راه ترقی

آخرين مطالب

خودانتقادی صریح پزشکیان درباره قاچاق سوخت اقتصاد

خودانتقادی صریح پزشکیان درباره قاچاق سوخت
  بزرگنمايي:

راه ترقی - خراسان /پس از اظهارات چندی قبل قالیباف مبنی بر سازمان دهی شده بودن قاچاق سوخت، پزشکیان نیز در اظهاراتی صریح از گم شدن 20 میلیون لیتر سوخت در کشور انتقاد کرد و گفت: «تولیدکننده من (دولت) هستم و عرضه کننده هم من هستم. آن 20 میلیون لیتر سوخت چطور گم می شود؟ حالا ما را هم دار بزنند، کم کاری نکردند» 
اواسط ماه جاری بود که رئیس مجلس در جلسه نظارتی رسیدگی به قطعی های برق، خبری عجیب درخصوص قاچاق فراورده های نفتی داد و گفت: بی تردید قاچاق تا 30 میلیون لیتر فراورده از کشور سازمان دهی شده است. این اظهارات واکنش مدیر عامل شرکت ملی پخش فراورده های نفتی و سپس مسئولان شرکت تولید برق حرارتی را در پی داشت. با این حال و در شرایطی که ناترازی گاز و برق این روزها بیشتر احساس می شود، رئیس جمهور گم شدن 20 میلیون لیتر سوخت در کشور را مطرح کرده و با انتقاد از خود دولت در این باره گفته است: «تولیدکننده من (دولت) هستم و عرضه کننده هم من هستم. آن 20 میلیون لیتر سوخت چطور گم می شود؟ حالا ما را هم دار بزنند، کم کاری نکردند.»
انتقاد پزشکیان از گم شدن 20 میلیون لیتر سوخت در روز
به گزارش خراسان، رئیس جمهور در جریان بازدید سرزده از سازمان برنامه و بودجه، اظهاراتی تامل برانگیز درباره گم شدن روزانه 20 میلیون لیتر سوخت در کشور مطرح کرد. وی گفت: «تولیدکننده من هستم و عرضه کننده هم من هستم. آن 20 میلیون لیتر سوخت چطور گم می شود. حالا ما را هم دار بزنند، کم کاری نکردند. او ادامه داد: چطور این مقدار گم می شود. حتماً من بلد نیستم نظارت کنم. راحت می آییم پشت تریبون می گوییم این اتفاق افتاد. معلوم است که من بی عرضه ام. چرا باید این اتفاق بیفتد. عین این اتفاق در آب و برق هم می افتد. هرجایی را نگاه کنید، مشکل داریم. در دنیایی که همه چیز در حال کنترل است و همه چیز را رصد می کنند و حتی می فهمند که (مثلاً) این خودکار را من خریده ام، آن وقت 20 میلیون لیتر روزانه گم می کنیم. نمی فهمیم که چگونه گم کرده ایم.»

روایت قالیباف از قاچاق کلان و در عین حال سازمان دهی شده سوخت!
اظهارات پزشکیان در حالی است که پیشتر رئیس مجلس نیز اظهارات قابل توجهی درباره قاچاق کلان سوخت بیان کرده بود. به گزارش خبرگزاری خانه ملت، محمدباقر قالیباف ششم آذر و در جریان جلسه نظارتی مجلس درباره قطعی برق در فصول سرد، اظهار کرد: «روزانه بین 25 تا 30 میلیون لیتر فراورده از کشور قاچاق می‌شود. تردید نکنید این قاچاق سازمان دهی شده است و مراکز تولید و مصرف‌کننده‌های اصلی نخستین تهیه‌کننده‌های این قاچاق هستند. این حرف را با اطلاع بیان می‌کنیم، پس آیا نباید چاره‌اندیشی کرد؟ مهم این است که مسئله را به رسمیت بشناسیم.»
کدام فراورده قاچاق می شود؟
از مجموع اظهارات یادشده و همچنین شواهد، به نظر می رسد عمده بار قاچاق و یا همان گم شدن سوخت در کشور در حوزه گازوئیل است چراکه عرضه و تقاضای آن در مقیاس های بزرگ انجام می شود. مثلاً پالایشگاه ها طرف عرضه و نیروگاه ها در کنار خودروهای سنگین طرف تقاضای آن هستند. برخلاف بنزین که تقاضا برای آن، عمدتاً به صورت خرد است.
یک میلیارد لیتر سوخت نیروگاهی به نیروگاه ها نمی رسد!
در خور ذکر است پس از اظهارات قالیباف، مدیر عملیات شرکت ملی پخش فراورده های نفتی ایران در برنامه ای تلویزیونی نکته عجیب دیگری درباره توزیع سوخت نیروگاه ها و قاچاق در این زمینه مطرح کرد. به گزارش تسنیم، نجفی گفت: «توزیع سوخت نیروگاه‌ها بر اساس آیین‌نامه 44 مواد 5 و 6 قانون مبارزه با قاچاق انجام می‌شود و باید الگوی مصرف مشخصی برای توزیع سوخت نیروگاهی تدوین شود، چراکه ممکن است بسیاری از فراورده‌های انتقال‌یافته به نیروگاه‌ها نرسد، یا به جای تولید برق در مصارف دیگری به‌ کار گرفته شود. در واقع سالانه حدود یک میلیارد لیتر سوخت نیروگاهی ارسال ‌شده در مسیر منحرف می‌شود و به نیروگاه نمی‌رسد».
اظهارات سرپرست معاونت راهبردی تولید شرکت برق حرارتی
اظهارات مقام مسئول شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی البته پاسخ مسئولان شرکت برق حرارتی را در پی داشت. ناصر اسکندری، سرپرست معاونت راهبردی تولید شرکت برق حرارتی در این خصوص گفت: «اگر سوخت مصرفی در مسیر فرایند تحویل با تخلف مواجه شود در مالکیت نیروگاه‌های کشور نیست. از زمانی که سوخت وارد مخزن می‌شود به هیچ وجه امکان قاچاق از این مخازن وجود ندارد، چراکه به محض این که نفتکش وارد نیروگاه می‌شود، به صورت اتوماتیک روی باسکول ورودی نیروگاه وزن‌سنجی و پارامترهای فیزیکی آن کنترل و میزان ناخالصی آن پایش می‌شود و تمام مشخصات بارنامه، تانکر، وزن و پارامترهای سوخت ثبت می‌شود». این سخنان نشان می دهد که احتمالاً یکی از منافذ انحراف گازوئیل از کانال های توزیع، قبل از رسیدن به نیروگاه هاست.
قاچاق سوخت نیازمند درمان عاجل
کلاف سردرگم قاچاق یا گم شدن کلان سوخت در حالی روز به روز پیچیده تر می شود که در این میان سوال اصلی این جاست چرا مسئولان به جای حل این مسائل در درون دولت که منطقاً یکی از تکالیف آن هاست، اقدام شفافی برای رفع این مسئله انجام نمی دهند؟ از زمان طرح موضوع قاچاق سوخت توسط رئیس مجلس و تاکید وی مبنی بر سازمان دهی شده بودن آن حدود سه هفته می گذرد. اما به عنوان مثال به جای تشکیل کمیته ای بین مجلس و دولت و پیگیری این مسئله، شاهد آن هستیم که رئیس جمهور موضوع گم شدن سوخت را مطرح می کند. این در حالی است که نقاط مهمی از زنجیره عرضه سوخت و فراورده ها در دستان دولت است و دولت می تواند با راهکارهایی از جمله نظارت سامانه ای و هوشمند بر توزیع سوخت در داخل کشور، لااقل با حوزه قاچاق سازمان دهی شده سوخت مقابله موثر کند.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/997800/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

خرید آجیل شب یلدا نصف شد

ترکیب جدید هیات مدیره سازمان بورس مشخص شد

آخرین قیمت ارز توافقی نیما؛ دلار حواله 62 هزار و 45 تومان شد

بازوبند کاپیتانی برای کنعانی خوش یمن نبود

قهرمانی میلواکی باکس با جادوی غول یونانی

عزت‌اللهی در بهترین سال زندگی!

آژیر قرمز در بارسا؛ 60 میلیون یورو کم داریم!

دیدار دنیامالی با سرپرست فدراسیون ملی ورزش‌های دانشگاهی

مدیر یوونتوس: برای تمدید با ولاهوویچ عجله نداریم!

ژرژ مندس: فقط یامال در حد و اندازه رونالدو است

واقعیت جدید لواندوفسکی در بارسلونا

عذرخواهی و دلجویی معاون دفتر رئیس جمهور از حسن یزدانی

روایت مادری که دو فرزندش را در مسیر مقاومت در راه خدا تقدیم کرد

معاون تشریفات دفتر رئیس جمهور از حسن یزدانی دلجویی کرد

انیمیشن ایرانی در میان نامزد‌های اولیه اسکار 2025

حضور تازه محمدرضا علیمردانی با یک رئالیتی‌شو جدید

سینمای ایران 1500 میلیاردی شد

بازگشت مهران مدیری به تلویزیون با خوانندگی یک تیتراژ یلدایی

تجاوز وحشتناک جوان 22 ساله به زن شوهردار در مقابل چشم فرزندانش

ورود پشه آئدس از از نوع اجیپتی به جنوب کشور

اختلال در حرکت قطارهای خراسان رضوی

ریزتراشه‌ها برای تشخیص بیماری‌ها به کمک ما می‌آیند

یلدا چگونه نام‌گذاری شد؟

سرمقاله آرمان ملی/ رسانه‌ ملی یا تریبون تندروها

دولت رئیسی چگونه توانست ناترازی برق و گاز را مدیریت کند؟

سود سهام عدالت برای کدام یک از مشمولان واریز نمی‌شود؟

تخلفات بازار شب یلدا را به 135 گزارش دهید

زمین تمرین تیم ملی اروپایی شد!

پیام خاص رونالدو برای وینیسیوس

جوانان بندری زیر ذره‌بین عبدالله ویسی

حسینی به رفقای قدیمی باج نداد!

ولاهوویچ: یوونتوس باید می‌برد تا اعتماد به نفس بگیرد

شکاری، زنگ خطر را برای دابو به صدا درآورد

یامال به یاد ژاوی

قائدی مستحق بازگشت به ترکیب غول امارات

طارمی یک قدم تا شکستن رکورد ستاره ژاپنی

چرا کریستیانو رونالدو در رای‌گیری فیفا شرکت نکرد؟

مرعشی: دولت قبل از تصمیم‌گیری درباره مسائل مهم، نظر مردم را جویا شود

مهدی حسینی‌نیا بازیگری تمام عیار که دیر معروف شد

گزارش شبکه سه سیما از آغاز انتخاب آثار جشنواره فیلم فجر

تصویری از الهام چرخنده در مراسم بیت رهبری

آهنگ جدید/ «کد» با صدای میثم ابراهیمی منتشر شد

جزئیات محدودیت‌های ترافیکی آخر هفته اعلام شد

دبیر شورای انقلاب فرهنگی: افزایش ظرفیت رشته پزشکی سال آینده هم اعمال می‌شود

رئیس فراکسیون زنان مجلس: 10 برابر دیگر کشورها در حال پیر شدن هستیم!

مسئولان محترم اگر از دغدغه فیلترینگ فارغ شدند، برای ارزش پول ملی هم فکری کنند!

سرمقاله آرمان امروز/ رمزگشایی از پیغام ترامپ برای ترکیه

بررسی راهکارهای رفع ناترازی برق با حضور رئیس‌جمهور

پیری به ناوگان هوایی کشور رسید

طلای جهانی پرید!