دمکردن چای میتواند سرب و فلزات سمی را از آب حذف کند
دانش
بزرگنمايي:
راه ترقی - دیجیاتو / تاکنون فواید زیادی برای مصرف چای کشف شده، اکنون نیز محققان فایدهی دیگری به این لیست اضافه کردهاند. پژوهش جدید نشان داده دمکردن چای میتواند به حذف فلزات سنگین سمی مانند سرب از آب آشامیدنی کمک کند.
براساس گزارش Live Science، محققان دانشگاه نورثوسترن آمریکا در آزمایشهای خود انواع مختلف چای مانند سبز، سیاه، اولونگ، سفید، بابونه و رویبوس را در آبهای حاوی مقادیری سرب و سایر فلزات (کروم، مس، روی و کادمیوم) دم کردند. آنها دریافتند برگهای چای مانند فیلتر این فلزات سنگین مضر را از آب حذف میکنند.
حذف فلزات سمی از آب توسط چای
در جهان روزانه بیش از 5 میلیارد فنجان چای نوشیده میشود که این نوشیدنی را بعد از آب به پرمصرفترین نوشیدنی کرهزمین تبدیل میکند. دانشمندان مدتهاست تأثیرات چای سبز و سیاه بر سلامتی را بررسی کردهاند و دریافتند این دمنوش با کاهش خطر ابتلا به سرطان، سکته مغزی و مرگ ناشی از بیماریهای قلبی عروقی مرتبط است.

اینکه چرا چای این فواید را دارد هنوز مشخص نیست. تحقیقات گذشته مزایای چای را با مواد شیمیایی آزادشده از گیاهان مرتبط میدانست اما محققان در پژوهش حاضر احتمال میدهند این مزایا احتمالاً به خود فرایند دمکردن نیز مربوط است.
محققان برای بررسی فرضیه خود تعدادی چای از برندهای محبوب لیپتون و Infusion تهیه کردند که شامل چای سیاه، سبز، بابونه، اولونگ، گل صد تومانی سفید و رویبوس است. البته بابونه و رویبوس نوعی چای محسوب میشوند اما گیاه آن با چایهای سنتی متفاوت است.
محققان با دمکردن چای به همان روشی که مصرفکنندگان انجام میدهند، توانایی چایها را در خنثیکردن یونهای فلزات سنگین در آبهایی با غلظتهای مختلف آزمایش و میزان یونها را با آب آشامیدنی بدون چای نیز مقایسه کردند. نتایج نشان داد یک فنجان چای معمولی (یک لیوان آب و یک چای کیسهای که طی 3 تا 5 دقیقه دم میشود) میتواند تقریباً 15 درصد سرب را از آب حذف کند. دمکردن چای همچنین یونهای دیگر ازجمله کروم و کادمیوم را کاهش داد.
البته آسیابکردن برگ چایها، نوع چای و زمان دمآوری نیز روی میزان حذف فلزات تأثیر دارد. به گفته محققان، زمان طولانی دمآوری و استفاده از چای سیاه بیشترین تأثیر را روی حذف فلزات سمی داشت. همچنین در چای کیسهای، نوع کیسه نیز مهم است. به گفته محققان کیسههای پنبهای و نایلونی عملاً هیچ فلز سنگینی را از آب حذف نمیکنند و توصیه میشود از کیسههای سلولزی استفاده شود. پیشازاین پژوهش دیگری نشان داده بود میلیاردها میکروپلاستیک از طریق چایهای کیسهای نایلونی وارد بدن ما میشود.
-
شنبه ۱۱ اسفند ۱۴۰۳ - ۲۰:۳۶:۲۲
-
۲۶ بازديد
-

-
راه ترقی
لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/1040072/