راه ترقی

آخرين مطالب

درمان چندوجهی سرطان با ترکیب باکتری و نانوذرات دانش

درمان چندوجهی سرطان با ترکیب باکتری و نانوذرات
  بزرگنمايي:

راه ترقی - مهر /با نانوذرات اکسید گرافن تقویت‌شده با باکتری می‌توان روشی نوآورانه برای درمان چندوجهی سرطان ارائه کرد.
پژوهشگران ژاپنی موفق به توسعه نانوذرات هوشمندی شدند که با بهره‌گیری از خواص باکتری و گرافن، امیدهای تازه‌ای برای درمان سرطان فراهم کرده‌اند.
در دنیای امروز، درمان سرطان از روش‌های سنتی مانند شیمی‌درمانی فراتر رفته و به سمت رویکردهای ترکیبی مانند ایمنی‌درمانی، پرتودرمانی و فتودرمانی گراییده است. در این میان، اکسید گرافن به‌عنوان یکی از مواد نوظهور و پرکاربرد در حوزه رسانش دارو و تخریب حرارتی تومورها مطرح شده، اما موانعی چون دشواری در پخش‌پذیری و تولید در مقیاس بزرگ، استفاده بالینی از آن را محدود کرده است.
اکنون تیمی از پژوهشگران به سرپرستی پروفسور ایجیرو میاکو (Eijiro Miyako) از مؤسسه فناوری پیشرفته ژاپن (JAIST)، روشی نوین برای افزایش کارایی درمانی این ماده ارائه کرده‌اند. آن‌ها موفق به ساخت یک نانوکامپوزیت جدید از اکسید گرافن شده‌اند که با اجزای باکتریایی تقویت شده و قابلیت اجرای همزمان سه نوع درمان ضدسرطان را دارد: فتودرمانی، شیمی‌درمانی و ایمنی‌درمانی.
در این روش، پژوهشگران از اجزای باکتری Cutibacterium acnes (CA) و داروی ضدسرطان کامپتوتسین (CPT) در کنار اکسید گرافن استفاده کرده‌اند. نانوذرات تولیدشده از این ترکیب، با مکانیزمی سه‌گانه تومور را هدف می‌گیرند:
اجزای باکتریایی باعث فعال‌سازی سیستم ایمنی بدن می‌شوند.
داروی CPT شیمی‌درمانی موضعی را انجام می‌دهد.
اکسید گرافن تحت تابش لیزر، تومورها را از طریق گرما درمانی از بین می‌برد.
دکتر میاکو در این‌باره می‌گوید: «CPT شیمی‌درمانی را به صورت موضعی انجام می‌دهد، GO با گرما موجب نابودی تومور می‌شود و اجزای باکتری CA نیز سیستم ایمنی را فعال می‌کنند. ترکیب این سه مکانیسم، رویکردی بسیار امیدوارکننده برای درمان سرطان ارائه می‌دهد.»
این نانوکامپوزیت‌ها تنها با یک فرآیند فراصوت (sonication) تک‌مرحله‌ای در محیط کشت سلولی از ترکیبی از GO، CPT و اجزای باکتری CA ساخته شدند؛ اندازه این نانوذرات حدود 53 نانومتر بود و پوشش باکتریایی آن‌ها، باعث پایداری، پخش‌پذیری بهتر و سازگاری زیستی بالاتر می‌شود.
در آزمایش‌های حیوانی روی موش‌های مبتلا به سرطان روده، این نانوذرات با بهره‌گیری از خاصیت نفوذپذیری و ماندگاری افزایش‌یافته (EPR) به‌طور مؤثر در تومورها تجمع یافته و دیگر اندام‌ها را دست‌نخورده باقی گذاشتند. حتی بدون فعال‌سازی لیزری، این نانوذرات با اتکا به شیمی‌درمانی و تحریک سیستم ایمنی توانستند رشد تومور را مهار کنند.
در مرحله بعد، پژوهشگران با تابش لیزر کم‌توان (0.8 وات) به مدت پنج دقیقه، دمای تومورها را تا 50 درجه سانتی‌گراد افزایش دادند؛ دمایی که برای نابودی سلول‌های سرطانی کافی است اما به بافت‌های سالم آسیب نمی‌زند. پس از پنج دوره درمان لیزری، تومورها به‌طور کامل از بین رفتند و موش‌ها بهبودی کامل یافتند.
تحلیل‌های مولکولی (qPCR) نیز نشان داد که انواع سلول‌های ایمنی از جمله سلول‌های T، سلول‌های B، نوتروفیل‌ها، ماکروفاژها و سلول‌های کشنده طبیعی (NK)، به‌طور قابل توجهی فعال شده‌اند؛ موضوعی که نقش کلیدی اجزای باکتری در تحریک پاسخ ایمنی را تأیید می‌کند.
برخلاف روش‌های مرسوم اصلاح اکسید گرافن که معمولاً پیچیده و پرهزینه هستند، این روش با استفاده از کشت باکتری و فرآیند ساده، هزینه کم، منابع محدود و قابلیت تولید انبوه را به همراه دارد.
دکتر میاکو در پایان تأکید می‌کند: «سرطان یک بیماری پیچیده و پیش‌رونده است که نیاز به رویکردی چندوجهی دارد. روش ما، با سادگی و هزینه کم، یک مسیر جدید برای توسعه نانوذرات چندکاره با اثربخشی بالا در درمان سرطان پیش‌روی پژوهشگران قرار می‌دهد.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/1065617/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

مدیرعامل فرابورس: اتفاقات سال 99 بورس تکرار نخواهد شد

ناترازی برق تابستان امسال بین 10 هزار تا 24 هزار مگاوات

پرداخت وام 50 میلیون تومانی با کارت یارانه تکذیب شد

ثبت‌نام وام شهریه دانشجویی از امروز آغاز شد

پی‌اس‌جی انتقامش را از رئال گرفت!

ازدحام زودهنگام در کوچه باشگاه پرسپولیس

پایان لیگ بین‌المللی اسکی آلپاین با معرفی نفرات برتر

دوپلانتیس راز موفقیتش در پرش با نیزه را فاش کرد

رئیس پیشین فدراسیون بسکتبال در اسکیت پست گرفت

دلیل خروج ناگهانی بازیکن منچستریونایتد از اولدترافورد

لاپورت در آستانه‌ جدایی از النصر

خروجی جلسه باشگاه پرسپولیس، ابقای درویش؛ اگر امشب وتو نشود!

مهمانپرست: ایران با رویکردی مبتنی بر منافع ملی وارد گفتگوها شده است

اژه‌ای وارد چین شد

اون باعث مرگ پسرم شد

هنرمند باید مخاطبش تاریخ باشد و در آینه تاریخ خودش را ببیند

خاطره جالب مسعود فراستی از شهید آوینی

موزیک ویدئوی جدید «به جای من» با صدای عماد طالب زاده

خاک‌های هرمز به جزیره بازگشت

کپسول آتش نشانی در خودرو الزامی شد

مادر 23 ساله ارومیه‌ای در زایمان دوم خود چهارقلو بدنیا آورد

چهارمین اجلاس منابر شیعه؛ طراحی جبهه فرهنگی عاشورا برای جهان فردا

تلاش ناسا برای ارسال اولین محموله‌های سرنشین‌دار به مریخ

دیدگاه جالب از بین رفتن بخشی از ما و خاطرات ما با رفتن هر کدام از عزیزانمان

فن‌دایک: همه در لیورپول از آینده آرنولد بی‌خبر هستند

انریکه: امیدوارم آن فرد شرور مجازات شود!

پایان جلسه هیئت‌مدیره پرسپولیس

شوخی جالب با شزنی در جشن تولدش

بیانیه ستاد کل نیروهای مسلح به مناسبت سالروز تاسیس سپاه

پوتین معاهده جامع راهبردی با ایران را امضا کرد

سفیر ایران در ریاض: امنیت منطقه به همکاری‌ کشورها وابسته است

تاریخچه مذاکرات ایران و آمریکا در 45 سال گذشته

علیرضا خمسه: بازیگری با ادابازی فرق دارد!

«پاپ» را در این فیلم‌ها ببینید

اشک و آهت با من بود، خوشیت با دیگرون!

علیرضا خمسه: با صدای همسرم و دخترانم آرامش پیدا میکنم

صحبت‌های انگیزشی علیرضا خمسه خطاب به جوانان

رحمان و رحیم پایتخت: اگر پیشنهاد خواندن در عروسی‌ها را قبول میکردیم الان اوضاع اقتصادی بهتری داشتیم

جرقه خلاقیت انسان از چه زمانی آغاز می‌شود؟

شاعرانه/ گفت سوی تو به قاصد بفرستم خبری

حذف یارانه ثروتمندان آغاز شد؛ 436 هزار نفر از یارانه فروردین جا ماندند

رئیس سازمان اداری و استخدامی: تغییر ساعات ادارات حتمی است

ماجدی: رابطه دوستانه من و قلعه‌نویی قدیمی و محکم است

واکنش سعید شیرینی به اتهام تماس با جادوگر که توسط پیروانی به او وارد شده است

تذکر جواد خیابانی به گزارشگران: چرا می‌گویید آقای گل فوتبال بانوان، باید بگویید خانم گل

دیدار پاپ فرانسیس، رهبر فقید کاتولیک‌های جهان با ستاره‌های فوتبال

صحبت‌های سعید شیرینی درباره انتخاب گل‌محمدی برای مربیگری در پرسپولیس

فلیک: از رفتار برخی بازیکنان خوشم نیامد

اظهارات آخوندی درباره کسانی که سفارت سعودی را آتش زدند؛ هیچ کس محض رضای خدا نان امت شیعه را قطع نمی‌کند

ثابتی: همتی را به‌خاطر بی‌کفایتی آشکار استیضاح کردیم، به ما تهمت ضد ولایت فقیه زدند