راه ترقی

آخرين مطالب

قدیمی‌ترین ماهواره‌ جهان پس از 67 سال به زمین برمی‌گردد اقتصاد

قدیمی‌ترین ماهواره‌ جهان پس از 67 سال به زمین برمی‌گردد
  بزرگنمايي:

راه ترقی - ایسنا /قدیمی‌ترین ماهواره جهان که اکنون به قدیمی‌ترین جسم مصنوعی تبدیل شده که هنوز در سکوت به دور زمین می‌چرخد، قرار است به زمین بازگردانده شود.
67 سال قبل و در نخستین روزهای شدت گرفتن رقابت فضایی، یک ماهواره کوچک و غیرعادی به فضا پرتاب شد.
به نقل از اسپیس، این ماهواره که در ماه مارس سال 1958 پرتاب شد و ونگارد-1 نام گرفت، اولین ماهواره‌ای بود که از انرژی خورشیدی تغذیه می‌کرد.
در حالی که بسیاری از همتایان معاصر آن، مدت‌هاست تسلیم جو آتشین زمین شده‌اند، ونگارد-1 همچنان در فضا زندگی می‌کند. این ماهواره اکنون به قدیمی‌ترین جسم مصنوعی تبدیل شده است که هنوز در یک مدار بیضی شکل به دور زمین می‌چرخد.
اکنون، گروهی در شرکت مشاوره‌ای بوز آلن همیلتون (Booz Allen Hamilton) مستقر در ویرجینیا یک پیشنهاد جسورانه دارد، آنها می‌خواهند ونگارد یک را به خانه بیاورند.
بازار
این گروه در مقاله مطالعاتی منتشر شده در مرکز تحقیقات هوافضا نوشت: تقریباً 70 سال بعد، این ماهواره هنوز آنجاست، قدیمی‌ترین ماهواره جهان و یکی از گرانبهاترین اجرام موجود از دوران اولیه فضا.
این مقاله یک ماموریت دو قسمتی بالقوه شامل ملاقات، بازرسی و دریافت احتمالی ماهواره برای مطالعه و نمایش را تشریح می‌کند.
طرح ماموریت بازگرداندن
در سال 1955، آزمایشگاه تحقیقاتی نیروی دریایی، ایده ریزماهواره ونگارد-1 را مطرح کرد. هدف آن آزمایش قابلیت پرتاب یک موشک سه مرحله‌ای و بررسی تأثیر محیط فضایی بر روی یک ماهواره بود.
گفته می‌شود با وجود خاموش شدن آن در سال 1964، ونگارد-1، همراه با بخش بالایی وسیله نقلیه پرتابش، قدیمی‌ترین جسم ساخته شده توسط انسان است که هنوز به دور زمین می‌چرخد.
اسپوتنیک‌های شوروی و کاوشگر-1 آمریکا که پیشروهای اولیه در صنعت فضا بودند، در عرض چند ماه یا چند سال به پایان خود رسیدند و توسط اصطکاک بی‌امان مدار پایین زمین به پایین کشیده شدند. اما ونگارد-1 که در مدار بیضوی اوج می‌گرفت، از این سرنوشت فرار کرد.
این گروه پیشنهاد می‌کند که یا ونگارد یک را به مداری پایین‌تر و در دسترس‌تر برای گرفتن آن در فضا سوق دهند یا آن را به ایستگاه فضایی بین‌المللی برسانند. این پدیده بی‌سابقه نیست. اما ونگارد-1 متفاوت است. دهه‌ها قرار گرفتن در معرض واقعیت‌های خشن فضا به این معنی است که این کار نهایت دقت را می‌طلبد.
این گروه اولین گام مهم را ارسال یک فضاپیمای بازرسی می‌دانند. این می‌تواند یک ماموریت مقدماتی برای ارزیابی وضعیت ونگارد-1 باشد. برای دیدن اینکه آیا زباله‌های فضایی به آن برخورد کرده است یا خیر، آیا ساختار آن هنوز سالم است یا خیر.
مراحل ماموریت شامل قسمت اول یعنی قرار ملاقات، تصویربرداری نزدیک و ارزیابی و قسمت دوم یعنی در صورت عملی بودن، گرفتن آن و بازگرداندن به زمین است. اینها می‌تواند توسط یک تصویربردار رباتیک انجام شود.
این روش می‌تواند به حل مشکل زباله‌های فضایی کمک کند
بازگرداندن ونگارد-1 به زمین کار کوچکی نیست. پس از بازگشت ایمن آن به زمین، کارشناسان یک بررسی عمیق از ماهواره‌ای که مدت‌هاست بازنشسته شده است، انجام خواهند داد. آنها تجزیه و تحلیل خواهند کرد که مواد آن چگونه عمل کرده‌اند و خلأ و تشعشع چگونه تأثیر خود را گذاشته است.
بر اساس مطالعه این گروه، موزه ملی هوا و فضای اسمیتسونیان می‌تواند ماهواره را به عنوان یک کپسول زمان از تاریخ پروازهای فضایی نمایش دهد.
تکنیک‌های توسعه‌یافته برای بازیابی ونگارد-1 همچنین می‌تواند به پاکسازی زباله‌های فضایی خطرناک یا جذب مواد برای تولیدات در مدار کمک کند.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/1059634/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

علیرضا منصوریان : باید بقیه بازیکنان خودمان را از نظر بدنی به سطح ستاره‌های تیم ملی برسانیم

ستاره النصر مقابل استقلال حالا گل خالی نمی‌زند! ‏

علیرضا منصوریان : به نظرم تراکتور قهرمان می‌شود اما در فوتبال هیچ چیزی بعید نیست

دفاعیه یحیی درباره وقت‌کُشی: بلد نیستیم

علیرضا منصوریان پیشکسوت استقلال: موسیمانه واقعا من را سورپرایز کرد

علیرضا منصوریان پیشکسوت استقلال: اصلا قبول ندارم که می‌گویند برخی بازیکنان در حد تیم نیستند

علیرضا منصوریان: 700 هزار دلار در زمان سعادتمند طلبکار بودم، که به باشگاه بخشیدم

علیرضا منصوریان: مجتبی جباری را به عنوان یک سرمایه بزرگ نباید الان بسوزانیم

مدیرعامل تراکتور و یک پیام فرهنگی بعد از صدرنشینی!

کارتال: یک پرسپولیس جدید می‌سازم

گل‌محمدی: از حالا به فکر تراکتور هستم

پاستورلو: مطمئنم طارمی خیلی به اینتر کمک می‌کند!

شادی بازیکنان و کادر فنی فولاد با هواداران پس از برتری مقابل شمس آذر

حمایت علیرضا منصوریان از بازیکنان استقلال و کاپیتان های تیم

رئیس کمیسیون اجتماعی: یارانه خانوار نباید به دلیل درآمد فرزندان قطع شود

عملکرد عالی حامد لک در لیگ برتر بیست و چهارم فوتبال ایران

علیرضا منصوریان: موسیمانه خیلی خوشحال بود که با این قرارداد وارد فوتبال ما شد

تغییرات پرتعداد و عجیب استقلال از زبان علیرضا منصوریان پیشکسوت باشگاه

ماجرای دیر رسیدن علیرضا منصوریان به جلسه پیشکسوتان استقلال

حمایت علیرضا منصوریان پیشکسوت استقلال از سیدحسین حسینی

شوخی علیرضا منصوریان با مهدی توتونچی؛ چرا شما چایی می‌خورید ؟ برای من هم بریزید!

کل‌کل جالب رئال و بارسلونا علیرضا منصوریان با مهدی توتونچی

گل اول النصر به القادسیه توسط مانه

گل دوم القادسیه به النصر توسط اوبامیانگ

خاطره جالب علیرضا منصوریان از دعوای شدید و قهر با برادر پرسپولیسی‌اش

عراقچی: هفته آینده به پکن سفر خواهم کرد

نیویورک‌تایمز: این 3 نفر در کاخ سفید مانع جنگ با ایران هستند

وزیر خارجه عمان وارد رم شد

سکانسی جالب از سریال تاسیان

سکانسی بی نظیر از بازی آنادآرماس

احساس یک زن هیچوقت دروغ نمی‌گوید

تصنیف دل انگیز «شب» از استاد غلامحسین بنان

سحابی rim با فاصله‌ی 4 هزار سال نوری از زمین

شعر ترکی استاد شهریار

هفته حبس نفس‌ها در بازار دلار و طلا

پیش بینی قیمت طلا و سکه 30 فروردین 1404

جدول لیگ برتر؛ ادامه رقابت تراکتور و سپاهان؛پرسپولیس جا ماند

مسی درباره اشک‌های فینال؛ برایم خیلی سخت بود!‏

کریمیان: از هواداران پرسپولیس عذر میخواهم

باز هم جنجال خشم کونته؛ این چه وضع مدیریت است!

کارتال تمرینات را تعطیل کرد و رفت!

واکنش تند اسدی؛ سوال‌ها خیلی مسخره است!

هجدهمین قهرمانی السد در لیگ ستارگان قطر

محبی: ناراحت نشوید، خوشحالی من مثل استفن کری است

دو مدال برنز بوکسورهای ایران در ارمنستان

ساکت به نساجی برگشت!

گزارش شبکه اسرائیلی از نشت اطلاعاتی این رژیم درباره حمله به ایران

انهدام باند گروگانگیری در تهران و رهایی 4 گروگان

یک مقام آگاه: ایران در اتاق مذاکره می‌کند، نه در رسانه‌ها

سفیر ایران در عربستان: سفر خالد بن‌ سلمان، بسیار مهم است