راه ترقی

آخرين مطالب

رئیس پژوهشکده مهندسی و علوم پزشکی جانبازان در گفتگو با ایثار خبرداد؛

انتشار مجله علمی «طب جانباز» از سوی پژوهشکده مهندسی و علوم پزشکی جانبازان بنیاد شهید و امور ایثارگران

انتشار مجله علمی «طب جانباز» از سوی پژوهشکده مهندسی و علوم پزشکی جانبازان
  بزرگنمايي:

راه ترقی - رئیس پژوهشکده مهندسی و علوم پزشکی جانبازان،گفت: مدیریت و انتشار مجله علمی طب جانباز که دارای نمایه بین‌المللی اسکوپوس است و نشر 16 شماره از این فصلنامه از وظایف این پژوهشکده درسه سال گذشته بوده است.

به گزارش «ایثار»، پرفسور علی گرجی در گفتگو با «ایثار» با بیان اینکه به منظور تحقیقات بنیادی و کاربردی با هدف ارتقاء سطح سلامت جانبازان و ایثارگران مرکز تحقیقاتی پژوهشکده مهندسی و علوم پزشکی جانبازان و مرکز تحقیقات علوم اعصاب شفا زیر نظر بنیاد مشغول به فعالیت است، گفت: پژوهشکده مهندسی و علوم پزشکی جانبازان این مرکز فعالیت خود را از سال 1369 با اخذ مجوز از وزارت علوم آغاز و از سال 1376 تاکنون با کسب مجوز از شورای گسترش دانشگاه‌های علوم پزشکی به فعالیت ادامه داد. از مهمترین اهداف این پژوهشکده، برنامه‌ریزی و نظارت بر پژوهش‌های جامعه ایثارگری در سطح ملی، مرجعیت علمی و پژوهشی در حوزه آسیب‌های جنگی و سلامت ایثارگران، انجام تحقیقات بنیادی و کاربردی با هدف ارتقاء سطح سلامت جانبازان و ایثارگران، تعامل و هماهنگی با مراکز دانشگاهی برای پژوهش درحوزه سلامت ایثارگری، پاسخگویی به نیازهای پژوهشی و آموزشی در حوزه سلامت جامعه ایثارگری با رویکرد حل مسئله، تالیف، حفظ و صیانت از داده‌های پژوهشی، بیوبانک جامعه ایثارگری و ایجاد پایگاه داده‌ها و تسهیل و توسعه فرایندهای پژوهشی حوزه سلامت ایثارگران است.
وی با اشاره به مهمترین فعالیت‌های انجام شده از سال 1400 تا کنون گفت: تهیه و تدوین پروپوزال طرح پژوهشی با عنوان «تغییرات ساختار سنی جمعیتی 30 ساله در ایثارگران نگاهی به گذشته، حال و آینده» و اجرای آن یکی دیگر از اقدامات این پژوهشکده درخصوص موضوع سالمندی است. این مطالعه در بنیاد و با هدف پیش بینی تغییرات 30 ساله گذشته، حال، و آینده در ساختار سنی جمعیت تحت پوشش بنیاد طراحی شده است تا امکان برآورد میزان نیازهای خدمات بهداشتی درمانی ایثارگران، تعیین و اولویت‌بندی این نیازها برای سال‌های آتی و برنامه‌ریزی ارائه خدمات مناسب و اختصاصی جامعه هدف فراهم شود. در این گزارش اطلاعات تمامی گروه‌های تحت پوشش بنیاد مورد ارزیابی و جداول آینده جمعیت در 10و 20 سال آینده با تمرکز سال‌های 1409 و 1419 برای تمامی گروه‌ها به صورت جداگانه به تفکیک گروه‌بندی سنی انجام شده است.
پرفسورگرجی خاطرنشان‌کرد: اجرای برنامه‌های آموزشی از جمله برگزاری دوره‌های آموزشی بیماری های شایع در سالمندان برای پزشکان پایش سلامت در 10 استان، برگزاری پنج جلسه هم‌اندیشی دانش‌افزایی مهارت‌های شناختی ارتباطی با موضوعات تخصصی ارتباط غیرکلامی، گوش دادن فعال، همدلی، کاهش تنش، تمرکز بر مدیریت احساسات منفی و مشکلات ارتباطی و حل مسئله برای کارکنان بنیاد، روانشناسان و مشاوران، مددکاران اجتماعی، پزشکان عمومی و متخصصین توانبخشی و با شرکت حدود هزار شرکت کننده از دیگر فعالیت‌های آموزشی این مرکز است. اولین سمپوزیوم بین‌المللی PTSD با حضور اندیشمندان 12 دانشگاه معتبر جهان از کشورهای آمریکا، کانادا، استرالیا، سوئیس و آلمان با هدف انتقال آخرین دانش و دستاوردهای جهانی و تشکیل یک گروه شاخص متخصص بین‌المللی برای ارائه درمان‌های نوین به بیماران مبتلا به PTSD برگزار شد. برگزاری سه کنفرانس با عنوان بازتوانی بیماری‌های عصبی شامل کمردرد، صرع و پارکینسون و بیماری MS و اصول نسخه‌نویسی ورزشی برای گروه‌های تخصصی و کلیه کارکنان بنیاد از فعالیت‌های آموزشی قابل توجه این پژوهشکده در سه سال گذشته است.
وی افزود: تهیه و تدوین دستورالعمل پیشگیری از رفتارهای پرخطر، تهیه دستورالعمل درمان‌های نوین PTSD، برنامه ریزی جهت تهیه دستورالعمل‌های پیشگیری از تداخلات دارویی در بیماری‌های اعصاب و برنامه‌ریزی جهت اجرای طرح ارتقا امید به زندگی در جانبازان و ایثارگران معزز از دیگر اقدامات این مرکز است. از فعالیت‌های پژوهشی انجام شده از سال 1400 می‌توان به برگزاری جلسات هیات تحریریه، شوراها و کمیته‌های تخصصی، چاپ کتاب در خصوص پژوهش‌های انجام شده، برگزاری هفته پژوهش و برپایی نمایشگاه داخلی از محصولات پژوهشی و تهیه و تدوین 24 عنوان طرح پژوهشی و هدایت 34 عنوان پایان‌نامه در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری اشاره کرد. بازنگری اساس نامه پژوهشکده جهت انطباق فعالیت‌ها با دستورالعمل‌های رایج کشوری، اخذ شناسنامه اطلاعات هویتی جهت تثبیت هویت مستقل پژوهشکده، بازنگری آیین‌نامه مالی-اداری و معاملاتی و بروز رسانی چارت تفصیلی پژوهشکده از مهمترین اقدامات اجرایی و ساختاری در سال‌های اخیر به شمار می رود. مدیریت و انتشار مجله علمی طب جانباز که دارای نمایه بین‌المللی اسکوپوس است و نشر 16 شماره از این فصلنامه از وظایف این پژوهشکده در 3 سال گذشته بوده است.
پرفسور گرجی بیان کرد: برگزاری چهار جلسه هم‌اندیشی تخصصی بررسی بیماران صرع مقاوم به درمان، درمان‌های نوین و جراحی‌های صرع با حضور اساتید و جراحان داخلی و خارجی در زمینه بیماری صرع این جلسات برای متخصصین جراحی مغز و اعصاب، متخصصین بیماری‌های مغز و اعصاب و علوم اعصاب از کشورهای آلمان، کانادا، گرجستان، ترکمنستان و افغانستان برگزار شده که در این جلسات شرح حال چندین بیمار مبتلا به صرع مقاوم به درمان دریافت و اساتید تراز اول در این زمینه در مورد بیماران به ارائه بحث و تبادل نظر پرداختند. بالغ بر این‌ها تعداد 110 مقاله ISI در مجلات معتبر بین المللی و 127 مقاله در فصلنامه علمی «شفای خاتم» که به تازگی دارای نمایه بین‌المللی اسکوپوس شده به چاپ رسیده است. این دو مجموعه با حضور فعال در نمایشگاه روایت خدمت که در اسفندماه 1402 در ساختمان اصلی بنیاد برگزار شد، خلاصه‌ای از دستاوردهای خود را ارائه کردند. امید است این 2 مرکز تحقیقاتی با تلاش‌های مستمر و مشارکت‌های فعال در زمینه‌های مختلف، به ارتقاء علم و پژوهش در راه بهبود و ارتقاء سطح سلامت جامعه ایثارگری کمک کرده و این روند در سال‌های آینده نیز ادامه یابد.
وی با اشاره به فعالیت‌های مرکز تحقیقات علوم اعصاب شفا گفت: به‏ منظور گسترش پژوهش و ارائه راه‏کارهایی در امور بهداشتی درمانی و نیز کمک به رفع نیازهای پژوهشی کشور در زمینه علوم اعصاب، مرکز تحقیقات علوم اعصاب شفای خاتم در سال 1388 برای تامین اهدافی چون شناسایی چالش‏‌ها و نیازها در درمان بیماری‌های عصبی در جانبازان و خانواده شهدا، طراحی طرح‌های تحقیقاتی در جهت بررسی و حل مشکلات جانبازان صرعی و نخاعی، توسعه و بسط بخش صرع بیمارستان خاتم الانبیاء (ص) و در راستای ارتقای خدمات تخصصی به جانبازان و خانواده شهداء، ترغیب، تشویق و به کارگیری محققان و ایجاد زمینه‌های مناسب برای جذب دانشمندان و پژوهشگران نخبه، همکاری علمی با مراکز تحقیقاتی و آموزشی سایر کشورها و سازمان‏‌های بین‌المللی تشکیل شد.
پرفسور گرجی با اشاره به گروه‌های علمی این مرکز اظهار داشت: گروه تحقیقات بالینی علوم اعصاب کرسی‌‎های تخصصی، نورولوژی، جراحی مغز و اعصاب، ضایعات نخاعی، گروه تحقیقات پایه علوم اعصاب کرسی‌‎های تخصصی، نوروفیزیولوژی، نوروایمونولوژی، نوروپاتولوژی، نوروبیولوژی سلولی مولکولی، مهندسی بافت سلول‏‌های بنیادی عصبی، نوروژنتیک، نوروژنتیک، نوروبیوانفورماتی، گروه علوم شناختی و روانشناسی کرسی ‌های تخصصی روانشناسی بالینی، روانشناسی، علوم اعصاب شناختی همچنین فعالیت‌های مرکز شامل دو بخش فعالیت‌های تحقیقاتی شامل تصویب و اجرای طرح‌های تحقیقاتی در زمینه بیماری‌های اعصاب نظیر صرع، ضایعات نخاعی، ام اس، آلزایمر، بررسی پاتولوژی، سلولی و مولکولی بافت‌های ضایعه دیده جانبازان صرعی در راستای ارائه راه‌حل‌های درمانی نوین به جانبازان در آینده، برگزاری کارگاه‌های آموزشی و چاپ کتاب‌های آموزشی و فعالیت‌های بالینی شامل جراحی‌های مغز و اعصاب برای بیماران دچار صرع مقاوم به درمان با جدیدترین متدهای روز دنیا، جراحی تومورهای مغزی با استفاده از 5-ALA، الکترودگذاری در مغز انسان، جراحی مغز در حالت هوشیاری برای اولین بار در کشور، برگزاری کنگره‌های علمی بین‌المللی و تحقیقات بالینی است.
وی با اشاره به اهداف کلان پژوهشی و آموزشی این مرکز گفت: شناسایی چالش‏‌ها و نیازها در درمان بیماری‌های عصبی ناشی از عوارض مجروحیت‌های جنگی، طراحی طرح‌های تحقیقاتی در راستای بررسی و درمان مشکلات شناختی، بیماری‌‎های روانی مرتبط با سیستم عصبی از جمله اضطراب و PTSD به خصوص در جانبازان و خانواده شهداء و جانبازان، طراحی و انجام پژوهش‌های بالینی در زمینه ارتقاء روش‌های تشخیصی و درمانی در حیطه بیماری‌های داخلی و جراحی مغز و اعصاب با اولویت مشکلات جانبازان، طراحی و انجام پژوهش‌‎های پایه و بالینی در حوزه پیشگیری و درمان ضایعات نخاعی با اولویت حل مشکلات جانبازان در راستای این اهداف از سال 1400 تا مرداد ماه 1403 تعداد 246 بیمار از خانواده شهدا و جانبازان در بخش LTM این مرکز بستری و نتیجه بررسی آنها توسط پزشک مربوطه گزارش شده است. تعداد 36 نفر توسط تیم‌هایی از متخصصان بین‌المللی و داخلی و 25 بیمار توسط پزشک متخصص جراح مغز و اعصاب خارجی ویزیت شده اند و 11 بیمار نیز تحت عمل جراحی توسط همین جراحان قرار گرفته‌اند.
پرفسور گرجی گفت: مرحله اول طرحی با عنوان غربالگری عصبی و روان شناختی بیماران مبتلا به اختلال PTSD مزمن بستری در بیمارستان‌های اعصاب و روان وابسته به بنیاد انجام شد که در این طرح پرونده 505 بیمار بستری در بیمارستان‌های نیایش و میلاد شهریار توسط تیم تخصصی متشکل از نورولوژیست، روانشناسی بالینی و متخصص علوم اعصاب به طور تخصصی بررسی شد و 33 بیمار با تشکیل پرونده جامع نورولوژیک در کلینیک صرع مرکز تحقیقات علوم اعصاب شفا مورد بررسی تخصصی قرار گرفتند. تعداد 7 طرح پژوهشی در سطح ملی و بین‌المللی و 30 سمپوزیوم بین‌المللی چندین دوره با موضوعات، کرونا ویروس و جنبه‌های روانی آن، مدرسه صرع، هم‌اندیشی بیماران مبتلا به صرع مقاوم به درمان، التهاب سیستم عصبی پاتوفیزیولوژی صرع، ضربه به سر و صرع، نشست جراحی در صرع-LTM، رویکردهای درمانی جدید در PTSD مزمن و 15 سمپوزیوم ملی چندین دوره با موضوعات، بازتوانی بیماری‌های عصبی، دانش‌افزایی مهارت‌های شناختی، فضای مجازی، تنش و اضطراب، مدیریت قرارگاه و کاهش تلفات حوادث ترافیکی با هدف تبادل دستاوردهای نوین علمی با مراکز داخلی کشور مانند جمعیت هلال احمر ایران، پلیس راهور، دانشگاه‌های علوم پزشکی مشهد، تهران، ایران و جامعه بین‌الملل مانند دانشگاه مونستر، کلینیک اسنابروک، کلینیک هلیوس برلین برگزار شد.
انتهای پیام/

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/920000/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

گفت و گو با معتمدکیا مدیر رسانه ای تیم ملی درباره وضعیت ملی پوشان برای تقابل با امارات

قسمت چهل؛ جورجینا و رونالدو اولین بار چطوری با هم آشنا شدن؟

قسمت چهل و یکم؛ جورجینا و رونالدو اولین بار چطوری با هم آشنا شدن؟

قسمت چهل و دوم؛ جورجینا و رونالدو اولین بار چطوری با هم آشنا شدن؟

قسمت چهل و سوم؛ جورجینا و رونالدو اولین بار چطوری با هم آشنا شدن؟

برد پرگل نیجریه با درخشش اوسیمن و لوکمن

کومان: نمی‌خواهم با مصاحبه‌ام کشور را به هم بریزم

کیمیش: موسیالا نشان داد باید نامزد توپ طلا باشد

گزارش عملکرد نمایندگان ایران در روز دهم مسابقات پارالمپیک 2024

موسیالا: می‌توانستیم کل شب بازی کنیم و گل بزنیم

خاطره فن‌دایک در اولین دیدار با یورگن کلوپ

تمرینات شاگردان یحیی در تهران از سر گرفته شد

مصدومیت اولمو جدی نیست

سیو دیدنی مارک آندره تراشتگن در مقابل مجارستان

به بهانه ثبت گل 900 توسط رونالدو، نگاهی کنید به اولین گل دوران حرفه‌ای او در سال 2002

اثر جدید حمید سحری؛ واکنش ها نسبت به اعلام لیست توپ طلای 2024

یورگن کلوپ و شادی خاص خودش همراه با دیوار زرد در بازی امروز

اولین روز از مقدماتی جام جهانی در قاره آسیا

نهصدمین گل رونالدو؛ شروع چالش جدید

رئیس جدید شورای المپیک آسیا فردا انتخاب می‌شود

پیروزی آلمان و هلند با تحقیر رقبا!

خلاصه بازی هلند 5 - بوسنی 2

خلاصه بازی آلمان 5 - مجارستان 0

رایس: شلوغ نکنید، چیز خاصی به هری کین نگفتم

اعتراض دوم ایران هم رد شد، طلای بیت سیاح برنگشت

رد 2 اعتراض ایران؛ حرکت بیت سیاح غیر ورزشی تشخیص داده شد و طلای صادق سوخت

گل سوم آلمان به مجارستان توسط ویرتز

گل چهارم آلمان به مجارستان توسط پاولوویچ

گل پنجم آلمان به مجارستان توسط هاورتز

گل دوم بوسنی به هلند توسط ژکو

گل چهارم هلند به بوسنی توسط وخهورست

گل پنجم هلند به بوسنی توسط سیمونز

بزرگ‌ترین شگفتی سال خاورمیانه

گل اول بوسنی به هلند توسط دمیروویچ

ماجرای مشکلی که برای کفش صفرزاده پیش از مسابقه به وجود آمد

بامعرفت مثل صلاح؛ پرداخت هزینه درمان اولین مربی!

طلای بیت‌سیاح پس گرفته شد؛ اعتراض بی‌فایده ایران

گل دوم هلند به بوسنی توسط ریندرز

گریلیش: بدترین فصل زندگی من تمام شد

توضیحات مسئولان تیم پارادوومیدانی ایران درباره دیسکالیفه‌شدن صادق بیت‌سیاح

گل دوم آلمان به مجارستان توسط موسیالا

گل سوم هلند به بوسنی توسط خاکپو

رد اعتراض اول ایران به دیسکالیفه شدن بیت سیاح

واکنش ثابتی به حواشی انتشار فرم انصرافش از وام مسکن

رئیس سابق کمیسیون اصل 90: اگر عشقی آن موقع که تذکر دادم، برکنار شده بود نه مال مردم می‌رفت، نه آبروی خودش

پزشکیان: اگر توان دفاعی را نداشتیم، جنایتکاران علیه مردم ما جنایات می‌کردند

خبر بد برای "هاشم" و "سهراب"

ژست های امیر آقایی در مراسم اکران یک فیلم

ویدئویی کوتاه از اجرای زیبای فرزاد فرزین در آمریکا

سد بلند بازدارندگی حزب‌الله لبنان