دردسرهای برادر حسین
نوشتارها
بزرگنمايي:
راه ترقی - اعتماد /متن پیش رو در اعتماد منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
چگونه کیهان در سالهای اخیر با درج مطالبی فضای تنشهای بینالمللی و منطقهای ایران را تشدید کرد
بازار ![]()
سیما پروانه گهر| ستون گفت و شنود روزنامه کیهان در روزهایی که مساله تنشها بین ایران و امریکا در پیچیدهترین شرایط ممکن است و تهدید حمله نظامی و باب مذاکره مستقیم و غیرمستقیم در حال نوسان است، با درج مطلبی عملا بحث ترور رییسجمهور امریکا را طرح کرده است!
چند ماه پیش وقتی وزیر معزول دولت سیزدهم حجت عبدالملکی نوشتند که ناوگانهای حمل سوختی که به اسراییل سوخت میرسانند باید منفجر شوند، بسیاری با تذکر و تحکم به او یادآوری کردند که این اظهارات میتواند هزینههای سیاسی و منطقهای زیادی برای ایران داشته باشد و رویکردهای کلی جمهوری اسلامی درقبال موضوعات منطقهای و اسراییل، نباید بهانهای برای جوگیری چهرههای داخلی سیاسی شود. حالا اما روزنامه برادر حسین پا را فراتر گذاشته و رسما از ترور رییسجمهور امریکا با عبارت گلوله در کله پوکش نوشته است.
کیهان در ستون گفت و شنود روزگذشته نوشت: «گفت: این دونالد ترامپ چه خبرشه؟ مگه چیکارهست که هر روز چندتا از کشورها را تهدید میکنه؟! تهدید به حمله نظامی، تهدید به تحریم، تهدید به افزایش تعرفهها و... حتی علیه کشورهای همپیمان امریکا، مثل کانادا و کشورهای اروپایی و ژاپن و... هم شمشیر کشیده است! گفتم: غلط زیادی کرده! همین روزهاست که به انتقام خون شهید سلیمانی چندتا گلوله توی کله پوکش شلیک بشه و «ریق لعنت» رو سر بکشه!» مدافعان کیهان توجیه میکنند که این اظهارات مصرف داخلی دارد اما رسانههای خارج از ایران در خارج از ایران چنین برداشتی نداشته و این اظهارات از جانب روزنامهای مثل کیهان را نوعی تهدید و خطر تلقی میکنند.
این مطلب بهطور خاص در رسانههای خارجی، ازجمله فاکسنیوز، توجه زیادی را جلب کرده است. در مقاله فاکسنیوز اشاره شده که کیهان بهصراحت اعلام کرده که «شلیک گلوله به ترامپ» نزدیک است. گفتنی است که این خبر با لینک مستقیم به مطلب کیهان منتشر شده و در این نقلقول دقیقا همان عبارت «کله پوک» ترامپ نیز ذکر شده است. این ادبیات و بیان آن در شرایط فعلی به اندازهای عجیب بود که صدای هم طیفهای خود کیهان را نیز در آورد. عبدالله گنجی، تحلیلگر سیاسی و روزنامهنگار در کانال تلگرامی خود نوشت: ستون گفتوشنود کیهان دچار «سهو ناخودآگاه» شده است. کیهان هزاران بار نوشته است شرارت شیطان بزرگ و خوی استکباری امریکا فراتر از این و آن است. بنابراین، چگونه میشود بگوید با حذف ترامپ مشکلی حل میشود؟قانون داماتو، تحریم نفتی 1391 و شهادت فرماندهان مقاومت در سال 1403 مربوط به جریان مقابل ترامپ است. دقیقا داستان سگ زرد و شغال است.فرق ترامپ عریاننمایی بهتر از این جنون ماتریالیستی جهان و گرفتن شیلنگ بر دموکراسی ادعایی است. عبدالرضا داوری هم نوشت که «همزمان با پیشبینی ترور قریبالوقوع دونالد ترامپ، توسط «ترور آلارم» و «ایدی کوهن»، دو اکانت وابسته به موساد، حسین شریعتمداری هم روزگذشته در روزنامه کیهان از ترور قریبالوقوع ترامپ به انتقام خون شهید سلیمانی خبر داد؛ چرا کیهان همصدا با موساد، پازل اسراییل را تکمیل میکند.» در پایان داوری از هشتگ «نفوذ» استفاده کرد.
هیچ یک از این انتقادات اما به مذاق کیهان خوش نیامد و با ادبیاتی تندتر اظهارات قبلی خود را تایید و منتقدان را به باد اتهام گرفت و نوشت که «کلهشان مثل کله ترامپ پوک است». کیهان بعد از این انتقادات مجددا در ستون گفت و شنود در این باره نوشت: «هنوز شلیک نشده چندتا از پادوهای داخلی و کاسهلیس امریکا بدجوری کپ کردهاند و مدیرمسوول کیهان را به باد فحش و ناسزا گرفتهاند! یکی نوشته فلانی غلط میکند! آن دیگری نوشته فلانی.گفتم: چون کله خودشان هم مثل کله ترامپ پوک است، ترسیدهاند!گفت: ایول!گفتم: یارو مثل همین کاسهلیسها بدجوری عاشق امریکاییها بود و آرزو میکرد با آنها دوست بشود! از قضا، روزی میهمان یک امریکایی شده بود. موقع غذا خوردن سعی کرد از همان امریکایی تقلید کند. امریکایی یک بشقاب برداشت و مقداری شیر در آن ریخت و دوتا بیسکویت در آن حل کرد. آن یارو هم همان کار را مو به مو انجام داد و منتظر حرکت بعدی بود که امریکایی سگش را صدا کرد و بشقاب را جلوی او گذاشت! و... یارو! هیچی دیگه...» کیهان البته علاقه عجیبی به سناریوهای ترور دارد و موضوع محدود به تاکید بر ترور ترامپ نیست. اسفندماه سال گذشته کیهان در مطلبی عجیب پیشبینی کرد که جولانی ترور میشود و با بیان این مطلب نوشت: «نکته درخور توجه آنکه زد و بندها با سرکردگان انجام میپذیرد و از این روی زنده ماندن آنها میتواند خطر افشای حضور امریکا در پشتصحنه جنایات وحشیانهای که مرتکب شدهاند را درپی داشته باشد. بنلادن در آستانه دستگیری بود ولی به قتل رسید و حتی جسدش هم به دریا انداخته شد. ابوبکر بغدادی هم به محاصره درآمده و انتظار بازداشت صوری (و نه واقعی) را داشت ولی کشته شد. ابومحمد جولانی نیز به احتمال بسیار قوی سرنوشت مشابهی خواهد داشت. این احتمال را به خاطر بسپارید و این پیشبینی را جدی بگیرید.» تردیدی نیست که روزنامه کیهان زیرنظر حسین شریعتمداری عموما در عرصه سیاست خارجی بعضا مواضعی تندتر از تندروترین مخالفان مذاکره با غرب و امریکا در پیش گرفته است. در همین روزهای اخیر در شرایطی که علی لاریجانی به عنوان مشاور رهبری در صداوسیما با ادبیاتی جدید از ترامپ به عنوان تاجری بااستعداد یاد میکند که باید برای تامین منافع امریکا به فکر صلحطلبی و تعریف منافع اقتصادی مشترک با ایران باشد، شریعتمداری تلویحا لاریجانی را به باد انتقاد گرفت.
لاریجانی در این در گفتوگوی تلویزیونی هشدار داد: «اگر امریکا یا اسراییل به بهانه هستهای ایران را بمباران کنند، ایران مجبور خواهد شد به سمت تولید بمب اتم برود مردم فشار خواهند آورد که به سمت ساخت بمب اتم برویم.»
حسین شریعتمداری در واکنش به علی لاریجانی در کیهان آنلاین نوشت: سال 86 در یکی از یادداشتهای کیهان اشاره داشتیم که فشار غرب ممکن است برخی از مسوولان را به سوی گزینه تولید سلاح هستهای ببرد. همان روز آقای دکتر علی لاریجانی (دبیر وقت شورای عالی امنیت ملی) تماس گرفت و با لحنی نیمه مزاح و نیمه جدی گفت: مثل اینکه شما کمی یا قسمتی ... دارید»؟! پرسیدم چرا؟! گفت: یادداشت امروزت بهانه به دست دشمن میدهد! ... اما، پریشب، همین آقای لاریجانی در برنامه گفتوگوی ویژه رسانه ملی گفت: «اگر امریکا یا اسراییل دست به تهدید اتمی ایران بزنند، ایران هم مجبور خواهد شد به سمت تولید بمب اتمی برود» ... سلاح هستهای، آری یا نه؟ موضوع دیگری است(!) ولی یاد سوال آن روز ایشان افتادم! البته نمیگویم؛ «آقای لاریجانی! مگر شما هم ...»؟!
مخالفت همیشگی افایتیاف و مدافع ادبیات نظامی و فضای جنگی
حسین شریعتمداری در تمامی سالهای گذشته مخالف سرسخت و در صف اول با پذیرش افایتیاف بوده است. در کنار این مخالفت مشخصا او از جریان و خط فکری سعید جلیلی به دلیل همین قرابت فکری دفاع کرده و میکند. مردادماه سال گذشته وقتی اظهارات امیرحسین ثابتی علیه عراقچی در توییت حاشیهساز تعیین مرزهای ایران با واکنشهای گستردهای مواجه شد، کیهان در مطلبی در دفاع از ثابتی نوشت: «صرفنظر از اینکه آقای عراقچی برای وزارت خارجه مناسب باشند یا نباشند، ایشان به عنوان یک نماینده نظرش را گفته است و آقای عراقچی هم پاسخ خود را مطرح کرده است، این غربگداها و مدعیان اصلاحات که این همه واژه دموکراسی و ضرورت گفتوگو را بلغور میکنند، چرا به او حملهور شدهاند؟!»
با پیروزی مسعود پزشکیان و تاکید او بر حل این مساله و در دستورکار قرار گرفتن بررسی مجدد این لوایح در مجمع تشخیص مصلحت نظام مجددا توپخانه شریعتمداری علیه دولت و اصل مساله افایتیاف مجهز شد.
وقتی دیماه سال گذشته فاطمه مهاجرانی در نشست خبری هفتگی سخنگوی دولت درباره افایتیاف و لزوم پذیرش و روند در حال بررسی آن با پیگیری دولت سخن گفت، کیهان این اظهارات را بهانهتراشی و دستاویز جدید دولت برای سرپوش بر ناکارآمدی احتمالی خود در آینده توصیف کرد و در این باره نوشت: «اهمیت یافتن یا به زبان دیگر اهمیت دادن به بحث پیوستن ایران به FATF و امضای لوایح باقیمانده مربوط به این گروه و سازوکار در زمان دولت دوازدهم و دولت چهاردهم، در شرایطی صورت میپذیرد که نقطه اشتراک این دو دولت را بیش از هر چیز میتوان در بیبرنامگی در حوزه اداره کشور و پیشرفت و توسعه ایران دید.مروری بر کارنامه دولت دوازدهم به وضوح این نکته را آشکار میسازد که بیبرنامگی یک دولت پیوند کاملی با بهانهتراشی و فرار از پاسخگویی دارد. افایتیاف نه آغازی بر حل مسائل موجود با غرب است و نه پایانی بر دشمنی غرب با ملت ایران، این مسیر اساسا بر این مبنا طراحی شده است که اگر هر تصمیم و عقبنشینی ما نیز منجر به اصلاح رفتار غرب نشد، کرنش دیگری را انجام میدهیم، دلیل مشکلات را عدم کرنش بیشتر معرفی کرده و نظام را به سنگاندازی در این مسیر متهم میکنیم.»
استدلال کیهان در عموم مطالبی که علیه افای تیاف نگارش کرده بر این مبنا است که «نگاهی به تجربه کشورهای عضو FATF نشان میدهد که پدیده پولشویی علیرغم گذشت چند سال از الحاق این کشورها، همچنان با تاروپود نظام مالی و بانکی آنها درهم تنیده باقی مانده است و ضوابط این نهاد نتوانسته از بروز پدیده پولشویی جلوگیری کند. از سوی دیگر، بر اساس گزارشهای موجود، 99 درصد پول کثیف موفق به عبور از سیستمهای نظارتی امریکا و اروپا شدهاند و حدود 80 درصد از این پولها مجددا برای سرمایهگذاری و ساماندهی جنایات دیگر به کار میروند.»
شریعتمداری نیز بارها در مطالب خود تاکید کرده است که «با توجه به سازوکار اجماعی تصمیمگیری در FATF و عضویت امریکا و رژیم صهیونیستی، برخورد با ایران سیاسی بوده و امکان خروج از لیست سیاه نیست.»
در مطلبی که مهرماه سال گذشته در این روزنامه منتشر شده کیهان مجددا مدعی شده است که «پذیرش استانداردهای FATF توسط ایران باعث بروز برخی چالشهای اقتصادی و امنیتی میگردد. امریکا برای اعمال تحریمهای جدید و افزایش دقت تحریمها، نیاز به اطلاعات مالی ایران دارد. با پذیرش این استانداردها از سوی ایران، FATF سازوکاری را ایجاد میکند که اعضای آن بهراحتی به اطلاعات تراکنشهای مالی در ایران دسترسی داشته باشند. » در همان زمان- مهر سال 1403- وقتی اعلام شد که این لوایح مجددا در دستورکار بررسی مجمع تشخیص قرار گرفته کیهان با عصبانیت این تصمیم را «خدمت به اسراییل» خواند. دوم مهرماه سال گذشته نیز شریعتمداری به عنوان مدیر مسوول روزنامه کیهان در بخشی از یادداشت خود با عنوان «آقای پزشکیان مراقب این توطئه باشید!» نوشت: « هنگامی که آقای پزشکیان در یک سهو بیان، از امریکا با عنوان برادر یاد کرد، سخنگوی وزارت خارجه امریکا با کمال وقاحت اعلام کرد که برادری به زبان و بیان نیست، ایران برای اثبات برادری خود با امریکا باید سیاستهایش را در مسائل و موضوعات مختلف نظیر هستهای و منطقهای تغییر بدهد، از حمایت حماس و حزبالله دست بکشد و...!
این در حالی است که مدافعان پذیرش افای تی اف مدعی هستند که طیف سیاسی که مخالف پذیرش این معاهده است در عمل از تحریمها سود میبرد. غلامعلی جعفرزاده ایمنآبادی، نماینده سابق مجلس بهمن ماه سال گذشته بدون نام بردن از طیف خاصی درباره این جریانهای سیاسی با بیان اینکه «کاسبان تحریم مانع تصویب FATF میشوند»، خاطرنشان کرد: از یک طرف سرمایه ملی کشور توسط نظام و یک مرجع خاص به فروش نمیرسد و از طرف دیگر عدم پیوستن به افای تی اف دست بسیاری از افراد و جریانها را برای سوءاستفاده از این وضعیت باز میگذارد.
کیهان نه تنها در مساله افایتیاف با سیاستهایی بعضا مجزا از دستورکار نهادهای رسمی تولید محتوا میکند بلکه در موضوعات نظامی نیز بعضا رویکردهای متفاوتی حتی با مواضع نیروهای مسلح دارد. اسفندماه سال گذشته وقتی لایحهای درباره حذف برخی سلاحهای خطرناک با قید دوفوریت اخیرا از سوی دولت برای تصویب به مجلس شورای اسلامی ارسال شد، طلایی نیک، معاون برنامهریزی و امور مجلس و سخنگوی وزارت دفاع، در این خصوص ابراز داشتهاند: «این لایحه با موافقت و نظارت ستاد کل نیروهای مسلح تنظیم شده است و انتظار میرود درخصوص این لایحه بدون مطالعه و بررسی دقیق محتوای آن، بهطور شتابزده قضاوت و اظهارنظر نشود.»
علیرغم این موضعگیری سخنگوی وزارت دفاع کیهان با انتقاد از این لایحه در مطلبی تاکید کرد که هدف خلع سلاح ایران است. حسین شریعتمداری در مطلبی در این باره تاکید کرد که « دولت محترم با کدام انگیزه و براساس کدام ضرورت، لایحه «الحاق جمهوری اسلامی ایران به معاهده (کنوانسیون) ممنوعیت یا محدودیت کاربرد برخی سلاحهای متعارف» را تهیه و برای تصویب به مجلس شورای اسلامی ارایه کرده است؟!رژیم صهیونیستی و امریکا در جنگ غزه از انواع تسلیحات غیرمتعارف
Unconventional weapons نظیر بمبهای فسفری، جنگافزارهای شیمیایی و بیولوژیک، بمبهای هستهای با اورانیوم رقیق و...استفاده کردهاند و دهها هزار زن و مرد و کودک را به شهادت رساندهاند و... اکنون سوال این است که آیا مقابله با استفاده از جنگافزارهای غیرمتعارف و سلاحهای کشتارجمعی باید در اولویت باشد یا «ممنوعیت یا محدودیت کاربرد برخی سلاحهای متعارف»؟!... آنهم با قید «دوفوریت»! به کجا چنین شتابان؟! شریعتمداری در رخدادهای نظامی بین ایران و اسراییل در سال گذشته نیز مکررا خواهان برخوردهای سریع و ضربتی با اسراییل بود. کیهان در آبان 1403 نوشته بود: « ازبرخی شنیده میشود حالا که حمله رژیم صهیونیستی موفقیت درخور توجهی نداشته است، بهتر آن است که از پاسخ یا از پاسخ سخت صرفنظر کنیم! که باید گفت؛ کمترین کوتاهی در پاسخ محکم و رعدآسا، به مفهوم و معنای دعوت از امریکا و پادگان منطقه آن، یعنی رژیم صهیونیستی برای حملات ویرانگر به ایران اسلامی و قتلعام مردم شریف این مرز و بوم است.» وقتی جنگندههای اسراییل سفارت ایران در دمشق را هدف گرفتند، باز هم این کیهان بود که در واکنشی تند نوشت: «سفارتخانههای رژیم صهیونیستی نباید در امان باشند.» مهرماه سال گذشته نیز کیهان در مطلبی با تاکید بر اینکه «پاسخ به گستاخیهای اسراییل باید شدیدتر از وعد صادق باشد»، نوشت: «پاسخ کشورمان به گستاخیهای اخیر اسراییل باید بسیار شدیدتر از عملیاتهای وعد صادق (پاسخ موشکی و پهپادی به رژیم صهیونیستی) و شهید سلیمانی (حمله موشکی به پایگاه نیروهای امریکایی در عینالاسد) باشد، پاسخی که کاریتر و نابودگر منافع و شریانهای حیات نکبتبار اسراییل باشد.»
مدافع همیشگی بستن تنگه هرمز
روزنامه کیهان و شخص شریعتمداری به اندازهای در سالهای اخیر پیشنهاد بستن تنگه هرمز را مطرح کرده که حتی این موضوع بعضا با شوخی کاربران فضای مجازی نیز مواجه شده است. بهمنماه سال گذشته شریعتمداری مجددا در مطلبی در دفاع از این ایده و با اشاره به اینکه «تنگه هرمز یکی از اهرمهای قدرتمند ایران اسلامی برای مقابله با تحریمهای امریکا و اروپاست و میتواند یکی از اصلیترین آوردههای جمهوری اسلامی ایران در هماهنگی مورد اشاره آقای پزشکیان با دو قدرت روسیه و چین برای مقابله با تحریمهای امریکا و اروپا باشد» نوشت: «هر بار در کیهان به استفاده از این اهرم برای مقابله با تحریمها و زورگوییهای امریکا و اروپا پرداختیم شاهد دو واکنش همسو از داخل و خارج کشور بودیم. مقامات امریکایی و اروپایی از این پیشنهاد بهشدت عصبانی شده بودند و غربگراها و برخی از مدعیان اصلاحات که نمیتوانستند با استدلال و استناد حقوقی کیهان مقابله کنند، پیشنهاد یاد شده را به سخره گرفتند!» مهرماه سال گذشته نیز وقتی اتحادیه اروپا با صدور بیانیهای از تحریم سه شرکت هواپیمایی ایران خبر داد شریعتمداری مجددا پیشنهاد بستن تنگه هرمز را مطرح کرد.
اصرار برای ایجاد تقابل نظامی بین ایران و عربستان
فروردین سال 1397 شریعتمداری در گفتوگو با فارس، درباره اظهارات بن سلمان که در مصاحبه با والاستریت ژورنال از احتمال جنگ با ایران طی 10 تا 15 سال آینده خبر داده بود، گفت: قید 10 تا 15 سال برای آن است که امریکا فرصت کافی برای دوشیدن آل سعود داشته باشد. عجله امریکا و اروپا برای سرکیسه کردن بن سلمان با قراردادهای تسلیحاتی کلان و چند صد میلیارد دلاری که به بهانه مقابله عربستان با ایران اسلامی صورت گرفته است، باید دعا کرد بن سلمان قبل از تحویل گرفتن تسلیحات امریکایی که باید در اختیار جبهه مقاومت قرار گیرد، از دنیا نرود و تا آن زمان سایهاش مستدام باشد!»
در فروردین ماه همان سال در شرایطی که سایه تنش بر روابط ایران و عربستان مسلط بود، شریعتمداری در گفتوگویی تاکید کرد و گفت: شلیک موفقیتآمیز موشک نقطهزن انصارالله به ساختمان وزارت دفاع عربستان برای چندمینبار نشان داد، موشکهای رهگیر پاتریوت که آلسعود با قیمت گزافی از امریکا خریده است نه فقط کارایی لازم برای مقابله با موشکهای انصارالله را ندارند بلکه در مواردی نیز با سقوط به مناطق مسکونی حجاز جان شهروندان این کشور را هم میگیرند. شریعتمداری در این گفتوگو به داستان توپ میرزا آقاسی، صدر اعظم ناصرالدین شاه اشاره کرد که قول داده بود توپی بسازد که با آن بتوان از دارالخلافه تهران به سنت پترزبورگ روسیه شلیک کرد! ولی هنگام آزمایش آن در حضور ناصرالدین شاه، گلوله توپ درون عراده منفجر شده و تعدادی از خدمه توپ را کشته بود و میرزا آقاسی به شاه گفته بود، قربان ! این توپ که خودیها را اینطور لت و پار کرده ، ملاحظه بفرمایید که چه بلایی بر سر دشمن آورده است! تهدید صریح عربستان یکی دیگر از محورهای ادبیات ثابت شریعتمداری است . بهطور مثال او در مهر 1401 نیز نوشت:« نوبت حسابرسی است و زمان آن رسیده که دستهای این جنایتکار حامی تروریستها را قطع کنیم و به «ابو ارّه» درسی بدهیم که پشت اجداد راهزنش در بیابانهای نجد هم به لرزه بیفتد؟! آلسعود نقاط آسیبپذیر فراوانی دارد که حیات ننگینش به آن وابسته است. ابو ارّه باید بداند که درون کاخ شیشهای نشسته است و شکستن شیشههای آن کاخ که امروزه به آغل گاوهای شیرده امریکا تبدیل شده است، به آسانی امکانپذیر است.» در سال 1394 نیز شریعتمداری در سرمقاله روزنامه کیهان و در واکنش به مصاحبه محسن رضایی با شبکه المیادین وقتی رضایی به عنوان دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در مصاحبه با شبکه تلویزیونی «المیادین» گفته بود که «سلاحهای ما برای دفاع از عربستان، قطر، امارات و همه جهان اسلام است. من اطمینان دارم اگر کسی به مرزهای عربستان تعرض کند، ما از ملت این کشور دفاع میکنیم» این اظهارات را «تأسفآور » خواند و گفت: «اظهارنظر دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام درحالی است که رژیم دستنشانده آلسعود علاوه بر خیانتهای فراوانی که در طول حیات ننگین خود نسبت به اسلام و ملتهای مسلمان مرتکب شده است، این روزها با قتل عام وحشیانه مردم مظلوم یمن و به خاک و خون کشیدن زنان و کودکان مسلمان و بیپناه، روی تمام جنایتکاران تاریخ را سفید کرده است. آیا جناب رضایی این جنایات هولناک و ضدبشری رژیم آلسعود را انکار میکند؟ اگر پاسخ منفی است- که نمیتواند مثبت باشد- ایشان با چه انگیزهای و از کدام جایگاه انسانی و اسلامی - قانونی پیشکش!- از این جنایات بیشرمانه دفاع میکند؟!» سال 1396 لفاظی جنگطلبانه شریعتمداری برای عربستان کار را به توقیف این روزنامه کشاند، وقتی در روزنامه متبوع خود تیتری تحت عنوان «شلیک انصارالله به قلب ریاض، هدف بعدی دوبی» زده و با توقیف دو روزه کیهان مواجه شده بود اما مجددا اندکی بعد در مطلب دیگری دوباره نوشت: قطعا ریاض و شهرهای بزرگ عربستان و پایتختهای کشورهای عربی که با عربستان، یمن را بمباران میکنند از سوی حوثیها موشکباران خواهد شد و هدف بعدی موشکهای یمن قطعا ریاض خواهد بود. شریعتمداری البته به جز موضوع روابط تهران و ریاض، در بیان مطالبی عجیب درباره مناسبات منطقهای ایران نیز ید طولایی دارد. بهمنماه سال 1396 شریعتمداری در مراسم گرامیداشت دهه مبارک فجر انقلاب اسلامی در مسجد جامع دماوند گفت که «یک بار نوشتیم بحرین برای ماست که سر و صداهای زیادی کردند و مفتیهای آلسعود که حرف مفت زیادی میزنند، گفته بودند که قتل ما واجب است؛ بحرین برای ایران است و مردم بحرین خود را قطعه جداشده از ایران میدانند؛ اینکه چندین سال با همه توان درگیر هستند و نتوانستند خروش را خاموش کنند، به همین علت است.»
تاکید شریعتمداری بر ترور ترامپ مصرف داخلی یا هزینهسازی خارجی
فراموش نکنیم این اظهارات کیهان در شرایطی طرح میشود که پس از ترور نافرجام ترامپ در پنسیلوانیا که به گواه کارشناسان حوزه امریکا تاثیر بسیاری بر پیروزی او در انتخابات گذاشت، با توجه به طرح این موضوع ازسوی مقامات رسمی کشور، انگشت اتهام به سمت ایران گرفته شد. حتی در آبان 1403 وزارت دادگستری امریکا با صدور بیانیهای ایران را رسما به طراحی و اجرای توطئه برای ترور دونالد ترامپ متهم کرد. در آن زمان تلاش زیادی شد که موضع دولت جمهوری اسلامی ایران در این باره روشن شود. از جمله اینکه مسعود پزشکیان در مصاحبهای که دیماه با شبکه NBC News داشت به این موضوع واکنش نشان داد. پزشکیان در پاسخ به سوالی درباره ادعاهای مطرح شده علیه ترامپ که توسط مقامات امریکایی ترسیم شده است، گفت: «این یکی دیگر از آن طرحهایی است که اسراییل و سایر کشورها برای ترویج ایرانهراسی طراحی میکنند... ایران هرگز اقدام به ترور کسی نکرده و برنامهای برای ترور ندارد. حداقل تا جایی که منمیدانم.» خبرنگار انبیسینیوز سپس از پزشکیان پرسید: «شما میگویید که هرگز توطئه ایران برای کشتن دونالد ترامپ وجود نداشته است؟» و مسعود پزشکیان پاسخ داد: «به هیچوجه.» پزشکیان در پاسخ به این سوال که آیا ایران مایل است قول دهد که هیچ سوء قصدی به ترامپ صورت نخواهد گرفت، گفت: «ما هرگز از ابتدا این کار را انجام نداده و نخواهیم داد.» اسماعیل بقایی، سخنگوی دستگاه دیپلماسی نیز همان زمان در واکنش به طرح این اتهامات از سوی دولت امریکا ادعای مطرح شده مبنی بر مداخله ایران در تلاش برای سوء قصد به مقامهای سابق یا کنونی امریکا را کاملا بیاساس و مردود دانست. عجیب اینکه همان زمان هم شریعتمداری در کیهان از پزشکیان به خاطر این گفتوگو انتقاد و تاکید کرد: « شما فقط 4 سال رییسجمهور هستی، حد و اندازه اختیاراتت هم معلوم است؛ چرا میگویی ترامپ را ترور نمیکنیم؟»
مدیرمسوول کیهان وقتی دو روزنامه نیویورکتایمز و والاستریت ژورنال گزارشهایی مبنی بر اینکه ایران از طریق یک واسطه، به دولت بایدن گفته که قصد کشتن یا ترور دونالد ترامپ را نداشته است، منتشر کردند؛ گفت که ادعای فاقد سند کردهاند و نوشت: «بعضیها ترامپ را احمق مینامند، اما بعید است که آنقدر احمق باشد که نفهمد هیچ تضمینی برای نجات وی از تاوان و قصاص وجود ندارد.» به نظر نمیرسد با شرایط موجود اظهارات و مطالب مندرج در کیهان با توجه به اینکه توجه و رصد رسانهها و نهادهای خارجی بر این روزنامه و تعریف نسبت آن با نهادهای حاکمیتی بتواند در چارچوب مصرف داخلی قابل توجیه باشد، هزینهسازی خارجی در این شرایط چه توجیهی دارد؟!
-
دوشنبه ۱۸ فروردين ۱۴۰۴ - ۲۱:۵۹:۲۴
-
۱۸ بازديد
-

-
راه ترقی
لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/1057269/