راه ترقی

آخرين مطالب

دیپلمات پیشین: نتانیاهو حساب‌شده موضوع لیبی را مطرح کرد نوشتارها

دیپلمات پیشین: نتانیاهو حساب‌شده موضوع لیبی را مطرح کرد
  بزرگنمايي:

راه ترقی - هم میهن /متن پیش رو در هم میهن منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
نتانیاهو با حیله‌گری موضوع پیاده‌سازی سناریوی لیبی را برای ایران مطرح کرد. وضعیت مطلوب برای اسرائیل و شخص نتانیاهو آشفتگی منطقه است و مایل هستند که آمریکایی‌ها را به جنگ بکشانند تا به اهداف خودشان برسند.
علی‌اکبری فرازی از تحلیلگران ارشد حوزه سیاست خارجی است که سابقه خدمت به عنوان سفیر در کشورهای مجارستان، قبرس و رومانی را در کارنامه‌اش دارد. فرازی در گفت‌وگو با خبرنگار هم‌میهن، به تحلیل شرایط جدید میان ایران و آمریکا و باز شدن مسیر مذاکره در عمان پرداخت.
فرازی گفت: «با توجه به شرایط بین‌المللی و تنش‌ها میان ایران و ایالات متحده، فعلاً نمی‌توان به گمانه‌زنی پرداخت که مسیر مذاکرات به چه صورت پیش خواهد رفت. اما نفس شروع این روند را باید به فال نیک گرفت. همین‌قدر که طرفین می‌نشینند حتی به صورت غیرمستقیم مشکلات و مسائل را مطرح می‌کنند گام بزرگی است. در مسیر حل مسائل نباید تعجیل و فکر کرد که موضوعات به سادگی قابل حل است. چراکه مسائل پیچیده میان دو کشور زیاد است و حل آنان زمان‌بر است. اما امیدمان این است که دو طرف با حسن‌نیت بتوانند به خواسته‌هایشان برسند.»
او تاکید کرد: «طرف آمریکایی یعنی ترامپ می‌گوید خواسته اصلی‌اش عدم امکان دسترسی جمهوری اسلامی ایران به سلاح هسته‌ای است. امری که ما رسماً و بارها اعلام کرده‌ایم به دنبال آن نیستیم و در نظام چنین تصمیمی وجود ندارد. اما در طرف دیگر، این موضوع مرتب از طریق رسانه‌ها تکرار می‌شود که هدف ایران دستیابی به سلاح هسته‌ای است. درحالی‌که دانش هسته‌ای لزوماً به معنای دستیابی به سلاح نیست، بلکه کاربردهای متفاوتی دارد و حق هر کشوری است که بتواند از این دانش استفاده کند. بنابراین امیدوارم اعتماد متقابل میان دو طرف در گفت‌وگوها به وجود بیاید و طرفین قدم به قدم پیش بروند.
یادمان نرود که حل مشکلات ایران و آمریکا نه‌فقط برای دو کشور بلکه برای کل منطقه سودمند است. بنابراین باید از این گفت‌وگوها مراقبت کرد چون این روند دشمن‌های زیادی در اطراف ما دارد؛ از جمله رژیم اشغالگر قدس و شخص نتانیاهو که مایل نبودند این گفت‌وگو شکل بگیرد و امروز همه تلاش‌شان را برای تخریب انجام خواهند داد که گفت‌وگوها را عقیم بگذارند. در کنار این اقدامات خارجی، باید در داخل هم مواظب سنگ‌اندازی‌ها باشیم. مخالفین مذاکره حرف‌شان را به راحتی بزنند اما مواظب باشیم که سنگی جلوی راه تیم مذاکره‌کننده نیاندازند. تیم مذاکره‌کننده همانطور که آقای ظریف گفتند، مجرب و قوی هستند که تجربه زیادی از مذاکرات قبلی دارند. بنابراین فارغ از همه نگاه‌های حزبی و جناحی باید این تیم به‌طور کامل در داخل کشور حمایت شود که بتوانیم این مرحله را با موفقیت پشت سر بگذاریم.»
فرازی یادآور شد: «نتانیاهو با حیله‌گری موضوع پیاده‌سازی سناریوی لیبی را برای ایران مطرح کرد. وضعیت مطلوب برای اسرائیل و شخص نتانیاهو آشفتگی منطقه است و مایل هستند که آمریکایی‌ها را به جنگ بکشانند تا به اهداف خودشان برسند. مخالفان داخلی دیپلماسی که می‌خواهند با این روند دیپلماتیک مخالفت کنند یادشان باشد که نتانیاهو کد لیبی را داد که آن را تبدیل به اسم رمزی برای داخل و خارج ایران برای کارشکنی در مسیر مذاکرات کند. درحالی‌که لیبی کردن ایران اصلاً امکان ندارد. لیبی دانشی در حوزه هسته‌ای و موشکی از خود نداشت و دست آخر هم آن را بار کشتی کرد و به غرب تحویل داد. اما ایران در این حوزه‌ها صاحب دانش است. اینکه فردی مثل نتانیاهو بگوید «خوب است همان کاری که با لیبی شد را با ایران هم انجام بدهیم»، برای تهییج افکار مخالفان داخلی خیلی کاربرد دارد که از این طریق مسئولین کشور را از مذاکره و دیپلماسی بترسانند. او بسیار حساب شده این موضوع را مطرح کرد.»
این تحلیلگر ارشد سیاست خارجی تاکید کرد: «باید مواظب باشیم که دشمن خارجی حرف خود را از زبان دوستان ناآگاه داخلی بیان نکند. بسیار مهم است که فضای رسانه‌ای در این حوزه چگونه پیش برود. نباید محیط مساعدی برای تفرقه‌افکنی ایجاد شود. رسانه‌های جمعی و به‌خصوص صداوسیما که مخاطب بیشتری دارد باید برای مردم مشخص کند بدیل عدم مذاکره یا شکست دیپلماسی چیست. شکست مذاکرات تنها خواست دشمنان است و فقط اسرائیلی‌ها و دیگر رقبای منطقه‌ای از این موضوع سود می‌برند که نمی‌خواهند ایران در صلح به بالندگی ادامه دهد. شرایط امروز در منطقه و نظام بین‌الملل و البته داخل کشور، بسیار متفاوت از دهه 90 خورشیدی و دوران مذاکرات هسته‌ای و توافق سال 2015 است. توان و تحمل مردم را هم باید در این زمینه در نظر گرفت. مردم همیشه پشتیبان تصمیمات دولت و نظام بودند و این بار هم باید از این پشتوانه استفاده کرد. برای همین نباید از سوی دشمنان یا دوستان ناآگاه در صف مردم رخنه‌ای ایجاد شود.»
بازار

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/1058346/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

منچستریونایتد 5-4 لیون؛ تیم سرالکس زنده شد

اشتباه مدافعان؛ گل سوم لیون توسط رایان چرکی در دقیقه 104

گل چهارم لیون توسط الکساندر لاکازت از روی نقطه پنالتی در دقیقه 109

گل سوم منچستریونایتد توسط برنو فرناندز از روی نقطه پنالتی در دقیقه 114

گل چهارم منچستریونایتد به لیون توسط کوبی ماینو

گل پنجم منچستریونایتد به لیون توسط هری مگوایر

خلاصه بازی چلسی 1 - لژیا 2

خلاصه بازی آینتراخت فرانکفورت 0 - تاتنهام 1

گل دوم لیون به منچستریونایتد توسط الکساندر لاکازتدر دقیقه 78

گل مردود طارق جرج؛ چلسی 1-2 لژیا ورشو

اخراج تولیسو؛ منچستریونایتد 2-2 لیون

ترکیب احتمالی پرسپولیس برای نبرد با سپاهان

اونانا از هواداران لیون انتقام گرفت!

سر‌توپ دیدنی گارناچو؛ منچستریونایتد 2-0 لیون

در میان غفلت مدافعان؛ چلسی 1-2 لژیا ورشو

دو واکنش دیدنی کواسویچ؛ چلسی 1-2 لژیا ورشو

صحبت‌های هواداران ناراضی نساجی پس از شکست مقابل خیبر

خاطره‌بازی با ایران در المپیک پاریس 2024

گل اول لیون به منچستریونایتد توسط کورنتین تولیسو در دقیقه 71

روایتی از پاسخ رهبرانقلاب به درخواست ویژه وزیر دفاع عربستان

کمالوندی: معاون گروسی به تهران می‌آید

سرپرست اداره کل بنیاد شهید اصفهان با خانواده جانباز شهید عرفان در کاشان دیدار کرد

واکنش دیدنی اونانا؛ منچستریونایتد 1-0 لیون

گل اول چلسی توسط کوکوریا؛ چلسی 1-1 لژیا ورشو

ضربه تماشایی برونو به تیر خورد؛ منچستریونایتد 1-0 لیون

فرار از تله آفساید؛ الفتح 2-0 الاتحاد

گل مردود کوکوریا؛ چلسی 1-1 لژیا ورشو

آموریم: بازیکنان جلوی لیون باید مراقب اونانا باشند!

گل دوم منچستریونایتد به لیون توسط دالو

گل اول تاتنهام توسط سولانکه از روی نقطه پنالتی در دقیقه 43

آیا تمدید قرارداد با صلاح عاقلانه بود؟

واکنش روا به حواشی دیدار ایران - ازبکستان

حضور عراقچی در مراسم روز ارتش در مسکو

پیام تسلیت مدیر کل بنیاد استان سیستان و بلوچستان در پی درگذشت مادر شهیدان نارویی

چهره ها/ عجیب ترین و جالب ترین مانتویی که دیده‌اید!

شاهکار یانی در قطعه ای بیکلام به نام «بلبل»

تهران در محاصره 55 بحران

فارن پالیسی: نتانیاهو جنگ دوم غزه را آغاز کرده است؟

بُهت بازار خودرو از شوک رانا

وینگر سابق پرسپولیس و رد یک تئوری قدیمی!

بارسا امسال سه‌گانه می‌برد، ولی با تواضع!‏

آرزوی لیونل مسی برای خط دفاعی بارسلونا!

راه‌حل قطعی برای ‏VAR‏؛ داور را حذف کنید!‏

راز قهرمانی مورینیو در چمپیونزلیگ؛ تنبلی ممنوع!

هشدار دقیقی به بازیکن‌های خیبر؛ موهایم سفید شد!

هواداران خیبر در پشت فنس ها دقیقی در خیبر بمان!

پیش‌بینی گلر ذوب از قهرمان؛ سپاهان یا تراکتور!

روایت روا از تغییر مربی‌ها در لیگ برتر

شوخی روا با نحوه گزارش گزارشگر شبکه تبریز

دیدار فرماندهان ارتش و سپاه باهمدیگر در آستانه روز ارتش