راه ترقی
لیندا کیانی و آناهیتا افشار با 2 فیلم متفاوت در جشنواره فجر امسال
شنبه 29 دي 1403 - 14:24:57
راه ترقی - برنا / در جشنواره پیش‌روی فیلم فجر، لیندا کیانی و آناهیتا افشار دو از بازیگر زنی هستند که هر کدام با دو فیلم حضور دارند و شانس آنها برای دریافت سیمرغ دو برابر دیگر بازیگران خواهد بود.
طی سال‌های اخیر، رقابت میان بازیگران در جشنواره فیلم فجر به اندازه‌ای بالا گرفته که هرکدام به صورت نامحسوس سعی بر آن دارند تا با بیش از یک فیلم در جشنواره حضور داشته باشند. این روند علاوه بر اینکه شانس دریافت جایزه از فجر را برای آن‌ها بیشتر می‌کند بلکه تضمینی است برای اینکه بدانند در یک سال آینده با بیش از یک فیلم روی پرده سینما‌ها خواهند بود.
در این بین کارگردان نیز از بازیگرانی دعوت به همکاری می‌کنند که می‌دانند علاوه بر توانایی بالای خود در بازیگری، می‌توانند در اکران‌های عمومی مخاطب را به سینما بکشانند.
در سال‌های قبل در لیست بانوان سینما، نام بازیگرانی، چون رویا تیموریان، سارا بهرامی، نسیم ادبی، الناز شاکردوست، سحر دولتشاهی، پریناز ایزدیار و ... به چشم می‌خورد و هر سال بیش از سه بازیگر زن پرکار در جشنواره فیلم فجر حضور داشتند، اما امسال برخلاف باور‌ها به اندازه‌ای بازیگر تازه نفس و مستعد به سینمای ایران اضافه شده که دست کارگردانان را برای انتخاب باز گذاشته است. با این حال در جشنواره پیش روی فیلم فجر، آناهیتا افشار و لیندا کیانی دو بازیگر زنی هستند که هر کدام با دو فیلم به کاخ جشنواره می‌آیند. البته این نکته را نیز نمی‌توان نادیده گرفت که هر کدام از نقش‌هایی که این دو بازیگر ایفا کرده‌اند الزاما نقش اصلی نیستند.
لیندا کیانی؛ «1968» و «بازی خونی»

تنوع در نقش و اجرای دقیق دو خصوصیت بارز در سبک بازیگری لیندا کیانی به حساب می‌آیند. این بازیگر فعالیت هنری خود را از تئاتر آغاز کرد و به تدریج به دنیای سینما و تلویزیون قدم گذاشت. او در ابتدا در نقش‌های کوچک و تجربی در تئاتر‌های مختلف حضور پیدا کرد و پس از چند سال توانست در تلویزیون و سینما شناخته شود.
کیانی با حضور در سریال‌های تلویزیونی مانند «ساعت شنی»، «رستگاران»، «وضعیت سفید»، «تا ثریا»، «پایتخت 2»، «مدینه»، «دلدادگان» و ... خود را به مخاطبان تلویزیون معرفی کرد.
او در سینما نیز موفقیت‌های قابل توجهی کسب کرد. از جمله فیلم‌هایی که در آنها حضور داشته می‌توان به «ماجرای نیمروز»، «اکسیدان»، «خجالت نکش»، «دیدن این فیلم جرم است!»، «صحنه زنی»، «ضد» و ... اشاره کرد.
کارنامه هنری کیانی نشان می‌دهد که تنوع در ژانر از جمله ملاک‌هایی است که او در انتخاب نقش‌هایش درنظر می‌گیرد. در واقع این بازیگر می‌تواند هم در نقش‌های درام و هم در کمدی عملکرد موفقی داشته باشد.
لیندا کیانی در چهلمین دوره از جشنواره فیلم فجر برای بازی در فیلم سینمایی «ضد» به کارگردانی امیرعباس ربیعی نامزد دریافت سیمرغ برای نقش مکمل زن شد که متاسفانه موفق به دریافت آن نشد، اما امسال قطعا شانس بیشتری برای دیده شدن توسط هیات داوران خواهد داشت؛ چرا که در دو فیلم سینمایی «1968» و «بازی خونی» در بخش مسابقه جشنواره حضور دارد.
فیلم سینمایی «1968»: امیرمهدى پوروزیرى بیشتر به واسطه ساخت آثار مستند شناخته مى شود و کارنامه او نشان مى دهد ساخت فیلم هاى مستند و فیلمبردارى در سینما را هم تجربه کرده است. پوروزیرى براى نخستین فیلم سینمایى خود به سراغ سوره اى جذاب و البته ملتهب درکگونه سیاسى رفته است.
«١٩٦٨» فیلمى تاریخى به تهیه کنندگى ایرج محمدى است که داستان آن در اواخر دهه ٤٠ روایت مى شود. مقطعى که داستان فیلم در آن اتفاق مى افتد، سال ١٩٦٨ میلادى، یا به عبارتى، سال ١٣٤٧ شمسى است که در این سال ایران میزبان مسابقات جام ملت هاى آسیا مى شود. دراین دوره تیم ملى کشورمان در مسابقه فینال در مصاف با اسرائیل قرار مى گیرد. نام ایرج محمدى به عنوان تهیه کننده باسابقه سینما که تهیه آثار شاخصى را برعهده داشته، از نکات جالب توجه درباره این فیلم است که محصول مؤسسه امام روح الله است.
امیر نوروزى، امیر احمد قزوینى، لیندا کیانى و پادینا کیانى در این فیلم ایفاى نقش مى کنند.
فیلم سینمایی «بازی خونی»: این فیلم به کارکگردانى حسین میرزامحمدى و تهیه کنندگى سعید پروینى، اثرى تاریخى است که در این دوره از جشنواره حضور دارد.
در خلاصه داستان این فیلم که مقطعى از تاریخ معاصر راروایت مى کند، آمده است: سال‌ها از جنگ گذشته و سرنوشت على همچنان نامعلوم است. بدران آخرین بار على را در میان آتش و دود در جزیره دیده است.
ارسطو خوش رزم، سارا حاتمى، پیام احمدى نیا، مهیار شاپورى، مهدى پتکى، مجید آقاکریمى، لیندا کیانى، شادى مختارى، کیسان دیباج، محمد صادق برقعى، علیرضا گیلورى و محمد موحدنیا در این فیلم مقابل دوربین حسین میرزامحمدى رفته‌اند.
آناهیتا افشار؛ «خاتی» و «آنتیک»
آناهیتا افشار از جمله بازیگرانی است که در مدت زمانی کم جای خود را در میان بازیگران سینما و تلویزیون باز کرد. افشار فعالیت حرفه‌ای خود را با بازی در سریال‌های تلویزیونی آغاز کرد و نخستین حضور چشمگیرش در دهه 80 بود. او در این سال‌ها توانست با بازی در سریال‌هایی نظیر «خانه به دوش» «متهم گریخت»، «ترش و شیرین»، «سه در چهار»، «رستگاران»، «خسته‌دلان»، «زیر هشت» و ... شناخته شود. بازی در این مجموعه‌ها موجب شد که او به عنوان یکی از بازیگران با استعداد تلویزیون معرفی شود.
در سینما، او نیز در فیلم‌هایی، چون «زندگی با چشمان بسته»، «برف روی کاج ها»، «پل خواب»، «ویلایی ها»، «اتاقک گلی» و ... موفقیت‌های چشمگیری را کسب کرده است. در این فیلم‌ها، آناهیتا افشار توانست با بازی‌های خود شخصیت‌های متفاوت و متنوعی را به خوبی به تصویر بکشد.
آناهیتا افشار یکی از بازیگران جوان و مستعد سینما و تلویزیون است که با حضور در مجموعه‌های مختلف به موفقیت‌های زیادی دست یافته است. با توجه به استعداد و پشتکار او، به نظر می‌رسد که در آینده‌ای نه چندان دور نقش‌های بیشتری در پروژه‌های مهم و مطرح سینمایی و تلویزیونی ایفا کند؛ همانطور که در میان لیست بلندبالای بازیگران زن سینما، او امسال دومین بازیگر زنی است که با دو فیلم «خاتی» و «آنتیک» در جشنواره فیلم فجر حضور دارد.
فیلم سینمایی «خاتی»: این فیلم سومین فیلم فریدون نجفى است. او بیش از این اثر، ساخت دو فیلم «بچه گرگ هاى دره سیب» و «اسکى باز» را در کارنامه اش به ثبت رسانده، که هر دو متعلق به سینماى کودک و نوجوان بوده که در جشنواره فیلم هاى کودکان و نوجوانان اصفهان هم با استقبال روبه روشدند. «خاتى» یک درام اجتماعى زیست محیطى است که بیشتر به ارتباط انسان با محیط زیست و حیوانات مى پردازد؛ موضوعى که چندان در سینماى ایران تجربه نشده و به همین دلیل مى تواند از فیلم هاى متفاوت در جشنواره امسال باشد. درابتدا قرار بود لیلا حاتمى یکى از نقش هاى اصلى «خاتى» را ایفا کند، اما با انصراف او، سارا بهرامى جایگزین این بازیگر شد.
سعید آفاخانى، آناهیتا افشار، على هاشمى و کاظم نوربخش دیگر بازیگران این فیلم هستند.
فیلم سینمایی «آنتیک»: این فیلم به کارگردانى هادى نائیجى و تهیه کنندگى محمود بابایى، یکى از کمدى جشنواره چهل و سوم است که ترکیب بازیکگرانش براى مخاطبان در زمان اکران جذاب خواهد بود.
این فیلم درباره دو دله دزد است که گذرشان به یک امام زاده مى افتد و در اوایل انقلاب تصمیم مى گیرند با تأسیس امام زاده اى قلابى پول و پله اى به جیب بزنند.
پژمان جمشیدى، بیرن بنفشه خواه، ستاره پسیانى، غلامرضا نیکخواه، امیر نوروزى، آناهیتا افشار، فرزین محدث و... از چهره هایى هستندکه در این فیلم مقابل دوربین نائیجى رفته‌اند.

http://www.RaheNou.ir/fa/News/1015690/لیندا-کیانی-و-آناهیتا-افشار-با-2-فیلم-متفاوت-در-جشنواره-فجر-امسال
بستن   چاپ