راه ترقی
ساز جهانی «رباب» ریشه در شرق ایران و سیستان و بلوچستان دارد
دوشنبه 1 بهمن 1403 - 16:05:22
راه ترقی - ایسنا / مدیرکل ثبت آثار و حفظ و احیای میراث معنوی و طبیعی وزارت میراث‌ فرهنگی گفت: ساز جهانی «رباب» ریشه بسیار کهن و ارزشمندی در شرق ایران زمین به‌ویژه در استان سیستان و بلوچستان و قوم بلوچ دارد.
علیرضا ایزدی در گفت وگو با ایسنا، افزود: برای نخستین بار قرار است شورای ملی ثبت میراث ناملموس به میزبانی اداره کل میراث‌ فرهنگی سیستان و بلوچستان و در شهرستان چابهار برگزار شود که جا دارد از تمامی دست اندرکاران و فعالان این اداره کل قدردانی شود.
مدیرکل ثبت آثار و حفظ و احیای میراث معنوی و طبیعی وزارت میراث‌ فرهنگی افزود: یکی از عمده‌ترین دلایل برگزاری این شورا در استان سیستان و بلوچستان، بزرگداشت و رونمایی از لوح ثبت جهانی شیوه ساختن و نواختن ساز رباب است که به عنوان یکی از عناصر میراث معنوی محسوب می‌شود و در سال جاری در فهرست آثار جهانی در نشست پاراگوئه به ثبت رسید.

وی ادامه داد: ساز رباب ریشه بسیار کهن و ارزشمندی در شرق ایران زمین علی به‌ویژه در استان سیستان و بلوچستان و قوم بلوچ این منطقه دارد که به واسطه قرابت آن با کشورهای همجوار به ویژه افغانستان و شیوه مشترک نواختن و ساختن آن، پرونده ثبت جهانی ساز رباب با مشارکت کشور افغانستان تدوین شد و قریب به 3سال کارشناسی پرونده به طول انجامید اما در نهایت به عنوان یکی از عناصر ارزشمند هنری و فرهنگی به نام جمهوری اسلامی ایران و یک پرونده مشترک در نشست پاراگوئه به ثبت جهانی رسید.
به گفته ایزدی، رباب، به عنوان یکی از آثار ارزشمند نیازمند حراست و حفاظت بیشتر محسوب می‌شود و امیدواریم همانطور که این عناصر فرهنگی در معرفی کشور و رونق صنعت گردشگری تأثیرگذار هستند، موجبات رونق اشاعه فرهنگ اصیل و ارزشمند و موسیقی کهن دیار سیستان و بلوچستان شود و بتوانیم این دیار فرهنگی و تمدن خیز را بیش از پیش به دنیا معرفی کنیم.

http://www.RaheNou.ir/fa/News/1017061/ساز-جهانی-«رباب»-ریشه-در-شرق-ایران-و-سیستان-و-بلوچستان-دارد
بستن   چاپ