سخنان تازه جبلی درباره پروژه «موسی (ع)» و کیفیت پایین یک سریال
فرهنگ و هنر
بزرگنمايي:
راه ترقی - مهر / پیمان جبلی رئیس صدا و سیما درباره سریال «موسی کلیم الله (ع)» بیان کرد که استودیوی اصلی آن تا تابستان سال آینده به بهرهبرداری میرسد. پیمان جبلی رئیس صدا و سیما در حاشیه مراسم «ترور حقیقت» درباره توقف برنامه «شیوه» و از سرگیری پخش آن بیان کرد: این برنامهها متوقف نشده بودند که بخواهند از سر گرفته شوند. فصلهای مختلف برنامهها پس از تکمیل، دوباره آغاز میشوند. برنامه «جام جم» از سر گرفته شد و برنامه «شیوه» نیز انشاءالله به زودی شروع خواهد شد. تمامی برنامههای گفتگو محوری که موفق بودهاند، حتماً ادامه خواهند یافت. حتی برنامههایی که نواقصی داشتند، نواقص آنها برطرف خواهد شد. در عین حال حتماً برنامههای جدید نیز اضافه خواهند شد.
وی درباره فشارهایی که از طرف مدیر شبکه چهار نسبت به «شیوه» مطرح شده است، توضیح داد: فشارهایی ممکن است وجود داشته باشد. برخی از عزیزانی که در برنامهها حضور داشتند، اظهار نظرهایی کردهاند و بلافاصله با آنها برخورد شده است؛ موضوعی که در فضای بیرون از رسانه رخ داده است. با این حال نه تنها ادعا، بلکه عملکرد صدا و سیما در سه سال گذشته نشان داده است که تمامی برنامههای گفتگو محور، برنامههایی که به مسائل و مشکلات پرداختهاند و پیشنهاداتی برای حل مشکلات ارائه کردهاند، همواره با دیدگاهها و نگاههای مختلف در حوزههای اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی همراه بودهاند.
جبلی اضافه کرد: اگر محدودیتی در این زمینه وجود دارد، چه از طرف کارشناسان و مهمانان باشد و چه بهدلیل فشارهایی که از بیرون بر برخی از افراد و کارشناسان وارد میشود، ما این چالش را درک میکنیم. این مسئلهای است که برخی افراد به دلیل فشارهای خارج از فضای رسانه ملی و فضای ساختهشده برای آنها در نظر گرفته شده، با آن مواجه هستند.
رئیس صدا و سیما در ادامه در پاسخ به پرسش خبرنگار مهر درباره رویکرد افولی شبکه تهران که مدیر آن نیز به تازگی در بخش دیگری از سازمان صدا و سیما منصوب شده است، گفت: این شبکه مأموریتهای مختلفی در دورههای مختلف پیدا کرد که خب عملاً در بسیاری از این مأموریتها موفق نبوده است. مأموریت ذاتی شبکه تهران این است که به مسائل استان تهران بپردازد. تمامی استانهای ما از یک تلویزیون استانی برخوردار هستند، غیر از خود استان تهران و لازم بود که حتماً یک شبکه ویژه استان تهران داشته باشیم.
وی اضافه کرد: اگر مسیر همیشگی را دنبال کنیم و هیچ پسلرزهای رخ ندهد، تصمیم درستی گرفته نشده است. باید نواقص برطرف شوند و برای این کار تلاش کنیم.
جبلی درباره ریزش مخاطب این شبکه بعد از استانی شدن گفت: ما هم میدانیم که وقتی مخاطب شبکه تهران به جای 80 میلیون جمعیت بالقوه که شامل کل استانها و کل کشور است، فقط به استان تهران محدود میشود، طبیعی است که در میزان مخاطب و دیده شدن برنامهها تغییراتی اتفاق بیفتد. اما این تصمیم اساسیای بود که واقعاً حق مردم شهرستانهای استان تهران بر صدا و سیما و بر رسانه ملی بود که مسائلشان بهصورت جدی پرداخته شود. از طرف دیگر، شاید نوعی بیاحترامی به مردم استانهای دوردست کشورمان بود که بخواهند از مسائل جزئی، مثل مشکلات چالههای آسفالت خیابانهای تهران مطلع شوند. بالاخره این مسائل، ویژه استان و شهر تهران هستند و مسائل هر استان دیگری هم در تلویزیون استانی خودشان دنبال میشود. اولین قدم ما انشاءالله این خواهد بود که در اولین زمان ممکن شبکه تهران را به اچدی ارتقا دهیم. هنوز این شبکه متأسفانه اچدی نشده است. امیدواریم که با ارتقا برنامهها و تولیدات جدید، شبکه تهران به سطح مطلوب برسد.
رئیس صدا و سیما در ادامه درباره سریال «موسی کلیمالله (ع)» و جزئیات جدید آن بیان کرد: سریال «موسی کلیمالله (ع)» پنج فصل خواهد داشت و دوره کودکی حضرت موسی یکی از دیدنیترین و جذابترین فصلهای این مجموعه خواهد بود. فکر میکنم برای اولین بار است که چنین صحنهها و فرازهایی از زندگی حضرت موسی، که واقعاً یک داستان پر از درام و قصه است، با این کیفیت به تصویر کشیده میشود. داستان حضرت موسی که در قالب این مجموعه در حال کار است قطعاً در بالاترین تراز نسبت به محصولات دیگر دنیا قرار دارد. نسخه سینمایی این اثر امسال خواهد رسید. همزمان ما زیرساخت فنی بسیار گستردهای را در حال آماده سازی داریم که انشاءالله تا آخر تابستان سال آینده فراهم میشود. در حال حاضر، ما در استودیوی مقدماتی تست میگیریم و کارها را دنبال میکنیم. امیدواریم به استودیوی اصلی که سال آینده بهرهبرداری خواهد شد، برسیم، هم سرعت کار و هم کیفیت کار بهبود خواهند یافت.
جبلی در پاسخ به پرسش دیگر خبرنگار مهر درباره کیفیت پایین برخی از مجموعههای جاسوسی از جمله «روز خون» نیز توضیح داد: این مجموعه یک مینی سریال بود که به نظر میرسد در زمان کوتاهی تولید شده است. حادثهای که سال گذشته اتفاق افتاده بود، امسال داستان آن تولید شد. من خواهش میکنم که اجازه دهیم استعدادهای استانی پرورش پیدا کنند و به آنها کمک کنیم. حتی اگر نقدی هم داریم، نقدمان امیدوارکننده و رو به جلو باشد. به هر حال، ما مجبوریم این دایره تولید را گسترش دهیم، به ویژه در کارهایی که هزینههای سنگینی دارند.
وی در پایان گفت: ما باید این دایره را گسترش دهیم و ما هم ریسک آن را میپذیریم. من خواهش میکنم شما هم در رسانهها کمک کنید، هم تشویق کنید و هم نقدها را بیان کنید. ایرادی ندارد، ولی به هر حال، مجموعههایی که خارج از حوزه سیما فیلم تولید میشوند، ممکن است که به لحاظ کیفیت به آنها انتقاداتی وارد شود. اما حتماً این یک گام شجاعانه و رو به جلو است که ما تولید سریال را محدود به تهران و سیما نکنیم و باید از آنها حمایت کنیم.
-
سه شنبه ۲۹ آبان ۱۴۰۳ - ۱۴:۰۴:۲۰
-
۱۷ بازديد
-
-
راه ترقی
لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/981985/