راه ترقی
فیروزآبادی: آمار دقیقی از ماینینگ بیت‌کوین نداریم
پنجشنبه 27 دي 1403 - 19:03:52
راه ترقی - انصاف نیوز /دبیر پیشین شورای عالی فضای مجازی، می‌گوید آمار دقیقی از ماینینگ بیت‌کوین در کشور وجود ندارد و نگاه غالب بر رمزارزها هم اشتباه است.
ابوالحسن فیروزآبادی دبیر پیشین شورای عالی فضای مجازی درباره اقتصاد رمزارزها در ایران گفت: متاسفانه هیچ آمار دقیقی از ماینینگ بیت‌کوین و سایر رمزارزها در کشور وجود ندارد اما از آن‌جا که بخش عمده‌ای از معاملات مربوط به آن در چند صرافی رمزارز انجام می‌شود، تخمین نسبتا خوبی از میزان سرمایه‌گذاری در این حوزه وجود دارد.
فیروزآبادی نگاه حاکم بر رمزارزها در کشور را اشتباه دانست و ادامه داد: بیشتر کسانی که در کشور به دنبال توسعه اقتصاد رمزارزها هستند، ماینینگ بیت‌کوین یا استخراج رمزارزها را دنبال می‌کنند که به نظر من این نوع نگاه، بدترین نوع نگاه به رمزارزهاست.
دبیر پیشین شورای عالی فضای مجازی گفت: برداشت اقتصاد ایران از رمزارزها به دلیل شرایط ویژه اقتصاد کشور، استخراج بیت‌کوین است که در واقع همان فروش رانتی انرژی ارزان به خارج است.
او ادامه داد: نگاه دیگر به رمزارزها، آن را ابزار تسهیل در امر تحریم می‌داند که به نظر من نگاه درست‌تری است اما این هدف را هم باید آگاهانه دنبال کنیم و خدای نکرده نباید این تصور ایجاد شود که رمزارز قابل ردیابی نیست یا نمی‌شود تحریمش کرد.

فیروزآبادی رمزارزها را ابزار جدید اقتصاد مبتنی بر فناوری اطلاعات و ارتباطات دانست و گفت: رمزارزها در جهان امروز همان نقشی را بازی می‌کنند که پول در قرن هجدهم و نوزدهم بازی کرد. در آن مقطع فیات مانی به جهانی‌شدن اقتصاد و شکل‌گیری موسسات مالی در دنیا کمک بسیاری کرد و بر اساس آن پول‌های ملی خیلی مهم شدند.
رئیس اسبق مرکز ملی فضای مجازی به توسعه فضای مجازی و افزایش شدت جهانی شدن اشاره کرد و افزود: شکل جدید اقتصاد خدماتی در جهان ایجاب می‌کند که نوع دیگری از پول شکل بگیرد.
فیروزآبادی ظهور رمزارزها را مقدمه دو اتفاق در سطح جهان دانست و توضیح داد: با توجه به این‌که دولت‌های ملی دیگر کمک زیادی به جهانی شدن اقتصاد و نظام سرمایه‌داری جهانی نمی‌کنند، رو به ضعف خواهند گذاشت و ما در آینده شاهد ضعف دولت ملت‌ها خواهیم بود.
او اتفاق دوم را تضعیف هژمونی جهانی دلار عنوان کرد و گفت: از سوی دیگر قدرت مطلقه‌ای که دلار به امریکا بخشیده بود و قدرتی که پول محلی به دولت محلی داده بود، رو به افول خواهد گذاشت و دیگر مانند قرن بیستم نخواهد بود یعنی به تدریج توان امریکا برای اعمال قدرت از طریق دلار رو به کاهش خواهد گذاشت.
دبیر شورای عالی فضای مجازی در دولت حسن روحانی هژمونی دلار را ادامه‌دار اما لرزان خواند و تلاش‌های جهانی برای تبدیل ارزهایی مانند یوان و یورو به ابزار مبادلات جهانی را شاهد این مدعا گرفت.
آقای فیروزآبادی گفت: هفده هجده سال پیش شاهد ظهور بیت‌کوین بودیم که پلت‌فرمی با منشأ نامعلوم بود اما به تدریج رونق گرفت. ضمن این‌که گفته می‌شود صاحب و مالک مشخصی ندارد و بخش بزرگی از بیت‌کوین‌های استخراج شده یعنی 50 درصد آن هم متعلق به یکی دو نفر است. از سوی دیگر همه رمز‌ارزهای قوی روی پلت‌فرم‌های امریکایی هستند و همه این‌ها این شائبه را تقویت می‌کند که پشت رمزارزها یک حکومت قوی با توان تکنولوژیک بسیار بالا قرار دارد و به نظر نمی‌رسد که روسیه، چین و اروپا توان و امکان ارائه رزم‌ارزهایی مانند بیت‌کوین یا حتی تتر را داشته باشند.
این کارشناس فناوری اطلاعات و ارتباطات ادامه داد: پول‌هایی مستقل از دولت محلی در حال شکل‌گیری است و بنابراین چیزی مثل بیت‌کوین می‌تواند یک طرح پایلوت باشد برای این‌که اگر روزی قرار شد آلترناتیوی برای هژمونی دلار در دنیا مطرح شود، چه شکلی داشته باشد و چگونه در خدمت اقتصاد سیالی قرار بگیرد که هزینه پول در آن پایین باشد.
فیروزآبادی در پاسخ به پرسش خبرنگار انصاف نیوز درباره حکم‌رانی اقتصادی در دوره رونق رمزارزها گفت: اقتصاد نوین جهانی به چیزی فراتر از فیات مانی یا پول‌های ملی نیاز دارد و به همین دلیل رمزارزها در حال رشد هستند. از نظر من، تحلیل واقع‌بینانه این است پشت پرده رمزارزها امریکایی‌ها قرار دارند. رهبری رمزارزها با امریکایی‌هاست و در حقیقت دارند طرح‌های پایلوت خود را تست می‌کنند.
او ادامه داد: به نظر می‌رسد امریکایی‌ها در موقع مناسب و در جای مناسبی از اقتصاد جهانی، یعنی بعد از تضعیف دولت‌های ملی و زمانی که اطمینان پیدا کنند رمزارز همان نقش و قدرت و هژمونی دلار را خواهند داشت، رمزارزها را با شدت خیلی زیادی وارد اقتصاد جهانی می‌کنند.
دبیر سابق شورای عالی فضای مجازی درباره ملاک تعیین ارزش رمزارزها گفت: عرضه و تقاضا قیمت رمزارزها را مشخص می‌کند. این پول ابزار سیالیت اقتصاد است و با توجه به خدماتی‌شدن اقتصاد، فردی‌شدن اقتصاد، جهانی‌شدن و شبکه‌ای‌شدن اقتصاد که قابل تنظیم و مقررات‌گذاری نیست، این را تمرکز می‌دهند روی پلت‌فرم‌های رمزارزی و از این طریق قابل تنظیم و مقررات‌بردارش می‌کنند و در ضمن به آن تسهیلات هم می‌دهند یعنی سیالیت مورد نیازشان را تامین می‌کنند.
فیروزآبادی در جمع‌بندی صحبت‌هایش گفت: رمزارز به عنوان ابزاری برای تسهیل مبادلات اقتصادی کشور در زمان تحریم می‌تواند کارآمد باشد اما همان‌طور که گفتم باید آگاهانه و با برنامه این را دنبال کنیم چون به نظر من با توجه به سلسله مراتب صرافی‌های فعال در حوزه رمزارزها، اگر بخواهند، می‌توانند ضربات جدی به این بخش از اقتصاد ما وارد کنند.

http://www.RaheNou.ir/fa/News/1014766/فیروزآبادی--آمار-دقیقی-از-ماینینگ-بیت‌کوین-نداریم
بستن   چاپ