راه ترقی

آخرين مطالب

سپرده‌های سرمایه‌گذاری 3 ساله بالاترین سهم از شبه پول اقتصاد

سپرده‌های سرمایه‌گذاری 3 ساله بالاترین سهم از شبه پول
  بزرگنمايي:

راه ترقی - ایسنا / براساس آمارهای بانک مرکزی از متغیرهای پولی در پایان بهمن ماه سال 1403، سهم پول از نقدینگی 25.2 درصد و سهم شبه پول 74.8 درصد بود در این میان سپرده های سرمایه گذاری سه ساله بالاترین سهم از شبه پول را در این مدت به خود اختصاص داد.
حجم نقدینگی کشور در پایان بهمن ماه امسال به رقم 9942 هزار میلیارد تومان رسید که نسبت به پایان سال 1402 معادل 26.2 درصد رشد داشته است. همچنین نرخ رشد دوازده ماهه نقدینگی در بهمن ماه امسال معادل 27.8 درصد محاسبه شده که در مقایسه با نرخ رشد دوره مشابه در بهمن ماه گذشته که 27.5 درصد بود به میزان 0.3 واحد درصد افزایش را نشان می‌دهد.
نرخ رشد نقدینگی به افزایش حجم کل پول در گردش و شبه‌پول در اقتصاد طی دوره زمانی مشخصی اشاره دارد. این مفهوم یکی از شاخص‌های مهم در اقتصاد است که اثرات گسترده‌ای بر تورم، نرخ بهره، بیکاری و تولید دارد. رشد نقدینگی معمولا به صورت درصدی نسبت به دوره قبلی به صورت ماهانه یا سالانه نشان داده می‌شود و نشان‌دهنده سرعت افزایش پول در اقتصاد هر کشور است.
حجم نقدینگی در بهمن ماه 1402 به 7779 همت رسید و در پایان سال 1402 و طی یک ماه بعد با رشد نزدیک به 100 همتی به 7877 همت رسید. این در حالی است که همانطور که گفته شد، در بهمن ماه سال 1403 حجم نقدینگی کشور به 9942 همت رسیده است که شامل 2507 همت پول و 7434 همت شبه پول است.
حجم پول در بهمن ماه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد 30.1 درصدی و نسبت به پایان اسفند ماه سال گذشته رشد 30.9 درصدی را نشان می‌دهد. که شامل دو بخش اسکناس مسکوک در دست اشخاص و سپرده‌های دیداری می‌شود.
اسکناس مسکوک در دست اشخاص تنها 1.5 درصد کل نقدینگی
براساس آمارهای بانک مرکزی، در پایان بهمن ماه سال 1403 حجم اسکناس مسکوک در دست اشخاص به 152 همت محاسبه رسید و حجم سپرده‌های دیداری به 2354 همت رسیده است که نشان دهنده سهم 25.2 درصدی بخش پول از کل نقدینگی می‌شود.
همچنین، سهم اسکناس از کل نقدینگی 1.5 (152 همت) است که نسبت به پایان سال گذشته (اسفند 1402) نزدیک به 1.9 درصد رشد داشته است.

راه ترقی

بازار
حجم شبه پول چه قدر است؟
شبه پول شامل دارایی‌هایی است که پول نقد نیستند اما با توجه به نقدشوندگی بالا می‌توانند به راحتی و بدون هیچ مانعی به پول نقد تبدیل شوند.
در پایان بهمن ماه سال 1403 میزان کل شبه پول از نقدینگی به 7434 همت رسیده که نشان دهنده سهم 75.7 درصدی از کل نقدینگی است و رشد 24.7 درصدی از ابتدای سال جاری نشان می‌دهد.
این شبه پول شامل، حساب های قرض الحسنه پس انداز، حساب های کوتاه مدت، یک ساله تا پنج ساله و حساب های متفرقه است که بیش‌ترین رشد مربوط به سپرده‌های سرمایه گذاری سه ساله با 52.2 درصد نسبت به مدت مشابه در سال قبل دارد. علاوه براین، سهم سپرده‌های سرمایه گذاری سه ساله در بهمن ماه سال 1403 به 21.8 درصد از کل نقدینگی بود.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/1052171/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

برتری مقتدرانه والی‌زاده در مبارزه اول

بوی رشوه و تبانی در فوتبال ملی آفریقا پیچید

جزئیات برگزاری نماز عید سعید فطر به امامت رهبر انقلاب

جناب خان دوباره سوتی محسن کیایی رو گرفت

گروگان‌گیری در نوشهر/ پلیس: به محض دستگیری عاملان اطلاع‌رسانی می‌کنیم

عضو ستاد استهلال دفتر رهبر انقلاب: طبق پیش‌بینی کارشناسان، دوشنبه عید فطر است

«ایکس» توسط شرکت هوش مصنوعی ایلان ماسک خریداری شد

دریا نمی‌شه هرگز با گرد و خاک کِدر که؛ صلی علی سترکه چشما ترامپ بترکه!

تعداد سبدگردان‌های بورس به 130 شرکت رسید

اولین اظهارنظر جدی‌ترین گزینه سرمربیگری امارات

مجیدی: سرنوشت زندگی من در اینجا رقم می‌خورد

تراکتور به دنبال تثبیت صدرنشینی؛ استقلال به دنبال فرار از خاطرات تلخ

محکومیت 11 میلیون تومانی پورتو به خاطر لوئیس دیاز!

سد دفاعی شمس‌آذر علیه آقای گل پرسپولیس

تغییر زمان مسابقات قهرمانی جهان ووشو

بیانیه شدیداللحن فدراسیون فوتبال عراق

موزیک جالب جناب خان برای رویا میرعلمی

این پسره بیشتر از اون منو فهمیده!

هالیوودی‌ها علیه آکادمی اسکار به پا خاستند

ترانه فارسی اد شیرن به نام «عزیزم»/ به این آهنگ افتخار می‌کنم

آموزش و پرورش: خانواده‌ها مراقب ثبت‌نام در مدارس غیرمجاز باشند

مبلغ کمک معیشت ماهانه جانبازان و معلولان در سال 1404 اعلام شد

احتمال همبازی شدن رونالدو و مسی صحت دارد؟

معمای مرگ مشکوک مارادونا به 2 قلب رسید!

ژسوس گزینه سرمربیگری تیم ملی برزیل

ابراز همدردی ایران با خانواده قربانیان زمین‌لرزه در میانمار و تایلند

جناب خان همه رو سوپرایز کرد

پرفروش‌های سینما در هفته اول نوروز

رؤیت هلال ماه شوال با چشم غیر مسلح در شامگاه 1٠ فروردین

پاکسازی بهتر مغز، کلید مقابله با زوال عقل

شاهنامه‌پژوه برجسته: هیچ شکی در «مسلمان‌بودن» و «شیعه‌بودن» فردوسی نیست

تورم آمریکا مانع صعود بیت‌کوین شد

هشدار درباره خبرهای جعلی ثبت نام جدید سهام عدالت

سید حسین با روحیه و آماده برای استقلال

ازبکستان آماده اولین جشن ملی فوتبال

شهاب زاهدی علیه مدعی قهرمانی ژاپن

مصدومان الهلال و النصر آماده برای دربی ریاض

آلونسو: به یک شرط قهرمان می‌شویم

واکنش آذری جهرمی به نفوذی خواندن برخوردکنندگان با متحصنین حجاب توسط رسایی

دیدار برای آخرین بار

جرج کلونی رو گذاشت تو جیبش

ماجراهای آقای قاضی به زودی شروع می شود

ویدئو کنسرت «دخترِ بهار» با اجرای علیرضا قرایی منش

مرگ 9 نفر در تصادفات نوروزی تهران

محمود نیکویه درگذشت

چهارمین افزایش هفتگی طلا ثبت شد

تکلیف سیم‌کارت‌های افراد متوفی مشخص شد

طارمی با بالابردن پرچم ایران مرد شماره یک اینتر شد

شهداب به فینال لیگ برتر والیبال نزدیک شد

جوکوویچ به باشگاه صدتایی‌های سولار دبل پیوست