پاسخ معاون ارتباطات دفتر رئیسجمهوری به چرایی عزل شهرام دبیری
سياسي
بزرگنمايي:
راه ترقی - جماران / سید محمد مهدی طباطبایی، معاون ارتباطات و اطلاعرسانی دفتر رئیس جمهور گفت: فکر میکنم یک تصویر کلی هنوز هم بین قاطبه مردم در مورد آقای دکتر پزشکیان وجود دارد که ایشان یک «سیاستمدار صادق» است. شاید یکی از علل محبوبیت آقای رئیس جمهور بین مردم بحث صداقت است.
سید محمد مهدی طباطبایی، معاون ارتباطات و اطلاعرسانی دفتر رئیس جمهور درمورد اینکه باید به جهتی رهنمون شویم که مسئولین کشور، افکار و اندیشههای امام که بر اساس آن بنای جمهوری اسلامی شکل گرفت؛ مانند مردمسالاری، عدالت، آزادی، محرومیتزدایی، توجه به مستضعفین را در عمل پیاده کنند.
بازار ![]()
* آقای پزشکیان یک مسأله کلیدی را متوجه شده و روی آن دست گذاشته که حجم بسیار بزرگی از منابع کشور در قالب یارانه دارد به «غیرمستحق» تخصیص پیدا میکند؛ و این دارد در محرومتر کردن مردم جامعه نقشآفرینی میکند. به اضافه گلوگاههای جدی که در اقتصاد کشور وجود دارد که قدرتمندان اقتصادی ظرفیت و امکان بهرهمندی از رانت را پیدا میکنند. «رانت» قاتل پروژه محرومیتزدایی است.
*رئیس جمهور در این مسأله خیلی جدی است و به اشکال مختلف در سطح عمومی این را مطرح میکند که مثلا فلان میلیارد دلار دارم یارانه میدهم، این به جیب چه کسی میرود؟ این را باید به خود مردم بدهیم. یا حتی نسبت به تخصیص ارز ترجیحی و مسائل اینچنینی که خیلی حرف و حدیث و حاشیه دارد، همان طوری که بین اقتصادیهای ما نظر واحدی وجود ندارد، بین ذینفعان اقتصادی هم نظر واحدی وجود ندارد. اول اینکه ما گلوگاههای ایجاد رانت را شناسایی درست داشته باشیم و دوم اینکه تا حد امکان این گلوگاه ها را کور کنیم.
*در ادوار اخیر کمتر رئیس دولتی اینقدر روی «عدالت» تمرکز کرده و برای قضاوت در خصوص نتیجه تمرکزی که ایشان روی «عدالت توزیعی» دارد، خیلی زود است.
*فکر میکنم یک تصویر کلی هنوز هم بین قاطبه مردم در مورد آقای دکتر پزشکیان وجود دارد که ایشان یک «سیاستمدار صادق» است. شاید یکی از علل محبوبیت آقای رئیس جمهور بین مردم بحث صداقت است. این مسأله به شکل خیلی جدی و پررنگ از ناحیه ایشان به همه ارکان مرتبط توصیه شده و مدنظر دارند. مثلا جدیترین اتفاقی که در ماههای اخیر افتاده برکناری معاون ایشان بود. اتفاقا تأکید هم کرد که علیرغم سابقه رفاقت و دوستی، تأکید بر «صداقت» دارد.
اتفاقا هر جایی که دولت چهاردهم از این مسأله فاصله بگیرد باید از ناحیه رسانهها مورد پایش قرار بگیرد؛ بنا است «دولت راستگو» باشد؛ یعنی از دروغ گفتن، پنهان کردن و نامحرم انگاشتن مردم پرهیز کند. البته در شرایط خاصی ممکن است ما تأخیر در انتشار برخی اخبار داشته باشیم.
*وقتی آقای دبیری در ایران نبود، در این خصوص هیچ اطلاعرسانی صورت نگرفت که چه کسی منشأ تکذیب خبر سفر ایشان بود؟ چه برخوردی با او شد؟ یا اینکه در موضوع آقای اسماعیلی هم اول رسانه رسمی دولت اعلام میکند ایشان معاون راهبردی و پارلمانی شده ولی تکذیب میشود و بعد از چند روز مشخص میشود که خبر اولیه درست بوده است. به نظر میرسد این مسائل وجهه تیم اطلاعرسانی دولت در اذهان عمومی را خدشهدار میکند.
*بخشی از این به همین «هیجان سریع گفتن» بر میگردد. در مورد آقای دبیری، تا روز 14 فروردین که ایشان از سفر برگشت و آقای رئیس جمهور تأیید را از خودش گرفت که به قطب سفر داشته، واقعیت این است که کسی از سفر ایشان به قطب اطلاع نداشت. روز پنج فروردین بنده و آقای حاجی میرزایی با پیگیریهای مفصل فقط متوجه شدیم که ایشان ایران نیست و خبر قطب بودنش در آن مقطع تأیید نشد. اطلاع نداده و مرخصی هم نگرفته بود و به خاطر همین عزل شد.
*تنها مجموعهای که سفر دبیری را تکذیب کرد، روابط عمومی معاون پارلمانی بود که اتفاقا ما همان جا تذکر دادیم چیزی که اطلاع نداری را چرا تکذیب میکنی؟ البته او هم به دروغ تکذیب نکرده بود؛ به او گفته بودند که ایشان قطب نرفته است. یعنی ما پرهیز میکنیم از اینکه خبر اشتباه بدهیم؛ ولو دیرتر باشد. ما اولین کسی هستیم که از انتصابات رئیس جمهور مطلع میشویم ولی تا زمانی که حکم ایشان دست ما نمیرسد، خبرش را منتشر نمیکنیم. شاید جاهای دیگر زودتر از ما منتشر میکنند.
*آنچه درباره نرخ ارز در دولت انجام شد، مساله پرتناوبی بود که نهایی هم نشد و نهایتا موضوع حذف ارز ترجیحی عملا انجام نشد. بخش زیادی از تلاطم و آشوبی هم که در بازار ارز شاهد بودیم، ناشی از هیجانات سیاسی بود و ما شاهد بودیم آنچه به عنوان ارز ترجیحی و دولتی مطرح می شد، هنوز هم برقرار است؛ که البته نسبت به این موضوع آقای رئیس جمهور نقد دارند و می گویند معلوم نیست چه کسانی ارز می گیرند و چقدر از آن دقیقا بر سر سفره مردم می رود. آنچه که به عنوان قیمت بازار آزاد ارز شناخته می شود، چندان منشا اقتصادی ندارد. ارز از کانال 60 هزار تومان شروع به رشد کرد و از کانال 100 هزار تومان هم عبور کرد. با دریافت چند خبر اولیه توافق، نزدیک به 20 هزار تومان طی چند روز به حدود 80 هزار تومان رسید.
*شخصا درباره قیمت ارز پیگیر بودم و مکرر این موضوع را از طریق آقای فرزین پیگیری کردم و ایشان عنوان می کرد که منشا تغییر قیمت ارز اقتصادی نیست، بلکه منشا سیاسی و روانی دارد.
*ما برای افزایش نرخ ارز، مداخله عجیب و بازارسازی ای نکردیم و آنچه که رخ داد، برنامه دولت نبود. بخش زیادی از متغیرهایی که قیمت ارز را در کشور ما تعیین می کنند، متغیرهای بیرونی هستند. اخبار سیاسی و بین المللی و فضای هیجانی و موضوع عرضه و تقاضا در این باره ایفای نقش می کنند. اکنون نرخ ارز در سبزه میدان تهران، از نرخ ارز در هرات پایین تر است و این خلاف حالت عادی بوده است. به این دلیل که آنها ارز خریده اند، بیشتر احساس می کنند این بازار، بازار امنی نیست.
*قیمت ارز مبادله ای برای تولیدکننده و صادرکننده و وارد کننده عدد مشخصی بود و هیچ گاه به ارقام بازار آزاد نزدیک هم نشد.
-
دوشنبه ۸ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۲۲:۲۳:۰۳
-
۱۴ بازديد
-

-
راه ترقی
لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/1069642/