راه ترقی

آخرين مطالب

معاون بانک مرکزی:‍ پرداخت موبایلی تا پایان سال اجرایی می‌شود اقتصاد

معاون بانک مرکزی:‍ پرداخت موبایلی تا پایان سال اجرایی می‌شود
  بزرگنمايي:

راه ترقی - تسنیم /معاون بانک مرکزی از اجرایی شدن ‍پرداخت با موبایل به جای کارت بانکی تا پایان سال خبر داد و گفت: تا 6 ماه آینده تمام بانک ها چک الکترونیک صادر می کنند.
نوش افرین واقفی در یازدهمین همایش سالانه بانکداری نوین و نظام های پرداخت اظهار داشت: الان تمام بانک های کشور پذیرنده چک الکترونیکی هستند و 16 بانک صادر کننده چک هستندِ امیدواریم تا 6 ماه آینده تمام بانک های کشور به صادرکننده چک الکترونیک تبدیل شوند.
وی از توسعه جدی صدور الکترونیک چک های الکترونیک در بخش حقوقی خبر داد و گفت: چک هایی که الان صادر می شوند در بخش حقیقی هستند ولی برنامه ریزی شده تا چک های الکترونیک در بخش حقوقی هم صادر شود.
او با تاکید براینکه پرداخت موبایلی تا پایان سال اجرایی می شود؛ به توضیحاتی درباره ریال دیجیتال پرداخت و ادامه داد: در ریال دیجیتال دوره آزمایشی تمام شده و برنامه به توسعه‌پذیری و کاربرد‌ها رسیده است. در حوزه پرداخت‌های بین‌المللی هم پروژه میرشتاب اجرایی شده است. در این حوزه پرداخت مبتنی بر NFC و توکنازیشن انجام شده است.

معاون فناوری های نوین بانک مرکزی افزود: در حال حاضر نزدیک 75 درصد بانک‌های منتخب کشور در پروژه میرشتاب فعالیت دارند و تا پایان دی ماه 30 درصد از فعالان پذیرندگی را نیز به این پروژه اضافه خواهیم کرد تا از فروشگاه‌های کشور نیز امکان خرید با کارت بانکی روسیه فراهم شود.
واقفی با بیان اینکه در حوزه رگولاتوری بانک مرکزی، سه سیاست کلان باید دنبال شود؛ گفت: در حوزه سندباکس باید اقدامات مختلفی برای گسترش دامنه‌های موضوعی و تعداد فراخوان‌ها کار کنیم. در دومین سیاست به هاب نوآوری در حوزه نوآوری مالی نیاز داریم. در حوزه‌هایی مثل رگ‌تک یه شدت نیازمند بازیگران جدید هستیم. شاید مشکل اینجاست که مدل کسب‌وکاری سودآور و با بهره‌وری بالایی در این حوزه تعریف نشده است. باید بخش انتقال دانش با سایر کشور‌های جهان در این زمینه را نیز فعال کنیم.
مومن واقفی گفت: عدم توجه به موقع به حوزه بانکداری باز، موجب عقب ماندن حوزه رگولاتوری و نظارت نسبت به پیشرفت‌های فنی است. یکی از تمرکز‌های اصلی بانک مرکزی در سال آینده حوزه بانکداری باز است و انتظار داریم تا پایان سال آینده بتوانیم آن را به طور کامل مستقر کنیم.
او با بیان اینکه بحث کنونی ما زیست بوم فناوری مالی است که اگر به آن توجه نکنیم با مشکلات عدیده‌ای مواجه خواهیم شد؛ ادامه داد: مسائل فنی راه‌حل‌های مشخصی دارند و تک بعدی بوده و قابلیت تحلیل آن ساده‌تر است، اما شکل گیری زیست بوم ناشی از نیاز به حل مسائل در سایه همکاری مشترک همه بازیگران است. در واقع باید چشم‌انداز مشترک داشته باشیم و این نوآوری جز در سایه یک همکاری و رقابت همکارانه شکل نمی‌گیرد.
وی ادامه داد: در حال حاضر زیست بوم مالی حال خوبی ندارد و چالش‌ها و بن‌بست‌هایی دارد که اگر افرادی که در این همایش هستند، به عنوان فعالان این زیست‌بوم، راه حلی برایش پیدا نکنند، در آینده با مشکلات جدی‌تری هم مواجه می‌شویم.
مومن واقفی افزود: مواردی مانند قواعد و سیاست‌ها، فرهنگ، سیستم‌ها، بازار و ترجیحات مشتریان و مقررات و سیاست‌ها نیز باید مورد توجه قرار گیرند، وگرنه صرفا راجع به مسائل فنی صحبت کرده‌ایم. تاکنون نیز بیشتر بر حوزه فنی تمرکز داشته‌ایم و به پارامتر‌های دیگر کمتر توجه کرده‌ایم. زیست بوم فناوران مالی با اکوسیستم‌های دیگر مثل زیست‌بوم‌های سلامت و تولید هم تعامل دارد و بر آنها اثر می‌گذارد و از آنها اثر می‌گیرد.
معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی اظهار داشت: فقط در حوزه پرداخت و تسویه که یکی از بخش‌های زیست‌بوم فناوری مالی است، در سال 1402، تعداد تراکنش‌هایی به تعداد 70 میلیارد در شبکه شتاب، شاپرک 49 میلیارد، ساتنا 89 میلیون (که نسبت به سال قبل خود 25 درصد رشد داشته است)، پایا 3/3 میلیارد و چکاوک 98 میلیون چک تبادلی پردازش شده است.
وی خاطر نشان کرد: در دهه 1370 تمرکز به سامانه‌های core banking بود و اکنون توسعه سکو‌ها و ظهور نئوبانک‌ها مورد توجه قرار گرفته است. در حال حاضر نیز باید به توسعه زیست بوم بانکداری دیجیتال برسیم که توسعه رگ‌تک‌ها بانکداری باز و سندباکس‌ها و سوبتک‌ها در مسیر قرار دارد.
مومن واقفی در ادامه اظهار کرد: چالش‌های زیست بوم فناوری مالی کشور در شاخص‌های سلامت و سرزندگی اکوسیستم فناوری مالی نمود پیدا می‌کند. شاخص‌های نرخ بقا، منسوخ‌شدگی محدود، دوام ساختار، تداوم تجربه مشتری و پیش‌بینی‌پذیری نشان‌دهنده پابرجایی اکوسیستم است.
معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی افزود: در بخش سرمایه‌گذاری بنظر می‌رسد روند خوب بوده و زیست بوم از نظر اقتصادی بهره‌وری دارد، اما در حوزه نوآوری جایگاه مناسبی نداریم و مدل کسب‌و‌کاری اکوسیستم مالی در حوزه نوآوری عقب‌ماندگی‌هایی دارد.
وی ادامه داد: در بحث تنوع نیز جایگاه مناسبی نداریم و باید برای تنوع‌بخشی به اکوسیستم برنامه‌ریزی کنیم. تقریبا تنها 25 درصد بازیگران اکوسیستم با یکدیگر تعامل و همکاری دارند که نشان می‌دهد که در حوزه تعامل و همکاری بین اعضای اکوسیستم نیز مشکل داریم. وضعیت سلامت و سرزندگی اکوسیستم فناوری‌های مالی کشور مناسب نیست و برای حرکت به سمت ارتقای شاخص‌های این حوزه باید درک مناسبی از مفهوم نوآوری واقعی داشته باشیم.
مومن واقفی تاکید کرد: کلان روندها، نظام جاری فناوری مالی و آشیانه فناوری سه محور اکوسیستم فناوری مالی کشور هستند که به منظور برنامه‌ریزی برای بهبود، باید به هر سه محور و ارتباط آنها با یکدیگر توجه شود.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/985752/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

خبر تازه از همسان‌سازی حقوق بازنشستگان

قرعه‌کشی جام حذفی، معطل بازی معوقه استقلال

شکایت ایجنت رسمی استقلال خوزستان از کارشکنی‌های یک دلال!

اتفاق بد برای عبدالله ویسی در جام حذفی

سرمربی تیم ملی کشتی آزاد: شرایط در روسیه عادلانه نبود

مهندس برای صعود ذوب‌آهن دست به کار شد

برتری سایپا مقابل دانشگاه‌ آزاد در غیاب 2 مسافر مسکو

صلاح: به جدایی از لیورپول نزدیک‌تر هستم تا ماندن!

توافقنامه ایران و گروه مبارزه با پولشویی اوراسیا امضا شد

هادی خانیکی: از گفت‌وگو وفاق حاصل می‌شود

واکنش معنادار ربیعی به حاشیه‌سازی درباره دیدار پزشکیان و مولوی عبدالحمید

حاضر جواب مثل علی صادقی

مادری که چشم به راه مرد

لطف بزرگ سروش صحت به رویا میرعلمی

آهنگ «گل قرمز» با خوانندگی عماد طالب زاده

کلاهبرداری 6 هزار میلیاردی با جعل اسناد املاک موروثی

توضیحات دادستان کل کشور درباره ضارب امام جمعه کازرون

عرضه چاپ بیست و هشتم سفرنامه «کاهن معبد جینجا»

معرفی کتاب " بابا دنیا را برای من آورد "

سرمقاله سازندگی/ علیه سیاست‌های دفعی

واکنش وزیر صمت به تخلفات انتخابات اتاق اصناف؛ «بررسی می‌شود»

مجبور نیستید بدون تخفیف خرید کنید

ارسال مقررات رمزپول به زودی به هیات عالی بانک مرکزی

نامه 108 نماینده مجلس به رئیس‌جمهور برای افزایش وام مسکن

جزئیات تازه از ماجرای ادعای هک بانک‌ها و دستگیری یک نفر

کاهش 12 درصدی ورودی آب به سدها؛ 56 درصد ظرفیت سدها خالی است

چالش‌های سریالی کیانوش رستمی برای حضور در قهرمانی جهان

برنامه قلعه‌نویی برای بهبود شرایط دفاعی با استفاده از مدل کی‌روش

خبر مهم سرمربی تیم ملی درباره حسن یزدانی

پژمان درستکار: به یاد ندارم روسیه را در خاک خودش شکست داده باشیم

پژمان درستکار: رحمان عموزاد به خاطر مراسم ازدواجش تمرکز لازم را نداشت!

درستکار: خدا را شکر بعد از پنج باخت دچار فروپاشی روانی نشدیم

در چنین روزی؛ سوپرگل قیچی برگردان رونالدینیو مقابل ویارئال

نایب قهرمانی شمشیربازی اتریش در اروپا با سرمربی ایرانی

شگفتی‌سازی کاپیتان تراکتور نیمه‌ تمام ماند

شوک به رئال؛ وینیسیوس مصدوم شد!

عراقچی به لیسبون رسید

جزئیات رزمایش مشترک نظامی ایران و جمهوری آذربایجان؛ اهداف تشریح شد

جزئیات 2 سوال نمایندگان از وزیر دادگستری

مخبر: دولت‌ها چاره‌ای جز کوچک و چابک‌شدن ندارند

ارگان‌های نظارتی درباره قانون مشاغل حساس چه نظری دارند؟

فرمانده کل ارتش در دیدار فرمانده نداجا: حضور نیروی دریایی در آب‌های آزاد تقویت شود

دلجویی فرمانده ارتش از فرزند شهید جهان‌دیده

گفتگو با بسیجیان در حاشیه دیدار با رهبر انقلاب؛ از بنا و معلم تا هنرمند و استاد دانشگاه

رسایی: آقای ظریف! اگر دلت برای ایران می‌تپد، تابعیت آمریکایی فرزندانت را لغو کن

آشناترین فرشته آسمانی

چالش ویژه بازیگر زنِ سریال بازنده مقابل علیرضا کمالی

موزیک ویدئوی «هشت پا» با صدای حسین حقیقی

رئیس کمیسیون فرهنگی: قانون حجاب اواسط آذر ابلاغ می‌شود

نگاه اژه‌ای به گرانی و تاثیر آن بر امنیت روانی مردم