راه ترقی

آخرين مطالب

موسیقی نواحی ایران؛ منعکس‌کننده تنوع فرهنگی و سنت‌های زبانی فرهنگ و هنر

موسیقی نواحی ایران؛ منعکس‌کننده تنوع فرهنگی و سنت‌های زبانی
  بزرگنمايي:

راه ترقی - ایرنا/ موسیقی نواحی ایران منعکس‌کننده تنوع فرهنگی غنی این کشور است که مناطق مختلف و سنت‌های زبانی را در برمی‌گیرد و این گونه موسیقی در کنترپوان و تئوری موسیقی سنتی ایرانی نقش اساسی داشته است.
ایران، سرزمینی غنی از تاریخ و فرهنگ، با مجموعه‌ای از سنت‌های موسیقی نواحی است که نشان‌دهنده غنای جغرافیایی و فرهنگی کشور است. اعماق این سنت‌ها را در یک پروژهش، بررسی و بسیاری از صداها را کشف کردم که مناطق مختلف را در برمی‌گیرد و هر کدام شکل و اهمیت منحصر به فرد خود را دارند.
موسیقی نواحی ایران منعکس‌کننده تنوع فرهنگی غنی این کشور است که مناطق مختلف و سنت‌های زبانی را در برمی‌گیرد. تحقیقاتم شامل آذربایجان، شمال ایران (تالش، گیلان، مازندران، ترکمن صحرا)، کردستان، خراسان، منطقه زاگرس (لرستان، بختیاری، قشقایی)، جنوب ایران (خوزستان، بوشهر، هرمزگان) و بلوچستان و موسیقی زرتشتی از ایران مرکزی بود. این میراث موسیقایی متنوع شامل زبان‌هایی از خانواده ترکی (آذری، قشقایی، ترکمنی)، زبان‌های ایرانی (لری، کردی، تالشی، گیلکی، مازنی، بلوچی)، خانواده سامی (عربی) و گویش‌های محلی مانند بختیاری و بوشهری (بندری) است. این تنوع‌های منطقه‌ای و زبانی به غنا و پیچیدگی موسیقی نواحی ایران کمک کرده و آن را به منطقه‌ای حیاتی برای حفظ و مطالعه تبدیل می‌کند. کارکردهای مختلف ترانه‌های محلی در ایران پراهمیت و متفاوت است.
بازار
موسیقی نواحی ایران کارکردهای مختلفی دارد و نشان‌دهنده بافت فرهنگی و اجتماعی کشور است. این کارکردها شامل موسیقی آیینی است که به اجتماعات انسانی انرژی می‌بخشد. نوحه‌سرایی که بیانگر غم و اندوه است. موسیقی آیینی، از مراسم مذهبی و فرهنگی جدایی‌ناپذیر است. موسیقیِ درمانی مانند زار برای شفا استفاده می‌شود، در حالی که موسیقی صوفیانه تجربیات معنوی را تسهیل می‌کند.
ترانه‌های حماسی و داستان‌سرایی، روایت‌های تاریخی و فرهنگی را حفظ می‌کنند و کارآواها، کار جمعی را هماهنگ می‌کنند. علاوه بر این، موسیقی تشریفاتی همراه با رویدادهایی مانند مراسم عروسی‌ و دیگر نقاط عطف مهم زندگی، نقش‌های چندوجهی موسیقی نواحی را در جامعه ایرانی برجسته می‌کنند.
موسیقی نواحی ایران در کنترپوان (رابطه دو یا چند سری نت که با هم نواخته می‌شوند و از نظر هارمونی با همدیگر هماهنگ هستند) و تئوری موسیقی سنتی ایرانی نقش اساسی داشته است. بسیاری از این سنت‌های عامیانه ارتباط نزدیکی با دستگاه (دسته به معنای دست و گاه به معنای مکان خاص) دارند که درک هنرمند را از ساختارهای مُدال و ظرفیت آنها برای توسعه چندصدایی غنی می‌کند. با این حال، برخی سنت‌های عامیانه از دستگاه جدا شده و ویژگی‌های مُدال منحصر به فرد و الگوهای ریتمیک را ارائه می‌دهند که الهام‌بخش روش‌های نوآورانه آهنگسازی است.
تنوع مُد و پیچیدگی‌های ریتمیک این ترانه‌های فولکلور، همراه با تنوع استادانه آنها، ضمن ارائه منبع عمیقی از الهام، اجازه می‌دهند عناصر اصیل ایرانی را در ساخته‌های معاصر خود بگنجانیم و بیان‌های موسیقی سنتی و مدرن را با هم پیوند بزنیم. درگیر شدن عمیق با موسیقی نواحی ایران علاوه بر ارتقای مهارت‌های پژوهشی، افق‌های فرهنگی را گسترش می‌دهد. این ویژگی، هنرمند را برای ماهیت مشارکتی انتشارات دانشگاهی آماده می‌کند. براساس تحقیقاتم بینش عمیقی در مورد سنت‌های عامیانه نادیده گرفته شده در گوشه‌های دورافتاده ایران به‌ دست آورده‌ام و درک عمیق‌تری از میراث موسیقی کشور و اهمیت اجتماعی-فرهنگی آن دریافتم.
انجام تحقیقات در مورد موسیقی نواحی ایران، ارتباطات و چالش‌های بین‌رشته‌ای قابل توجهی را آشکار کرده است. موسیقی‌شناسی قومی، جامعه‌شناسی، روانشناسی، موسیقی درمانی و تاریخ در این زمینه خودنمایی می‌کنند و زمینه‌های فرهنگی و اجتماعی غنی موسیقی را برجسته می‌کنند. با وجود این، یک چالش بزرگ کمبود منابع است، به ویژه آثار دانشگاهی و تحلیل‌های تخصصی موسیقی محلی که بسیاری از آنها در خطر هستند و باید سریع حفظ شوند. این اقدام نیازمند کار میدانی گسترده و جمع‌آوری داده‌های اولیه است که در عین غنی‌سازی، می‌تواند زمان‌بر و پیچیده باشد.
با وجود این موانع، ماهیت میان رشته‌ای این پژوهش، درک جامعی از سنت‌های عامیانه ایرانی و دلالت‌های گسترده‌تر آن ارائه می‌دهد. از طریق این پژوهش مستقل، توانستم از دانش خود در مورد موسیقی ایرانی برای کشف و مطالعه صداهای مناطق و ضبط منابع بهره ببرم و بینش‌های کلیدی ارائه کنم که ضمن کمک به مرکز مطالعات موسیقی آسیایی، زمینه‌ای برای تحقیقات آینده در زمینه اجرای گروه و آهنگسازی معاصر فراهم می‌کند. بسیاری از این سنت‌های عامیانه با خطر فراموشی روبرو است و حفظ آنها توجه بیشتری را می‌طلبد. براساس این تحقیق، در پیشبرد گفتمان علمی و کمک به حفظ سنت‌های متنوع موسیقی ایران خوشبین هستم. چنین تحقیقاتی برای اطمینان از ماندگاری این عبارات فرهنگی منحصر به فرد برای نسل‌های آینده حیاتی است.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/1056920/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

وام 5 درصدی برای روستاها

زمان برگزاری حراج شمش طلا

اگر امکانات داشتم 10 سال در رئال بازی می‌کردم

پرواز اختصاصی پرسپولیس برای نبرد حساس با نساجی

حسین طیبی از تفاوت‌های اصلی فوتسال با فوتبال می‌گوید

می‌خواهند از من درس عبرتی برای فوتبال فرانسه بسازند

ستاره چلسی به جرم رانندگی بدون گواهینامه دستگیر شد

به بیفوما پیشنهاد دادند و کارشان حرفه‌ای نیست

طراحی شادی گل حسین طیبی به پیشنهاد محسن کیایی

ریلکس بودن حسین طیبی به روایت محسن کیایی

صحبت‌های جالب هوادار استقلال درباره گزینه‌های سرمربیگری آبی‌ها

رای دادگاه به سود بارسلونا؛ لالیگا شکست خورد

رایزنی ایران و روسیه درباره تحولات دوجانبه، منطقه‌ای و جهانی

کوثری: به هیچ وجه از مواضع خودمان در مذاکرات کوتاه نمی‌آییم

چهره ها/سروش صحت با یک تیپ شیک در زادگاهش دیده شد

دو برابر شدن مخاطب محفل نسبت به سال قبل، راز اجتماعی‌تر شدن برنامه چیست؟

توضیحات ضدونقیض درباره فیلمبرداری پرحاشیه‌ «بامداد خمار» در مسجدی تاریخی!

این سکانس از گشت ارشاد در این روزها پربازدید شد

از انیمه‌های که در دهه 60 دیدیم تا تصاویر خیال‌انگیز «میازاکی» که امروز می‌بینیم

آهنگی با صدای هوروش بند به نام «تیکه تیکه»

ماجرای شلیک‌های خونبار در عملیات دلهره آور پلیس

ماجرای حضور زن نیمه برهنه در یکی از بانک‌های اصفهان؛ پلیس: مربوط به گذشته است

نبودی در دلم انگار طوفان شد، چه طوفانی!

واردات بنزین سوپر با اما و اگر مواجه شد

به رسمیت شناختن حق ساحل‌نشینان در قانون جدید ته‌لنجی

توپخانه هجومی شمس آذر به دنبال فتح دروازه ذوب

کومان: بارسا شانس اول قهرمانی چمپیونزلیگ نیست

بزرگترین چالش یک فوتسالیست از زبان حسین طیبی

چالش جالب محسن کیایی با حسین طیبی کاپیتان تیم ملی فوتسال

ماجرای بهترین گل دنیا از زبان حسین طیبی کاپیتان تیم ملی فوتسال

استارت مادری رو خیلی محکم زد!

شرایط ممنوعه برای متقاضیان اعزام به حج اعلام شد

احتمال وجود حیات در ماه

بیمه مرکزی: نداشتن معاینه فنی مانع پرداخت خسارت نیست

آنتونی: در یونایتد چیزهای زیادی یاد گرفتم، حتی در سختی‌ها!

تراکتور نقل و انتقالاتش را تکذیب کرد

بررسی شانس‌های قهرمانی لیگ اروپا 25-2024

لیست تیم ملی بسکتبال بانوان ایران برای مسابقات غرب آسیا

معرفی ملی‌پوشان آبهای آرام اعزامی به‌ مسابقات قهرمانی آسیا

دونده‌ترین‌های یک چهارم‌ نهایی لیگ قهرمانان؛ رئال اول از آخر!

مثل غلتک بخار؛ پی‌اس‌جی متوقف‌شدنی نیست

بازگشت دورسون به تمرین گروهی پرسپولیس

وقت تسویه حساب سیامک نعمتی با پرسپولیس

مدال طلا و شکسته‌شدن رکورد ملی در ماده 100 متر آزاد پاراشنای مردان

ابوالفتح: شاید در همان روز شنبه مذاکرات مستقیم شد

روابط پرحاشیه زمینی‌ها

کریستیانو رونالدو به دنیای فیلم‌سازی وارد شد

یه کابینت کوچولو خورد پای چشمش

مریخ نرفتن تاوان داره!

آهنگ «عشق یعنی» از زانیار خسروی و دکاموند