راه ترقی

آخرين مطالب

مصرف گوجه‌فرنگی می‌تواند جلوی افزایش وزن را بگیرد دانش

مصرف گوجه‌فرنگی می‌تواند جلوی افزایش وزن را بگیرد
  بزرگنمايي:

راه ترقی - ایسنا /گوجه‌فرنگی فقط یک محصول کشاورزی خوش‌رنگ و خوش طعم نیست؛ بلکه ترکیبات موجود در آن می‌توانند نقشی کلیدی در سلامت بدن ایفا کنند. پژوهشی تازه نشان می‌دهد که یک ماده خاص در این میوه ممکن است مانع از افزایش وزن شود.
چاقی یکی از مهم‌ترین مشکلات بهداشتی جهان امروز است و با بیماری‌هایی چون دیابت، مشکلات قلبی و برخی سرطان‌ها در ارتباط است. از همین رو، پژوهش‌های زیادی در حال انجام است تا عوامل تغذیه‌ای مؤثر بر چاقی را شناسایی کنند. توجه به ترکیبات طبیعی موجود در غذاهایی مانند گوجه‌فرنگی می‌تواند راهی کم‌هزینه و ساده برای بهبود سلامت عمومی باشد.
در این میان، لیکوپن، ماده‌ای که رنگ قرمز گوجه‌فرنگی و هندوانه را ایجاد می‌کند، توجه دانشمندان را به خود جلب کرده است. این ترکیب خاص به‌عنوان یک آنتی‌اکسیدان قوی شناخته می‌شود که می‌تواند التهاب را کاهش دهد و نقش مؤثری در عملکرد کبد ایفا کند. بررسی اثر این ماده طبیعی بر پیشگیری از افزایش وزن می‌تواند افق‌های تازه‌ای را در مقابله با چاقی بگشاید.
گروهی از پژوهشگران به سرپرستی دکتر سامانتا سنت‌کلر، استادیار زیست‌شناسی در دانشگاه Northern State، مطالعه‌ای را در این زمینه انجام داده‌اند. آن‌ها با تمرکز بر تأثیرات گوجه‌فرنگی، لیکوپن و همچنین استروژن خوراکی، به بررسی تعامل این عوامل در جلوگیری از چاقی در مدل‌های حیوانی پرداختند.
در این تحقیق، به ماهی‌های گورخری به عنوان جانوران مدل، رژیم غذایی پرچرب داده شد و برخی از آن‌ها به همراه این رژیم، مکمل لیکوپن، عصاره گوجه‌فرنگی یا مکمل استروژن دریافت کردند. نتایج نشان دادند ماهی‌هایی که همراه با رژیم پرچرب، عصاره گوجه‌فرنگی دریافت کرده بودند، نسبت به گروه‌های دیگر وزن کمتری اضافه کردند. همچنین، ماهی‌هایی که همزمان مکمل لیکوپن و استروژن دریافت کرده بودند، سطح قند خون پایین‌تری داشتند.
این یافته‌ها نشان می‌دهند که لیکوپن احتمالاً با بهبود عملکرد کبد در تجزیه چربی‌ها، به کنترل وزن کمک می‌کند. نکته جالب آن‌که تغییرات متابولیکی مثبت، تنها پس از یک هفته مشاهده شد. این یعنی مصرف منظم گوجه‌فرنگی حتی در کوتاه‌مدت می‌تواند تاثیرگذار باشد.
پژوهشگران همچنین دریافتند که مصرف گوجه‌فرنگی، التهاب کبد را کاهش داده و همین عامل ممکن است باعث پیشگیری از چاقی شود. این موضوع به ویژه برای کسانی که در معرض چاقی ناشی از رژیم‌های ناسالم هستند، اهمیت زیادی دارد.
اهمیت این مطالعه در آن است که نشان می‌دهد می‌توان با مداخلات غذایی ساده و بدون نیاز به داروهای شیمیایی، به نتایجی مشابه دست یافت. ادامه این تحقیقات ممکن است به تدوین توصیه‌هایی مشخص در مورد مصرف روزانه گوجه‌فرنگی یا محصولات حاوی لیکوپن برای پیشگیری از چاقی کمک کند. همچنین تنوع گونه‌های گوجه‌فرنگی و تفاوت محتوای لیکوپن آن‌ها نیز در پژوهش‌های آینده بررسی خواهد شد.
این مطالعه در نشست سالانه فیزیولوژی آمریکا در سال 2025 ارائه شده که توسط انجمن فیزیولوژیک آمریکا (APS) برگزار می‌شود؛ انجمنی علمی که در حوزه سلامت و عملکرد بدن فعالیت دارد.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/1070055/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اطلس در پیج تاخیر؛ سایپا پاسخگو نیست

اولین بازیکن سوییسی تاریخ پرسپولیس!

گل اول الاهلی به الهلال توسط فیرمینو

گل دوم الاهلی به الهلال توسط ایوان تونی

گل اول الهلال به الاهلی توسط سالم الدوساری

فجرسپاسی، یک امتیاز تا جشن صعود به لیگ برتر

مذاکرات مخفی؛ دکو ستاره لاماسیا را برمی‌گرداند

ضد رئال نیستم ولی از آنها بدم می‌آید!

جوادی:برای بازی ایران و کره شمالی، همه زیرساخت‌های لازم، آماده است

صادقی: هنوز شانس داریم و تا آخرین لحظه برای صعود می‌جنگیم

ترکیب احتمالی اینتر؛ بازگشت به زوج لائوتارو-تورام

رسمی؛ واکنش استقلال به جذب سرمربی اسپانیایی

تحریم‌های تازه آمریکا علیه برنامه موشکی ایران

الله‌کرم: هدف آمریکا از مذاکره، «تضعیف مقاومت» است/ زیدآبادی: مذاکرات مسقط برای هر دو طرف گریزناپذیر است

تأکید تخت‌روانچی بر تسریع در اجرایی شدن توافقات بین ایران و عراق

بقائی: روشنگری درباره نقش تجهیزکنندگان صدام به سلاح شیمیایی در دستورکار وزارت خارجه است

سخنگوی کمیسیون عمران: اکثر نمایندگان مجلس از پاسخ‌های وزیر راه قانع شدند

بازیگر هری پاتر: فکرش را نمی‌کردم حضورم در این سریال جنجال به پا کند

اظهارنظر کنت برانا درباره «تام کروز»: او هنوز هم دست کم گرفته می‌شود

تصنیف «من اول روز دانستم ...» با آواز علیرضا پوراستاد

تصاویری از طوفان امشب تهران در فاز 8 پردیس

آمار دانش‌آموزان مهاجر در کلاس‌های درس کشور اعلام شد

آواربرداری در بندر شهید رجایی در مراحل پایانی

سهم خودروهای شخصی از سفرهای شهری

رونمایی از 5 قلم داروی ایرانی با حضور معاون اول رئیس‌جمهور

هشدار محققان: داروهای رایجی که کودکان را مستعد آسم و آلرژی می‌کند

«از شاهنامه تا خداینامه» منتشر شد

تقابل زودهنگام بهارستان‌نشینان علیه پاستور

خطر افت تولید در پارس جنوبی جدی شد؛ عجله قطر در فشارافزایی گاز

مخالفت کمیسیون اقتصادی مجلس با طرح تحقیق و تفحص از بانک مرکزی

چرا با کاهش نرخ دلار سفره ها بزرگ نشد؟

مزایده اموال چای دبش تمام شد؛ حراج 84 خودروی خارجی

بازار سرمایه مثبت ماند

پهلوگیری 35 فروند کشتی در بندر شهید رجایی

120 هزار متقاضی نهضت ملی تا پایان سال صاحب‌خانه می‌شوند

پرواز طارمی به ال‌پرات برای سومین تقابل با بارسا

لیگ یک؛ فرصت سوزی بزرگ شاگردان فرزاد

پایان سریال طولانی؛ آنچلوتی چگونه به برزیل بله داد

بعد از خرید داوید رایا، رسانه‌ها دنبال اعدام ما بودند!

اعتراض تند به پیام حیدری، VAR هم فایده نداشت!

پزشک رئال علیه بارسا؛ آنها متقلب هستند و مشکوک!‏

مرخصی حسن روشن از بیمارستان

ادامه تمرینات پرسپولیس در محاصره گمانه‌زنی‌ها

سیامک نعمتی دوباره آفتابی شد

رزاق‌پور: مقصرها خودشان را نشان نمی‌دهند!

سپاه، شناور حامل سوخت قاچاق در آب‌های خلیج فارس را توقیف کرد

وزارت خزانه‌داری آمریکا ایران را تحریم کرد

رئیس ستاد انتخابات کشور: انتخابات دوره هفتم شوراها 11 اردیبهشت 1405 برگزار می‌شود

فیلم «صیاد» تا امروز چقدر فروخت؟

جواد قارائی «ایرانگرد» جدید را آماده کرد