راه ترقی

آخرين مطالب

سرمقاله سازندگی/ برگ‌های مهم‌ ایران نوشتارها

سرمقاله سازندگی/ برگ‌های مهم‌ ایران
  بزرگنمايي:

راه ترقی - روزنامه سازندگی / «برگ‌های مهم‌ ایران» عنوان یادداشت روز در روزنامه سازندگی به قلم سیدحسین مرعشی است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
مهم‌ترین مساله امروز ایران که می‌توان آن را مهم‌ترین مساله خاورمیانه نیز دانست، مذاکرات ایران و آمریکا در مسقط است. همه مراکز تصمیم‌گیری منطقه همچنین نگاه بسیاری از سیاستمداران ایرانی، مدیران جمهوری اسلامی و کارشناسان به این مذاکرات دوخته شده است. در این گفت‌وگو، هر دو طرف باید به این واقعیت توجه داشته باشند تنها راهی که می‌تواند منافع ملت ایران، کشورهای خاورمیانه و حتی منافع آمریکا را تأمین کند، رسیدن به توافق است. هر گزینه‌ای غیر از توافق می‌تواند پیامدهای منفی برای ایران، منطقه و جهان به همراه داشته باشد.
وقتی مذاکراتی با این سطح از اهمیت در شرف آغاز است نباید چنین تصور شود که یک طرف باید تمام خواسته‌هایش محقق شود و طرف دیگر همه مطالباتش را نادیده بگیرد. مذاکره‌ای در این سطح باید به‌دور از یک‌جانبه‌گرایی، یک گفت‌وگوی برد- برد باشد. لازمه چنین توافقی این است که دو طرف از مواضع سرسختانه‌ای که تا امروز داشته‌اند به نفع [رسیدن به توافق] کوتاه بیایند.
در پاسخ به این پرسش که چقدر می‌توان به نتیجه‌بخش بودن این مذاکرات امیدوار بود، باید گفت که در شرایط فعلی ایالات متحده با پدیده‌ای به نام ترامپ مواجه است؛ شخصیتی که با وجود برخی جلوه‌های قاطعیت، تاکنون دستاورد مهمی نداشته است. ترامپ وعده داده بود که بحران اوکراین و روسیه را حل کند اما در عمل با موانع جدی مواجه شده است. روس‌ها در برابر او سرسختی نشان می‌دهند و اروپایی‌ها نیز حاضر نیستند، کوچک‌ترین امتیازی به روسیه بدهند زیرا نگران امنیت مرزهای شرقی خود هستند. آن‌ها بر این باورند که هرگونه امتیازدهی به روسیه، می‌تواند تهدیدی پایدار برای امنیت اروپا تلقی شود. بنابراین مواضع اروپایی‌ها با موضع ترامپ تفاوت جدی دارد. از سوی دیگر، روس‌ها نیز نمی‌خواهند بعد از آغاز یک جنگ پرهزینه بدون دستاورد صحنه را ترک کنند. در حوزه اقتصاد نیز ترامپ در جنگ تجاری با کشورهای مختلف به نقطه‌ای رسیده که مجبور شده تعرفه‌ها را- جز در مورد چین- برای 90 روز تعلیق کند. او اکنون نیاز دارد که حداقل با ایران به توافقی دست یابد تا بتواند آن را نخستین دستاورد مهم دوره دوم ریاست‌جمهوری‌اش معرفی کند. ایران نیز در موقعیتی قرار گرفته که علاقه‌مند است از فضای مجادله و کشمکش به سمت یک دیپلماسی اقتصادی برد- برد حرکت کند. ظرفیت‌های ایران می‌تواند موتور محرکه اقتصاد جهانی باشد و در عین حال به رشد اقتصادی خود و حتی آمریکا کمک کند. ترامپ باید اهمیت دیپلماسی اقتصادی را درک کند و آن را به عنوان یکی از محورهای مهم گفت‌وگوهای روز شنبه بپذیرد. ایران در قبال تعدیل برنامه هسته‌ای‌اش، می‌تواند مقصد سرمایه‌گذاری‌های گسترده بین‌المللی، از جمله سرمایه‌گذاران آمریکایی، باشد؛ سرمایه‌گذاری‌هایی که ظاهرا در بالاترین سطوح با آن‌ها موافقت شده است. ترامپ باید این موقعیت جدید اقتصادی را به رسمیت بشناسد. توافقی که هم به سود ایران و هم به سود آمریکا باشد. چراکه تمامی گزینه‌های جایگزین که تاکنون مورد بحث قرار گرفته‌اند، گزینه‌هایی پرهزینه و خسارت‌بار بوده‌اند. امیدواریم که دو طرف با نگاهی واقع‌بینانه و احترام متقابل، چشم‌اندازی سازنده به آینده داشته باشند.
ایران برگ‌های مهمی برای بازی در اختیار دارد و می‌تواند در واکنش به تهدیداتی که از سوی ترامپ مطرح شده از توان هسته‌ای خود بهره بگیرد. با این حال هر راهی غیر از توافق سیاسی و تکیه بر یک دیپلماسی اقتصادی فعال، تنها بحران‌های تازه‌ای در خاورمیانه ایجاد خواهد کرد و گره‌های جدیدی بر گره‌های پیشین خواهد افزود.
بازار
نمایندگان ایران و آمریکا که پای میز مذاکره می‌نشینند باید با درک دقیق از واقعیت‌های امروز منطقه و شرایط داخلی کشورشان، گام‌هایی شجاعانه و مؤثر برای حل و فصل مسائل بردارند. دیپلماسی تنها راه‌حلی است که می‌تواند، در پیوند با دیپلماسی اقتصادی به نتیجه مطلوب برسد. بسیار امیدوارم که این روند به نتایجی ارزشمند و سازنده در روزهای آینده منجر شود.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/1059455/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

مدیرعامل تراکتور و یک پیام فرهنگی بعد از صدرنشینی!

کارتال: یک پرسپولیس جدید می‌سازم

گل‌محمدی: از حالا به فکر تراکتور هستم

پاستورلو: مطمئنم طارمی خیلی به اینتر کمک می‌کند!

شادی بازیکنان و کادر فنی فولاد با هواداران پس از برتری مقابل شمس آذر

حمایت علیرضا منصوریان از بازیکنان استقلال و کاپیتان های تیم

رئیس کمیسیون اجتماعی: یارانه خانوار نباید به دلیل درآمد فرزندان قطع شود

عملکرد عالی حامد لک در لیگ برتر بیست و چهارم فوتبال ایران

علیرضا منصوریان: موسیمانه خیلی خوشحال بود که با این قرارداد وارد فوتبال ما شد

تغییرات پرتعداد و عجیب استقلال از زبان علیرضا منصوریان پیشکسوت باشگاه

ماجرای دیر رسیدن علیرضا منصوریان به جلسه پیشکسوتان استقلال

حمایت علیرضا منصوریان پیشکسوت استقلال از سیدحسین حسینی

شوخی علیرضا منصوریان با مهدی توتونچی؛ چرا شما چایی می‌خورید ؟ برای من هم بریزید!

کل‌کل جالب رئال و بارسلونا علیرضا منصوریان با مهدی توتونچی

گل اول النصر به القادسیه توسط مانه

گل دوم القادسیه به النصر توسط اوبامیانگ

خاطره جالب علیرضا منصوریان از دعوای شدید و قهر با برادر پرسپولیسی‌اش

عراقچی: هفته آینده به پکن سفر خواهم کرد

نیویورک‌تایمز: این 3 نفر در کاخ سفید مانع جنگ با ایران هستند

وزیر خارجه عمان وارد رم شد

سکانسی جالب از سریال تاسیان

سکانسی بی نظیر از بازی آنادآرماس

احساس یک زن هیچوقت دروغ نمی‌گوید

تصنیف دل انگیز «شب» از استاد غلامحسین بنان

سحابی rim با فاصله‌ی 4 هزار سال نوری از زمین

شعر ترکی استاد شهریار

هفته حبس نفس‌ها در بازار دلار و طلا

پیش بینی قیمت طلا و سکه 30 فروردین 1404

جدول لیگ برتر؛ ادامه رقابت تراکتور و سپاهان؛پرسپولیس جا ماند

مسی درباره اشک‌های فینال؛ برایم خیلی سخت بود!‏

کریمیان: از هواداران پرسپولیس عذر میخواهم

باز هم جنجال خشم کونته؛ این چه وضع مدیریت است!

کارتال تمرینات را تعطیل کرد و رفت!

واکنش تند اسدی؛ سوال‌ها خیلی مسخره است!

هجدهمین قهرمانی السد در لیگ ستارگان قطر

محبی: ناراحت نشوید، خوشحالی من مثل استفن کری است

دو مدال برنز بوکسورهای ایران در ارمنستان

ساکت به نساجی برگشت!

گزارش شبکه اسرائیلی از نشت اطلاعاتی این رژیم درباره حمله به ایران

انهدام باند گروگانگیری در تهران و رهایی 4 گروگان

یک مقام آگاه: ایران در اتاق مذاکره می‌کند، نه در رسانه‌ها

سفیر ایران در عربستان: سفر خالد بن‌ سلمان، بسیار مهم است

واشنگتن‌پست: ترامپ علی‌رغم فشار مشاوران تندرو، دیپلماسی با ایران را انتخاب کرد

روایت روسیه از مذاکرات مهم لاوروف و عراقچی

انتظاری که خانم‌ها از همسرشون دارن

چهره ها/ مریم کاویانی در استایلی شیک و زیبا

اشتباه کردی، اعتماد کردی

آهنگ «دل نَکن» را از بهنام بانی بشنوید

مدارس این شهرها فردا تعطیل شد

سفر به هر کدام از سیارات منظومه شمسی چقدر طول می‌کشد؟