گوشت آفریقایی سفره ایرانیان را پر میکند؟
اقتصاد
بزرگنمايي:
راه ترقی - تجارت نیوز / در روزهای اخیر، اخباری مبنی بر از سرگیری واردات گوشت گرم تنظیم بازاری از کشورهای آفریقایی منتشر شده است.
محمدصادق قنادزاده در پاسخ به این پرسش که آیا با عادی شدن وضعیت پروازهای خارجی واردات گوشت گرم تنظیم بازاری از سر گرفته میشود توضیح داد: با شروع فصل سرد سال و نزدیک شدن به ماه رمضان، حتماً واردات گوشت گرم از آفریقای جنوبی، کنیا و همچنین تانزانیا بهزودی از سر گرفته میشود.
حال سوال اینجاست که واردات گوشت گرم چه تاثیری بر وضعیت بازار و قیمتها خواهد گذاشت؟
تاثیر واردات گوشت گرم از کشورهای آفریقایی و نقش آن در قیمتها
منصور پوریان، رئیس شورای تامینکنندگان دام، درباره واردات گوشت گرم از کشورهای آفریقایی و تاثیر آن بر قیمتها در گفتوگو با تجارتنیوز توضیح داد: در حال حاضر واردات گوشت گرم بیشتر به دلیل ملاحظات قیمتی و تنظیم بازار انجام میشود و از نظر میزان و حجم ذخایر در داخل کشور مشکلی وجود ندارد. همچنین گوشتهای وارداتی ممکن است از نظر قیمتی نسبت به گوشتهای تولید داخل قیمت مناسبتری داشته باشند.
او ادامه داد: در حال حاضر گوشت منجمد به میزان کافی در بازار وجود دارد و در بحث گوشت گرم هم واردات بیشتر برای شهرهایی نظیر تهران و البرز انجام میشود. البته واردات گوشت گرم پیش از این هم از کشورهای آفریقایی و هم از کشورهایی نظیر استرالیا، رومانی و... انجام میشد.
پوریان درباره قیمت گوشت وارداتی گفت: گوشتهای وارداتی معمولاً برای تنظیم بازار وارد میشوند و قیمت مشخصی دارند. این اقدام معمولاً برای کنترل قیمتها در استانهایی همچون تهران، البرز و اصفهان انجام میشود. البته در واردات وقفهای ایجاد شد، اما چون عرضه دام داخلی کافی بود، کمبودی در بازار احساس نشد.
وضعیت تولید و بازار داخلی
رئیس شورای تامینکنندگان دام درباره وضعیت تولید و وضعیت بازار داخلی تصریح کرد: در حال حاضر انبوهی از دام تولید داخل در کشور وجود دارد که آماده کشتار هستند. به همین دلیل تولیدکنندگان و دامداران وضعیت بدی پیدا کردهاند. همچنین قیمت دام زنده در بازار روند نزولی داشته است چراکه دام سبک در محدوده 250 هزار تومان قرار دارد. تمام این موارد نشاندهنده کافی بودن حجم دام در کشور است.
او ادامه داد: در سال گذشته و در فصل سرما وضعیت تولید به این شکل نبود و در حال حاضر حجم تولید بالاست. اما حالا بهرغم کاهش قیمت دام، قیمت گوشت کاهش پیدا نکرده است. به همین دلیل مسئولان در تلاشاند با واردات از مبادی مختلف قیمتها را کنترل کنند.
پوریان خاطرنشان کرد در حال حاضر مشکل اصلی گرانی است که در دل بازار قرار دارد و برای این مشکل باید چارهاندیشی شود.
مقایسه قیمتها نسبت به سال گذشته
رئیس شورای تامینکنندگان دام درباره قیمت دام سبک و سنگین نسبت به سال گذشته توضیح داد: سال گذشته قیمت دام سنگین تا 300 هزار تومان هم رسید که در حال حاضر به 175 هزار تومان کاهش یافته است. قیمت دام سبک هم در محدوده 350 هزار تومان قرار داشت که هماکنون در محدوده 250 هزار تومان قرار گرفته و بهوفور هم یافت میشود. به همین دلیل دامداران در شرایط سختی قرار دارند.
او درباره وضعیت تقاضای گوشت گرم از سوی مردم توضیح داد: تقاضا برای گوشت گرم به دلیل قیمت بالای آنها پایین آمده بود. در نتیجه اکثر خانوادههای پرمصرف به مصرف گوشتهای منجمد روی آوردند. با توجه به عرضه گسترده، گوشتهای تنظیم بازار هم مسیر خود را طی میکنند و از منابع واردات گوشتهای منجمد تامین میشوند.
وضعیت عرضه دام در ماه مبارک رمضان مساعد خواهد بود؟
پوریان درباره وضعیت تامین دام در ماه رمضان گفت: زمانی برای این موضوع تصمیمگیری میشود که مشکلی برای عرضه در میان باشد. ولی در آستانه ماه مبارک رمضان، کشور در اوج عرضه قرار دارد زیرا دام موجود در جنوب و جنوب غرب کشور در اسفندماه در بازار توزیع میشود. بنابراین از لحاظ ذخایر بازار در وضعیت مساعدی قرار دارد.
او درباره برنامهریزی برای تامین گوشت مورد نیاز بازار اظهار کرد: برنامهریزی برای تامین گوشت مورد نیاز بازار وجود دارد. بنابراین برای اینکه گوشت تنظیم بازار هم به برنامهریزی افزوده شود باید از طریق واردات تامین شود. در نتیجه باید منابع وارداتی تامین شود.
وی درباره چالشهای این شرایط عنوان کرد: چالشی برای این امر وجود ندارد. اما در سال گذشته به دلیل شرایط تولید واردات در اولویت بود. اما اکنون به دلیل بالا بودن میزان ذخایر تولید داخل در اولویت قرار دارد. پس بنابراین در حال حاضر واردات در اولویت نیست.
رئیس شورای تامین دام برای بهبود اوضاع بازار پیشنهاد داد: باید به تولید داخل توجه شود و امکانات لازم در اختیار تولید داخل قرار بگیرد. همچنین هزینه و سرمایه زیادی صرف شده تا تولید به این مرحله برسد.
بر اساس این گزارش، وضعیت بازار باید بهخوبی بررسی شود و اولویتهای حال حاضر بازار مشخص شود تا به وسیله آن بتوان هم واردات و هم تولید داخل مدیریت شود.
-
يکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ - ۱۷:۴۴:۴۲
-
۱۴ بازديد
-
-
راه ترقی
لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/985304/