راه ترقی

آخرين مطالب

متفکر آمریکایی: چه اشتباهاتی درباره ترامپ 2 کردم؟ نوشتارها

متفکر آمریکایی: چه اشتباهاتی درباره ترامپ 2 کردم؟
  بزرگنمايي:

راه ترقی - ایران /متن پیش رو در ایران منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
استفن والت-استاد روابط بین‌الملل دانشگاه هاروارد| دانشمندان و مفسران سیاسی باید هر از گاهی به پیش‌بینی‌های خود بازگردند و در نظر بگیرند که کجا اشتباه کرده‌اند. آیا عالی نمی‌شد اگر افرادی مانند تام فریدمن، جو اسکاربورو، ریچل مدو، فرید زکریا، گلن گرینوالد، یان برمر، آن اپلبائوم و دیگر صاحب‌نظران برجسته، هر سال یک بررسی مجدد از برداشت‌های نادرست یا تحلیل‌های اشتباه خود در سال گذشته انجام می‌دادند؟ هیچ‌یک از ما مصون از خطا نیستیم و اگر به نظر فیلیپ تتلاک توجه کنیم، حتی کارشناسان آگاه هم در پیش‌بینی آینده با مشکل مواجه می‌شوند.
بازار
تأمل در اشتباهات خود همیشه آموزنده است و انجام این کار به‌صورت عمومی باعث می‌شود همه از این خطاها درس بگیرند. من در گذشته چندین بار چنین نقدی نسبت به خود انجام داده‌ام و اکنون زمان یک بازنگری دیگر رسیده است.
در ژانویه 2024، مقاله‌ای با عنوان «دور دوم ریاست‌جمهوری ترامپ تغییر چندانی در سیاست خارجی ایالات متحده ایجاد نخواهد کرد» نوشتم. حالا در مارس 2025، این حرف کاملاً احمقانه به نظر می‌رسد. بخشی از مشکل به تیتر جنجالی مطلب برمی‌گردد و در واقع، برخی از چیزهایی که آن زمان نوشتم درست از آب درآمده‌اند. گفتم که دونالد ترامپ، احتمالاً موضع سختی در قبال ناتو خواهد گرفت (و شاید حتی از آن خارج شود) و برای توافق صلح در اوکراین فشار خواهد آورد. اما همچنین تصور می‌کردم که یک دولت دوم بایدن-هریس نیز به دنبال چنین توافقی خواهد بود، البته به شکلی حساب‌شده‌تر و مسئولانه‌تر.
فکر می‌کردم که سیاست خاورمیانه‌ای ترامپ شباهت زیادی به سیاست بایدن خواهد داشت و تاکنون همین‌گونه بوده است. مانند جو بایدن، ترامپ هم به اسرائیل اجازه داده هر کاری که می‌خواهد انجام دهد؛ تنها تفاوت واقعی این است که ترامپ حتی وانمود به بی‌طرفی هم نمی‌کند و آشکارا از پاک‌سازی قومی حمایت می‌کند، در حالی که بایدن فقط روی آن چشم بسته بود. ترامپ همچنین مانند بایدن در قبال چین رویکرد سخت‌گیرانه‌ای اتخاذ کرده است، همان‌طور که هریس نیز تقریباً قطعاً چنین می‌کرد.
 با این حال، بدون تردید من در برخی موارد مهم اشتباه کرده‌ام. من خصومت ترامپ با متحدان دموکراتیک اصلی ما را دست‌کم گرفتم. مشخص بود که او معتقد است شرکای ناتو بیش از حد به حفاظت ایالات متحده متکی هستند (دیدگاهی که همه رؤسای‌جمهور اخیر آمریکا داشته‌اند)، اما اکنون واضح است که او عمیقاً با اصول دموکراتیکی که این کشورها تجسم می‌کنند دشمنی دارد و آشکارا نیروهای اقتدارگرا درون آنها را تشویق می‌کند.
همان‌طور که چند هفته پیش نوشتم، حمایت دولت ترامپ از جناح راست افراطی اروپا تلاشی برای تغییر رژیم در سراسر این قاره است و برای نابود کردن اتحادیه اروپا به‌عنوان یک نهاد سیاسی معنادار.
دوم، با اینکه دلایل کافی وجود داشت تا انتظار داشته باشیم ترامپ برای توافق صلح تلاش کند و در نهایت حمایت آمریکا از اوکراین را کاهش دهد، تصور نمی‌کردم که او تا این حد با اشتیاق از موضع ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه، حمایت کند، اوکراین را به آغاز جنگ متهم کند، یا علناً به ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین، حمله کند. ممکن است در واقع یک منطق استراتژیک در پس رفتار ترامپ وجود داشته باشد؛ مثلاً اینکه او واقعاً باور دارد تنها راه پایان دادن به جنگ و در نهایت ایجاد شکاف میان روسیه و چین، دادن هر آنچه پوتین می‌خواهد باشد، اما این بدان معنا نیست که این رویکرد نتیجه مطلوبی خواهد داشت.
سوم، من تمایل ترامپ به قمار روی سیاست‌های اقتصادی کاملاً غیرمتعارف را دست‌کم گرفتم. انتظار داشتم که او از تهدید به اعمال تعرفه به‌عنوان یک ابزار چانه‌زنی استفاده کند، اما فکر می‌کردم که خودش (یا مشاورانش) درک می‌کنند که آغاز یک جنگ تجاری به اقتصاد آمریکا آسیب می‌زند و کل برنامه سیاسی‌اش را به خطر می‌اندازد.
پس از انتخابات نوامبر گذشته، زمانی که بیشتر اعضای تیم اقتصادی‌اش افرادی معقول به نظر می‌رسیدند که اصول اولیه اقتصاد کلان را درک می‌کردند (چیزی که خود ترامپ نمی‌فهمد)، تا حدی خیالم راحت شد، اما حالا فکر می‌کنم در این مورد اشتباه کرده‌ام؛ مقامات اقتصادی که باید بهتر بدانند، همان مزخرفات ترامپ را تکرار می‌کنند. اگر به ترامپ رأی داده‌اید، امیدوارم از افزایش قیمت‌ها، رشد کسری بودجه، کاهش سرمایه‌گذاری‌ها، و نابودی شبکه ایمنی اجتماعی خود لذت ببرید.
در نهایت، با اینکه تحقیر ترامپ نسبت به قوانین و هنجارها مدت‌ها پیش از نامزدی‌اش برای ریاست‌جمهوری به‌خوبی شناخته شده بود، من از میزان آمادگی او برای زیر پا گذاشتن اصولی‌ترین مبانی نظم جهانی پس از جنگ جهانی دوم شگفت‌زده شده‌ام.
تهدید به تصرف گرینلند با زور، اشغال مجدد منطقه کانال پاناما، الحاق کانادا، و پاک‌سازی قومی فلسطینیان از غزه، همگی نقض فاحش اصولی هستند که دهه‌ها مورد پذیرش گسترده بوده‌اند. اینها اصولی هستند که ایالات متحده نه‌تنها معمولاً به آنها احترام گذاشته و از آنها دفاع کرده، بلکه از آنها سود نیز برده است. علاوه بر این، ترامپ این قوانین را نه به دلیل یک بحران ملی جدی بلکه صرفاً به این دلیل که معتقد است آمریکا در دنیایی که در آن خودکامگی در حال اوج‌گیری است و رهبران هر کاری که بخواهند انجام می‌دهند، وضع بهتری خواهد داشت، زیر پا می‌گذارد. با کمال صراحت اعتراف می‌کنم که تبدیل شدن ایالات متحده از یک مدافع نظم بین‌المللی به یک دولت یاغی و مخرب، هرگز در پیش‌بینی‌های من جایی نداشت.
اگر می‌توانستم به گذشته برگردم و آن مقاله قبلی را بازنویسی کنم، قطعاً هشدارهای متفاوت (و بلندتری) می‌دادم. همچنین انتظار نداشتم که کنگره و بسیاری از رهبران اقتصادی تا این حد به‌راحتی در برابرش تسلیم شوند. علاوه بر این، نقش مخرب بی‌سابقه‌ای را که ایلان ماسک در دوره دوم ترامپ ایفا خواهد کرد، پیش‌بینی نکرده بودم. اما از همان ابتدا برای من روشن بود که دور دوم ترامپ دردسر بزرگی خواهد بود. چقدر دوست داشتم که در این مورد اشتباه کرده باشم.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/1045570/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

چانه زنی دستمزد زیر خط معیشت

خوشحالی همزمان گلر النصر با رونالدو

سهمیه چهارم فوتبال ایران نابود شد

شکستن رکورد گلزنی برزیلی‌ها در لیگ قهرمانان اروپا

آغاز اردوی تیم‌های ملی ووشو

گزینه پرسپولیس سرمربی لیبی شد

اسکوچیچ: فوتبال امشب روی بدش را به ما نشان داد

کامبک جنجالی طارمی در اینتر با شگرد قدیمی

فرمانده پدافند هوایی ارتش: امنیت کشورمان بومی و درون‌زا است

گزارش روزنامه خراسان از دستاوردهای دولت شهید رئیسی؛ 1000 روز خدمت صادقانه

عکسی از دورهمی دو بازیگر سریال «از سرنوشت»

بهانه خوبی پیدا کردی!

موزیک‌ ویدئوی قطعه «کوچه باغ راز» با خوانندگی محمد اصفهانی

آغاز ثبت‌نام نوبت دوم کنکور از امروز

مازندران و سمنان در صدر استان‌های اهدا کننده خون

برخورد عقاب به هواپیما پرواز شیراز-تهران را متوقف کرد

کیفرخواست پرونده 3 هزار میلیاردی اخلال در نظام اقتصادی کشور صادر شد

دانشمندان باید شوخی کنند!

سرمقاله دنیای اقتصاد/ تورم در اقتصاد ایران پدیده‏‏‌ای پولی است یا ارزی؟

بادامچیان: ترامپ، گورباچف آمریکا است

نشست صمیمانه و افطاری روسای سابق و فعلی مجلس در بهارستان

رئیس مجلس قانون انتخابات شوراها را ابلاغ کرد؛ بهار 1405 زمان برگزاری انتخابات

سرمقاله خراسان/ شخصیت رئیسی نشانه است!

صعود الهلال و الاهلی به یک‌چهارم نهایی لیگ نخبگان

اینتر - بایرن در یک‌چهارم/ پاری‌سن‌ژرمن، لیورپول را حذف کرد

بارسلونا برد و بی‌حرف و حدیث صعود کرد

فیلم کامل ضربات پنالتی التعاون 2 (0) _ (0) 2 تراکتور

خلاصه بازی بایرلورکوزن 0 - بایرن مونیخ 2

التعاون عربستان 2-2 تراکتور ایران؛ حذف تراکتور از لیگ قهرمانان در ضربات پنالتی

گل دوم التعاون به تراکتور توسط مندش

گل دوم تراکتور به التعاون توسط دوماگوی

عکس‌العمل استثنائی از آلیسون در دقیقه 109؛ لیورپول 0-1 پاری‌سن‌ژرمن

ضربه دیدنی و خطرناک دوئه در دقیقه 113؛ لیورپول 0-1 پاری‌سن‌ژرمن

گزارش زنده؛ التعاون 2 - تراکتور 2

طارمی قدر فرصت را ندانست؛ اینتر 2-1 فاینورد

بریس روی کار تیمی دیدنی؛ الاهلی 2-0 الریان

ضربه خطرناک کواراتسخلیا؛ لیورپول 0-1 پاری‌سن‌ژرمن

صعود اینتر در شبی که طارمی پنالتی گرفت

گل چهارم الهلال توسط ناصر الدوساری ؛ الهلال 4-0 پاختاکور

ضربه برالدو با اختلاف کم به بیرون رفت؛ لیورپول 0-1 پاری‌سن‌ژرمن

گل شد اما دیاز در آفساید بود؛ لیورپول 0-1 پاری‌سن‌ژرمن

تکل عالی پاچو؛ لیورپول 0-1 پاری‌سن‌ژرمن

چه توپی درآورد دوناروما؛ لیورپول 0-1 پاری‌سن‌ژرمن

گل دوم اینتر به فاینورد توسط هاکان چالهان اوغلو

نجات دروازه دیدنی تونی؛ الاهلی 0-0 الریان

بازهم توپ رو از روی خط دروازه بیرون می‌کشن؛ لیورپول 0-1 پاری‌سن‌ژرمن

موقعیت خوب الدوساری؛ الهلال 3-0 پاختاکور

گل دوم بایرن مونیخ به بایرلورکوزن توسط آلفونسو دیویس در دقیقه 71

ضربه چیپ دیدنی؛ الاهلی 1-0 الریان

ضربه تورام به تیر دروازه خورد؛ اینتر 2-1 فاینورد