راه ترقی

آخرين مطالب

نامه سهراب به نلی انديشه

نامه سهراب به نلی
  بزرگنمايي:

راه ترقی - آخرین خبر / به بهانه یادروز سهراب سپهری:
نامه سهراب سپهری به یکی از دوستانش
فرنگ، 2 بهمن 36 1957
نلی، سلام
از مدرسه برگشته ام. امروز در کارگاه با بر و بچه ها بودیم ... من آدم فراموش شده ای هستم. اینجا در این خاک رنگارنگ، هیچ چیز مرا نمی فریبد. این را از پیش می دانستم. پریشب نزدیک نیمه شب با ناصر در کوچه ها و خیابان ها پرسه می زدیم، برف می آمد. شاخه ها سیاه و سفید شده بود. روی برف ها راه می رفتیم. اما نلی حتی درخت ها برای من پیکر نا آشنا دارند.
می خواهم فریاد بزنم. هیچ کس به حرف من نزدیک نیست. باید برگردم به همان طرف دنیا. به زودی برمی گردم. اینجا به درد من نمی خورد. اروپا برای "بعضی ها" جای مناسبی است. نه، نلی فکر نکن درد غربت مرا در میان گرفته، نه، این درد، درد حقیقت است. باز هم بیراهه رفتم. دارم حرف های بزرگ می زنم. خنده آور است.نلی، بهار نزدیک می شود. بوی گل های اقاقیا در راه است.
خودت را برای دشت ها آماده کن. کاش می شد سربه صحرا بگذاریم، یاد این ترانه افتادم:
در این صحرا مرا گرما گرفته
غم عالم مرا تنها گرفته
صدای پیانو به گوشم می خورد. در یکی از اتاق های نزدیک، یک نفر پیانو می زند. هر شب صدای پیانوی او را می شنوم. یاد صدای قورباغه های خانه مهری می افتم. اسماعیل خوب در چه حال است. شفای همه چیز تمام ( استاد سابق)... نه، نلی، من باید برگردم تا همه شما را ببینم. از بچه های دیگر، از پوران و دکتر بیوک و منوچهر، از سیار، از... من باید برگردم. اسفندیار به من گفت زندگی من بیهوده می گذرد... به شفا بگو مهتاب اینجا"وحشتناک" نیست و همین اسباب نگرانی است...صدای پیانو از راهروبه گوش می رسد. من این نامه را در روشنایی شمع می نویسم. برای چند روز سیم های این منزل را قطع کرده اند. در این روشنایی نمی توان نقاشی کرد. چند روز پیش نمایشگاهی از فرسک های ماقبل تاریخ که در افریقاکشف کرده اند دیدم. دیدنی بود. جایت خالی، اما دیدن نمایشگاه چه فایده دارد. باید زندگی را مشاهده کرد.
آدم های اینجا با ما فرق دارند. من با این اوضاع سازشی ندارم. یاد قالیچه حضرت سلیمان افتادم. اگر این قالیچه را داشتم، روی آن می نشستم و در یک چشم به هم زدن خودم را به آسمان پر ستاره خودمان می رساندم. نلی، اینجا ستاره زیاد نیست. شب هایی که هوا صاف است، مشتی ستاره به چشم می خورد.نه، من باید برگردم. زندگی من بدون ستاره و بوی اقاقیا چیزی کم دارد. راستی "او" اکنون در کجای دنیاست. هیچ کس نمی داند که من او را چگونه دریافته ام. من کجا هستم؟ در این پاریس بزرگ و افسون بار و غم انگیز، کنار این اتاق زیر شیروانی در روشنایی یک شمع نشسته ام. کتاب شعرهای Blake شاعر و نقاش انگلیسی روبروی من روی میز بازمانده، در میلتون می خوانیم: گلوی نازک او با شور الهام در جدال است.
گریه ام می گیرد.
می دانی، گفتگو از پرنده ای است که صدایش را در دشت مواج گندم رها می کند. چنان از شور خواندن لبریز است که گلوی تنگ او تاب فوران صدا را ندارد. هر وقت یاد این شعر می افتم گریه ام می گیرد. مثل این که تاریکی، صدای پیانو را فراموش کرد. من خودم را به یاد می آورم. دارم با او حرف می زنم.
تو در آن طرف دنیا هستی. من هم به زودی به همان طرف دنیا برمی گردم.
سهراب سپهری
بازار
نامه سهراب به نلی
از کتاب «هنوز در سفرم»
با اجرای مهرداد محمدپور
موسیقی متن: والنتینا ربوتسیکا

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/1065614/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

زمان ثبت‌نام وام شهریه دانشجویی مشخص شد

سیگاری‌ها 35 هزار بنز را دود کردند

آمار عجیب از پاستور: کل سهم دولت از درآمد نفت صرف ناترازی‌ها می‌شود

رکود تورمی در بازار مسکن؛ نه خریدار توان دارد، نه فروشنده کوتاه می‌آید

کاهش 55 درصدی قدرت خرید مردم در 10 سال گذشته

پایان زیرسازی چمن شماره 2 ورزشگاه نقش جهان

اعلام زمان جدید برگزاری 4 دیدار معوقه سری A ایتالیا

تقوی: کسی حق ندارد تمرکز ملی‌پوشان والیبال را به هم بزند

فتح‌الله‌زاده: از این همه انتقاد از درویش تعجب می‌کنم

سوآرس گلزنی را از یاد برده است؟

دیوانه آرژانتینی عشق رونالدو که به مسی علاقه نداشت

توضیح نمایندگی ایران در نیویورک درباره لغو سخنرانی عراقچی در کنفرانس واشنگتن

پیام تسلیت ظریف برای درگذشت پاپ فرانسیس

ظریف: بر اساس یک نگاه واقع بینانه باید با روسیه رابطه برقرار کنیم

چه به سر عزیز من اومده

رفاقت های قدیمی و به یاد ماندنی

دوتار نوازی هراتی توسط استاد «گدا محمد هروی»⠀

جزئیات حادثه واژگونی هواپیمای آموزشی منتشر شد

بیمه تکمیلی درمانی بازنشستگان تمدید شد

تصادف مرگبار دوچرخه سوار با پژو 206

اسپیس‌ایکس دهمین گروه از ماهواره‌های جاسوسی آمریکا را پرتاب کرد

غزل زیبایی از مولانا

مدیرعامل فرابورس: اتفاقات سال 99 بورس تکرار نخواهد شد

ناترازی برق تابستان امسال بین 10 هزار تا 24 هزار مگاوات

پرداخت وام 50 میلیون تومانی با کارت یارانه تکذیب شد

ثبت‌نام وام شهریه دانشجویی از امروز آغاز شد

پی‌اس‌جی انتقامش را از رئال گرفت!

ازدحام زودهنگام در کوچه باشگاه پرسپولیس

پایان لیگ بین‌المللی اسکی آلپاین با معرفی نفرات برتر

دوپلانتیس راز موفقیتش در پرش با نیزه را فاش کرد

رئیس پیشین فدراسیون بسکتبال در اسکیت پست گرفت

دلیل خروج ناگهانی بازیکن منچستریونایتد از اولدترافورد

لاپورت در آستانه‌ جدایی از النصر

خروجی جلسه باشگاه پرسپولیس، ابقای درویش؛ اگر امشب وتو نشود!

مهمانپرست: ایران با رویکردی مبتنی بر منافع ملی وارد گفتگوها شده است

اژه‌ای وارد چین شد

اون باعث مرگ پسرم شد

هنرمند باید مخاطبش تاریخ باشد و در آینه تاریخ خودش را ببیند

خاطره جالب مسعود فراستی از شهید آوینی

موزیک ویدئوی جدید «به جای من» با صدای عماد طالب زاده

خاک‌های هرمز به جزیره بازگشت

کپسول آتش نشانی در خودرو الزامی شد

مادر 23 ساله ارومیه‌ای در زایمان دوم خود چهارقلو بدنیا آورد

چهارمین اجلاس منابر شیعه؛ طراحی جبهه فرهنگی عاشورا برای جهان فردا

تلاش ناسا برای ارسال اولین محموله‌های سرنشین‌دار به مریخ

دیدگاه جالب از بین رفتن بخشی از ما و خاطرات ما با رفتن هر کدام از عزیزانمان

فن‌دایک: همه در لیورپول از آینده آرنولد بی‌خبر هستند

انریکه: امیدوارم آن فرد شرور مجازات شود!

پایان جلسه هیئت‌مدیره پرسپولیس

شوخی جالب با شزنی در جشن تولدش