راه ترقی

آخرين مطالب

وزیر کار: خیال کارگران راحت؛ مزد 1404 منطقه‌ای نمی‌شود اقتصاد

وزیر کار: خیال کارگران راحت؛ مزد 1404 منطقه‌ای نمی‌شود
  بزرگنمايي:

راه ترقی - ایسنا / طبق گفته وزیر کار، زمینه تعیین دستمزد منطقه ای در کشور به دلیل نبود زیرساختهای آن وجود ندارد و در کشورهایی که دستمزدهای منطقه ای اجرا می شود، مهاجرت نیروی کار با نظارت شهرداری‌ها صورت می‌گیرد.
در قانون کار عنوان شده است که شورای عالی کار موظف است همه ساله میزان حداقل مزد کارگران را برای نقاط مختلف کشور یا صنایع مختلف و با توجه به معیارهای تورم و هزینه معیشت تعیین کند.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی: تعیین دستمزد منطقه‌ای در کشور به دلیل نبود زیرساخت در شرایط فعلی غیرقابل اجراست. بر همین اساس چند سالی است که هنگام تشکیل جلسات مزد و آغاز مذاکرات تعیین حداقل مزد کارگران، موضوع منطقه ای شدن دستمزدها پیش کشیده می شود.در چندسال گذشته پیشنهاد مزد منطقه ای از سوی وزارت اقتصاد مطرح می شد و نمایندگان کارگری با آن مخالفت می کردند.دلیل مخالفت گروه کارگری با تعیین مزد منطقه ای، فراهم نبودن زیرساخت‌ها و شرایط اجرای چنین الگویی برای دستمزد است کما اینکه در بسیاری از کشورهای جهان ،مزد منطقه ای وجود دارد ولی فراتر از تعیین مزد حداقلی است و همه کشورها از الگوی مزد حداقلی تبعیت کرده و آن را حذف نکرده اند در حالی که در کشور ما بعضا این نگاه وجوددارد که با تعیین مزد منطقه ای، مزد حداقلی حذف شده و در نقاط مختلف کشور بسته به شرایط اقتصادی وهزینه های زندگی مزد کمتری تعیین و تصویب شود.
امسال نیز تا پیش از برگزاری جلسات رسمی دستمزد شورای عالی کار همچنان زمزمه های منطقه ای شدن مزد 1404 کارگران شنیده می شود اما احمد میدری - وزیر تعاون ، کار و رفاه اجتماعی حجت را بر همگان تمام و اعلام کرده است که تعیین دستمزد منطقه‌ای در کشور به دلیل نبود زیرساخت در شرایط فعلی غیرقابل اجراست.
به گفته وی زمینه اجرای دستمزد منطقه‌ای در کشور ما فراهم نیست و در کشورهایی که دستمزدهای منطقه‌ای دارند، مهاجرت نیروی کار تحت نظارت شهرداری‌ها صورت می‌گیرد در حالی که در کشور ما چنین چیزی وجود ندارد.
اجرای طرح مزد منطقه ای روی جابه جایی نیروی کار اثرگذار است و با منطقه ای شدن دستمزدها، افراد به امید دریافت حقوق بیشتر از روستاها و شهرها به کلان‌شهرها مهاجرت می‌کنند و موجب خالی شدن روستاها می‌شوند. وزیر کار یکی از برنامه‌های وزارت کار را تعیین دستمزد بر اساس صنف عنوان کرده و گفته: ماده 141 به ما این اختیار را داده است که بر حسب نوع مشاغل و اصناف دستمزد را تعیین کنیم و راهبرد ما حرکت به این سمت است که دستمزدها بر اساس صنوف تعیین شود زیرا گاهی حداقل‌هایی که در تهران وضع می‌کنیم برای یک صنف در یک استان دیگر ممکن است باعث رکود آن صنف شود، بر همین اساس تصمیم داریم با مشارکت استانداری و اتاق بازرگانی و نمایندگان تشکل‌های کارگری در هر استان حداقل یک صنف را به صورت مجزا تعیین دستمزد کنیم.
در همین راستا فتح الله بیات - رئیس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی در گفت وگو با ایسنا معتقد است در خصوص تعیین مزد منطقه ای باید زیرساختها و چارچوبهای آن در ابتدای کار فراهم شود و اگر می خواهیم به این مسأله ورود کنیم، بحث صنایع مختلف هم ممکن است به میان آید و با این معضل مواجه شویم که چگونه مزد صنایع را تفکیک کنیم.
وی می گوید:یکی از دلایلی که باعث شده مزد منطقه‌ای اجرا نشود، صرفنظر از نبود زیرساخت‌های لازم بحث تفکیک مزد صنایع است بنابراین در شرایط فعلی بهتر است به این گونه مباحث حاشیه ای ورود نشود و به اصل موضوع دستمزد در قالب جلسات کارشناسی و پژوهشی پرداخته شود.
بیات تاکید دارد که اجرای طرح مزد منطقه ای روی جابه جایی نیروی کار اثرگذار است و با منطقه ای شدن دستمزدها، افراد به امید دریافت حقوق و دستمزد بیشتر از روستاها و شهرها به کلان‌شهرها مهاجرت می‌کنند و این موضوع موجب خالی شدن روستاها و رواج حاشیه نشینی در شهرهای بزرگ می شود.
اما حمید حاج اسماعیلی - کارشناس حوزه کار در گفت وگو با ایسنا نظر دیگری در این زمینه ارائه می کند.
دستمزد منطقه‌ای یا صنفی یا کارگاهی مختص کشورهای توسعه یافته و کشورهایی است که دچار مشکل در پرداخت حداقل دستمزد نیستند. او معتقد است در خصوص اجرای مزد منطقه ای باید بتوانیم به لحاظ ساختاری اصلاحاتی را در بخشهای تقنینی و بانکی صورت دهیم و قوانینی که جلوی فعالیتهای اقتصادی را گرفته اصلاح کنیم ولی اصلاحات بانکی هنوز عملیاتی نشده و مهمتر از آن تورم در کشور کنترل نشده است.

این کارشناس حوزه کار می گوید: دستمزد منطقه‌ای یا صنفی یا کارگاهی مختص کشورهای توسعه یافته است و بیشتر در کشورهای توسعه یافته مطرح است نه در کشورهایی که دچار مشکل در پرداخت حداقل دستمزد هستند و هنوز با پرداخت کف دستمزد مشکل دارند لذا برای تعریف دستمزد منطقه ای باید مقدمات اجرای آن فراهم شود.
از نگاه کارشناسان اجرای مزد منطقه ای نیازمند آمادگی استانها و صنوف است و بدون فراهم کردن ابزار لازم، امکان چندگانگی دستمزد در کشور وجود ندارد.در حال حاضر دارای ثبات و شرایط طبیعی در حوزه اقتصاد کشور نیستیم و این مساله اصلی‌ترین عامل برای ورود به مقوله مزد منطقه‌ای است.ضمن آنکه باید اصلاحاتی در ماده 41 قانون کار صورت گیرد و مهم تر از آن بخش خصوصی قوی در کشور شکل بگیرد.
تا زمانی که زیرساختهای اساسی برای ورود به دستمزد منطقه‌ای مهیا نباشد و بخش خصوصی جدی و قوی در کشور شکل نگیرد و ثبات اقتصای به وجود نیاید، به نظر می رسد که مطرح کردن موضوع مزد منطقه‌ای در فرایند تعیین دستمزد، فاقد توجیه و بدون نتیجه خواهد بود.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/1037947/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

قیمت بیت کوین اشباع شده است؟؛ سامسون مو هشدار می‌دهد

نگرانی‌ها و هشدارهای پلیس فتا در مورد سایت‌های فروش متری مسکن

هشدار نماینده مجلس درباره سواستفاده از سرمایه مردم در خرید و فروش متری مسکن

رئیس انجمن حقوق اساسی ایران: بخش دولتی نفس بخش خصوصی را بریده است

چرا فروش متری مسکن در آینده برای مردم مشکل ساز خواهدشد؟

کالابرگ های جدید چه تفاوتی با کالابرگ‌های قدیمی دارد؟

چرا مجوز سکوهای فروش طلا فقط با تکمیل یک فرم صادر می شود؟

آمار تامل برانگیز فقر غذایی در ایران!

نرخ تنظیم بازاری برنج وارداتی اعلام و عرضه آن از امروز آغاز شد

پیش بینی قیمت دلار 8 اسفند 1403

گلر برزیلی و تقدیم تندیس به همسر و فرزندش!

دین‌محمدی: برای صعود فرصت اشتباه نداریم

حذف وفایی از اسنوکر آزاد جهانی

اظهارات مجیدی پیش از جدال با قایدی و رفقا

عصبانیت الهلال سر خلود خالی شد؛ آتش‌بازی در یک ساعت

اعلام زمان نشست خبری شهرآورد

زمان احتمالی برگزاری انتخابات دوره هفتم شوراها

رئیس‌جمهور در دیدار با لاوروف: مصمم به تقویت روابط تهران ـ مسکو هستیم

خبر پزشکیان برای تسهیل شرایط تردد ایرانیان مقیم خارج به داخل کشور

شمار تروریست‌های کشته‌‌شده در چابهار افزایش یافت

سردار سلامی: پرواز هواپیماهای رژیم صهیونیستی در روز تشییع پرده از ترس آنان برداشت

امیرحسین قاضی‌زاده: «انتخابات 1400، اجماعی بود و انتخابات 1403 رقابتی!»

داستان تلخ «جاستین بیبر»؛ از ستاره‌ای نوجوان تا روحی سرگشته!

«ماه من» ویزه برنامه رمضان برای شبکه سه

حسام منظور: زندگی شخصی من شبیه نقش‌هایم نیست

ساترا صلاحیت قانونی برای نظارت بر نمایش خانگی ندارد

ویدئویی از حضور هانیه توسلی و سارا حاتمی در یک خیریه

آواز بختیاری «شیرعلی مردون» در سکانسی از سریال معمای شاه

آهنگ «دل دل نکن» با صدای کسری زاهدی

ایران سومین کشور با بیشترین واحدهای دانشگاهی در جهان

برخورد مینی بوس با گاردریل؛ 11 کارگر مصدوم شدند

آغاز سفرهای نوروزی از 22 اسفند؛ افزایش سفرها در هفته دوم تعطیلات

گرمای یک مراسم عروسی دانشجویی در زمستان سرد پایتخت

افزایش فعالیت گشت‌های ساماندهی کارتن‌ خواب‌ها در پی ورود موج سرما

تشخیص سرطان لوزالمعده با کمتر از یک قطره خون!

خودرویی که از روی ترافیک پرواز می‌کند

نگاهی به زندگی و کارنامه دهخدا در سالروز خاموشی چراغ عمرش

زنگنه: تصمیمی درباره ارز در جلسه سران قوا اتخاذ نشد

روایت تجارت نیوز از دلایل کاهش قیمت دلار؛ احتمال فروش دوباره

روایت دنیای اقتصاد از وام ساخت مسکن برای خودی‌ها!

اتوبوس النصر در مکه راه را گم کرد! ‏

خبر خوب هالند به گواردیولا

نفرات راه یافته به اردوی تیم ملی کاراته معرفی شدند

احتمال انصراف آقا فیروز از سرمربیگری در دربی

این حرکت در زمین‌های خاکی هم قفل است!

هت‌تریک قهرمانی فولادی‌ها مقابل شهداب در یک سال

بهاروند: به نفع آقای تاج از انتخابات کنار می‌روم

کشورى فرد: احتمال دارد دربى را با حضور ٥٠ هزار هوادار برگزار کنیم

مهمان ویژه الهلال در کینگدام آره‌نا؛ ستاره سابق بارسا

حیدر بهاروند در پاسخ به سوال خبرنگار آخرین خبر: به نفع تاج کنار میروم