راه ترقی

آخرين مطالب

بازدهی بازارها هفته چهارم فروردین 1404؛ سقوط تاریخی دلار اقتصاد

بازدهی بازارها هفته چهارم فروردین 1404؛ سقوط تاریخی دلار
  بزرگنمايي:

راه ترقی - تجارت نیوز / بازدهی بازارها در هفته پایانی فروردین تحت تاثیر اخبار مساعد در خصوص مذاکره میان ایران و آمریکا قرار گرفت. در هفته اخیر دلار در ریزش بی‌سابقه‌ای بیش از 16 درصد افت کرد و 16 هزار تومان ریخت. افزایش امیدواری برای حصول توافق میان ایران و آمریکا گمانه‌زنی برای ریزش‌های بیشتر قیمت در بازارهای مالی در هفته آینده را تقویت کرده است. اونس جهانی طلا در یک هفته اخیر 247 دلار بالا رفت.
بازدهی بازارها در هفته چهارم فروردین با پرچمداری قیمت دلار در روند نزولی همراه شد. قیمت دلار 16 هزار تومان کاهش یافت و سکه و طلا در مرحله بعد بیشترین ریزش قیمت را تجربه کردند. خلاف بازارهای مالی، بورس همانند هفته سوم فروردین رشد ارزش داشت.
موضوع مذاکره میان ایران و آمریکا که قرار است دور دوم آن هفته آینده در ایتالیا برگزار شود بیشترین و مهمترین سیگنال‌ها را به بازارها داده است. خوشبینی‌های سیاسی نسبت به این موضوع تقویت شده و کاهش انتظارات تورمی بسیاری را فروشنده طلا و ارز کرده است.
معامله‌گران بزرگ بازار نیز در شرایط کنونی ترجیح می‌دهند نظاره‌گر باشند و روی دارایی‌هایشان تا وضوح اخبار مربوط به مذاکرت ایران و آمریکا قمار نکنند.
بازار
قیمت دلار 16 هزار تومان عقب‌نشینی کرد
بررسی بازدهی قیمت دلار از 21 تا 28 فروردین حاکی از افت 16 هزار و 350 تومانی و کاهش 16.08 درصدی ارزش این اسکناس دارد. قیمت دلار در آخرین معامله روز پنجشنبه روی رقم 85 هزار و 300 تومانی بسته شد.
مثقال طلا 2.5 میلیون تومان ریخت
روز پنجشنبه 28 فروردین هر گرم طلای 18 عیار به قیمت 6 میلیون و 878 هزار تومانی رسید و کاهش قیمت 807 هزار تومانی داشت. این هفته طلا با افت 10.51 درصدی به کار خود پایان داد.
در هفته اخیر هر مثقال طلای 18 عیار کاهش سه میلیون و 494 هزار تومانی داشت و در آخرین معامله روز پنجشنبه روی رقم 29 میلیون و 801 هزار تومانی بسته شد. مثقال طلا در هفته اخیر کاهش 10.49 درصدی داشت.
صعود 247 دلاری طلای جهانی!
گفتنی است از 21 تا 28 فروردین طلای جهانی افزایش قیمت 247 دلاری داشت. قیمت اونس جهانی طلا در بازه زمانی گفته شده، رشد 8 درصدی داشت اما در لحظه نگارش این گزارش با رقم 3328 دلاری در حال معامله است.
قیمت سکه 12 میلیون تومان سقوط کرد
قیمت سکه امامی در هفته چهارم فروردین 13.32 درصد کاهشی شد و افت قیمت 12 میلیون و 185 هزار تومانی داشت. این قطعه در آخرین معامله روز پنجشنبه 28 فروردین با قیمت 79 میلیون و 310 هزار تومانی به کار خود پایان داد.
روز پنجشنبه قیمت سکه بهار آزادی در سطح 72 میلیون و 210 هزار تومانی قرار گرفت. در آخرین معامله این هفته قیمت نیم‌سکه با رقم 51 میلیون تومانی و ربع سکه با رقم 27 میلیون و 550 هزار تومانی معامله شد. سکه گرمی نیز در سطح 13 میلیون و 910 هزار تومانی قرار گرفت.
5 همت پول به بازار سهام تزریق شد
بازار سهام در هفته جاری تحت ‌تاثیر خبر آغاز مذاکرات مستقیم ایران و آمریکا، شاهد یکی از مثبت‌ترین روزهای خود در سال‌های اخیر بود. فضای بازار به‌ وضوح از این تحول سیاسی تاثیر گرفته و نشانه‌های بازگشت امید در رفتار معامله‌گران مشهود است.
رکورد ورود پول شکسته شد
اوج این خوش‌بینی در معاملات روز یکشنبه رقم خورد؛ جایی که حدود چهار هزار و 400 میلیارد تومان پول حقیقی وارد بازار شد و رکورد ورود نقدینگی در چهار سال اخیر شکسته شد. این حجم از ورود پول به‌ روشنی نشان‌دهنده بازگشت اعتماد به بازار و نگاه مثبت سرمایه‌گذاران به آینده سیاسی کشور است.
همچنین شاخص کل بورس نیز از سقف تاریخی خود عبور کرد و حالا تنها یک گام با فتح مرز سه میلیون واحدی فاصله دارد؛ سطحی که از مدت‌ها پیش به‌عنوان «رویای بورس تهران» شناخته می‌شد.
بازار منتظر سیگنال‌های بعدی
در حالی که بازار سهام در انتظار جزئیات بیشتری از روند مذاکرات است، اغلب تحلیل‌گران معتقدند در صورت تداوم فضای مثبت سیاسی، جریان نقدینگی به سمت بازار سرمایه همچنان ادامه‌دار خواهد بود. افزایش ارزش معاملات، رشد همزمان نمادهای بزرگ و کوچک و بازگشت صف‌های خرید به تالار شیشه‌ای، همه حاکی از آغاز فصلی تازه در بورس تهران هستند.
شاخص کل 5 درصد رشد کرد
بازدهی بورس در هفته چهارم فروردین مثبت بود. بازار سهام در این هفته، از همان ابتدای کار با روند صعودی قدرتمند آغاز به کار کرد؛ به نحوی که نماگر اصلی بازار سهام از تراز دو میلیون و 830 هزار واحد در پایان هفته گذشته، با رشد 4.84 درصدی به دو میلیون و 967 هزار واحد در پایان بورس روز چهارشنبه رسید. این روند در سهم‌های کوچک با شدت کمتری طی شد و شاخص هم‌وزن در این هفته با افزایش 3.87 درصدی به تراز 849 هزار واحدی رسید.
متوسط حجم معاملات خرد 30 درصد رشد کرد
نکته دیگر اینکه حجم معاملات خرد در این هفته افزایش حدود 30 درصدی داشت؛ به نحوی که طی پنج روز معاملاتی هفته چهارم فروردین‌ماه، متوسط روزانه حجم معاملات خرد سهام، حق تقدم و صندوق‌های سهامی به 27.94 میلیارد برگه سهم رسید.
میانگین ارزش معاملات خرد به 11.3 همت رسید
همچنین میانگین ارزش معاملات خرد نیز در این هفته افزایش یافته است؛ به طوری که میانگین هفتگی این شاخص 11 هزار و 382 میلیارد تومان شد.
5.1 همت پول حقیقی به بورس تزریق شد
برآیند تراز ورود و خروج پول حقیقی در هفته چهارم فروردین، ورود پنج هزار و 100 میلیارد تومانی پول حقیقی به بازار سهام بود. گفتنی‌ است بخش بزرگی از این مبلغ، در روز یکشنبه پس از مذاکره روز شنبه میان ایران و آمریکا، وارد بورس شده است.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/1064173/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

واکنش بازار مسکن به کاهش 22 هزار تومانی قیمت دلار

یارانه خانوارهای دهکهای چهارتا نهم واریز شد

پیش بینی بورس یکشنبه 31 فروردین 1404

برنامه نقل و انتقالات رئال مادرید در صورت روی کار آمدن ژابی آلونسو چگونه خواهد بود؟

برادر محبی را زدند و مصدوم کردند

فلیک: بارسا تسلیم نمی‌شود، این ذهنیت ماست

برد حداقلی پاری‌سن‌ژرمن در پارک‌دوپرنس

جهانبخش از بازی انتقامی بیرون شد!

به بهانهٔ تقابل اینتر و بارسلونا؛‌ چرا انتقال لائوتارو مارتینز به جمع کاتالان‌ها منتفی شد؟

درویش از مدیرعاملی باشگاه پرسپولیس استعفا کرد؛ بازیکنان و کادرفنی ده درصد جریمه شدند!

تاریخ قرعه‌کشی لیگ برتر مشخص شد

کمپانی: واکنش خوبی بعد از شکست مقابل‌ اینتر داشتیم

اگر از آنچلوتی نقد می‌کنید، پس ما باید چه کار کنیم

مذاکره کننده ارشد سابق آمریکا: بدترین کابوس نتانیاهو ممکن است تحقق یابد

خبرنگار وال‌استریت: اهداف مذاکرات آتی برای واشنگتن دردسر‌ساز است

بیانیه وزارت خارجه ایران درباره گفت‌وگوهای رُم

در دور دوم گفتگوهای غیرمستقیم ایران و آمریکا چه گذشت؟

اعلام جرم دادستانی تهران علیه مدیران دو رسانه در مورد مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا

حرکت عجیب رحمان و رحیم در کلاس بازیگری!

مسعود فراستی به بابک حمیدیان هم رحم نکرد

راه سختی که بهرام افشاری برای رسیدن به موفقیت طی کرد

اهمیت مدیریت زمان در رانندگی

دستگیری سارقان حرفه‌ای کابل با 37 فقره سرقت

توقف قدرت‌نمایی؛ عاملان نزاع به صحنه جرم بازگردانده شدند

مجازات عدم‌ارائه‌دهندگان اطلاعات اتباع غیرمجاز به بازرسان کار

واژگونی تراکتور جان راننده 70 ساله را گرفت

بزرگترین نیروگاه خورشیدی جهان در همسایگی ایران شاخته شد

از آتش تا میز مذاکره؛ عملکرد مجالس نهم تا دوازدهم درباره مذاکرات هسته‎ ای

سانتیمانتالیسم روشنفکرانه

سفره‏‌های فقیر، بدن‌‏های بیمار

وبینار رایگان آموزش ترید / درآمد 100 دلار روزانه بعد از این وبینار دور از ذهن نیست! + 50 هزار ارز په‌په

خودرو 387 میلیون دلار ارز گرفت

خرید تضمینی گندم توسط تعاون روستایی از 6 استان

تغییرات حقوق بازنشستگان کشوری به اردیبهشت موکول شد

ساکت الهامی: اصلا به جام حذفی فکر نمی‌کنم

اشلوت: کیفیت فن‌دایک غافلگیرم کرد

نگرانی در آلمان؛ دروازه‌بان لایپزیش بستری شد!‏

این روزها همه مقابل بارسلونا هت‌تریک می‌کنند

تقدیر کاپیتان‌ها از هواداران زن پرسپولیس

دلهره در اردوی بارسا؛ لواندوفسکی مصدوم شد

آکانی سیمبین رکورد یوسین بولت را شکست

میامی از قعر جهنم آمد و فصل جهنمی دالاس تمام شد

برناردو سیلوا مشتاق پیوستن به بارسلونا؛ باشگاه مخالف است

اورتون 0-2 سیتی؛ موتور تیم پپ دیر روشن شد

سه تیم با شانس فتح سه‌گانه؛ تقویم تیم‌های حاضر در نیمه نهایی لیگ قهرمانان اروپا

خبر سخنگوی مرکز ملی فضای مجازی درباره اوج گرفتن خبرهای جعلی در طول مذاکرات

سفیر ایران: لبنان به سوی پیروزی بر شیاطین زمین گام برمی‌دارد

وزیر خارجه رژیم صهیونیستی: در مواجهه با ایران روش‌های دیپلماتیک مورد قبول است

لارنس نورمن: گروسی با ویتکاف دیدار کرد

نظر رئیس سابق میز ایران در سازمان اطلاعات نظامی ارتش اسرائیل درباره مذاکرات تهران-واشنگتن