راه ترقی

آخرين مطالب

آیا رسوایی سیگنال‌گیت، پیامی به ایران بود؟ نوشتارها

آیا رسوایی سیگنال‌گیت، پیامی به ایران بود؟
  بزرگنمايي:

راه ترقی - خبرآنلاین / متن پیش رو در خبرآنلاین منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست.
رسوایی اطلاعاتی آمریکا مسبوق به سابقه است این اتفاق نه تنها در دولت ترامپ بلکه در دولت‌های قبل‌تر نیز افتاده است که مهمترین آن رسوایی واترگیت است که در نهایت منجر به استعفای رئیس جمهور آمریکا شد. از همان تاریخ حالا رسوایی های امنیتی با پسوند گیت معروف شدند. رسوایی واترگیت به حدی بزرگ بود که یک زلزله سیاسی در آمریکا به پا کرد و حتی منجر به تغییر بخش‌هایی از قانون اساسی این کشور شد. اما رسوایی های دیگر در ایالات متحده تا این حد بزرگ نبود که منجر به استعفای فرمانده کل قوا شود. رسوایی بیل کلینتون با معشوقه‌اش بیشتر جنبه احساسی و مسئولیت‌پذیری و خانواده‌داری این رئیس جمهور را به چالش کشید و با حمایت هیلاری کلینتون از همسرش این ماجرا فیصله پیدا کرد. از این دست رسوایی ها در تاریخ این کشور بسیار است. اما در دولت ترامپ زیاد جدی گرفته نشده است چه در دور اول که دموکرات ها تیم انتخاباتی ترامپ را متهم به همکاری با روسیه کردند چه حالا که اطلاعات مهم نظامی با سبکسرانه‌ترین حالت ممکن در فضای مجازی رد و بدل شده است.
بازار


اتفاقی که برای هیلاری کلینتون در جریان حمله به سفارت امریکا به بنغازی افتاد و بعد از آن او متهم به استفاده از ایمیل شخصی برای انتقال اطلاعات محرمانه شد. این اتفاق نه فقط برای هیلاری بلکه برای بالاترین درجه نظامی پنتاگون که آن زمان فرمانده عملیات ارتش و هماهنگی میان ناتو و پنتاگون در افغانستان بود رخ داد. ژنرال پترائوس متهم شد که از ایمیل شخصی خود برای معشوقه اش اطلاعات نظامی ارسال کرده است. ولی او در بازجویی ها گفته بود که من محتوی ایمیل را در درافت سیو می‌کردم و معشوقه او با پسورد جی میل پترائوس به صندوق درافت او دسترسی پیدا می کرد!
حالا تیم ترامپ رسوایی را به کمال رسانده در یک اپلیکیشن عمومی نه محرمانه با ایجاد تشکیل یک گروه اطلاعات امنیتی و محرمانه را به اشتراک گذاشته است! مدلی از این اشتراک گذاری یادآور دور اول ریاست جمهوری ترامپ از سوی بولتون انجام شد. یکسال پس از خروج آمریکا از برجام در پی فشار حداکثری دولت ترامپ علیه ایران، جان بولتون مشاور امنیت ملی آمریکا دست‌نوشته ای را عمدا مقابل دوربین خبرنگاران گرفت که حاکی از اعزام ناو لینکن به منطقه بود. در بهمن 97 جان بولتون مشاور امنیت ملی ترامپ پس از یک نشست خبری درباره تحریم های ونزوئلا حاشیه جنجالی به پا کرد. خبرگزاری «آسوشیتدپرس» عکسی از بولتون در این نشست منتشر کرد که نشان می‌داد بولتون روی یکی از برگه‌هایی که به همراه داشت، نوشته است «اعزام 5000 نیرو به کلمبیا».


انتشار این عکس موجب شد تا شایعه‌ای مبنی بر احتمال اعزام قریب‌الوقوع نظامیان آمریکایی به کلمبیا که با ونزوئلا هم‌مرز است، در شبکه‌های اجتماعی منتشر شود. یک سخنگوی کاخ سفید در گفت‌وگو با آسوشیتدپرس، در این مورد گفته بود: «همانطور که رئیس‌جمهور تأکید کرد، تمام گزینه‌ها روی میز است.»
پس از آن در دولت بایدن دموکرات ها هم به تبعیت از روش بولتون، ایران را تهدید کردند. در 5 مرداد 1400 یادداشت‌های روی کاغذ در دست جو ⁧ بایدن ⁩ رییس جمهور ⁧ آمریکا ⁩ در دیدار با ⁧ مصطفی الکاظمی ⁩نخست وزیر وقت ⁧ عراق در فضای مجازی منتشر شد که در آن نوشته بود:
‌آمریکا آماده است تا به حملات (علیه خود در خاک عراق) واکنش نشان دهد.
‌ایران ⁩ باید توقف حملات (به نیروهایی آمریکایی در خاک عراق) را مدنظر قرار دهد.

راه ترقی

از کاغذها به سیگنال گیت ظاهرا نوشته های روی کاغذ برای دولت ها بار مسئولیت کمتری داشته است. هم تهدید بود هم اینکه مسولیتی هم برای ان مقام نداشت. آنها مدعی بودند که خبرنگاران مزاحم این حواشی را ایجاد می کنند! اما این بار داستان متفاوت است. این بار مشخص نیست که آیا مانند قبل دولت ها خودخواسته این افشاگری را کرده‌اند یا مانند واترگیت ناخواسته به این رسوایی افتاده‌اند؟
در رسوایی واترگیت افشاگری‌ها از واشنگتن پست آغاز شد و در سیگنال گیت از نشریه آتلانتیک. دو رسانه معتبر آمریکایی که نه تنها مردم این کشور بلکه مخاطبان پر و پاقرص بسیاری در سراسر جهان به عنوان رسانه های معتبر مخاطب دارد.
این رسوایی هم مانند مواردی که ذکر شد ماهیت نظامی داشته‌ و نحوه حمله به یمن، ساعت و نوع آن در این مکالمه از سوی پیت هگست وزیر دفاع آمریکا شرح داده شده است. مخالفان دولت ترامپ و حتی برخی از سناتورهای جمهوریخواه از این رسوایی حیران مانده اند مبنی بر اینکه چرا در یک اپ عمومی؟ آیا موارد امنیتی باید در یک گروهی که سطح امنیتی آن مشخص نیست و ممکن است باگ بسیار داشته باشد انجام شده است؟ اطلاعات به این مهمی آیا نباید در محرمانه ترین حالت ممکن انجام شود؟
در آخرین دفاعیه در مجلس سنا هافینگتون پست، گزارش داد: جان راتکلیف، رئیس سیا که در جلسه سنا صحبت می‌کرد مدعی شده که مقامات سیا در اولین روز کاری او، برنامه پیام‌رسان سیگنال را روی رایانه محل کارش نصب کردند و به او گفته اند که این یک «برنامه مجاز» برای اهداف خاص است. او گفت: «این رویه‌ای است که قبل از دولت فعلی در دولت بایدن وجود داشته است.»
با این حال، مقامات سابق دولت آمریکا گفتند که سیگنال هرگز در تلفن‌ها و رایانه‌های دولتی آنها مجاز نبوده است. یکی از مقامات ارشد امنیت ملی سابق که نخواست نامش فاش شود گفت: «به ما اجازه داده نشد که هیچ برنامه پیام‌رسانی روی تلفن‌های کاری خود داشته باشیم و و تحت هیچ شرایطی اجازه استفاده از برنامه‌های پیام‌رسان طبقه‌بندی نشده برای انتقال مطالب طبقه‌بندی شده داده نمی‌شد.»
دولت ترامپ سعی داد این رسوایی را به دولت بایدن نسبت دهد. با این حال هنوز مشخص نیست چه اتفاقی افتاده و پشت پرده این رسوایی کدام گروه است؟ آیا دموکرات‌ها هستند یا مخالفان دولت ترامپ هستند؟ آیا خود دولت ترامپ در جریان این افشاگری بوده است و این اتفاق با هدف و انگیزه مشخصی از سوی کاخ سفید انجام شده؟ و آیا هدف تنها برکناری وزیر دفاع بوده است؟ این جنجال آیا فقط یک ردگم کنی و حواس‌پرتی افکار عمومی جهان از مساله مهم‌تری است؟ و اگر با برنامه بوده باشد هدف چه بود؟ آیا با حمله به یمن و افشای این اسناد هشدار نظامی به تهران است؟ به هرجهت مساله سیگنال گیت مانند تاریخ دیگر رسوایی های این کشور در نهایت مشخص خواهد شد. این رسوایی‌های مشابه که حالا از کاغذ و ایمیل به گوشی‌های هوشمند راه پیدا کرده‌اند قصه‌ای تکراری در تاریخ این کشور است که دیگر نخ‌نما شده است. مساله مهم این بود که انسانیت مرده است. کسی به محتوی چت که خونسردانه مردم فقیر یمن را زیر بمباران گرفته است توجهی نکرد و در رسانه ها حتی اشاره‌ای به این جنایت هولناک نشد. مساله مهم فقط نشست امنیتی بود!
دکتر رضا نصری حقوقدان بین‌الملل و کارشناس ارشد سیاست خارجی درباره حمله آمریکا به یمن در حساب کاربری خود در شبکه ایکس نوشت: «یک کشور را نابود کن تا به یک کشور دیگر «پیام برسانی»! این منطق آشفته‌ای است که بخش عمده‌ای از سیاست خارجی آمریکا بر آن استوار است. فقط کافی است به جنگ‌طلبانی مثل گراهام، کاتن، والتز، بولتون و پومپئو گوش دهید و ببینید چند بار برای توجیه جنگ‌ها، تحریم‌ها و مجموعه‌ای از سیاست‌های بی‌پروا، از عبارت «فرستادن پیام» استفاده می‌کنند.»
او همچنین درباره رسوایی سیگنال گیت نوشت: «در واشنگتن، همه نگران بی‌احتیاطی در به‌اشتراک‌گذاری اطلاعات محرمانه در پیام‌رسان سیگنال هستند، اما کمتر کسی به مشکل عمیق‌تری که محتوای این پیام‌ها آشکار می‌کند توجه دارد: تیم ترامپ خوب می‌داند که نمی‌تواند مداخله‌ای دیگر در خاورمیانه را بر اساس دلایل واقعی توجیه کند؛ بنابراین به روایت‌های قدیمی متوسل می‌شود و با انگ زدن به «ایران»، تلاش می‌کند آن را به مردم آمریکا بقبولاند. این مکاتبه یادآور آن است که چگونه نام «ایران» در سیاست داخلی آمریکا به ابزاری سیاسی تبدیل شده است. این واژه از معنا و ظرافت تهی شده، به یک شعار تقلیل یافته و در قالب روایتی سیاسی بازتعریف شده تا خواسته‌های اسرائیل را پیش ببرد.»
خروجی این رسوایی حداقل برای تهران همانی است که وزیر خارجه کشورمان به آن اشاره کرد. عراقچی در حساب کاربری خود در شبکه ایکس نوشت:
سراسر جهان از جمله خود آمریکایی‌ها اکنون می‌بینند که مقامات ایالات متحده چگونه به امور جهانی نگاه می‌کنند.
بی‌کفایتی شدید و مهم‌تر از آن بی‌توجهی کامل به زندگی انسان‌ها در تصمیم‌گیری‌ها نمایان است.
در مورد ایران، شاید این هم دلیل دیگری باشد که چرا باید به پیشنهادات سیاسی اخیر آنها با تردید زیاد نگاه کنیم.

راه ترقی

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/1053520/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

کاپیتان تیم جوانان به شمس آذر پیوست!

تولد سرمربی جوان لیگ پیش از بازی استقلال!

رونی: رئال من را می‌خواست، رویایم بارسا و مسی بود

آنتونی به رئال رسید، ایسکو هم باید به بارسا برسد!

گزینه پرسپولیس به سیاتل پیوست!

طلسم یونانی لیگ برتر در فولاد آره‌نا

دردسر اروپایی بارسا؛ تراشتگن بیاید، شزنی باید برود!‏

هالند شاید ادامه فصل را از دست داده باشد

انتخاب سرمربی جدید مس رفسنجان تا ساعات آینده

انتخاب: دبیری گفته کنار نمی‌روم مگر اینکه پزشکیان برکنارم کند

معاون پزشکیان: به دنبال سخت‌گیری حجاب در کف جامعه نیستیم

تاجگردون: به فکر مستضعفین بودن به این معنی نیست که باید منابع کشور را مستقیم به آنها بدهیم

واعظی: در زمان روحانی پیام‌هایی [از طرف سرویس‌های امنیتی] دریافت می‌کردیم

تصاویری هوایی از اقامه باشکوه نماز عید فطر در آستان مقدس مسجد جمکران

ادعای بزرگ؛ تردید آنچلوتی، کارلتو شاید برزیلی شود

اسطوره‌های استقلال از ترند مجازی عقب نماندند

سپاه بیانیه داد

پزشکیان: روابط ایران و الجزایر در فضایی برادرانه و دوستانه در حال گسترش است

آمریکا: ترامپ حاضر به صحبت درخصوص توافق با ایران است

ارسطو به خاطر پول خفه شد!

اومدن ترور نا تموم رو تموم کنن

بوی پاهای اوس موسی فهیمه رو کلافه کرده

ماجرای عشق رحمت جلوی بهروز لو رفت

رحمان و رحیم رو دستگیر کردن

ایشونم wife عه منه

نقشه شوم شری‌جون برای خانواده معمولی

واژگونی خودروی هیوندا، سه کشته برجای گذاشت

سخنگوی دولت: با متخلفان حادثه واژگونی اتوبوس برخورد می‌شود

سقوط از کوه، جان پسر 12 ساله را گرفت

تاثیر قطعی معدل پایه یازدهم لغو نمی‌شود؟

استخراج آب از خاک کره ماه ممکن شد

شوک به شمسایی و قهرمان لیگ؛ ستاره جوان رباط داد

پدری یعنی قلب بارسا، یعنی مهندس اصلی تیم

خشم فابرگاس؛ بازیکن بایرن که نیستید، متواضع باشید!

تیبو کورتوا، غایب بزرگ رئال مادرید برای تقابل با رئال سوسیداد

سید محمد صدر: اسرائیلی‌ها مذاکرات «مک فارلین» را نجس کردند!

علی لاریجانی، مشاور رهبر انقلاب: اگر آمریکا یا اسرائیل، ایران را بمباران کنند مجبور خواهیم شد به سمت تولید سلاح هسته‌ای برویم

وقتی از جواب دادن به سوالای تکراری فامیل خسته نشدی!

ساز و آواز کُردی با اجرای استاد کیهان کلهر

یک استارت‌آپ چینی از عامل هوش مصنوعی جدید خود رونمایی کرد

پایان فصل برای ستاره ملی‌پوش یوونتوس

پزشکیان: با تمام وجود در کنار مردم یمن خواهیم بود

دیدار سید هادی خامنه‌ای با مهدی کروبی

رحمت نشون داد علاوه بر بازیگری خواننده خوبی‌ هم هست

چهره ها/ تبریک سال نو توسط بهنوش بختیاری

چهره ها/ سلفی جدید حدیث میرامینی

انتشار پشت صحنه تیتراژ برنامه «شوخی شوخی»

‌جوجه بدون منقل؛ مناسب زمانی که رفتی بیرون شهر و ذغال نداری

ساز و آوازی قدیمی با خوانش استاد محمدرضا شجریان

ویژه‌های حوادث/ گروگانگیری شوکه‌کننده یک خانواده به مدت 2 سال!