راه ترقی

آخرين مطالب

غم اپلیکیشن شاد نوشتارها

غم اپلیکیشن شاد
  بزرگنمايي:

راه ترقی - شرق /متن پیش رو در شرق منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
قطع برق، آلودگی هوا و تعطیلی مکرر مدارس و ادارات، همه چیز دست به دست هم داده تا ملغمه‌ای از تمام بی‌نظمی‌ها در پاییز سرد امسال ایجاد شود. یکی از این موارد غیرحضوری‌شدن مدارس است. قطع برق و کندی اینترنت دغدغه جدید دانش‌آموزان و والدین آنها برای ورود به کلاس درس شده است. دانش‌آموزان و والدین آنها از شرایط این روزهای خود برای «شرق» می‌گویند.
این وضعیت همه را کلافه کرده است
زیبا‌ مادر پسری 9‌ساله است که الان در کلاس سوم درس می‌خواند. آنها امسال با جدول‌ضرب آشنا شدند و خودش می‌گوید که ریاضی پسرم چندان تعریفی ندارد و من هم به دلیل مشغله‌های بیرون از خانه، توان زیادی برای کار با او‌ ندارم. با‌این‌حال غیر‌حضوری‌شدن مدارس و حضور در کلاس با برنامه شاد، کار ما را خیلی سخت‌تر کرده است. خیلی روزها اصلا اینترنتی در خانه نداریم تا وارد اپلیکیشن شویم. یک‌وقت‌هایی اینترنت خود معلم از کار می‌افتد و اگر همه چیز هم خوب پیش برود، بچه‌هایی در این سن‌و‌سال اصلا توان مدیریت کلاس مجازی را ندارند، بعد از چند دقیقه خسته می‌شوند و باید کسی کنارشان باشد تا مجبور شوند سر کلاس بمانند. در این مدت چند روزی مدارس باز بود، اما به دلیل هوای آلوده خودم نگذاشتم پسرم به مدرسه برود. بعد هم تصور می‌کردیم هوا بهتر می‌شود که بدتر شد. الان هم چند درس مهم دارند که می‌دانم با این مجازی‌شدن کلاس‌ها او هیچ‌کدام را متوجه نخواهد شد. شرایط به‌شدت کلافه‌کننده‌ای برای ما، دانش‌آموزان و معلم‌ها درست کرده‌اند که معلوم هم نیست چه زمان تمام خواهد شد.
این مدت دانش‌آموزان درس مفید نخواندند
منصوره مادر‌بزرگ دانش‌آموزی کلاس‌چهارمی است. می‌گوید تمام روزهایی که نوه‌ام کلاس غیرحضوری دارد، من از استرس می‌میرم. این زن میانسال در مورد وضعیت این روزهای درسی فرزندش می‌گوید: «دخترم سر کار می‌رود و تا قبل از ظهر همه کارهای درسی نوه‌ام با من است. هر روزی که باید وارد کلاس درس مجازی شود، ما یک داستان جدید داریم. اولا که من دقت کردم هیچ‌کدام‌شان سر کلاس به درس گوش نمی‌دهند. یکی ماشین بازی دست گرفته، یکی عروسک بغل گرفته و یکی هم دارد گریه می‌کند و مادرش او را از جلو دوربین می‌برد. از طرفی هم مدام با قطع و وصل اینترنت مشکل داریم. هر روزی که برق خانه می‌رود، وضعیت اینترنت ما هم بدتر می‌شود. وقتی این اتفاق می‌افتد، بچه دیگر سر کلاس نمی‌ماند. در این چند روز به نظرم نوه من شاید فقط یک ساعت درس مفید یاد گرفته باشد، بقیه‌اش در قطع و وصل اینترنت و این درگیری‌ها گذشته است».
پدر جوانی که این روزها درگیر کلاس‌های مجازی فرزندش است، درباره کیفیت اپلیکیشن شاد می‌گوید: «این اپ واقعا ناکارآمد است و اصلا توان مدیریت همه دانش‌آموزان را ندارد؛ یعنی از یک تعداد بیشتر که وارد شاد ‌می‌شوند، کُند و غیر‌فعال می‌شود. کلاس فرزند من ساعت 10 صبح تا یک‌و‌نیم ظهر است و ما پریروز تازه ساعت 11:30 توانستیم وارد کلاس شویم که جالب است خود معلم اینترنت نداشت. برای ما فقط و فقط درگیری جدید درست می‌کنند. هیچ‌وقت یک اتفاقی نیفتاده تا از حجم مشکلات ما کم شود. امیدوارم هوا زودتر‌ پاک شود و مدارس به حالت قبل برگردد. به این شکل مطمئنم فرزند من و خیلی از دانش‌آموزان دیگر از درس زده خواهند شد».
یک بار اضافی
غیر‌حضوری‌شدن مدارس یک دغدغه جدید برای مادر و پدرها و حتی خود دانش‌آموزان شده است. در این روزها، بارها به کاهش اینترنت و مشکل برای حضور دانش‌آموزان در کلاس درس پرداخته شده است. چند روز قبل هم تسنیم در خبری اعلام کرده بود‌ با توجه به ادامه برودت هوا تا پایان هفته جاری، این احتمال می‌رود که مدارس استان تهران تا پایان هفته به همین شیوه غیرحضوری برگزار شوند. همچنین برخی استان‌ها از‌جمله اصفهان نیز اعلام کرده‌اند که مدارس آنها تا پایان هفته به‌صورت غیرحضوری خواهد بود.
بر اثر آلودگی هوا و محدودیت‌های ناشی از مدیریت مصرف گاز، مدارس در برخی نقاط کشور تعطیل هستند. هرچند آموزش مجازی از طریق شبکه شاد ادامه یافته، اما این وضعیت با مشکلاتی همراه است.
یکی از بزرگ‌ترین چالش‌ها، کیفیت پایین آموزش و یادگیری به‌ شیوه مجازی است؛ به‌ویژه برای دانش‌آموزان دبیرستانی که با دروس پیچیده‌تر و مفهومی روبه‌رو هستند، فهم مطالب در بستر آنلاین دشوار شده است. این مشکل برای دانش‌آموزانی که باید خود را برای امتحانات نهایی آماده کنند، نگرانی‌هایی را ایجاد کرده است؛ زیرا این امتحانات معمولا با سؤالات پیچیده و مفهومی طراحی می‌شوند و سهم 60‌درصدی در کنکور سال آینده دارند.

علاوه بر مشکلات آموزشی، وضعیت اینترنت کشور و ترافیک سنگین شبکه شاد، سبب قطع ‌و وصل‌شدن مکرر کلاس‌ها شده است. به این مسائل باید وضعیت قطع برق را هم اضافه کرد. برای مثال، ‌روز‌ دوشنبه‌ هفته گذشته در برخی مناطق مانند منطقه 14 تهران، قطع برق باعث شد دانش‌آموزان مجبور شوند برای دسترسی به شبکه شاد بسته‌های اینترنتی خریداری کنند.
سرعت پایین اینترنت موبایل نیز مشکلات بیشتری ایجاد کرد و بسیاری از دانش‌آموزان نتوانستند فایل‌های صوتی خود را به‌موقع در کلاس‌ها ارسال کنند. در این شرایط، برخی معلمان نیز عذر دانش‌آموزان را نپذیرفتند و غیبت یا تأخیر برای دانش‌آموزان ثبت کردند‌ که خود به مشکلات و فشارهای روانی افزوده است.
از سوی دیگر، وزارت آموزش و پرورش در بخش‌نامه‌ای تمام مدارس را ملزم به استفاده از شبکه شاد کرده است و حتی برخی مدارس غیردولتی نیز که سال گذشته در بسترهای دیگر فعالیت می‌کردند، امسال در شبکه شاد حضور دارند و همین موضوع ترافیک را افزایش داده است.
با‌این‌حال، برخی معلمان برای رهایی از قطع و وصل کلاس آنلاین، فقط حضور و غیاب را در شاد انجام می‌دهند و کلاس درس را به سایر پیام‌رسان‌ها منتقل می‌کنند.
در روز گذشته، بیش از دو‌میلیون‌و 700 هزار کاربر به‌طور هم‌زمان در شبکه شاد حضور داشتند که این میزان بار سنگینی به شبکه وارد کرده و سبب کندی سرعت آن شد. ‌مسئولان شبکه شاد اعلام کرد‌ه‌اند‌ راهکارهایی برای بهبود وضعیت در نظر گرفته شده است. این راهکارها شامل زمان‌بندی حضور دانش‌آموزان مقاطع تحصیلی در ساعات متفاوت و استفاده از ظرفیت کلاس‌های مجازی است و به معلمان اعلام شده‌‌ کد تخفیف صد‌درصدی (رایگان) برای دسترسی به امکانات کلاس مجازی در نظر گرفته شده است.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/999544/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرمقاله جوان/ سرنوشت مرز‌های سایکس‌پیکویی

سرمقاله رسالت/ بی‌طرف نداریم

وزیر ارتباطات: با حملات DDOS "بیرون از کشور" مقابله می‌کنیم

نوسان محدود قیمت‌ها در بازار طلا و سکه؛ دلار به کانال 76 هزار تومان بازگشت

فلیک جانشین یامال را مشخص کرد

شهاب زاهدی: دوباره به پرسپولیس برمی‌گردم

آموزش زیرگیری در اردوی تیم ملی با پخش ویدیو از سایتیف

ستاره‌های آزاد کشتی ایران دوباره به خط شدند

سیگار بعد از اخراج

10 حرکت برتر امروز NBA

رویای بر باد رفته کاسمیرو در اولدترافورد

مربی تیم ملی فوتسال عزادار شد

ترکیب احتمالی گل‌گهر؛ 11 ستاره سرمه‌ای

تشریح دلایل غیبت برخورداری در اردوی تیم ملی تکواندو

ماجرای بازداشت دو ایرانی در میلان و ماساچوست

شهادت کارمند محلی سفارت ایران در دمشق

سفیر سوئیس و کاردار ایتالیا به وزارت خارجه دعوت شدند

اظهارات عارف درباره 50 درصدی که در انتخابات شرکت نکردند

چهره ها/ شب یلدای ساده زوج محبوب و بی حاشیه

چهره ها/ ژست یلدایی آرام جعفری با دیوان حافظ

چهره ها/ رونمایی «الناز شاکردوست» از فال حافظی که به نامش افتاد

سانسور عجیب تصویر چند دختربچه در ویژه برنامه شب یلدا!

اجرای آواز زنده گوش‌نواز توسط چنگیز حبیبیان در شب یلدا

84 درصد رانندگان موتورسیکلت‌های تصادفی گواهینامه ندارند

ادعای تکان دهنده حمیدرضا علیمی از دستمزد نجومی برخی مداحان

رویکرد جدید گزینش معلمان در آزمون‌های استخدامی

وزارت ارشاد: مجوزی برای شبکه «تی‌آرتی» فارسی صادر نکرده‌ایم

دورهمی ایرانیان در طولانی‌ترین شب سال

بارش برف در شهرستان پاوه

آموزش‌وپرورش: معدل 10.98 بحران نیست

مغز انسان با سرعتی بسیار آهسته اطلاعات را پردازش می‌کند!

رونمایی از یک ربات انسان‌نمای سریع‌تر از انسان

بخشی از کتاب/ زمان خیلی زود میگذرد

«خوف مابعدالطبیعی» به کتاب‌فروشی‌ها رسید

سرمقاله ابتکار/ آیا باید گریه کرد؟

دولت خواستار حذف 4 صفر از پول و تبدیل ریال به تومان شد

خاموشی برق، کشت پاییزه را 30 درصد کاهش داد

ثبت نام طرح پایش سلامت رایگان برای دی ماه شروع شد!

بورس قله 2 میلیون و 700 هزار واحدی را فتح کرد

مصدومیت دروازه‌بان و مدافع؛ تلفات استقلال در اراک

پوگبا مذاکره‌ای با منچسترسیتی نداشته است

حضور 24 ورزشکار در سومین اردوی تیم پاراوزنه‌برداری جوانان

ترکیب احتمالی تراکتور برای صدرنشینی

درخواست کلوپ از لایپزیش: سرمربی عوض نشود!

عملکرد طارمی در سال 2024

علی پروین دلتنگ ناصر حجازی: ای کاش بود!

فوتبال انگلیس در سوگ قهرمان جهان

تغییرات در کمیته ملی المپیک و وزارت ورزش با جابه‌جایی یک مدیر

آن روی دیگر بارسلونا؛ اتلتیکو باید بترسد

نظر محمد هاشمی درباره سفر پزشکیان به مصر