تفریح 40 میلیون دلاری شیخ نشینها با قاچاق پرنده در حال انقراض
اجتماعی
بزرگنمايي:
راه ترقی - همشهری / قوش بازان کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس هوبره ایران را در بازار قاچاق خریداری و با این پرنده در حال انقراض تفریح میکنند.
افزایش زندهگیری و قاچاق «هوبره» در زیستگاههای ایران جمعیت این پرنده در خطر انقراض را به شدت کاهش داده است. تجارت غیر قانونی هوبره در بازار سیاه کشورهای عربی گردش مالی بالایی دارد و سالانه دهها میلیون دلار از پول شیخ نشینهای حاشیه خلیج فارس را به جیب صیادان و دلالان سرازیر میکند. تلهگذاری شکارچیان غیرمجاز برای صید هوبره، نه تنها کاهش جمعیت این پرنده را به دنبال داشته بلکه باعث از بین رفتن مراتع و صدمه زدن به حیات طبیعت شده است.
دشتهای بیابانی و نیمهبیابانی سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی و کرمان، زیستگاه اصلی هوبره در ایران است اما آنطور که مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی میگوید، خراسان جنوبی تقریبا بالاترین نرخ قاچاق پرنده هوبره را دارد و بیشترین تلهگذاری کشور در شهرستان زیرکوه رخ میدهد.
اسدالله حاتمی تصریح کرد: دلالان و سودجویان افراد محلی را در مناطق مرزی استان، به ویژه شهرستان زیرکوه ترغیب به زنده گیری هوبره میکنند. هر چند سالانه تعدادی از متخلفان دستگیر میشوند اما هنوز نرخ زنده گیری و قاچاق هوبره در استان زیاد است. بخشی از دلالان هوبره، داخلی و بخشی هم خارج از کشور هستند. با توجه به اینکه کشورهای عرب حوزه خلیج فارس مقصد قاچاق هوبره است، این کار به صورت زنجیروار از سطح کشور به سمت جنوب و از این طریق به کشورهای عربی قاچاق میشود. خریداران اصلی هوبره، شیخ نشینهای خلیج فارس هستند و هزینه هنگفتی برای خرید این پرنده نادر و کمیاب پرداخت میکنند.»
سالانه 4 هزار تخم هوبره تخم، جوجه و پرنده بالغ از ایران به کشورهای عربی قاچاق میشود. قیمت یک هوبره 5 هزار تا 20 هزار دلار در کشورهای عربی به فروش می رسد. این درحالی استکه در موارد خاص، هوبرههای استثنایی یا بسیار کمیاب ممکن است به قیمتهای بالاتری نیز فروخته شوند. اگر قیمت هر هوبره را به طور میانگین 10 هزار دلار در نظر بگیریم، گردش مالی بازار خارجی قاچاق این پرنده به سالانه 40 میلیون دلار می رسد.
-
چهارشنبه ۷ آذر ۱۴۰۳ - ۲۳:۲۷:۲۳
-
۱۷ بازديد
-
-
راه ترقی
لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/987116/