راه ترقی

آخرين مطالب

کشف 93 درصد جرائم سایبری در کشور؛ اعلام بیشترین جرائم سایبری و پرجرم‌ترین استان‌های کشور اجتماعی

کشف 93 درصد جرائم سایبری در کشور؛ اعلام بیشترین جرائم سایبری و پرجرم‌ترین استان‌های کشور
  بزرگنمايي:

راه ترقی - ایسنا/رئیس پلیس فتای فراجا گفت: بیش از 93 درصد جرائم سایبری که در کشور رخ می‌دهد، توسط پلیس فتا کشف می‌شود.
سردار وحید مجید با اشاره به اقدامات پلیس فتا گفت: پلیس فتا در کشور ما از سال 1390 کار خود را آغاز کرد. در آن زمان تعداد کل پرونده‌های ما در کشور حدودا بین سه تا چهار هزار پرونده بود اما هرچه زمان گذشت، با توجه به اینکه استفاده از تکنولوژی‌های جدید و اینترنت گسترش بیشتری پیدا کرد و روز به روز تعداد کاربران آن نیز افزایش پیدا می‌کرد، شمار پرونده‌ها نیز بیشتر شد.
93 درصد از پرونده‌های پلیس فتا به سرانجام می‌رسد
وی افزود: به مرور تعداد کاربران افزایش پیدا کرد، به طوریکه در حال حاضر مردم بسیاری از اقدامات خود را از طریق اینترنت انجام می‌دهند، در نتیجه میزان جرائم اینترنتی نیز افزایش یافت. به طوریکه در سال 98، تعداد پرونده‌های ما در پلیس فتای کشور، به بیش از 160 هزار پرونده رسید. به خاطر دارم در همان سال، ما پرونده 200 هزار نفر را که مجرمان اینترنتی به آن دسترسی پیدا کرده بودند را در بانک اطلاعاتی خود داشتیم یعنی کلاهبرداران از این افراد اطلاعاتی مانند شماره حساب، رمز دوم پایا (ثابت) و CVV2 را داشتند و در واقع هر زمان که اراده میکردند می توانستند از آنها استفاده کرده و حساب افراد را خالی کنند.
رمز پویا، جلوی برداشت‌های غیرمجاز را گرفت
مجید با اشاره به اجرای طرح تبدیل رمز ایستا به رمز دوم پویا گفت: به همین اساس، ما اجرای طرح رمز دوم پویا را دو سال مورد مطالعه و بررسی قرار دادیم و سرانجام در سال 98 این طرح با همکاری بانکها و سایر دستگاه I ای مربوطه اجرایی شد و اینچنین توانستیم زمان از وقوع درصد قابل توجهی از برداشت‌های غیرمجاز از حساب افراد جلوگیری کنیم.
وی افزود: اجرای طرح رمز دوم پویا، قریبا با شیوع ویروس کووید 19 همزمان شد. در بررسی‌های انجام شده مشخص شد در این ایام چون کل دنیا درگیر این ویروس بودند و مردم باید از خانه و به صورت اینترنتی، بیشتر امور خود را انجام می‌دادند؛ بیشتر پلیس‌ها در جهان، با افزایش جرائم سایبری در کشورها مواجه بودند در حالیکه ما در این ایام با اجرای طرح رمز دوم پویا، شاهد کاهش 22 درصدی جرائم سایبری در کشورمان بودیم.
رئیس پلیس فتا فراجا ادامه داد: ما در شش ماهه سال جاری، 20 درصد افزایش کشف جرم داشتیم همچنین توانستیم حدود 93 درصد از پرونده‌هایمان را کشف و حل کنیم.

راه ترقی


چند کد جریمه سایبری در کشور داریم؟
اولویت‌های جرائم سایبری در پلیس فتا چیست؟
مجید با اشاره به اینکه در هر کشور تعداد کدجریمه‌های سایبری یا به عبارتی دیگر عناوین مجرمانه متفاوت است؛ گفت: در دنیا، 72 کد جریمه سایبری شناسایی شده اما در هر کشور بر اساس شرایط این تعداد متغییر است. در کشور ما، 22 کد جریمه سایبری شناسایی شده و هر کدام چند جرم اینترنتی را شامل می‌شود.
وی با اشاره به اولویت‌بندی‌های پلیس فتا در سال جاری افزود: ما درحال حاضر پنج اولویت در رسیدگی به جرائم داریم. اولویت اول با «کلاهبرداری های اینترنتی» است. در این گروه، جرائم مختلفی مثل کلاهبرداری در زمینه‌های خرید های اینترنتی، رمز ارز و ارائه خدمات مختلف را شامل می‌شود. به عنوان مثال شما کالایی از طریق اینترنت خریداری می‌کنید که یا به دستتان نمی‌رسد یا جنس همان نیست که شما می خواستید و در واقع اصالت ندارد؛ این گروه از جرائم، در مجموع 38 درصد از جرائم سایبری ما را تشکیل می‌دهند.
رئیس پلیس فتای فراجا ادامه داد: گروه دوم جرائمی که برای ما در اولویت قرار دارند، «برداشت غیرمجاز» است. این گروه شامل جرائمی مانند فیشینگ است. یعنی همان مسئله ارسال لینک آلوده به تلفن همراه افراد. کلاهبرداران در این روش، پیامی به تلفن همراه افراد ارسال می‌کنند و با استفاده از عناوینی مثل یارانه، کمک معیشتی، یارانه بنزین، صدور احکام قضائی و ... افراد را فریب می‌دهند تا روی لینک های ارسالی کلیک کنند. در این صورت فورا کلاهبردار به اطلاعات تلفن همراه فرد همانند اطلاعات حساب بانکی، مخاطبین و شبکه های اجتماعی دسترسی پیدا می‌کند و می تواند هر نوع سوءاستفاده‌ای را انجام دهد.
سهم 20 درصدی برداشت غیرمجاز از کل پرونده‌های پلیس فتا
مجید گفت: به عنوان مثال کلاهبردار در این روش می‌تواند با استفاده از اطلاعات بانکی قربانی، حساب بانکی وی را خالی کند یا با دسترسی به مخاطبین تلفن همراه وی، خود را به جای قربانی معرفی کرده، به آنها پیام بدهد و پول قرض بگیرد. از آنجایی که متاسفانه در کشور ما این جرم زیاد اتفاق می‌افتد، ما در این باره هشدارهای زیادی به مردم می‌دهیم اما همچنان حدود 30 درصد از کل پرونده های ما، مربوط به این جرم است.
وی افزود: سومین اولویت ما، «دسترسی غیرمجاز به داده‌ها» است. در این روش، کلاهبردار با هک تلفن همراه افراد، به شبکه‌های اجتماعی افراد و رمزهایش دسترسی پیدا می‌کند. به عنوان مثال فرد سودجو با نصب باج افزار روی گوشی کاربران، به اطلاعات محل کار آنان دسترسی پیدا کرده و تهدید می‌کند که اگر به او باج ندهند؛ این اطلاعات را افشا می‌کند.
رئیس پلیس فتای فراجا ادامه داد: «هتک حیثیت» و «مزاحمت اینترنتی» اولویت‌های بعدی پلیس فتا هستند. در این پرونده‌ها، فرد سوجود به اطلاعات شخصی مانند عکس و فیلم افراد دسترسی پیدا کرده و تهدید می‌کند که آن‌ها را در فضای مجازی منتشر خواهد کرد. درصد وقوع این جرائم در کشور ما پائین است اما در اولویت‌های رسیدگی پلیس فتا قرار دارد.
مجید گفت: باید به این مسئله توجه داشت که کاربران شبکه‌های اجتماعی خارجی، در یک حالت گمنامی قرار دارند و به همین دلیل به راحتی ممکن است از این فضا سوءاستفاده کنند که البته این افراد هم توسط همکاران من شناسایی شده و با آنها برخورد قانونی صورت می‌گیرد.

راه ترقی


کدام شهرها بیشترین و کمترین میزان جرائم سایبری را دارند؟
15 درصد جرائم سایبری در تهران رخ می‌دهد
وی با اشاره به شهرهایی که بیشترین میزان وقوع جرائم سایبری را دارند؛ افزود: در بررسی‌های ما مشخص شد، تهران 15 درصد، خراسان رضوی 9 درصد، اصفهان 9 درصد، شیراز شش درصد و خوزستان پنج درصد جرائم سایبری را به خود اختصاص داده‌اند.
رئیس پلیس فتا فراجا درباره شهرهای با کمترین میزان جرائم سایبری نیز ادامه داد: در فرماندهی انتظامی ویژه کیش و استان‌های لرستان، کهگیلویه و بویراحمد، سیستان و بلوچستان و قزوین، میان جرائم سایبری کمتر از سایر شهرها است.
قرار گرفتن 1000 میلیارد تومان از پول‌های مردم در معرض کلاهبرداری در نیمه اول امسال
مجید در پاسخ به این پرسش که میزان گردش مالی کلاهبرداری‌های اینترنتی چقدر است؛ گفت: در شش ماهه سال جاری، بیش از هزار میلیارد تومان از پول‌های مردم در معرض کلاهبرداری قرار گرفت که حدود 40 درصد از آن، یعنی حدود 500 میلیارد تومان، مسدود شد و کلاهبرداران نتوانستند آن را از حساب قربانی خارج کنند، چون پلیس فتا سریعا اقدام به بستن حساب‌ها می‌کند؛ اما بیش از 700 میلیارد تومان نیز به سرقت رفت.
وی افزود: البته باید به اینکه توجه داشت که چون بیش از 90 درصد جرائم سایبری کشف و متهم آن دستگیر می‌شود؛ بیشتر مبالغ سرقت شده نیز به مالباخته برگردانده می‌شود و در واقع این مبلغ جبران می شود.
رئیس پلیس فتا فراجا در پاسخ به این پرسش که روند مسدود شدن حساب افرادی که مورد کلاهبرداری قرار گرفته‌اند، چگونه است؛ ادامه داد: وقتی افراد روی لینک آلوده کلیک می‌کنند، یا متوجه می‌شوند که مورد هک قرار گرفته‌اند؛ باید سریعا به پلیس فتا گزارش دهند. در اینصورت با هماهنگی‌های خوبی که بین سیستم قضائی، بانک ها و پلیس فتا برقرار است؛ در کمتر از چند دقیقه حساب فرد مسدود شده و کلاهبردار نمی‌تواند وجوهی را از حساب خارج کند و اینچنین پول افراد به سرقت نمی‌رود.
با آموزش مردم، قطعا میزان جرائم کاهش پیدا می‌کند
وی با اشاره به اهمیت افزایش آگاهی مردم افزود: پلیس فتا از همه ظرفیت‌های خود برای مقابله با جرائم اینترنتی استفاده می‌کند اما نباید مسئله آموزش و فرهنگ‌سازی را فراموش کرد. اگر مردم در زمینه سواد رسانه‌ای و سایبری آموزش‌های مناسب دریافت کنند و فرهنگ ایمنی در فضای مجازی گسترش پیدا کند؛ قطعا کمتر شاهد وقوع این جرائم خواهیم بود. این مسئله نیز نیازمند همکاری دستگاه های مختلف با یکدیگر است برای افزایش میزان آموزش‌ها، البته پلیس فتا نیز به صورت روزانه برنامه‌های آموزشی داشته و هشدارهای زیادی از طریق فضای مجازی، ارسال پیامک و ... را در راستای تحقق این امر برای هموطنان ارسال کرده است.
رئیس پلیس فتای فراجا ادامه داد: همه ما باید اقدامات ایمنی و امنیتی وسایل ارتباطی خود را بشناسیم و از آنها استفاده کنیم تا مورد سواستفاده قرار نگیریم. همچنین این مسائل برای هر یک از اعضای خانواده متفاوت است و هر کسی باید بداند چگونه باید از حریم خود در فضای مجازی محافظت کند.
مجید با اشاره به جرائم لینک‌های آلوده گفت: ما دو سال است که با روش های مختلف به مردم درباره لینک‌های آلوده هشدار می‌دهیم. بر همین اساس در تحلیل‌های تماس با مرکز فوریت پلیس فتا، متوجه شدیم حدود 70 درصد از تماس‌های ما این است که شهروندان اعلام می‌کنند به تلفن همراه آنها لینک آلوده ارسال شده، اما آنها روی آن کلیک نکرده‌اند و گرفتار این دام نشده‌اند. آنها در تماس‌هایشان این سرشماره ها را به ما معرفی می‌کنند تا مورد پیگرد قرار گیرند و این مسئله نشان می دهد آموزش‌های ما سودمند بوده است.

راه ترقی


لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/958316/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پرفروش ترین مسیرهای اتوبوس در فصل بهار

رفع فیلترینگ؛ نزدیک تر از همیشه

شهداب برنده بزرگ یک دعوا!

خروج و ورود نابهنگام ابوبکر کامارا به زمین مسابقه

اشک‌های لیموچی پس از گلزنی برای سپاهان

تیم وزنه‌برداری ذوب‌آهن منحل شد

خطای مشکوک به کارت قرمز گولسیانی

بعد از حکم بیرانوند قهقهه زدند

غول‌کشی در لهستان به رهبری کاپیتان ایران

آماری جالب از تیم‌هایی که از کشتی‌گیر خارجی استفاده کردند

تیم ایتامبه میناس با پاسور ایرانی باخت و صعود کرد!

سایت AFC: ایران - ازبکستان نبردی جذاب برای صدرنشینی در گروه A

پیام سفر وزیر خارجه به بیروت و دمشق؛ ایران در هر شرایطی در کنار مقاومت بوده، هست و خواهد بود

قهرمان‌پور: هر آن ممکن است تنش بین ایران و اسرائیل از کنترل خارج شود

واکنش شبکه افق به خبرها درباره حضور سردار قاآنی در برنامه به افق فلسطین

رئیس مجلس: تفرقه سیاست دشمن است

گفتگو وزیر راه با رئیس‌جمهور از مرکز کنترل فضای کشور؛ خیالتان راحت نمی‌گذاریم آب در دل مردم تکان بخورد

با پیدا شدن بچه، فامیل دور دوباره متولد شد

«ملودی» رسما نماینده تاجیکستان در اسکار شد

صابر ابر: جای آتیلا اصلا خالی نیست!

فیلم‌ «رویای پفکی» قصه‌ای ساده برای خلق دنیای دیگری است

تهرون رفتن آش پشت پا داره؟!

اجرای دلی آهنگ «راز شب» از حامیم

افزایش طلاق در سال‌های اول و  بالای 30 سال ازدواج

ماجرای غم‌انگیز بی‌سرانجامی طرح "پزشک پژوهشگر" و از بین رفتن استعدادهای کشور

جهان اولیه احتمالا مملو از سیاه‌چاله‌ها بوده است

مرکز بهره‌برداری ماموریت‌های فضایی افتتاح شد

سخنان جالب یکی از گفتگو کنندگان کتاب از عشق گفتن

ریشه مثل دست مریزاد

صدای میانه در سیما

رادیو فردا: حمله ایران سنگین‌ترین عملیات موشکی در تاریخ جهان بود

هدف بعدی، زیر ساخت‌های اسرائیل

دامنه نوسان بورس همچنان بر مدار یک درصد

توصیه رییس اسبق اتحادیه طلا به خریداران؛ الان وقت خرید طلا و سکه هست یا نه؟

لزوم اصلاح فرمول مزد؛ کارگرانی که دیگر حاضر به کار کردن نیستند

تصادف اتوبوس روستوف در مسکو

کارواخال اعلام کرد: پارگی رباط و عمل جراحی!

شوخی هافبک آتالانتا با زیدان: بعد از 22 سال بالاخره شد

شش تایی شدن استقلال اهواز مقابل استقلال با گل زیبای فرهاد مجیدی

سکوت عجیب وزارت ورزش درباره افتضاح رخ داده در موج سواری

الهلال تحمل دیدنش را ندارد؛ جزیره شخصی نیمار!‏

اولین باخت صدرنشین در هفته بردهای اقتصادی

سیمئونه حتی نمی‌داند ستاره‌اش چه زمانی برمی‌گردد!

غروی: سوارکاری در بازی‌های آسیایی می‌تواند مدال آور باشد

لحظه ثبت گلِ پایین کشیدن پرسپولیس

عباس عبدی: اگر مسأله فیلترینگ، زنان و ... بهبود نیابد، وفاق با جامعه شکست قطعی می‌خورد

مجلسی‌ها امروز چه می‌کنند؟

توصیه‌های استاندار دولت شهید رئیسی به وزیر کشور درخصوص انتصاب استانداران

انگلیس: باید از درگیری ایران و اسرائیل جلوگیری شود

ایستاده مردن ، بهتر از زندگی با ذلته