راه ترقی

آخرين مطالب

سنگ‌های فرازمینی که راز زندگی را آشکار می‌کنند دانش

سنگ‌های فرازمینی که راز زندگی را آشکار می‌کنند
  بزرگنمايي:

راه ترقی - ایسنا / چندین میلیارد سال پیش در آغاز منظومه شمسی، یک دنیای مرطوب و نمکی به دور خورشید ما چرخید، سپس به طرز فاجعه‌باری با یک جرم دیگر برخورد کرد و تکه‌تکه شد.
پروفسور «سارا راسل»(Sara Russell)، کانی‌شناس کیهان در «موزه تاریخ طبیعی لندن» و پژوهشگر ارشد یک پژوهش بزرگ درباره کانی‌های سیارک بنو، گفت: چیزهایی در نمونه‌های بنو وجود داشتند که ما را کاملا منحرف کردند. تنوع مولکول‌ها و مواد معدنی موجود در آن مشابه نمونه‌های فرازمینی‌ هستند که پیشتر مطالعه شده‌اند.
نتایج این مأموریت و سایر ماموریت‌ها، یک نمایش مهم را در نمایشگاه موزه تاریخ طبیعی لندن تشکیل خواهد داد که «?Space: Could Life Exist Beyond Earth» نام دارد و در روز 16 مه افتتاح خواهد شد. راسل گفت: این یک فرصت مهم برای عموم مردم خواهد بود تا درباره پیشرفت‌های اخیر پیرامون جست‌وجوی زندگی در دنیاهای دیگر بیاموزند.

راه ترقی


همان طور که در نمایشگاه مشخص خواهد شد، عناصر شیمیایی اساسی برای زندگی را می‌توان در دیگر اجرام منظومه شمسی مانند شهاب‌سنگ‌ها یافت. با وجود این، مواد موجود در سیارک بنو از نظر داشتن این ذخایر غنی هستند. راسل گفت: جهان مادری این سیارک به وضوح دارای دریاچه‌های زیرزمینی آب‌نمک بوده است و هنگامی که این دریاچه‌ها تبخیر شدند، نمک‌هایی مانند نمک‌های موجود در بستر دریاچه‌های خشک روی زمین به جا ماندند.
علاوه بر این، فسفات‌ها، آمونیاک و بیش از ده‌ها آمینواسید پروتئین‌ساز که در انواع زندگی روی زمین وجود دارند و پنج عنصر مهم سازنده آران‌ای و DNA را تشکیل می‌دهند، در نمونه‌های آورده‌شده توسط اسیریس-رکس یافت شدند. راسل ادامه داد: این اطلاعات نشان می‌دهند که سیارک‌هایی شبیه به بنو به زمین برخورد کرده‌اند و مواد مهمی را به همراه آورده‌اند که به ظهور زندگی روی زمین انجامیده است.
دانشمندان معتقد نیستند که زندگی در خود بنو تکامل یافته اما باور دارند که سیارک‌های دیگری مانند آن ممکن است جهان‌های دیگر را با مواد اولیه سازنده زندگی تامین کرده باشند. روی محیط گرم و پایدار زمین، این امر به ظهور اولین موجودات در حال تولید مثل در بیش از 3.7 میلیارد سال پیش انجامید. باید دید که آیا آنها در دیگر جهان‌های امیدوارکننده مانند مریخ و قمرهای مشتری و زحل شامل «اروپا»، «گانیمد»، «تیتان» و «انسلادوس» ظاهر شده‌اند یا خیر. این اطلاعات در حال حاضر موضوع تعدادی از ماموریت‌هایی است که در نمایشگاه موزه تاریخ طبیعی لندن به نمایش گذاشته خواهند شد و دو کاوشگر را نیز در بر می‌گیرند که اکنون به سمت اروپا و گانیمد -قمرهای پوشیده از یخ مشتری- می‌روند.
علاوه بر این، ربات مریخ‌نورد «روزالیند فرانکلین»(Rosalind Franklin) ساخت انگلستان قرار است در سال 2029 روی مریخ فرود بیاید و در اعماق خاک آن حفاری کند تا به شواهدی از وجود زندگی برسد.

راه ترقی


در گذشته، نمونه‌هایی از سنگ‌های فرازمینی در دسترس برای مطالعه عمدتا به شهاب‌سنگ‌ها، تکه‌هایی از ماه و توده‌های مریخ که با برخورد اجرام بزرگ و پرتاب بقایا به فضا به سمت زمین آمده بودند، محدود می‌شدند و برخی از آنها در نهایت به عنوان شهاب‌سنگ‌های مریخی روی سیاره ما سقوط کردند.
بازدیدکنندگان این نمایشگاه می‌توانند نمونه‌هایی از مواد ماه و مریخ و همچنین شهاب‌سنگی را که پس از جدا شدن از یک سیارک روی سیاره ما فرود آمد، لمس کنند. جالب اینجاست که قدمت این سنگ از خود زمین ‌بیشتر است. «سیناد مارون»(Sinead Marron) مدیر ارشد نمایشگاه‌های موزه تاریخ طبیعی لندن گفت: این مانند یک فیلم پرفروش خواهد بود.
راسل گفت: اسیریس-رکس 120 گرم گرد و غبار بنو را به زمین آورده و حدود 200 میلی‌گرم از آن برای مطالعه به موزه داده شده است. وقتی برای اولین بار کپسول را باز کردیم، همه جا این غبار سیاه را دیدیم که در آن ذرات سفید وجود داشت. فکر کردیم ممکن است آلوده باشد اما معلوم شد ترکیبی از فسفر است که در شهاب‌سنگ‌ها ندیده‌ایم اما برای زندگی کاملا حیاتی است. من از دیدن آن شگفت‌زده شدم.
دورنمای احتمال وجود حیات در مکان دیگری از کیهان، هفته گذشته به تیتر خبرها تبدیل شد زیرا اعلام شد مشاهدات صورت‌گرفته درباره سیاره فراخورشیدی «K2-18b» توسط «تلسکوپ فضایی جیمز وب»، نشانه شیمیایی دو ترکیب موجود در زمین را که تنها توسط موجودات زنده تولید می‌شوند، آشکار کرده است.
مواد شیمیایی دی‌متیل سولفید و دی‌متیل دی‌سولفید به خودی خود به منزله اثبات فعالیت بیولوژیکی بیگانه نیستند، اما این امید را تقویت کرده‌اند که ما در جهان تنها نیستیم.
دانشمندان اذعان می‌کنند که اثبات قطعی وجود زندگی در جهان‌های دوردست بیرون از منظومه شمسی بسیار سخت خواهد بود؛ مگر این که نشانه‌ای از یک هوش فرازمینی بتواند وجود آن را اعلام کند. در مقابل، جمع‌آوری و مطالعه انواع زندگی بیگانه در منظومه شمسی آسان‌تر خواهد بود و ممکن است روزی ثابت شود که زندگی در جهان‌های دیگر واقعا وجود دارد.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/1066093/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ثبت تورم 40 درصدی مسکن در فروردین 1404

معرفی پر بازده ترین میم کوین های سولانا

برنامه‌های مدیریت مصرف برق کشور آغاز شد

صادرات لبنیات 43 درصد افزایش یافت

اولین گزینه نقل‌ و انتقالاتی استقلال پرید

بازیکن سابق مس در آستانه تقابل با بنزما و رونالدو

واکنش کریم بنزما به رقابتش با کریستیانو رونالدو

تراکتور و چادرملو رضایت دادند؛ شجاع خلیل‌زاده محروم نمی‌شود

توصیه‌های پیشکسوت استقلال به مدیران این باشگاه

واکنش ادموند اختر به گزینه‌های سرمربیگری استقلال

احضار تارتار به کمیته اخلاق فدراسیون فوتبال

تراکتور در آستانه شکستن رکورد 10 ساله قهرمانی لیگ ایران

حضور وزارت دفاع در نمایشگاه بین‌المللی دفاعی-امنیتی عراق 2025

زمان میزبانیِ چین از عراقچی اعلام شد

روایت «العربی الجدید» از پیش‌بینی منابع آگاه: توافق بین تهران و واشنگتن طی دو ماه آینده و شاید زودتر حاصل می‌شود

رییس شورای اطلاع رسانی دولت در بیمه دی : خدمت به جانبازان و ایثارگران نعمت و توفیق است

تجلیل مدیر کل بنیاد مازندران از فرزند سردار شهید حاج حسین بصیر

مادران معماران فرهنگ اقامه نماز، شعار سال 1404 ستاد اقامه نماز است

اقامه نماز در محیط‌های اداری و سازمانی باید یکی از اولویت‌های اساسی باشد/شورای اقامه نماز در بنیاد شهید و امور ایثارگران تشکیل خواهد شد

تمام نماد و ارزش‌گذاری دین اسلام در امر نماز است/انسان با اقامه نماز در زمان خودش به قرب الهی می رسد

«واقعی‌تر از مستند» در شب‌های مستند کیش

ترانه علیدوستی و صابر ابر در فیلم آسمان زرد کم عمق

ادای احترام جشنواره کن به کلود للوش و فیلم مشهورش

ماجرای ازدواج بابک حمیدیان و مینا ساداتی

«اسپیس‌ایکس» یک کپسول پیشگام را به مرز نهایی فرستاد

آواز خوانی چند بیت از اشعار حافظ توسط صادق شیخ زاده

اندیشکده آمریکایی: چرا شرایط برای توافق مساعد است؟

سرمقاله کیهان/ مراقب راهبردهای دشمن در مذاکرات عمان باشیم!

مقایسه سری A و S؛ کدام سری برای شما مناسب‌تر است؟

تورم ماه‌های اخیر افزایش حقوق 1404 را خنثی کرد

اعزام تیم‌های کشتی نوجوانان و جوانان ایران به تورنمنت ترکیه

مقصد بعدی ستاره فرانسوی والیبال مشخص شد

نادال: دلم برای تنیس تنگ نشده است!

گواردیولا ستاره بزرگ را از بایرن دزدید!

صعود نیما و سقوط نوشاد در رنکینگ جهانی پینگ‌پنگ

حمیدرضا بابایی: اطلاعی از لیست تمدیدی‌های ذوب‌آهن ندارم

دفاع رجب‌زاده از عملکرد جوانمردانه نفتی‌ها

پاسخ سخنگوی دولت به سوال آخرین خبر درباره مذاکرات: رسیدن به توافق خوب در زمان کوتاه‌مدت ممکن مقدور است

وضع مقررات جدید برای آکادمی و اعلام زمان‌بندی مراحل مختلف اسکار 2026

فرهادی دوباره در فرانسه فیلم می‌سازد

روایت سیروس مقدم از حضور خرس زنده در پایتخت 7

ماجرای دعوای دختر محسن شریفیان با پدرش و کلاهی که سر محسن شریفیان گذاشته اند!

فیلم درگیری مسلحانه اوباش در یک قهوه خانه

عکس روز ناسا؛ ماه در منظره‌ای از سایه‌ها

شاعرانه/ غمِ غریبی و غربت چو بر نمی‌تابم

سرمقاله ایران/ آینده ما در گرو آینده زمین است

خبر خوش وزیر ارتباطات درباره رفع فیلترینگ؛ گشایش‌های دیگری امسال در راه است

دور ریز روزانه 8 تن برنج!

انتظاری: قهرمانی می‌خواهیم و باید سپاهان را شکست بدهیم

بوژوویچ روی لبه تیغ!