راه ترقی

آخرين مطالب

روزنامه نگار آمریکایی: چرا دنیا دیگر روی واشنگتن حساب نمی‌کند؟ نوشتارها

روزنامه نگار آمریکایی: چرا دنیا دیگر روی واشنگتن حساب نمی‌کند؟
  بزرگنمايي:

راه ترقی - فرارو /متن پیش رو در فرارو منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
توماس فریدمن در مقاله خود در نیویورک تایمز به بررسی تصمیمات ترامپ در سیاست‌های تعرفه‌ای می‌پردازد که با تکیه بر تیمی فاقد تجربه و برنامه‌ریزی منسجم، به شکست‌های سیاسی، آشفتگی اقتصادی و تضعیف اعتماد جهانی انجامید. او معتقد است که ترامپ با بی‌توجهی به ظرفیت همکاری با متحدانش، فرصت ایجاد اهرم فشار مؤثر بر چین را از دست داد و به‌جای آن، ایالات متحده را هم‌زمان در مقابل چین و شرکای سنتی‌اش قرار داد.
توماس فریدمن-نیویورک تایمز| بسیاری از واکنش‌ها به عقب‌نشینی گسترده رئیس‌جمهور ترامپ از طرح جنجالی‌اش برای اعمال تعرفه‌های فراگیر جهانی قابل تصور است، اما در نهایت، یک برداشت بیش از همه تکرار می‌شود: زمانی که افرادی بدون صلاحیت و تجربه را به کار می‌گیرید، نباید از بروز بی‌نظمی و آشفتگی تعجب کنید. واقعیت آن است که ما چنین افرادی را در رأس امور قرار داده‌ایم.
تصمیم دقیقه آخری ترامپ؛ تعویق 90 روزه برای همه جز چین
تصور کنید رئیس‌جمهور ترامپ، به همراه «هاوارد لوتنیک»، وزیر بازرگانی و یکی از چهره‌های اصلی در طراحی این سیاست‌ها، «اسکات بسنت»، وزیر خزانه‌داری و از نزدیک‌ترین مشاوران اقتصادی و «پیتر ناوارو»، مشاور ارشد تجاری کاخ سفید طی هفته‌های گذشته چه پیام‌هایی را به‌طور مکرر منتقل کرده‌اند: ترامپ از موضع خود در قبال تعرفه‌ها عقب‌نشینی نخواهد کرد. دلایل این موضع‌گیری، بسته به روایت‌ها متفاوت است: از تلاش برای مقابله با بحران مرگ‌ومیر ناشی از فنتانیل در میان جوانان گرفته تا تأمین منابع مالی لازم برای کاهش مالیات‌ها در آینده و یا حتی تحت فشار قرار دادن جهان برای افزایش واردات از ایالات متحده. به گفته آنها، مخالفت‌ها از سوی وال‌استریت و نگرانی‌های سرمایه‌گذاران درباره زیان‌های احتمالی در بازار سهام، تأثیری بر تصمیم رئیس‌جمهور نخواهد داشت. 
پس از آن‌که بازار‌های مالی با اتکا به این «اصول» اعلام‌شده دچار نوسان و آشفتگی شدند، اصولی که بی‌تردید بسیاری از آمریکایی‌ها را در اوج نگرانی به فروش سهام واداشت، ترامپ روز چهارشنبه اعلام کرد که بخش عمده‌ای از تعرفه‌های پیشنهادی، به استثنای آنچه برای چین در نظر گرفته شده، برای مدت 90 روز به تعویق خواهد افتاد. این تصمیم در عمل پیامی صریح برای جهان و به‌ویژه برای چین به همراه داشت: «من توان تحمل فشار را نداشتم.» اگر بنا بود کتابی درباره این روند نگاشته شود، شاید عنوان مناسب آن «هنر عقب‌نشینی پرهیاهو» می‌بود.
از دست دادن اعتماد؛ هزینه واقعی تعرفه‌های ترامپ
اما نباید تصور کرد که تنها خسارت واردشده، صرفاً مالی بوده است. آنچه در این میان از میان رفت، سرمایه‌ای به‌مراتب ارزشمندتر بود: اعتماد. در هفته‌های اخیر، ایالات متحده به برخی از نزدیک‌ترین متحدان خود، یعنی کشور‌هایی که پس از حملات یازدهم سپتامبر، در عراق و افغانستان در کنار واشنگتن ایستاده بودند، این پیام را منتقل کرد که تفاوتی میان آنها و رقبایی چون چین و روسیه وجود ندارد. همه مشمول یک سیاست تعرفه‌ای یکسان شدند؛ بدون هیچ استثنایی حتی برای «دوستان و خانواده». اکنون این پرسش جدی مطرح است: آیا این شرکای سابق همچنان به دولت آمریکا برای همراهی در شرایط دشوار اعتماد خواهند کرد؟
این رویکرد تجاری، معادل اقتصادی خروج پرآشوب دولت بایدن از افغانستان بود؛ رویدادی که ایالات متحده هنوز به‌طور کامل از تبعات آن رهایی نیافته است. با این حال، جو بایدن دست‌کم آمریکا را از جنگی پرهزینه و بی‌نتیجه خارج کرد؛ جنگی که به باور نگارنده، پایان آن به بهبود موقعیت کلی کشور انجامید. در مقابل، دونالد ترامپ ایالات متحده را وارد نوعی جنگ بی‌سرانجام (این بار در حوزه تجارت) کرد.
واقعیت آن است که ایالات متحده با چین با یک عدم توازن تجاری جدی مواجه است که باید به آن رسیدگی شود و در این زمینه، ترامپ بر نکته‌ای درست انگشت گذاشت. چین در حال حاضر حدود یک‌سوم از کل تولیدات جهانی را در اختیار دارد و در مسیر تبدیل‌شدن به قطب صنعتی جهان قرار گرفته است؛ توانی که می‌تواند در آینده، تأمین‌کننده تقریباً همه نیاز‌های تولیدی در سراسر جهان باشد. اگر روند کنونی بدون کنترل ادامه یابد، این وضعیت نه تنها به زیان ایالات متحده، بلکه برای اروپا و بسیاری از کشور‌های در حال توسعه نیز مضر خواهد بود. حتی خود چین نیز از این ماجرا مصون نخواهد ماند؛ چرا که با تمرکز بیش از حد بر صنایع صادرات‌محور، از توسعه زیرساخت‌های اجتماعی و بهداشتی خود که هم‌اکنون نیز با ضعف‌های جدی مواجه‌اند، غافل مانده است.
شکاف در اتحادها؛ ترامپ و جبهه‌ای که علیه خودش ساخت
با این حال، زمانی که کشوری به وسعت و قدرت چین با جمعیتی بالغ بر 1.4 میلیارد نفر و برخوردار از نیروی انسانی مستعد، زیرساخت‌های گسترده و ذخایر مالی قابل توجه در برابر شما قرار دارد، موفقیت در هرگونه مذاکره، مستلزم این مسأله است که شما از یک اهرم فشار مؤثر برخوردار باشید. کارآمدترین مسیر برای دستیابی به این اهرم، آن بود که رئیس‌جمهور ترامپ کشور‌های متحد ایالات متحده از جمله اعضای اتحادیه اروپا، ژاپن، کره جنوبی، سنگاپور، برزیل، ویتنام، کانادا، مکزیک، هند، استرالیا و اندونزی را گرد هم آورد و یک جبهه بین‌المللی منسجم در برابر چین شکل دهد. در این چارچوب، مذاکره می‌توانست به یک تلاش جمعی جهانی در برابر پکن بدل شود؛ نه صرفاً یک رویارویی دوجانبه.
در چنین سناریویی، ایالات متحده می‌توانست با پشتوانه یک ائتلاف بین‌المللی، این پیام روشن را به پکن منتقل کند: «ما به‌عنوان مجموعه‌ای از قدرت‌های اقتصادی جهان، در دو سال آینده به‌تدریج نرخ تعرفه‌های صادراتی شما را افزایش خواهیم داد تا شما را ترغیب کنیم از یک اقتصاد صرفاً صادرات‌محور به سمت مدلی متوازن‌تر و مبتنی بر تقاضای داخلی حرکت کنید. در عین حال، از شما دعوت می‌کنیم تا زنجیره‌های تأمین و ظرفیت‌های تولیدی خود را در کشور‌های ما ایجاد کنید (با الگوی شراکت 50-50) تا همان‌گونه که شما ما را ملزم به انتقال فناوری کردید، تخصص و ظرفیت‌های صنعتی‌تان نیز به ما بازگردد. هدف ما ایجاد یک جهان دوقطبی نیست؛ چرا که چنین نظمی، برای همه ما کم‌سودتر، ناپایدارتر و پرهزینه‌تر خواهد بود.».
اما به‌جای آن‌که رئیس‌جمهور ترامپ تلاش کند کل جهان صنعتی را در برابر چین متحد کند، مسیری را در پیش گرفت که نتیجه‌اش قرار گرفتن ایالات متحده در تقابل هم‌زمان با چین و بسیاری از همان شرکای صنعتی سابقش بود. اکنون پکن دریافته است که نه‌تنها ترامپ در مواضع خود عقب‌نشینی کرده، بلکه با شیوه رفتارش، موجب دور شدن متحدان دیرینه آمریکا شده است؛ تا جایی که ممکن است برخی از این کشور‌ها دیگر هرگز به همان شیوه گذشته در برابر چین در کنار واشنگتن قرار نگیرند. در مقابل، این احتمال وجود دارد که شماری از این کشور‌ها چین را به‌عنوان شریکی باثبات‌تر و قابل‌اتکاتر برای همکاری‌های بلندمدت ترجیح دهند. آنچه در این میان باقی مانده، صحنه‌ای پرابهام از عملکردی ناکام و تبعاتی بلندمدت برای اعتبار رهبری جهانی ایالات متحده است.
بازار

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/1061870/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اعلام دستمزد مقطوع مبنای کسر حق بیمه مشاغل صنوف در 1404

منان رئیسی خطاب به وزیر راه: خانم مالواجرد چرا اراضی را احتکار می‌کنید؟

پورابراهیمی: برآورد ما این است حدود 50 میلیارد دلار ارز خانگی در کشور داریم

بهترین سبد سرمایه گذاری 1404 چیست؟

اظهارات وزیر ارتباطات در مورد رفع فیلترینگ

زارعی: تیم‌هایی که مجوز حرفه‌ای می‌گیرند کمتر از سال قبل است

هاشم بیگ‌زاده: طلب 4 میلیاردی یک خشکشویی از باشگاه استقلال

پوستر جالب ذوب‌آهن برای دیدار با استقلال خوزستان در حمایت از حفظ آثار باستانی

انصراف اکبریان از تیم کارشناسی فوتبال برتر پس از صحبت‌های عجیب میثاقی

برترین‌های مسابقات اپه قهرمانی کشور معرفی شدند

ترکیب احتمالی اینتر برای بازی با بایرن مونیخ؛ طارمی دور از نفرات اصلی

جزئیات تلاش مراکش برای ربودن یامال از اسپانیا!

داور دیدار خیبر و نساجی تغییر کرد

افشاگری نشریه مارکا از قرارداد جدید رونالدو

خبرسازی عجیب در پرسپولیس پیش از بازی سپاهان

رسایی: ما به درخواست عراقچی علیه مذاکرات موضع می‌گیریم تا در نهایت او بتواند قدرت چانه‌زنی‌اش را بالا ببرد

نیکزاد: رهبری انقلاب زمین بازی را برای کل جهان مشخص می‌کنند

ابتلای ولایتی به کرونا

جزئیات جلسه کمیسیون مشترک مجمع درباره پیوستن ایران به CFT

نشست صمیمی مدیران بنیاد شهید و امور ایثارگران و سازمان‌های تابعه برگزار شد

چهره ها/ محمدرضا گلزار نوشت: پُز نیست، سبک زندگیمه!

فرزانه کابلی: سختی‌ها زیاد است اما فقط در ایران می‌توانم نفس بکشم

بارش برف بهاری در شهرستان سراب

دقت ناوبری کوانتومی جی پی اس را زمین زد!

هاله غیر معمول «سحابی چشم گربه»

سرمقاله فرهیختگان/ مذاکره؛ عقلانیت انقلابی و داستان ساده‌سازان و انسدادطلبان

وزیر نیرو: تابستان بهتری پیش رو داریم

صعود قیمت‌ها در بازار طلا و سکه؛ دلار در کانال 88 هزار تومان ماند

اینترنت گران می‌شود؟

عضو اتحادیه بارفروشان: گوجه سبز قاچاق را از ترکیه وارد کردند و در تجریش کیلویی 4 میلیون فروختند!

رشد 23 هزار واحدی شاخص کل بورس

تیم ملی والیبال ساحلی ایران برنزی شد

شرایط سنی فصل آینده مشخص شد

جده، خطرناک‌ترین پیست فرمول یک

واکنش قهرمان کشتی المپیک به هدایت تیم ملی عربستان: هیچ قراردادی امضا نکردم

هشدار مجازی به استقلال برای استفاده از سهرابیان

تفاوت رویکرد ژوزه مورینیو و پپ گواردیولا در شهر منچستر

مطیعی سرپرست فدراسیون سوارکاری شد

مدیر فنی آکادمی استقلال معرفی شد

باشگاه استقلال به یک خشکشویی 4 میلیارد بدهکار است!

عارف در دیدار جمعی از مسئولان ارشد سه قوه با رهبر انقلاب چه گفت؟

حسین شریعتمداری: آمریکا به دنبال شخم‌زدن سرزمین و مردم این مرز و بوم است!

واکنش سخنگوی دولت به شایعه بازگشایی سفارت آمریکا

ماجرای دروغ سرقت خودکار طلایی توسط عضو تیم مذاکره کننده ایران چه بود؟

نظام‌نامه مددکاری و طرح پایش سلامت جامعه ایثارگری اجرایی می‌شود

انتصاب سرپرست اداره‌کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان خراسان جنوبی

اکران فیلم «صیاد» در شهرهای بدون سینما

بازیگران تاجیکی «پایتخت» از ایرانی‌ها گلایه کردند

رئیس صداوسیما: اطلاعی از بودجه ساخت سریال «پایتخت» ندارم

امشب قسمت آخر «پایتخت 7» پخش می شود