راه ترقی

آخرين مطالب

کیهان نوشت: تفاهم‌نامه ریلی دولت و نعل وارونه حزب کارگزاران نوشتارها

کیهان نوشت: تفاهم‌نامه ریلی دولت و نعل وارونه حزب کارگزاران
  بزرگنمايي:

راه ترقی - کیهان /متن پیش رو در کیهان منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
در حالی که دولت ‌هاشمی و حزب کارگزاران نقش منحصر به فردی در برکشیدن بابک زنجانی داشته‌اند، ارگان مطبوعاتی این حزب ادعا کرد دولت پزشکیان به قرارداد ریلی با شرکت تابعه زنجانی تن داده تا ذی‌نفعان تحریم در روند مذاکرات کارشکنی نکنند! 
بازار
روزنامه سازندگی در تحلیلی باسمه‌ای و تحریف‌آمیزنوشت: «شرکت منتسب به هلدینگ بابک زنجانی تفاهم‌نامه‌ای به ارزش 61 هزار میلیارد تومان با شرکت راه‌آهن امضا کرد. نکته جالب این بود که وزیر راه و شهرسازی در مراسم امضای تفاهم‌نامه حضور داشت و به آن رسمیت بخشید. براساس قرارداد، شرکت «آوان ریل» باید برای خرید و تولید ٣٠٠ دستگاه مسافری خودکششی دیزلی، 5٠ لکوموتیو باری و 6٠٠ دستگاه واگن باری مخزن‌دار اقدام کند. این خبر، با موجی از واکنش‌های منفی در شبکه‌های اجتماعی مواجه شد.
بابک زنجانی که به دلیل پرونده‌های سنگین فساد مالی ازجمله بدهی 2.5 میلیارد یورویی به وزارت نفت و نقش‌آفرینی در دور زدن تحریم‌ها در دولت احمدی‌نژاد از سال 1392 در زندان به سر می‌بُرد، همچنان یکی از جنجالی‌ترین چهره‌های اقتصادی است. برخی تحلیلگران معتقدند که این قرارداد ممکن است بخشی از استراتژی دولت برای بهره‌گیری از ظرفیت‌های اقتصادی افراد یا شرکت‌های خاص به‌ منظور پیشبرد پروژه‌های کلان در شرایط تحریم باشد. این رویکرد، اگرچه می‌تواند انگیزه ذی‌نفعان تحریم برای برهم ‌زدن توافقات بین‌المللی را کاهش دهد اما به دلیل تأثیر منفی بر اعتماد عمومی، هزینه‌های اجتماعی و سیاسی قابل‌ توجهی به دنبال دارد.
در شبکه‌های اجتماعی، واکنش‌ها به این خبر عمدتاً منفی بوده و کاربران با اشاره به پرونده‌های قضائی زنجانی، این قرارداد را مصداق «بازگشت رانت‌خواران به اقتصاد» توصیف کرده‌اند. برخی نیز با طعنه پرسیده‌اند که چگونه دولت می‌تواند با شرکتی مرتبط با فردی محکوم همکاری کند، درحالی ‌که اعتماد عمومی به نهادهای دولتی شکننده است. به نظر می‌رسد پزشکیان برای حفاظت از روند مذاکرات به مخالفان توافق ایران و آمریکا سهم داده است. اما سؤال این است که از منظر اقتصاد سیاسی، آیا کار آقای پزشکیان درست است؟
تصمیم‌گیری برای همکاری با چنین شرکت‌هایی ممکن است با هدف کاهش انگیزه ذی‌نفعان تحریم برای برهم ‌زدن توافقات بین‌المللی باشد اما این رویکرد می‌تواند به کاهش اعتماد عمومی به دولت منجر شود.
از سوی دیگر، گمانه‌زنی‌ها درباره ارتباط این اقدام با استراتژی سیاسی پزشکیان برای مدیریت مذاکرات ایران و آمریکا، موضوعی پیچیده در اقتصاد سیاسی است که نیازمند بررسی دقیق انگیزه‌ها، پیامدها و چارچوب‌های اخلاقی و قانونی است. از منظر اقتصاد سیاسی، تصمیم‌گیری‌هایی از این دست می‌توانند به ‌عنوان ابزاری برای ایجاد توازن در میان گروه‌های ذی‌نفع داخلی و حفظ ثبات سیاسی در راستای اهداف کلان ملی مانند پیشبرد مذاکرات بین‌المللی توجیه شوند.
با این حال، این رویکرد ممکن است با چالش‌هایی همراه باشد. در یک تحلیل مثبت، اعطای امتیاز به گروه‌های مخالف یا ذی‌نفوذ داخلی می‌تواند به کاهش تنش‌های سیاسی و ایجاد اجماع برای پیشبرد مذاکرات حساس با طرف‌های خارجی کمک کند. در شرایطی که مذاکرات ایران و آمریکا با فشارهای داخلی و خارجی مواجه است چنین اقداماتی می‌توانند به ‌عنوان بخشی از استراتژی مدیریت بحران، حمایت گروه‌های مخالف را جلب کرده و ریسک شکست مذاکرات را کاهش دهند. از این منظر، اقدام پزشکیان می‌تواند به‌ عنوان یک تصمیم عمل‌گرایانه در نظر گرفته شود که با هدف حفظ منافع ملی و پیشبرد دیپلماسی اتخاذ شده است. اما اعطای امتیاز به گروه‌های مخالف از طریق قراردادهای اقتصادی ممکن است به ایجاد یک چرخه ناسالم از رانت‌جویی و وابستگی گروه‌های سیاسی به امتیازات اقتصادی منجر شود».
وارونه نویسی و فرافکنی ارگان حزب کارگزاران در حالی است که بابک زنجانی، برکشیده مدیریت کارگزارانی است. 30 شهریور 1392، چند ماه قبل از اینکه تیم «روحانی، زنگنه و جهانگیری»، بابک زنجانی را بهانه‌ای برای تسویه حساب سیاسی قرار دهند، نشریه کارگزارانی «آسمان» (به سردبیری محمد قوچانی)، گفت‌و‌گویی با زنجانی ترتیب داد و تصویر او را بر صفحه اول نشاند.
وی در این گفت‌و‌گو، درباره روند رشد خود گفته بود: «زمانی که در پادگان ولی‌عصر تهران سرباز بودم، آقای‌هاشمی‌ رفسنجانی برای بازدید به آنجا آمدند، گفتند تعدادی سرباز برای ریاست‌جمهوری، بانک مرکزی و جاهای مختلف انتخاب کنند. وقتی به عنوان سرباز به بانک مرکزی رفتم، گفتند شما باید به‌عنوان راننده، آقای نوربخش را جابه‌جا کنید. حدود 5 ماه از سربازی‌ام مانده بود. من در دفتر آقای نوربخش کار ثبت ‌نامه‌ها را انجام می‌دادم، بعد هم رانندگی آقای نوربخش را می‌کردم. بعد از خدمت... آقای نوربخش 5-4 جا را انتخاب کرده بود و برای کنترل بازار به آنها دلار می‌داد تا در بازار پخش کنند. آقای نوربخش به من گفت شما هم در این مجموعه‌هایی که دارند دلار تزریق می‌کنند، کار کن. اولین روز، 17 میلیون دلار در بازار توزیع کردم و اولین کارمزد من هم 17 میلیون تومان بود. هر روز دلار می‌گرفتم و در بازار می‌فروختم... (درباره عکس با ‌هاشمی و خاتمی و روحانی) من پیش این آقایان رفتم تا جایزه بگیرم... تا حالا 4-3 بار آقای ‌هاشمی را از نزدیک دیده‌ام. بعد از انتخابات، خدمت ایشان رفتم و توضیحی درباره کارهایم به ایشان دادم.» نکته دوم اینکه برخی مدعیان اعتدال و اصلاحات، طی چند سال اخیر روایتی تحریف‌آمیز از ماجرای بابک زنجانی به دست دادند تا افکار عمومی را از فهم دقیق آغاز و فرجام ماجرای وی منحرف کنند.
آقای روحانی 17 اسفند 1394 در یزد با اشاره به عدم بازگشت 7/2 میلیارد دلار 
پول نفت از سوی زنجانی گفته بود: حالا می‌گویند محکوم شده به اعدام. ثم ماذا؟ پول کجا رفت؟ اعدام که مشکلی را حل نمی‌کند. آنی که سؤال مردم است، این است که این پول کجا رفته است؟ قوه قضائیه پولهای غارت شده را پس بگیرد.» اما پس از آنکه پول بیت‌المال پس گرفته شد، محافل مدعی اعتدال و اصلاحات، ریل را عوض کرده و گفتند که چرا حکم زنجانی به جای اعدام، به حبس تبدیل شده است؟!
حامیان و برکشندگان دیروز زنجانی، دوست داشتند او اعدام شود و پول‌ها برنگردد تا بتواند به بازی سیاسی مبتذل خود ادامه دهند. این در حالی است که قوه قضائیه در مسیر رسیدگی، دو راه بیشتر نداشت: 1- زنجانی را اعدام کند، اما اموال بیت‌المال به کشور برنگردد. 2- حکم وی را به شرط همکاری برای بازگرداندن اموال، به حبس تبدیل کند.
قوه قضائیه در این زمینه گزارش داده است: دادگاه، اواخر سال 94، حکم محکومیت بابک زنجانی را صادر کرد. پس از اعتراض زنجانی، دیوان عالی کشور ضمن تأیید حکم، این نکته را اضافه کرد: «در صورت استرداد اموال و جبران خسارات وارده، محکوم‌علیه استحقاق برخورداری از مقررات ذیل ماده 114 قانون مجازات اسلامی را خواهد داشت». اردیبهشت1402 با ابلاغ رئیس قوه قضائیه، فرصتی با بازه زمانی مشخص، به وی داده شد تا تکلیف بازگرداندن بدهی‌ها را مشخص کند. با تعامل دستگاه قضائی و سازمان اطلاعات سپاه، اموال بابک زنجانی با همکاری خودش در خارج شناسایی شده و مجموعه‌ای از راهکار‌های اطلاعاتی و حقوقی برای بازگرداندن اموال در دستور کار قرار گرفت. محموله‌ای معادل بدهی‌های ارزی وی در بهمن 1402، طی چند مرحله وارد کشور شده و در اختیار بانک مرکزی قرار گرفت که ارزش آن با احتساب اموال مصادره شده قبلی، بیش از بدهی‌های وی می‌باشد».

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/1066116/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ثبت تورم 40 درصدی مسکن در فروردین 1404

معرفی پر بازده ترین میم کوین های سولانا

برنامه‌های مدیریت مصرف برق کشور آغاز شد

صادرات لبنیات 43 درصد افزایش یافت

اولین گزینه نقل‌ و انتقالاتی استقلال پرید

بازیکن سابق مس در آستانه تقابل با بنزما و رونالدو

واکنش کریم بنزما به رقابتش با کریستیانو رونالدو

تراکتور و چادرملو رضایت دادند؛ شجاع خلیل‌زاده محروم نمی‌شود

توصیه‌های پیشکسوت استقلال به مدیران این باشگاه

واکنش ادموند اختر به گزینه‌های سرمربیگری استقلال

احضار تارتار به کمیته اخلاق فدراسیون فوتبال

تراکتور در آستانه شکستن رکورد 10 ساله قهرمانی لیگ ایران

حضور وزارت دفاع در نمایشگاه بین‌المللی دفاعی-امنیتی عراق 2025

زمان میزبانیِ چین از عراقچی اعلام شد

روایت «العربی الجدید» از پیش‌بینی منابع آگاه: توافق بین تهران و واشنگتن طی دو ماه آینده و شاید زودتر حاصل می‌شود

رییس شورای اطلاع رسانی دولت در بیمه دی : خدمت به جانبازان و ایثارگران نعمت و توفیق است

تجلیل مدیر کل بنیاد مازندران از فرزند سردار شهید حاج حسین بصیر

مادران معماران فرهنگ اقامه نماز، شعار سال 1404 ستاد اقامه نماز است

اقامه نماز در محیط‌های اداری و سازمانی باید یکی از اولویت‌های اساسی باشد/شورای اقامه نماز در بنیاد شهید و امور ایثارگران تشکیل خواهد شد

تمام نماد و ارزش‌گذاری دین اسلام در امر نماز است/انسان با اقامه نماز در زمان خودش به قرب الهی می رسد

«واقعی‌تر از مستند» در شب‌های مستند کیش

ترانه علیدوستی و صابر ابر در فیلم آسمان زرد کم عمق

ادای احترام جشنواره کن به کلود للوش و فیلم مشهورش

ماجرای ازدواج بابک حمیدیان و مینا ساداتی

«اسپیس‌ایکس» یک کپسول پیشگام را به مرز نهایی فرستاد

آواز خوانی چند بیت از اشعار حافظ توسط صادق شیخ زاده

اندیشکده آمریکایی: چرا شرایط برای توافق مساعد است؟

سرمقاله کیهان/ مراقب راهبردهای دشمن در مذاکرات عمان باشیم!

مقایسه سری A و S؛ کدام سری برای شما مناسب‌تر است؟

تورم ماه‌های اخیر افزایش حقوق 1404 را خنثی کرد

اعزام تیم‌های کشتی نوجوانان و جوانان ایران به تورنمنت ترکیه

مقصد بعدی ستاره فرانسوی والیبال مشخص شد

نادال: دلم برای تنیس تنگ نشده است!

گواردیولا ستاره بزرگ را از بایرن دزدید!

صعود نیما و سقوط نوشاد در رنکینگ جهانی پینگ‌پنگ

حمیدرضا بابایی: اطلاعی از لیست تمدیدی‌های ذوب‌آهن ندارم

دفاع رجب‌زاده از عملکرد جوانمردانه نفتی‌ها

پاسخ سخنگوی دولت به سوال آخرین خبر درباره مذاکرات: رسیدن به توافق خوب در زمان کوتاه‌مدت ممکن مقدور است

وضع مقررات جدید برای آکادمی و اعلام زمان‌بندی مراحل مختلف اسکار 2026

فرهادی دوباره در فرانسه فیلم می‌سازد

روایت سیروس مقدم از حضور خرس زنده در پایتخت 7

ماجرای دعوای دختر محسن شریفیان با پدرش و کلاهی که سر محسن شریفیان گذاشته اند!

فیلم درگیری مسلحانه اوباش در یک قهوه خانه

عکس روز ناسا؛ ماه در منظره‌ای از سایه‌ها

شاعرانه/ غمِ غریبی و غربت چو بر نمی‌تابم

سرمقاله ایران/ آینده ما در گرو آینده زمین است

خبر خوش وزیر ارتباطات درباره رفع فیلترینگ؛ گشایش‌های دیگری امسال در راه است

دور ریز روزانه 8 تن برنج!

انتظاری: قهرمانی می‌خواهیم و باید سپاهان را شکست بدهیم

بوژوویچ روی لبه تیغ!