راه ترقی

آخرين مطالب

بالاخره روسیه بد است یا خوب! نوشتارها

بالاخره روسیه بد است یا خوب!
  بزرگنمايي:

راه ترقی - کیهان /متن پیش رو در کیهان منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
اصلاح‌طلبان در‌باره سفر لاوروف وزیر خارجه روسیه به تهران و دیدار با وزیر خارجه کشورمان دو نگاه متفاوت را در رسانه‌های خود انعکاس دادند. اولاً؛ همه آنها براین موضوع تأکید داشتند که لاوروف حامل پیام از طرف ترامپ برای مذاکره با ایران بوده است و فرض را بر این گذاشتند که او پیامی را به ایران آورده است و این درحالی بود که حداقل مسئولین دستگاه دیپلماسی هرگونه پیامی را در این زمینه رد کردند و گفتند سفر وزیر خارجه روسیه در راستای اجرائی کردن توافق جامع و راهبردی ایران با روسیه صورت گرفته است. اما برفرض اینکه روسیه حامل پیام برای باز کردن باب مذاکره با ایران باشد، دو نکته در این‌جا وجود دارد.اولاً؛ رهبر حکیم انقلاب در دیدار رمضانی با کارگزاران نظام‌، آب پاکی را روی دست همه کسانی که از این آمد و شدها و احیاناً خبرهای نامه‌نگاری ترامپ به ایران برای مذاکره‌، قند در دلشون آب می‌شد، ریختند. ثانیاً؛ اگر روسیه بد است و انعقاد توافق با او فروختن کشور به روس‌هاست‌، چرا میانجیگری آنها برای مذاکره بین ایران و آمریکا می‌تواند خوب باشد. تا آنجا که حسین مرعشی دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی در سرمقاله خود در این روزنامه با عنوان «نقش مهم روسیه» می‌نویسد: «باید از فعال‌شدن روسیه برای مذاکرات ایران و آمریکا استقبال کنیم» و در توجیه این نگاه خود می‌نویسد: «روسیه به دلیل قرار داشتن در تنگنای تحریم‌های بین‌المللی غرب از ایفای نقش به‌عنوان یکی از بازیگران اصلی در روابط ایران و آمریکا استقبال می‌کند. این جایگاه، امتیازی مهم برای روسیه و پوتین محسوب می‌شود. از سوی دیگر با توجه به بداخلاقی‌های اخیر اروپایی‌ها، از نظر نگارنده، این جابه‌جایی برای ایران نیز خبر خوبی تلقی می‌شود. رفتار نامناسب اروپایی‌ها در قبال ایران در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و تهدید ایران به مکانیسم ماشه، جایگزینی روسیه که به ایران نزدیک‌تر است را در مذاکرات مستقیم یا غیرمستقیم ایران و آمریکا، مثبت ارزیابی می‌کنم. از این منظر، امید است که فعالیت‌های دیپلماتیک هرچه سریع‌تر آغاز شود. ایران نیازمند گفت‌وگوهای سازنده با جهان است؛ گفت‌وگوهایی که همان‌طور که رهبر معظم انقلاب تأکید کردند، سازنده، شرافتمندانه و با رعایت منافع ملی ایران باشد».
بازار
ظاهراً آقای مرعشی فراموش کرده‌اند تا دیروز سرشان بر دامن اروپایی‌ها بود و برای اجرائی شدن مفاد برجام دلخوش به SPV و اینستکس اروپایی‌ها بودند و چند سال توسط این کشورها سرکار گذاشته شده بودند غافل از اینکه بر فرض محالِ نگاه مثبت اروپا به اجرای برجام‌، اروپا بدون اذن آمریکا قدرت اجرای هیچ تعهدی را ندارد. ضمن اینکه چرا آقایان نعل وارنه می‌زنند و صورت مسئله را پاک می‌کنند و با وجود نظر صریح مخالفت رهبر معظم انقلاب درخصوص مذاکره با آمریکا، جمله‌ای از رهبری را گرفته و تصور می‌کنند با میانجیگری روس‌ها شرایط تغییر کرده و مذاکره با آمریکا از این پس سازنده، شرافتمندانه و در راستای منافع ملی خواهد بود.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/1044609/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

نماینده کارگران: هیچ افغانی در معادن ایران کار نمی‌کند

وزیر ارتباطات: رفع فیلتر تلگرام و یوتیوب مشخص نیست

جزئیات افزایش تسهیلات مسکن

سرمایه گذاری با سود پیش بینی شده 36 الی 42 درصد + وثایق بانکی، حد اعتباری، وام

تحول دیجیتال در بورس تهران محقق شد

فریده شجاعى: به نظرم حضورم در استقلال و هیات رییسه فدراسیون فوتبال تعارض منافع ندارد

لیورپول به جان امباپه دعا کند!

اولین واکنش سرمربی شهرداری آستارا نسب به رأی جنجالی

طهمورث حیدری: خانم شجاعی نمی‌توانند همزمان در استقلال و هیات رییسه فدراسیون باشند

محرومیت 13 نفر از هفته 23 لیگ برتر

السد کار الوصل را در 90 دقیقه تمام می‌کند

انتخاب جانشین احتمالی بروزوویچ برابر استقلال

تراشتگن بعد از جدایی در هتل زندگی می‌کند!

واکنش قاضی القضات به برخی حواشی و مسائل مطروحه در باب صدور احکام پرونده چای دبش

نجابت: طوری سفیر ایران در چین را انتخاب می‌کنند که انگار کوه موش زاییده است

مخبر: تهدید ناترازی ها برای شرکت‌های دانش بنیان فرصت است

پوریا شکیبایی: من در پشت صحنه پدر و مادرم بچگی کردم!

محمدرضا داوودنژاد: آواز دُهُل بازیگری از دور خوش است!

پشت پرده شایعه پناهندگی و مهاجرت خبرنگار صداوسیما

محمدرضا داوودنژاد: متاسفم که «پیر پسر» هنوز اکران نشده است

آثار جدید دوبله شده در روز‌های نزدیک به نوروز 1404

غزل شاکری: فیلم «رها» ادای دین به مردم گرفتار در فشارهای اقتصادی است

پخش برنامه «فرزاد حسنی» از ابتدای فروردین ماه

شوخی جالب پوریا شکیبایی با فامیل هوتن شکیبا

اسماعیل فلاح: با امضای خود رئیس سازمان صداوسیما به لندن رفتم

انتشار پوستر فیلم کوتاه «سال ثانیه»

تیزر آهنگ جدید «فرار» از فرزاد فرزین

هشدار پلیس درباره کلاهبرداری با رسیدساز جعلی در خریدهای نوروزی

تیراندازی ماموران پلیس‌راه برای جلوگیری از فرار یک کامیون سرقتی

کاهش زمان تولید در کارگاه‌های مونتاژ با الگوریتم‌های هوشمند

یک سیاره فراخورشیدی با ابرهای اسرارآمیز درک ما را از جهان‌ تغییر می‌دهد

پاک‌سازی کانال آب شهری با فناوری نانوحباب

کشف سلول‌های مغزی جدیدی که بر درمان آلزایمر تاثیر می‌گذارند

بخشی از کتاب/ عادت‌های اتمی

«درنا در بزرگراه» منتشر شد

سرمقاله اطلاعات/ نبرد نابرابر دولت با ناترازی و گسست

مکاتبه مجلس با وزارت اقتصاد؛ حقوق ورودی کالاها تغییر نمی‌کند

ورود بخش خصوصی به واردات سیب‌زمینی

راهنمای دریافت ویزای اروپا در کوتاه‌ترین زمان

مخبر: از تولید گوشی‌های ایرانی به شرط کیفیت بالا حمایت می‌شود

پاسخ دبیرکل فدراسیون فوتبال به سوال خبرنگار آخرین خبر در خصوص اخبار پیرامون فدراسیون

ویدیوی باشگاه استقلال برای دیدار امشب برابر النصر

پخش سرود ملی در مراسم گرامیداشت روز فوتبال زنان آسیا

یک پیشکسوت: شکست النصر دور از دسترس نیست

کاشت 100 اصله درخت در زمین گلف مجموعه انقلاب

یوفا با درخواست بارسلونا موافقت کرد

نقد و تحلیل رأی کمیته انضباطی علیه بیرانوند

عکس یادگاری در حاشیه مراسم روز جهانی فوتبال بانوان

سندی که منجر به تبرئه بیرانوند و تراکتور شد

گفتگوی خبرنگار آخرین خبر با فریده شجاعی در حاشیه مراسم روز جهانی فوتبال بانوان