راه ترقی - فارس /تلسکوپ فضایی جیمز وب با استفاده از فناوری پیشرفته خود تصاویر زیبایی از یک سیاره منحصربهفرد را در دسترس علاقهمندان قرار داد که به کشفی تازه منجر شد.
به نقل از اوریم، تلسکوپ فضایی جیمز وب که چهار سال پیش در فضا مستقر شد، اکتشافات فضایی تازهای را ممکن کرده و با استفاده از فناوری بینظیر مادونقرمز خود شناسایی ستارگان پنهان، مناطق متراکم پوشیده شده از غبار کیهان، جایی که ستارگان جدید در آن متولد میشوند، را ممکن میکند.
حسگرهای مادونقرمز پیشرفته این تلسکوپ با عبور از پردههای کیهانی، به ابرهای غبار غلیظ نفوذ میکنند و رازهای جدیدی را آشکار میکنند. این توانایی قابلتوجه فراتر از تلسکوپهای قبلی است و اساساً درک انسانها از چرخه زندگی ستارهها و شکلگیری کهکشانها را در طول زمان، تا حد بسیار زیادی تغییر میدهد.
تصاویر جدید تلسکوپ جیمز وب مربوط به سیاره فراخورشیدی جیجی 1214 بی است که به دور ستارهای در فاصله 48 سال نوری از زمین میچرخد. این سیاره فراخورشیدی برای اولینبار شانزده سال قبل کشف شد و تصور میشد که صخرهای و غنی از آب است. یافتههای اخیر نشان میدهد که باید طبقهبندی کاملاً جدیدی را برای سیاره مذکور در نظر گرفت.
تجزیهوتحلیل بیشتر تصاویر تلسکوپ جیمز وب نشان داد که جو این سیاره ممکن است حاوی دیاکسیدکربن سنگین باشد و فلزات زیادی در آن وجود داشته باشد؛ امری که شبیه به ویژگیهای سیاره زهره است، اما به طور کامل مشابه با این سیاره نیست.
محققان میگویند اکتشافاتی ازایندست به شناسایی سیارات بالقوهای که میتوانند میزبان حیات باشند، کمک میکند و این امر نهتنها برای تحقیقات علمی، بلکه برای آینده بشریت نیز تحولآفرین است.