راه ترقی

آخرين مطالب

ایده «کشور مستقل» برای آمریکا بسیار خطرناک است نوشتارها

ایده «کشور مستقل» برای آمریکا بسیار خطرناک است
  بزرگنمايي:

راه ترقی - همشهری /متن پیش رو در همشهری منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
تلویزیون همشهری در گفت‌وگو با بیژن عبدالکریمی روند حاکم بر گفت‌وگوهای غیرمستقیم ایران و آمریکا را به بحث گذاشته است که در ادامه می‌خوانید.
چرا رسانه‌های غربی همچنان در حال مانور دادن روی کلیدواژه «ایران ضعیف» هستند و چه هدفی را دنبال می‌کنند؟
عبدالکریمی: با توجه به اینکه دانش‌آموخته فلسفه هستم، می‌خواهم از همین منظر به تحولات این حوزه بپردازم. من بر این گمانم که ایده یک کشور مستقل که می‌تواند از خود دفاع کند، در جهان کنونی بسیار ساختارشکنانه است. درواقع برای کشورهایی که امنیت خود را به آمریکا یا ناتو سپرده بودند، ایده «کشور مستقل» بسیار خطرناک است و به هر طریقی، باید الگوی مقاومت در برابر باج‌خواهی غربی شکسته شود. ازسوی دیگر ایده ایران ضعیف ایده تن دادن به خواسته‌های نظم جهانی را دنبال می‌کند؛ نظمی که تنها حافظ منافع حدود 20کشور است؛ بنابراین یک امر استراتژیک وجود دارد مبنی بر اینکه تصویر «ایران قوی» باید مختل شود. ازسوی دیگر یک امر تاکتیکی هم وجود دارد؛ امری که براساس آن سیاست آمریکا به‌طورکلی و ترامپ به‌طورخاص مبتنی بر قدرت‌نمایی است تا طرف مقابل عقب‌نشینی کند و کنار بکشد تا بتوانند امتیازهای مدنظرشان را بگیرند.
برای ارتقای بازدارندگی ایران در برابر رویکردهای دشمن چه باید کرد؟
عبدالکریمی: از منظر کسی که به تقدیر این کشور عشق می‌ورزد، بیشتر از «درون» نگرانم تا عوامل بیرونی. نکته مهم این است که به دلایل مختلف تاریخی، انسجام ملی ما تا حدودی ضربه خورده‌است. به هرحال از زمانی که با مدرنیته آشنا شدیم، جامعه‌ای دوقطبی بوده‌ایم و شکافی در بنیان تاریخی ما ایجاد شده است. درواقع مردم ما 2ملت بودند که در 2‌جهان متفاوت می‌زیستند؛ بخشی در عالم سنت و بخشی در عالم مدرن. این گسست که خود را در انقلاب مشروطه و دوران پهلوی، به‌ویژه در مقطع نهضت ملی شدن صنعت نفت، نیز نشان داد، پاشنه آشیل جامعه ماست و بر این گمانم که همه متفکران و نخبگان جامعه به هر طریقی باید بر این شکاف اجتماعی غلبه کنند. ازسوی دیگر متأسفانه بخشی از جامعه نیز به‌دلیل غرب‌زدگی می‌کوشد تحت‌تأثیر فرایندهای جهانی، تصویر خام «ایران ضعیف» را القا کند؛ تصویری که گمان می‌کند چنانچه در برابر غرب تسلیم شویم، سرنوشت کشور خوب می‌شود. این تصویر، غیرواقع‌بینانه است و با واقعیت‌های جاری در جهان همخوانی ندارد.
برآورد ترامپ در دور نخست ریاست‌جمهوری‌اش واقعا «فروپاشی» بود و دلیل اینکه چنین اتفاقی رخ نداد، چه بود؟
عبدالکریمی: فکر می‌کنم آنها کماکان راهبرد «فروپاشی» را دنبال می‌کنند، اما چند عامل مهم در این زمینه وجود دارد که باید مورد توجه قرار گیرد. یکی از مهم‌ترین عوامل، عامل انسانی است؛ بچه‌های گفتمان انقلاب در این حوزه نقشی اساسی ایفا کردند و پیشرفت‌های قابل‌توجهی را برای کشور رقم زدند. ازسوی دیگر استراتژی شکل‌گیری ایده «جبهه مقاومت» نیز بسیار اثرگذار بود و غرب را متوجه کرد که با ایران هرکاری نمی‌تواند بکند. خرد ایرانی نیز در این عرصه بسیار مهم است. با وجود فشارهای بسیار در عرصه‌های مختلف، مردم ایران در بزنگاه‌ها، انتخاب درستی داشته‌اند که تشییع پیکر شهید سلیمانی با حضور طیف‌های متنوع مردم، یکی از نمونه‌های آن است. به‌هرحال مجموعه این عوامل فرهنگی، اعتقادی و انسانی اجازه نداده جامعه ما دچار فروپاشی شود.
بازار

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/1069657/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

کارشناسی داوری بازی نساجی و گل گهر

حواشی جنجالی بازی نساجی و گل گهر

صحبت های خداداد عزیزی درباره جنجال های وی ای آر در بازی فولاد و تراکتور

خداداد عزیزی: من سپر بلای بازیکنان تراکتور هستم تا اجازه ندهم حاشیه وارد باشگاه بشود

شوخی پیامکی سید مهدی رحمتی با خداداد عزیزی

هادی شکوری مربی استقلال: بازیکنان پتانسل و کیفیت بالایی دارند و واقعا دلم سوخت که جایگاه باشگاه این است

صحبت های هادی شکوری درباره تاثیر فنی و روحی مجتبی جباری روی بازیکنان استقلال

هادی شکوری: چون بازیکنان استقلال در هتل سیروس دین محمدی را دیدند پیش از بازی به سمت او نرفتند

لحظه حیاتی ریاض

صحبت های خداداد عزیزی درباره درگیری لفظی با یحیی گل محمدی

خداداد عزیزی: چه کسی گفته است بازیکنی که سی میلیارد می گیرد باید فحش ها را تحمل کند

صحبت های یحیی گل محمدی درباره درگیری لفظی با خداداد عزیزی

واکنش یحیی گل محمدی به شایعات نقل و انتقالاتی فولاد

حواشی بازی ملوان و سپاهان

واکنش یحیی گل محمدی به شایعه پیشنهاد مربیگری استقلال و پرسپولیس در نیم فصل

آنچلوتی سرمربی برزیل تا جام جهانی

کارشناسی داوری ملوان - سپاهان

یحیی گل محمدی سرمربی فولاد: برای برد مقابل تراکتور به میدان آمدیم

میثاقی: رأی شجاع اصلا عادلانه نبود

توضیحات خبیری در مورد قطعی VAR مقابل تراکتور

یحیی یک فصل دیگر در فولاد!

توضیحات خسروی درمورد وقفه طولانی بازی فولاد-تراکتور

گفتگو بی‌پرده با حبیبی‌نژاد، ستاره تازه شناخته شده لیگ!

قطع برق تمرین اتلتیکومادرید را خراب کرد!

اینفوگرافیک هفته گذشته فوتبال ایران

حواشی جنجالی بازی فولاد یک - دو تراکتور

کارشناسی داوری بازی فولاد و تراکتور

تایید محکومیت 214 میلیون دلاری بحرین؛ لاهه به نفع ایران رای داد

80 درصد ایرانیان موافق مذاکره با آمریکا با حفظ دستاوردهای موشکی و هسته‌ای هستند

صداوسیما دنبال کارشکنی در مذاکرات بود

بحران در شبه‌قاره هند و دست خالی آمریکا

چرخش به سمت صهیون!

پدری: رودری شایسته توپ طلاست، من هم می‌گیرمش!

رجائیان: آلومینیوم سال آینده هم تیم‌داری می‌کند

با کدام بازیکن از گروهی جام‌جهانی صعود کنیم؟

آغازی بر محرومیت‌های سنگین در فوتبال ایران

مربی الاهلی: ما ترسی از الهلال نداریم

ژسوس: قدرت عربستان در فوتبال آسیا بازهم ثابت شد

انتقاد تند میثاقی به فدراسیون و سازمان لیگ

تعریف و تمجید میثاقی از علیرضا بیرانوند

کنایه میثاقی به قطع شدن VAR در فولاد آره‌نا

پزشکیان باکو را به مقصد تهران ترک کرد

از من ترسیدی بادیگارد آوردی

پژمان بازغی مهمان رسانه تصویری «آن» شد

چهره ها/ عکس پربازدید از دیدار 2 بازیگر سریال خانه‌ به دوش

داوران جشنواره کن معرفی شدند

اجرای لانگ لانگ از موسیقی جاودانه «بتهوون»

تیراندازی به برادر و یک شهروند؛ هر دو مجروح شدند

استاندار هرمزگان: در حادثه بندر رجایی 22 مفقودی داریم

اسکلت روباتیک پیشرفته پوشیدنی