تحت تاثیر قرار بگیرد. من معتقدم باید روی ورزش جانبازان و توان یابان یک شکل دیگری فکر کنیم و محاسباتی باشد که با شرایط این بخش تجانس داشته باشد.
وی درباره رشته پاراوزنه برداری، بالا رفتن میانگین سنی اعضای این تیم و برخی حواشی مربوط به آن گفت: وزنه‌برداری دومین رشته مدال‌آور ما است. ما خوشبختانه کار تیم‌های جوانان مردان و بانوان را آغاز کردیم. الان در تیم جوانان دو، سه نفر در سطح ملی رکورد دارند. مطمئن باشید در بازی‌های پاراآسیایی جوانان و همچنین پاراآسیایی ناگویا از این جوانان استفاده می‌کنیم. درباره مسائل سنی هم اول باید جوانانی را تربیت کنیم تا جایگزین در تیم ملی اصلی شود. ما در رشته‌های بانوان ، باید دانش فنی را افزایش بدهیم.
وی در مورد زیر ساخت‌های ورزش جانبازان و توان یابان گفت: خوشبختانه در فدراسیون کمپی برای رشته‌های سرپوسیده داریم اما برای رشته‌های سرباز مانند دوومیدانی، تیروکمان و فوتبال ٧ نفره نداریم، در دوره کیومرث هاشمی مذاکراتی شروع کردیم و حالا با وزارت فعلی و مدیر شرکت توسعه این مذاکرات را دنبال می‌کنیم، قول دادند زمین شماره ٢ شهید شیرودی را به ما اختصاص دهند.
کوهپایه‌زاده در مورد شنا و مدال آوری این رشته نیز خاطرنشان کرد: فعلا از استخرهای محدود 50 متر کشور استفاده می کنیم و استخر تخصصی نداریم، در حال رایزنی هستیم تا استخر حرفه‌ای در خراسان رضوی به عنوان کمپ ملی داشته باشیم، به امید روزی هستیم دو کمپ نقطه صفر دریا و یکی هم بالای سطح دریا (بالای ٢ هزار متر) داشته باشیم. با قشم و ماکو برای کمپ سطح دریا وارد مذاکره شدیم.
وی درباره قانون جامع باشگاه داری گفت: تا امروز بیشتر حالت سلیقه‌ای داشته است.اکر لایحه نظام جامع باشگاه داری تصویب شود، ناخودآگاه به سمت ورزش معلولین خواهند رفت. برخی رشته های پرطرفدارتر، جذابیت بصری بیشتری دارد و امیدواریم در سال آینده باشگاه‌های بیشتری حضور داشته باشند. ضمن اینکه این باشگاه‌ها نیاز به دیده شدن دارند تا بتوانند راحت‌تر در ورزش معلولین ورود کنند و انگیزه بیشتری داشته باشند.
وی درباره عدم انتخاب کادر فنی در پاراتیراندازی گفت: تیراندازی جزو رشته‌های مدال‌آور ما است و باید حفظ این روند، باید به فکر مربیان با سطح بالا باشیم. حسین امیری راضی به ادامه همکاری نبود. بر همین اساس از چند نفر برنامه گرفتیم، اما هنوز به جمع‌بندی نرسیده‌ایم. تکلیف سایر رشته‌های پارالمپیکی هم مشخص شده تا بتوانیم نتایج بهتری بگیریم.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/1037148/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

لزوم اعمال معافیت‌های مالیاتی جهت تسریع توسعه نیروگاه‌های خورشیدی

پیش‌فروش بلیت‌های نوروزی قطار از فردا

جزئیات مبادلات بازار ارز تجاری؛ تجار چقدر ارز فروختند؟

آخرین فرصت باشگاه استقلال به ماتزاری

جریمه نقدی استقلال قبل از دربی

پیروزی یاران عبادی‌پور مقابل تیم لئون

رافینیا کاپیتان بارسلونا از خودرو جدیدش رونمایی کرد

رقیب تراکتور مغضوب بن‌سلمان

برگزاری رقابت‌های چوگان سیزم به میزبانی ایران

کری بایرن برای ژابی: نشان می‌دهیم تیم اولیم!

ژوائو به همان اندازه که زیباست، بی‌فایده است

فرار پرسپولیس از هت‌تریک در باخت

شهید صفی الدین: رهبر انقلاب تنها کسی بودند که میگفتند سازش اتفاق نمی‌افتد

شکست نفوذ دشمن فرضی به سواحل ایران

وزیر امور خارجه: رژیم اسرائیل بدون هیچ عذرخواهی و ناراحتی یک جنگ غیرقابل کنترلی علیه غزه انجام داد

«عراقچی» با همتای اندونزی دیدار کرد

ویدئویی از میلاد کی مرام در سریال «سووشون»

صداهایی که خاموش شده‌اند ولی همیشه برای ما زنده اند

ویدئویی جدید از محمدرضا گلزار با تیپی خاص و شیک

بازیگر زنی که سخت ترین زندگی را در بین هنرمندان داشت!

پوستر فیلم «پیش‌مرگ» منتشر شد

چالش مجریان برتر 10 سال اخیر با «شاهین صمدپور»

ویدئو کنسرت «ندارمت» با اجرای جدید محسن یگانه

تیزر آهنگ جدید آرون افشار را از دست ندهید

جزئیات حمله تروریستی به ساختمان بنیاد مسکن چابهار

یک ماه کسری خدمت در انتظار سربازان ماهر

طرح ویژه پلیس برای برخورد با 3 تخلف رانندگی در آستانه نوروز و ماه رمضان

راه‌اندازی بزرگترین مرکز داده هوش مصنوعی جهان در کره جنوبی

چسباندن سطوح در شرایط مرطوب با فناوری بومی

چرا هواپیما چراغ دارد؟

طنز تلخی که در داستان بینوایان ویکتور هوگو وجود دارد به روایت استاد فلسفه

متفکر آمریکایی: آیا اروپا باید ما را دشمن بداند؟

آخرین وضعیت قیمتی کالاهای اساسی

وزیر رفاه: دولت تهیه و توزیع سبد کالا را واگذار کند

تاریخ بازی بزرگ را شورای تامین تعیین می‌کند

میزبانی جزیره کیش از مسابقات انتخابی جام جهانی گل کوچک

آنتونی به خاطر رئال اخراج شد!

نفس راحت بایرن؛ موسیالا مصدوم نشد

شهید صفی‌الدین: رهبر انقلاب گفتند انتفاضه‌ای جدید در فلسطین شکل خواهد گرفت

عراقچی با گوترش دیدار کرد

قالیباف: شکوه مراسم تشییع رهبران مقاومت شوی جنگنده‌های اسرائیلی را ناکام گذاشت

هشدار فرمانده ارشد سپاه به آمریکا و اسرائیل؛ پایگاه‌های کمکی به رژیم‌صهیونی را هدف قرار خواهیم داد

«هفتاد سی» پرفروش‌ترین فیلم سال می‌شود؟

فیلم‌هایی که به تصویر سال «جایزه عباس کیارستمی» راه یافتند

حضور رپر معروف در فصل جدید پایتخت!

همه حرف مصطفی زمانی آب و خاک وطن بود

دکتر خوش‌صدایی که دست خواننده‌های وطنی را از پشت بسته!

تکذیب ترور رئیس بنیاد مسکن سیستان و بلوچستان

تعطیلی غیرمجاز آموزش آنلاین توسط برخی مدارس

خروج 150 میلیون لیتر سوخت از کشور توسط قاچاقچیان