استفاده از سود سهام عدالت برای پروژههای نیمهتمام استانها
اقتصاد
بزرگنمايي:
راه ترقی - تسنیم /رئیس اتاق تعاون ایران با اشاره به مصوبه شورای بورس گفت: مطابق با این مصوبه، اتاق تعاون در هر استان سه پروژه نیمه تمام را انتخاب خواهد کرد که با استفاده از منابع سود سهام عدالت، پروژه های نیمه تمام را در اختیار می گیرد.
نشست مشترک بهمن عبداللهی رئیس اتاق تعاون ایران با حجت اله صیدی رئیس سازمان بورس اوراق بهادار با حضور معاونین اتاق تعاون ایران و سازمان بورس اوراق بهادار برگزار شد.
رئیس اتاق تعاون ایران در این نشست ضمن قدردانی از مساعدت های سازمان بورس اظهار داشت: سال 1404 مزین به شعار سرمایه گذاری برای تولید است، از آنجایی که سرمایه گذاری و جذب سرمایه های خرد در ماهیت و ذات تعاون است، بخش تعاون خود را مخاطب اصلی این شعار می داند.
وی افزود: بخش تعاون با اهتمام جدی با همکاری تمام مدیران اتحادیه های تعاونی و شرکت های تعاونی در تلاش برای فعالتر شدن میباشد و با تمام ظرفیت های قانونی در راستای تحقق شعار سال گام برمی دارد.
بازار ![]()
عبداللهی با تاکید بر همکاری اتاق تعاون و سازمان بورس، ادامه شرط اصلی تحقق شعار را کاهش جذابیت بازارهای موازی بازار سرمایه عنوان کرد و گفت: در شرایطی که بازارهای موازی بازارسرمایه نظیر بازار ارز و طلا، جذابیت بیشتری برای سرمایه گذاری دارد، نمی توان توقع داشت که پول به سمت بازار سرمایه حرکت کند و باید دولت با تسهیلات در حوزه کسب و کار همچنین ضمانت سرمایه گذاری این جذابیت را ایجاد کند.
رئیس اتاق تعاون ایران با اشاره به عملکرد موفق شرکت های تعاونی ابراز داشت: در سال های اخیر شرکت های تعاونی با جمع آوری سرمایه های خرد مردم، توانستند مبالغ قابل توجهی را تجمیع کرده و در پروژه های بزرگ ملی سرمایه گذاری نمایند.
عبداللهی در ادامه آخرین وضعیت سهام عدالت را تشریح و بیان داشت: با حمایت و همکاری اتاق تعاون ایران و سازمان بورس به برگزاری مجامع شرکت های سرمایه گذاری استانی کمک شود.
وی همچنین ضمن اشاره به مصوبه شورای بورس خاطر نشان کرد: مطابق با این مصوبه اتاق تعاون در هر استان سه پروژه نیمه تمام را انتخاب خواهد کرد که با استفاده از منابع سود سهام عدالت و همینطور با استفاده از ظرفیت شرکت های توسعه و عمران شهرستانی پروژه های نیمه تمام را در اختیار می گیرد.
رئیس اتاق تعاون ایران در بخش دیگری از این نشست به ظرفیت های شرکت های تعاونی سهامی عدالت اشاره و اظهار داشت: در دو بخش اساسی می توان از ظرفیت این شرکت های تعاون استفاده کرد: استفاده از منابع سود سهام عدالت جهت اجرای پروژه های مولد در سطح شهرستان ها و استان ها و مولد سازی دارایی های دولت و بخش عمومی در قالب شرکت های تعاون مذکور، همچنین استفاده از ظرفیت شرکت های تعاونی سهام عدالت به عنوان یکی از نهادهای مالی با هدف افزایش ضریب نفوذ این شرکت ها در بازار سرمایه.
عبداللهی در ادامه زمینه های همکاری اتاق تعاون و سازمان بورس را گسترده و حائز اهمیت دانست و تصریح کرد: ازمهمترین بسترهای همکاری اتاق تعاون ایران و سازمان بورس می توان به ارتقای کیفیت فرایند تصمیم سازی و تصمیم گیری های اقتصادی کشور، اجرایی شدن احکام مرتبط با سند توسعه بخش تعاون، اجرایی شدن ماده (4) آیین نامه اجرایی ماده (75) قانون بخش تعاون، افزایش ضریب نفوذ روش های تأمین مالی جمعی در بخش تعاون، سوق دادن سود سهام عدالت به پروژه های نیمه تمام و سرمایه گذاری های مولد، تسهیل ورود شرکت های تعاونی سهامی عام به بازار سرمایه، به رسمیت شناختن شرکت های تعاونی سهام عدالت به عنوان نهاد مالی و ارائه آموزش به فعالین بخش تعاون و ترویج فرهنگ سهامداری اشاره کرد.
در ادامه این نشست حجت اله صیدی رئیس سازمان بورس ضمن ابراز خرسندی از حضور در اتاق تعاون ایران، بر لزوم و ضرورت همکاری اتاق تعاون ایران و سازمان بورس و اوراق بهادار تاکید کرد.
رئیس سازمان بورس با اشاره به حضور شرکت های تعاونی در بازار سرمایه، بیان داشت: ما از عضویت شرکت های تعاونی در بورس، استقبال می کنیم که ظرافت های حقوقی دارد.
وی ادامه داد: سازمان بورس نیز در قبال شعار سرمایه گذاری برای تولید، احساس مسئولیت می کند و تحقق آن را در حیطه وظایف خود می داند و کمک می کنیم که بخش تعاون با طرقی نظیر انتشار اوراق مشارکت، عرضه اولیه و…. از بازار سرمایه تامین مالی کند.
رئیس سازمان بورس تشکیل شرکت های تعاونی سهام عدالت شهرستانی، را ایده خوبی توصیف و برگزاری مجامع شرکت های سرمایه گذاری استانی تاکید کرد.
وی خاطر نشان کرد: آن دسته از شرکت های سرمایه گذاری استانی که برگزاری مجمع را آگهی و صورت های مالی را به حسابرس تحویل دهند، از اعتبار مصوب شورای عالی بورس به طور کامل برخوردار می شوند.
در این نشست وفایی معاون اقتصادی اتاق تعاون ایران، اشاره داشتند که همکاری اتاق و سازمان در ارتقای کیفیت فرایند تصمیم سازی و تصمیم گیری های اقتصادی کشور، اجرایی شدن احکام مرتبط با سند توسعه بخش تعاون
و ماده (4) آیین نامه اجرایی ماده (75) قانون بخش تعاون، افزایش ضریب نفوذ روش های تأمین مالی جدید در بخش تعاون از جمله روش تامین مالی جمعی، هدایت منابع سود سهام عدالت به پروژه های نیمه تمام و سرمایه گذاری های مولد، حل شیوه تامین منابع شرکت های تعاونی سهام عدالت با حق عضویت از محل سود سهام اعضا، به رسمیت شناختن شرکت های تعاونی سهام عدالت به عنوان نهاد مالی و ارائه آموزش به فعالین بخش تعاون و ترویج فرهنگ سهامداری با استفاده از مرکز آموزش اتاق تعاون ایران می تواند در دستور کار مشترک دو مجموعه قرار گیرد.
در این نشست، حیدری عضو کمیسیون تعاونی های سهام عدالت، تعاونی های توسعه و عمران شهرستانی و تعاونی های فراگیر ملی اتاق تعاون ایران، توضیحات مبسوطی در خصوص مشکلات شرکت های تعاونی سهام عدالت و راهکارهای پیشنهادی ارائه کرد و مقرر شد در جلسات آتی مورد بررسی قرار بگیرد.
محلاتی معاون پشتیبانی و برنامه ریزی اتاق تعاون ایران نیز در این نشست گفت: اقتصاد تعاونی، اقتصادی است که نظارت درونی دارد این درحالی است که تعداد اندکی از شرکت های تعاونی عضو بورس هستند. وی با اشاره به فرآیند سخت عضویت در بورس، خواستار تسهیلات و مساعدت سازمان بورس در این خصوص شد.
-
دوشنبه ۲۵ فروردين ۱۴۰۴ - ۰۹:۳۱:۳۰
-
۵۵ بازديد
-

-
راه ترقی
لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/1060673/