راه ترقی

آخرين مطالب

درباره سریال «جان سخت»؛ لذت بردن از چند غافلگیری فرهنگ و هنر

درباره سریال «جان سخت»؛ لذت بردن از چند غافلگیری
  بزرگنمايي:

راه ترقی - قدس آنلاین / اگر تاکنون «جان سخت» را ندیده‌اید، خواندن این مطلب می‌تواند قصه سریال را برای شما اسپویل کند، اما اگر مخاطب 16 قسمت منتشر شده بوده‌اید، احتمالا جزو کسانی هستید که از غافلگیری‌های گاه و بی‌گاه این سریال لذت برده‌اید.
در میان سریال‌های پلتفرم‌های نمایش خانگی که پخش آنها از سال گذشته شروع شده و احتمالا با شروع فصل تابستان و باکس نمایشی جدید پلتفرم‌ها به پایان می‌رسد، کمتر سریالی توانسته کیفیت خود را به اندازه «جان سخت» حفظ کند؛ درام- حادثه‌ای که نقطه‌گذاری‌های مناسبی را در هر قسمت برای همراهی مخاطب طراحی کرده است.
اگر تاکنون «جان سخت» را در فیلم نت ندیده‌اید، خواندن این مطلب می‌تواند قصه سریال را اصطلاحا برای شما اسپویل کند، اما اگر مخاطب دائمی 16 قسمت منتشر شده محصول جدید فیلم‌نت بوده‌اید، احتمالا جزو کسانی خواهید بود که از کلیت این اثر رضایت خاطر دارید و می‌ توانید با خیال راحت تماشای آن را به دیگران نیز توصیه کنید.
گروهی دوست صمیمی که از کودکی با هم بزرگ شده‌اند در میانه شادی جمعی با تراژدی بزرگی مواجه می‌شوند، تراژدی که در ابتدا دامن یکی از دوستان را گرفته و در ادامه نفر به نفر دوستان و خانواده‌های مرتبط را در برمی‌گیرد؛ تراژدی ای که اساس شکل‌گیری آن تقابل غم و شادی است و «سوگ» تبدیل به موتور پیشران قصه می‌شود.
«جان سخت» را در واقع می‌توان به نوعی انداختن ذره‌بین روی گوشه‌ای از جامعه و برجسته کردن قصه آدم‌هایی دانست که این قصه و نوع روابط و کنش افراد آن به شدت باورپذیر است و البته نکته منفی سریال را هم می‌توان به ریتم کند آن دانست و برخی از قسمت‌ها با ریتم و تدوینی بهتر می‌توانستند بدون اینکه به کلیت روایت آسیبی وارد کند در هم ادغام شوند.
مشخصه مطلوب بعدی اثر، کارگردانی حساب شده و دکوپاژهای باورپذیر مصطفی تقی‌زاده است. کارگردانی که به عنوان نویسنده آنچه خود روی کاغذ آورده را به درستی در صحنه اجرا کرده و نتیجه آن بازی های به شدت قابل باور و خوب مجموعه بازیگران اثر است که در البته در میان انبوهی از بازی های خوب هرگاه علی عمرانی و فرهاد اصلانی در قاب دوربین قرار می‌گیرند تبدیل به برگ برنده «جان سخت» می‌شوند.
بازار
خانواده، رفاقت، مرام، معرفت، انتقام و در نهایت خیانت عناصر اصلی پیش برنده خط داستان سریال «جان سخت» هستند؛ سریالی که با رویکردی روان‌شناختانه به روابط انسانی و مسائل اجتماعی می‌پردازد و در دل روایت داستانک‌های خود سراغ بحران‌های فردی و اجتماعی می‌رود و با پرداختن به مشکلات روزمره و چالش‌های زندگی، مخاطب را به فکر وا می‌دارد و به او فرصتی می‌دهد تا با شخصیت‌ها همذات‌پنداری کند. اتسمفر قصه و بافت به شدت اجتماعی و انتخاب طبقه متوسط برای روایت اصلی باعث ایجاد رویکردی واقع‌گرایانه به مسائل اجتماعی برای مخاطب می‌شود و همین موضوع تماشای «جان سخت» به عنوان اثر اجتماعی را در میان انبوه محتواهای بی ارزش نمایش خانگی به امری لذت‌بخش تبدیل می‌کند.
البته نکته‌ای که سازندگان «جان سخت» باید مراقب آن باشند و حتی از افتادن در دام آن پرهیز کنند، افراط در نمایش خشونت و تلخی به بهانه بار دراماتیک قصه است. آنچه این روزها در نمایش خانگی رایج شده نمایش افراطی خشونت و تلخی است و سازندگان سریال‌ها در یک رقابت نانوشته هرچه تلخی و سیاهی قصه را بیشتر کنند انگار بر مخاطب خود تاثیر بیشتری گذاشته است و افراط باعث شده است تا تماشای بسیاری از این محصولات به امری آزاردهنده برای مخاطب تبدیل شود.
«جان سخت» در یکی دو قسمت اخیر ناگهان در چرخشی عجیب تمام بار دراماتیک قصه‌ای که اساسا با احساسات مخاطب ارتباط برقرار می‌کند بر تراژیک‌ترین حالت ممکن سرنوشت کاراکترهایش قرار داد. مرگ دو نفر از گروه دوستان، فلج شدن دیگری و انبوه سوگ جاری در سکانس‌های اثر حتی اگر در مهندسی ابتدایی فیلمنامه و قصه هم باشند برای مخاطب بسیار ناگوار و سخت بود و تداوم عنصر غافلگیری که از ابتدای سریال جاری بوده با بازگشت فرزاد از پای چوبه دار و تلاش برای انتقام خون رفقایش احتمالا باعث تداوم میزان خشونت خواهد بود، اما برای اثری که ابتدا مبنای خود را بر غافلگیر کردن مخاطبش قرار داده، بازگشت فرزاد احتمالا آخرین غافلگیری این سریال نخواهد بود و باید دید در سه قسمت پایانی تقی‌زاده از چه راهکاری روایی برای حفظ جذابیت اثر بهره خواهد برد.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/1061611/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

جایگاه‌های سوخت ملزم به نصب شارژر برقی شدند

دو سناریوی بازار طلا در روز‌های آینده

آقایی‌پور‌‌ به دنبال شکست طلسم مقابل پرسپولیس

فلیک جشن قهرمانی مقابل رئال را ممنوع کرد!

پاشو من چند سالی باهات حرف دارم! قسمت بیست‌ و نهم فان 360 با ابوطالب

علاقه ملکه تپانچه به ادامه ورزش قهرمانی

اعلام لیست تیم ملی جودو برای اعزام به مسابقات قهرمانی بزرگسالان آسیا

خروج اجباری 2 بازیکن من‌یونایتد از اولدترافورد

AFC میزبانی تیم ملی ایران در مشهد را تأیید کرد

ویدئویی از کاروان حفاظت بن‌سلمان، فرزند پادشاه سعودی در تهران

روایتی دیگر از دیدار وزیر دفاع عربستان با رهبر انقلاب

عراقچی در دیدرا با لاوروف: روابط ایران و روسیه هیچ‌گاه به این اندازه مستحکم نبوده است

پانته آ پناهی ها: هیچ‌وقت موهایم را رنگ نمی‌کنم!

شهادت سوژه فیلم سینماگر ایرانی پس از انتخاب در کن

چهره ها/ ارزشمند‌ترین پُست صحرا اسداللهی منتشر شد!

همراه شوید با آهنگ «دلخورم» از رضا صادقی

تصادف دنا و پراید، 2 سکه دوره هخامنشی را لو داد

دزدی موتور در روز روشن!

خبر خوش برای رانندگان؛ راه‌اندازی صندوق بیمه رانندگان در انتظار تصویب

پیدا شدن موجودات زنده در سنگ‌های 2 میلیارد ساله

به یادِ یار و دیار آن چنان بِگِریَم زار

زمان واریز یارانه نقدی فروردین دهک‌های چهارم تا نهم مشخص شد

امحای 60 هزار دستگاه ماینر غیرمجاز در کشور

استوری جالب شمس‌آذر برای اهواز

داستان سریالی فحاشی به بیرانوند

شانس بارسا برای فتح سه‌گانه از دید داوید ویا

فولاد امشب منتظر شکست پرسپولیس است

والورده: یونایتد تیمی در سطح لیگ اروپا نیست

ترخیص یکی از بازیکنان مصدوم ذوب‌آهن از بیمارستان

نیکو: از کودکی رؤیایم بازی در اولدترافورد بود

هواداران ملوان میهمان تراکتور شدند

دیدار ویتکاف با مقامات اسرائیل یک روز قبل از مذاکره با ایران

فرمانده نیروی زمینی ارتش: دست ما روی ماشه است

واکنش هومن برق‌نورد به کم‌رنگ‌شدن حضورش در سینما و تلویزیون

آهنگ «شبی که ماه کامل شد» با صدای محسن چاوشی

مجوز استخدام 750 نفر در وزارت کار اخذ شد

شب و روز من و توی سفری تا نیاید سوار، برعکس است

رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران: نفت 200 میلیارد دلار سرمایه نیاز دارد

معاون وزیر صمت: نظام مالیاتی مشوق تولید نیست

تامین 65 درصد هزینه‌های جاری دولت از محل مالیات

راز جنجالی مسی: می‌خواستم به بارسلونا برگردم!

فرستاپن: در ردبول می‌توانیم اوضاع را بهتر کنیم

مرتضایی: ملی‌پوشان افغانستان از فرانسه و اسپانیا پیشنهاد دارند

پیروزی دختران پینگ‌پنگ‌باز ایران مقابل میزبان مسابقات آسیای میانه

گریه دیویس مقابل دوربین پس از حذف تلخ بایرن

واکنش دبیر جشنواره «قهرمان ایران» به انتقاد‌ها از انتخاب طارمی به عنوان مرد سال 1403 ورزش

کنایه طنز پیمان یوسفی به حساسیت بازی پرسپولیس و سپاهان

پیام تبریک وزیر امور خارجه به مناسبت روز ارتش جمهوری اسلامی ایران

لارا روزن ادعا کرد: سعودی‌ها به دنبال تدارک دیدار پزشکیان و ترامپ در عربستان

دوبله انیمیشن با مهران غفوریان و امین زندگانی