راه ترقی

آخرين مطالب

قیمت منطقی هر کیلو موز یک دلار است اقتصاد

قیمت منطقی هر کیلو موز یک دلار است
  بزرگنمايي:

راه ترقی - باشگاه خبرنگاران /رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی قیمت منطقی هرکیلو موز برای مصرف کننده حداکثر یک دلار است.
رضا نورانی رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی گفت: نتیجه تمامی نابه سامانی نبود آمار دقیق متولی است که شاهد کمبود محصولات هستیم.
به گفته وی، مسئولان وزارت جهاد آمار تولید سیب درختی را 4 تا 4.5 میلیون تن اعلام کردند، درحالیکه 10 ماهه 600 هزارتن صادرات داشتیم که میزان صادرات 15 درصد بوده و در 12 ماهه به 20 درصد می رسد و از طرفی اعلام کردند که 750 هزارتن سیب در سردخانه ها موجود است و حداکثر مصرف تا پایان فروردین 250 هزارتن است که براین اساس 450 تا 500 هزارتن مازاد داریم.
نورانی ادامه داد: مسئولان وزارت جهاد و صمت در اتاق های دربسته تصمیم می گیرند و زمانیکه به بن بست می خورند از بخش خصوصی نظرخواهی می کنند. وزیر صمت در سفر به اوراسیا تعرفه 87 قلم کالا را صفرکردند، درحالیکه یکی از بازارهای ما اوراسیاست. براین اساس وزیرصمت باید بدانند که وقتی تصمیم می گیرند ورود کالایی را ممنوع کنند، نباید در مجامع بین المللی صحبت کنند و از طرفی صادرکننده همیشه قربانی تصمیمات خلق الساعه است.
رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی با بیان اینکه تصمیم گیری در خصوص تنظیم بازار سیب درختی در ماه های مهر و آبان باید انجام شود، افزود: ممنوعیت شایسته کشوری که می خواهد صادرات و ارزآوری داشته باشد، نیست. سال گذشته همین اتفاق افتاد و مدعی هستند که باغداران آذربایجان بخشی از محصولات بعد از عید دورریختند چراکه 2 ماه بعد از عید سیب دیگر کیفیت صادرات ندارد و از طرفی با ورود میوه های نوبرانه، تقاضایی در بازار نیست. براین اساس ممنوعیت صادرات از الان برای سال آینده باید اعلام شود یا اگر مدعی هستند به قیمت های بازار، باید اقدام به خرید کل محصول کنند. هرچند ما مخالف گرانی هستیم، اما این موضوع ارتباطی به صادرکننده ندارد.

وی در واکنش به عرضه موز با قیمت 175 هزارتومان در بازار بیان کرد: دولت کجاست که دخالتی در بازار ندارد، مسئول این امر وزارت جهاد است، یک زمانی سیب و پرتقال مازاد داشتیم که در آن مقطع تصمیم گرفتند در ازای صادرات سیب و پرتقال واردات موز انجام دهند، اما در شرایط کنونی که کمبود داریم، نباید این تصمیم اجرا کنند. متاسفانه مسئولان وزارت جهاد درهای وزارتخانه را روی بخش خصوصی بستند.
نورانی ادامه داد: چندین سال است که واردکنندگان واقعی موز مشخص هستند، اما اکنون یک مجوز فروشی دارند به طوریکه یک کامیون 20 تنی 450 میلیون تومان کاغذ می فروشند که همین امر موجب شده مردم موز کیلویی 90 هزارتومان را 175 هزارتومان خریداری کنند‌. 
رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی در واکنش به صادرات سیب در ازای واردات موز تصریح کرد: قیمت هرکیلو موز اکودارو و فیلپین برای مصرف کننده یک دلار است و هندی کمتر از یک دلار است و عرضه با نرخ های بالاتر 100 درصد گرانفروشی است. جای این سوال مطرح است چه کسانی مقصر کاغذ فروشی مجوز واردات هستند؟ اگر قرار است و دادگستری، اطلاعات دخالت کند تا مشکل مرتفع شود.گفتنی است سیاست صادرات سیب در ازای واردات موز نادرست صحیح نیست.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/1039676/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

وزیر کشور: سهم هر استان از مصرف انرژی با هوشمندسازی تعیین شود

کاهش یکدست قیمت‌ها در بازار طلا و سکه؛ دلار کوتاه آمد

توضیح معاون اجرایی رئیس‌جمهور درباره تعطیلی‌های کشور

رشد 10 هزار واحدی شاخص کل بورس

وزیر جهاد: افزایش قیمت حبوبات اشکالی ندارد و منطقی است

عارف: بنزین برای دولت نیم دلار تمام می شود اما 1500 تومان می‌فروشیم

نظری جوبیاری: ما دوست داشتیم تشویق شویم نه اینکه بیاییم ایران و تنبیه شویم

آموریم: از دیدن یونایتد خجالت می‌کشم!

نظری جویباری: بوژوویچ تا پایان فصل سرمربی استقلال است

مذاکره آرسنال با کیمیش آغاز شد

پاسخ فریده شجاعی به احتمال جدایی از استقلال

کاهش سهمیه ایران در تنیس روی میز قهرمانی جهان

دلیل ورود حادثه‌ساز اتوبوس به پیست فرمول یک بحرین

رکوردشکنی وینیسیوس در فصل هشتم سریال رئال

پاس‌های استثنایی مسی که تبدیل به گل نشدند

دریادار تنگسیری: در برابر هرگونه تهدید، پاسخی کوبنده خواهیم داد

تدوین آئین نامه افزایش اختیارات استانداران در دستورکار دولت

خوش چهره: مجلس به مردم عذرخواهی بدهکار است

نماینده مجلس: پزشکیان در تنش زدایی در منطقه و دوستی با همسایگان موفق بوده است

گلرو: رد مذاکره اصلا در دستور کار جمهوری اسلامی نبوده است

قاضی‌ زاده: در تمام سه سال دولت شهید رئیسی ما مشغول مذاکره محرمانه با آمریکایی‌ها بودیم

وزیر اسبق ارتباطات: هرکس می‌گوید می‌خواهد تحریم‌ها را بردارد، دروغ می‌گوید

یک نماینده: آمریکا به کانادا و مکزیک چشم طمع دارد چون ژئوپلیتیک ما را ندارد

شاهکارهای سینمایی هالیوود در دهه 90 میلادی

زن و شوهر مجری برنامه «هلال» ماه رمضان را اجرا می کنند

جناب خان برای مسابقه محله تقلید صدای خر تمرین کرده بود!

آواز خوانی علی نصیریان

ویترین تلویزیون به چه مجریانی سپرده شد؟

پخش اختصاصی فیلم سینمایی شه سوار

فصل سوم «چهارگاه» ماه رمضان به شبکه چهار می‌آید

با حرف های محمدرضا گلزار درباره مرز محبت و لطف موافقید؟!

عضو شورای ساترا: «تاسیان» در روایت تاریخی و ملاحظات هنجاری اشکال دارد

مولانا خوانی علی نصیریان در مراسم رونمایی از یک کتاب

جریمه 294 هزار خودرو برای ورود به «خط ویژه» در سال جاری

نحوه فعالیت هتل‌ها و رستوران‌ها در ماه رمضان اعلام شد

Odin همچنان بی‌پاسخ؛ تلاش‌ها برای برقراری ارتباط ادامه دارد

پیوند هوش مصنوعی با فناوری نانو برای شناسایی سریعتر بیماری‌ها

هوا بس ناجوانمردانه سرد است! به یاد مهدی اخوان ثالث

«شما که غریبه نیستید» به چاپ چهل و دوم رسید

معادل‌های فرهنگستان برای «دوبلور» و «دوبله»

سرمقاله جوان/ منطق عقلی نفی مذاکره با آمریکا

قیمت زولبیا و بامیه در ماه رمضان اعلام شد

تحقق 90 درصدی بودجه مصوب کشور تا پایان بهمن ماه

ضرر چند میلیون پوندی لیورپول اعلام شد

اعلام چگونگی اعزام کاراته‌کا‌ها به لیگ جهانی چین

عابدینی: از مجمع دلخور نیستم ولی غریب بودم

سعید اسماعیلی برترین کشتی‌گیر سال انتخاب شد

عابدینی با دلخوری مجمع را ترک کرد

آغاز پخش «مردان آهنین» از امشب

روزه‌داری مانع درخشش فوتبالیست‌ها نمی‌شود